Kreativ

ŠTÍTEK: Bojkovice

Fotbalisté Hluku (v černobílých dresech) prohráli v úvodním zápase nové sezony I. A třídy skupiny B s Újezdcem 1:2.

I. A třída: parta kouče Němčického deklasovala Koryčany 7:0

/FOTOGALERIE/ Jen pět utkání bylo sehráno v rámci úvodního kola fotbalové I. A třídy skupiny A, ve které nejvyšší výhry dosáhla Valašská Polanka, když šesti góly deklasovala Hrachovec. V "béčku" fotbalisté Osvětiman si v prvním mistrovském zápase nové sezony s chutí zastříleli. Parta kouče Němčického deklasovala Koryčany 7:0. Čtyřmi góly se blýskl kanonýr Ondřej Zýbal.

Loucký klášter ve Znojmě.

Tip Deníku: Připomenou Jízdu králů

Znojmo - Atmosféru slavné vlčnovské Jízdy králů přiblíží v pátek Hudební festival Znojmo při tradičním zábavném pořadu s vínem a cimbálem.

Luboš Roza přivezl z Černé Hory titul mistra Evropy

Luboš Roza přivezl z Černé Hory titul mistra Evropy

Bojkovice – Další velký úspěch si na své konto připsal Luboš Roza. Muškař z Bojkovic byl členem vítězného týmu na Mistrovství Evropy v muškaření, které se v prvním červencovém týdnu uskutečnilo v Černé Hoře.

Ilustrační foto

Kempy na Slovácku hlásí plno

V kempech začala hlavní sezóna. Zda padne letos rekord v návštěvnosti zatím jasné není, zájem o kempování v našem regionu je ale velký. To potvrdily také kempy na Slovácku.

Fotbalisté Újezdce-Těšova v rámci oslav výročí sta let od založení tamního Sokola  vyzvali ligový Zlín.

Újezdec má dvě posily. Po Hráčkovi získal také Pilku

Pamatují i lepší sezony, umístění v horní polovině tabulky či triumf v krajské soutěži. Letos to fotbalistům Újezdce – Těšova až tolik nešlo, v I. A třídě skupiny B skončili předposlední a ještě po skončení ročníku se třásli o sestup.

Mladí fotbalisté Bojkovic váleli v Chorvatsku

Mladí fotbalisté Bojkovic váleli v Chorvatsku

Cenného úspěchu dosáhly na mezinárodním mládežnickém turnaji Amfora Cup v Chorvatsku fotbalové naděje Slovácké Viktorie Bojkovice. Mezi silnou konkurencí týmů z Rakouska, Francie, Maďarska, Německa, Chorvatska či Itálie se rozhodně neztratily a dvakrát obsadily krásné páté místo.  

Folklorní soubor Světlovan se koncem března 2019 vrátil z Ekvádoru, kde reprezentoval Českou republiku a město Bojkovice na 50. ročníku Mezinárodního folklorního festivalu, který se konal současně s 69. ročníkem Festivalu ovoce a květin ve městě Ambato.

Světlovan reprezentoval na folklorním festivalu v Ekvádoru

Folklorní soubor Světlovan se koncem března 2019 vrátil z Ekvádoru, kde reprezentoval Českou republiku a město Bojkovice na 50. ročníku Mezinárodního folklorního festivalu, který se konal současně s 69. ročníkem Festivalu ovoce a květin ve městě Ambato.  

Fotbalový zubař Vít Dolina (vlevo) při studiu na vysoké škole působil v brněnské Bystrci, kde hrával i s bratrem Vojtěchem.

Nejvěrnějším pacientem je přítelkyně, směje se fotbalový zubař Vít Dolina

ROZHOVOR/ Nepatří mezi početnou skupinu fotbalistů, u kterých šlo studium bokem. Kapitán Bojkovic Vít Dolina je v krajské soutěži spíše výjimečným úkazem. Pětadvacetiletá opora slovácké Viktorie už dva roky pracuje na oddělení ústní, čelistní a obličejové chirurgie Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně.

Sirnaté lázně Ostrožská Nová Ves

V Sirnatých lázních požehnají prameny a zahájí sezonu

Letošní hlavní lázeňskou sezónu zahájí Sirnaté lázně Ostrožská Nová Ves o druhé květnové sobotě žehnáním pramenů a bohatou programovou nabídkou. Akci, na niž se bude s lázněmi podílet obec, zahájí v 14.45 hodin žehnáním pramenů P. Vladimír Teťhal, rodák z Ostrožské Nové Vsi.

Ilustrační foto

Mladší přípravka z ČSK Uherský Brod ovládla zimní halovou ligu

Nejmladší fotbalisté ČSK Uherský Brod zvítězili s velkým náskokem v sérii šesti turnajů zimní halové ligy. Tradiční satelit v kategorii mladší přípravky se postupně odehrál ve sportovních halách ve Slavičíně, Brumově, Luhačovicích, Valašských Kloboukách, Bojkovicích a Uherském Brodě.  

Požár udírny a přilehlého přístřešku v Pitíně likvidovali v pátek 1. března těsně před polednem spolu s místními dobrovolnými hasiči také hasiči z Bojkovic a profesionálové ze Slavičína.

V Pitíně hořela udírna i přístřešek

Požár udírny a přilehlého přístřešku v Pitíně likvidovali v pátek 1. března těsně před polednem spolu s místními dobrovolnými hasiči také hasiči z Bojkovic a profesionálové ze Slavičína.

Folklorní soubor Bača uspořádal v sobotu 23. února 2019 v kulturním domě v Hrachovci u Valašského Meziříčí košt slivovice a jablečných štrúdlů. Sešlo se třiapadesát vzorků ovocných pálenek a osm štrúdlů.

Hrachovecký kulturák provoněly domácí pálenky a štrúdly

FOTOGALERIE/ Úctyhodných třiapadesát vzorků domácích ovocných pálenek a osm jablečných štrúdlů mohli okusit účastníci osmého ročníku koštu „slibovice“, který v sobotu uspořádal folklorní soubor Bača v kulturním domě v Hrachovci u Valašského Meziříčí.

Ilustrační foto.

Obce na Slovácku chystají internet zdarma

Celkem 12 podaných žádostí, z toho jen zlomek schválených. I přesto se mohou obyvatelé vybraných obcích na Slovácku už zanedlouho těšit na internetové připojení zdarma ve vybraných lokalitách katastrů.

Ilustrační foto

Bruslit pod širým nebem se bude na Slovácku už tento týden

První výrazné ochlazení a příchod takzvaných ledových dnů, tedy počasí, kdy se rtuť teploměru nevyšplhá po celých čtyřiadvacet hodin nad bod mrazu. To všechno byly impulsy, které už v neděli večer vyhnaly do ulic obcí na Slovácku řady dobrovolníků s hadicemi a vodou. První ledové plochy nastříkané pro veřejné bruslení tak budou mít v Bojkovicích či Nivnici.

Ilustrační foto

Bojkovice řeší problémy se sněhovou nadílkou

Některé z místních komunikací neustále pokryté sněhem, chodníky téměř neprůchodné. V Bojkovicích proto povolali do ulic veškerou dostupnou techniku, kterou město, ale i místní firmy mají dostupnou.

Ilustrační foto.

Část Vlárské dráhy ovládne od prosince nový dopravce

České dráhy (ČD) si začínají balit kufry. Alespoň tak vyzněly tržní konzultace, které v minulých měsících pořádal Zlínský kraj v souvislosti se zajištěním regionálního dopravce železniční trati Staré Město, Uherský Brod, Bojkovice, Valašské Klobouky, Vsetín. České dráhy tam má už od prosince letošního roku vystřídat společnost Arriva. Ta měla nabídnout výrazně výhodnější finanční nabídku pro zajištění drážní dopravy.

Venkovský dům číslo popisné 302 má v Bojkovicích za sebou první dvě fáze svých oprav. V první polovině roku 2019 má být upraveno jeho okolí.

Venkovský dům v Bojkovicích čekají poslední úpravy

Vybudování stodoly, usazení včelích úlů, ale i úprava cest kolem venkovského domku číslo popisné 302. To jsou závěrečné práce, které čekají Bojkovice s jedním z nejstarších objektů, který před třemi lety město vykoupilo za dvě stě tisíc korun na podnět památkového ústavu.

Silvestrovský běh v Kolíně 2017

Pojďte se na silvestra proběhnout

Kolín - Už po devětapadesáté připravili kolínští atleti na pondělí 31. prosince populární Silvestrovský běh. Start závodu na atletickém stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách je tradičně v 10.30 hodin a na stadión se bude i dobíhat.

Martin Kratochvíl.

Týdenní zkrat: Přípravy na jeho příchod

Tento týden nebyl pouze adventní, ale i vzpomínkový. Ti, kteří chtěli, vzpomínali na Pana prezidenta. Takový ten den, u kterého přesně víte, co jste dělali, když jste se to dozvěděli. Já koukal na Otázky Václava Moravce. 

V čele tabulky I.A třídy skupiny B jsou Kvasice (žluté dresy), které vedou s náskokem osmi bodů.

I. A: Zýbal vstřelil pouze jeden gól, Kvasice vedou o osm bodů

Až do letošní sezony se věnoval hlavně kroměřížské mládeži. Trenér Petr Bláha má velký podíl na výchově fotbalistů Marka Havlíka, Petra Chýly nebo Jana Šišky. V létě ale devětatřicetiletý kouč kývl na nabídku Kvasic, které pod jeho vedením s osmibodovým náskokem opanovaly I. A třídu skupiny B a v krajském poháru postoupily do jarního semifinále.