Kreativ

ŠTÍTEK: Bojkovice

Zkušený zlínský blokař Vojtěch Navláčil

Konec sezony byl hořký, ohlíží se Navláčil

Bude na něm ležet větší zodpovědnost. Vojtěch Navláčil je po odchodu kapitána Michala Čechmánka nejzkušenějším hráčem volejbalové Fatry, cíle do nadcházejícího ročníku přesto zůstávají stejné. „Play-off je pro nás metou každý rok. Máme relativně mladý tým, záleží, jak se kluci toho zhostí. Je to v našich silách,“ burcuje téměř dvoumetrový hráč.

Fotbalisté Ostrožské Nové Vsi (v modrých dresech) prohráli v prvním kole Poháru Zlínského KFS s Dolním Němčí 1:2.

Krajský pohár: Dolní Němčí posunul dál Stojaspal, Fryšták zvítězil ve Veselé

Trefa střídajícího Tomáše Stojaspala, který přijel na první soutěžní duel po koronaviru pozdě, z 66. minuty rozhodla sobotní pohárový duel v Ostrožské Nové Vsi. Hosté z Dolního Němčí na hřišti nováčka I. B třídy skupiny C zvítězili těsně 2:1 a zaslouženě postoupili do druhého kola. V něm partu trenéra Petra Kadlčka čekají přímo nasazené Bojkovice.  

Fotbalisté Strání. Ilustrační foto

Strání zrušilo zápas v Holešově. Kvůli koronaviru

Fotbalisté divizního Strání zrušilo středeční přípravný zápas v Holešově. Klub z Uherskohradišťska chce předejít možnému šíření koronaviru, spolupracovník dvou hráčů je nyní v karanténě a čeká na výsledky testu.

Ilustrační foto.

Rezerva Slavičína myslí hlavně na výchovu

Být dobrou zálohou pro první divizní tým. Se smělými ambicemi vstoupí do nové sezony rezerva fotbalového Slavičína, která bude mít na prahu nového ročníku I. B třídy skupiny A za cíl hrát v horní polovině tabulky.

Setkání v Cafe 21

Děti z dětských domovů se učily jak na život po pandemii

Jarní sobotu 13. června se v komunitní kavárně Cafe 21 v Uherském Hradišti sešlo 23 mladých ze čtyř dětských domovů Zlínského kraje. Cílem setkání bylo sdílet zkušenosti z doby korona krize, dozvědět se o pozadí pandemie více faktů a zejména získat návody na spokojený život po ukončení vládních opatření a nařízení.

Ilustrační foto.

Kam o víkendu 12. až 14. června?

Každý čtvrtek pro vás připravujeme čerstvou nálož tipů, jak zajímavě strávit víkend. Z akcí si určitě vybere každý, malý i velký. Zavítejte třeba na tradiční Noc kostelů, knižní bazar, na besedu či na výstavu vtipů.

Bojkovice

Nové cedule vítají návštěvníky Bojkovic

Při příjezdu do Bojkovic vás uvítají nové cedule. Autorkou je místní výtvarnice Eliška Regináčová. Nechybí na ní ani dominanta Zámek Nový Světlov vykukující z lesa.

Ekologický zemědělec a ovocnář Radim Ajša Pešek.

Starosta Modré a ovocnář z Bílých Karpat usilují o Cenu Josefa Vavrouška

Dvě osobnosti ze Zlínského kraje se letos ucházejí o Cenu Josefa Vavrouška, která se udílí za přínos k ochraně životního prostředí a přírody. Za dlouhodobý přínos získal nominaci starosta Modré Miroslav Kovářík, ekologický zemědělec Radim Ajša Pešek se uchází o cenu za výjimečný počin. Čtveřice laureátů si odnese svá ocenění 16. července po slavnostním předávání cen v Senátu.

Ilustrační foto.

Bojkovice si vyšláply na Brumov. Obrat završily od 79. do 82. minuty

Fotbalistům Bojkovic první zápas po dlouhé pauze způsobené pandemií koronaviru vyšel. Slovácká Viktoria si doma překvapivě vyšlápla na divizní Brumov, soupeře z vyšší soutěže přestřílela 4:3, když sobotní divoký duel otočila dvěma brankami v rozmezí od 79. do 82. minuty. Za vítěze se dvakrát trefil Gago, po jedné brance přidali Slavíček a Kundrata.

Výšlap okolím Břestecké skály

Do nitra Vizovických vrchů

Přesněji do svahů Komonce, dominantní hory těchto kopců. Vydal jsem se tam v překrásném podzimním dnu Tereziánského babího léta. Autobusem jsem sjel na Malenisko, z něho pak vystupoval silničkou ke známému  poutnímu kostelíku. Od něho to bylo jen pár set metrů ke Starému Světlovu.  

Na Luhačovicku hořelo v lese klestí

Na Luhačovicku hořelo v lese

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly od tří hodin odpoledne u požáru klestí mezi městem Luhačovice a obcí Kladná-Žilín v lokalitě U bílého kříže. 

Ilustrační foto.

Podnik v Bojkovicích propustil 350 zaměstnanců

Všech 350 zaměstnanců propouští společnost SKD Bojkovice. Jako první o tom informovala ČTK. Podnik, který je v konkurzu, rozdal výpovědi ke konci března. Dvouměsíční výpovědní lhůta skončí na konci května.

Květná neděle na Bojkovicku on-line

Květná neděle na Bojkovicku on-line

Také římskokatolická farnost v Bojkovicích, pro své věřící a všechny křesťany, kteří se připojili, vysílala on-line mši svatou na Květnou neděli. Připojila se i paní Jiřina Plášková z Rudic a dalších 1000 věřících.

Ilustrační snímek

Tragédie v Bojkovicích. Policie obvinila matku z vraždy devítidenního syna

Policisté obvinili z vraždy devětadvacetiletou ženu, která podle nich v Bojkovicích na Uherskohradišťsku usmrtila své dítě. Uvedla to dnes večer televize Prima, které to řekla policejní mluvčí Lenka Javorková. Televize uvedla, že žena v polovině listopadu usmrtila svého devítidenního syna.

Na pět stovek lidí v Uherském Hradišti podpořilo svým zpěvem Česko zpívá koledy.

Koledy zpívali na Slovácku i obecní zastupitelé před svým zasedáním

FOTOGALERIE/ Několik tisíc lidí se na 24 místech Slovácka včera navečer sešlo, aby svým hlasem podpořilo akci Česko zpívá koledy. Kromě Uherského Hradiště se jich další stovky sešly v okolních obcích i na Uherskobrodsku či Bojkovicku. Vůbec poprvé se k tomuto velkému pěveckému sboru připojili také v Mistřicích.

Sedmačtyřicet delegátů ze sedmi skautských středisek Uherskohradišťska se zúčastnilo okresního sněmu Junáka.

Skauti na Slovácku po 30 letech? Sedm středisek, 33 oddílů, 1200 členů

Přátelství, stisky levaček a ideály, které přečkaly mnoho těžkých zkoušek, i to spojovalo sedmačtyřicet delegátů ze sedmi skautských středisek Uherskohradišťska, kteří se sešli na okresním sněmu v hradišťské Redutě. Zazněly na něm zprávy, dokládající bohatou činnost skautů a důraz na výchovu a přípravu nových vedoucích ve skautských oddílech.

Sedmačtyřicet delegátů ze sedmi skautských středisek Uherskohradišťska se zúčastnilo okresního sněmu Junáka.

Skautingu se na Slovácku daří. Působí zde přes třicet oddílů

Přátelství, stisky levaček a ideály, které přečkaly mnoho těžkých zkoušek, i to spojovalo sedmačtyřicet delegátů ze sedmi skautských středisek Uherskohradišťska, kteří se sešli na okresním sněmu v hradišťské Redutě. Zazněly na něm zprávy, dokládající bohatou činnost skautů a důraz na výchovu a přípravu nových vedoucích ve skautských oddílech.

Fotbalisté Hluku (černobílé dresy) se budou na jaře v I. A třídě pouze zachraňovat.

I.A sk. B: Osvětimany postup (ne)řeší, Zlechov bude zachraňovat Drobisz

Přišli o neporazitelnost, která trvala dlouhých 379 dnů a 27 zápasů, ale kromě porážky v Bojkovicích sbírali body a ničili soupeře. Suverénní fotbalisté Osvětiman vládnou první A třídě skupiny B. Do jarních odvet půdou s luxusním sedmibodovým náskokem, a pokud by na konci sezony neslavili vytoužený triumf v krajské soutěži, byl by to sportovní zázrak.