Kreativ

ŠTÍTEK: Bojkovice

V sobotu 28. dubna věnovala obec nově otevřenou cyklostezku propojující Krhov s Bojkovicemi nedávno zesnulé Markétě Klimentové. Jejího průvodce Kudy a kam po Bojkovsku pokřtili před přestřižením pásky.

Cyklostezku z Bojkovic do Krhova věnovali Markétě Klimentové

/FOTOGALERIE/ Jako na významnou osobnost Bojkovska lze vzpomínat na nedávno zesnulou Markétu Klimentovou z Bojkovic. Ta dlouhá léta pracovala v tamním muzeu jako průvodkyně a měla na kulturní dění v regionu pod Novým Světlovem nemalý vliv, například založením Muzejního spolku Aloise Jaška.

Začátek téměř 2,5 kilometru dlouhé cyklostezky u Bojkovic

V Bojkovicích otevřou novou cyklostezku a pokřtí knihu

Téměř dva a půl kilometru dlouhý úsek nové cyklostezky slavnostně otevřou v sobotu 28. dubna v Bojkovicích. Program začíná ve 14 hodin, kromě tradičního přestřižení pásky se hosté mohou těšit také na křest turistického průvodce, který se věnuje městu a okolí.

Ilustrační foto

I. A třída: lídři vydřeli výhry

Třebaže byli ve velmi složité roli, nakonec vyválčili povinná vítězství. Na něj se nadřel hlavně lídr I. A třídy skupiny B ze Skaštic, který v poločase prohrával, ale nakonec udržel v Nivnici neporazitelnost.

Na 160 soutěžících koček přinesli chovatelé na 17. ročník Mezinárodní výstavy koček do prostor bojkovického Zámku Světlov.

Na mezinárodní výstavě v Bojkovicích soutěžilo 160 koček

Albinotická siamská, perská, bengálská, corny srex, britská, norská lesní či oblíbený Donský sphynx. V prostorách bojkovického Zámku Světlov se v sobotu a nedělí 24. a 25. března uskutečnil už 17. ročník prestižní Mezinárodní výstavy koček.

Ilustrační foto

Opilého řidiče chytili dvakrát během dvou hodin

Hned dvakrát během jednoho rána zastavili policisté opilého řidiče škody fabie. Poprvé se tak stalo v úterý krátce před pátou hodinou ulici Nádražní v Bojkovicích. Šestapadesátiletý muž se po kontrole dokladů podrobil dechové zkoušce, která vykázala hodnotu 2,72 promile alkoholu.

Jedno z největších terárií na Moravě otevřeli v Modré

Skanzen Modrá otevřel největší terárium na Moravě

/FOTOGALERIE/ Zbrusu novou atrakcí - největší terarijní expozicí na Moravě, se může pochlubit turistický komplex Skanzen Modrá na Uherskohradišťsku. Nabízí více než sto exotických živočichů v jejich 52 druzích.

Jedno z největších terárií na Moravě otevřeli v Modré. Exotičtí živočichové potěší děti i dospělé.

Největší terárium na Moravě otevřeli v Modré

FOTOGALERIE / Zbrusu novou atrakcí - největší terarijní expozicí na Moravě, se může pochlubit turistický komplex Skanzen Modrá. Nabízí více než sto exotických živočichů v jejich 52 druzích.

Michal Machala (Slovácká Slavia Uherské Hradiště.) zvítězil na halovém mistrovství České republiky žactva ve výšce. Talent z Bojkovic si navíc výkonem 178 cm vylepšil osobní rekord o osm centimetrů.

Michal Machala si doskočil pro stříbro

Sedminásobné zastoupení měl na halovém mistrovství České republiky žactva atletický klub Slovácká Slavia Uherské Hradiště. Nejúspěšněji si z celé výpravy vedl Michal Machala, který ve výšce obsadil skvělou druhou příčku. Talent z Bojkovic si navíc výkonem 178 cm vylepšil osobní rekord o osm centimetrů.

Jaroslav Staník (SPD).

Jaroslava Staníka z Bojkovic policie obvinila z rasistických výroků

Tajemníka hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Jaroslava Staníka z Bojkovic obvinila policie z toho, že loni v říjnu ve Sněmovně pronášel nenávistné a rasistické výroky na adresu Židů, Romů a homosexuálů. SPD se však od něj v tiskové zprávě distancovala.

Spisovatel Vlastimil Hela.

Lidé se vrací k mystice, i proto jsou žítkovské bohyně populární

ROZHOVOR/ - Mystika, tajemno a s tím na Slovácku spojené žítkovské bohyně. Témata, které v poslední době táhnou čtenáře. Novou možností, jak si rozšířit znalosti o tomto fenoménu, nabízí knížka Vlastimila Hely, která vyšla na konci roku 2017. Tajemství bohyní na Žítkové se na celou věc dívá skrze trochu jinou optiku, jsou to hlavně oči faráře Josefa Hofera.

Soutěžní svatební pár číslo 53 - Marie a Karel Salvetovi, Bojkovice

Osmnácté kolo soutěže O nejkrásnější svatební pár Deníku pro rok 2017

FOTOGALERIE / Prsten za 15 tisíc korun od zlatnického mistra Zbyňka Zimčíka z ateliéru Filip v Uherském Hradišti a dva krásné romantické pobyty v hotelech Starý zámek Napajedla a Spa hotel Lanterna. Právě o tyto atraktivní ceny se hraje v dalším ročníku oblíbené soutěže Svatební pár Deníku.

Poryv větru převrátil na obchvatu Bánova návěs nákladního vozu. K události došlo v pondělí 11. prosince kolem půl desáté dopoledne.

Vítr u Bánova převrátil návěs kamionu

Největší problémy na Slovácku způsobil vítr na východě regionu. Poté, co padající stromy přetrhaly elektrické vedení, byla od nedělního večera bez energie polovina Bojkovic.