Kreativ

ŠTÍTEK: Bonn

Jitka Válková.

Krčmářovu knihu pokřtí Česká Miss

Třebíč - Jak tak courám po Bonnu, chci si udělat pár snímků zdejší Spolkové čtvrti. Nikde žádný stojan nebo zídka, o kterou bych mohl opřít kolo, a tak ho na chvíli nechávám jen tak ležet před plánkem turistické trasy, která vás po Spolkové čtvrti provází.

MISTR EVROPY v go Jan Šimara.

Šimara mistrem Evropy

Bonn, Praha – Mimořádného úspěchu dosáhli čeští reprezentanti na mistrovství Evropy v go. Tým ve složení Šilt, Šimara, Hora a Podpěra získal stříbrné medaile v kategorii družstev, když dosáhl stejného bodového zisku jako vítězní Rusové a o zlato ho připravil pouze horší výsledek v kvalifikaci.

Zhruba roční fenka Bonny má černou barvu s hnědým pálením a tetovací číslo 1260.

Víte něco o fence Bonny ze Souhvězdí Raka?

Opavsko – Majitelka chovné stanice německých ovčáků Souhvězdí Raka v Bělé pod Bezdězem Miloslava Návojová pátrá po osudech fenky Bonny, která se od ní dostala na Opavsko. Narodila se 26. září loňského roku a v prosinci si pro ni přijeli noví majitelé z našeho regionu.

Jiří Kohout

Mladí viktoriáni uspěli v Německu

Pforzheim, Plzeň – Mužstvo FC Viktorie Plzeň U19 se od pátku do pondělí představilo na prestižním mezinárodním turnaji dorostu v německém Pforzheimu.

Šerm - ilustrační foto

Robert Zwinger s Evou Havránkovou sbírali nové zkušenosti

Brno, Opava - Opavští šermířští kadeti se o víkendu zúčastnili kvalitně obsazeného turnaje v Brně. Mezi širokou národností konkurencí se sice Havránková ani Zwinger neprosadili, ale na těchto závodech šlo hlavně o zisk zkušeností. Robert Zwinger vypadl už ve skupině, ale také on potvrdil, že v náročné konkurenci neměl mnoho šancí.

Ilustrační foto

Berlín čeká akce Kulový blesk. Stěhují se letiště

Berlín – „Největší akce v dějinách stěhování“, jak nazýval doktor Radosta ve slavném filmu Kulový blesk dvanáctisměnu bytů, není nic ve srovnání s tím, co čeká v létě obyvatele Berlína. V průběhu jediné noci z 2. na 3. června přestanou fungovat tamní letiště Tegel a Schönefeld a obě se přesunou do nových prostor právě dostavovaného letiště Willyho Brandta.

Martin Tomsa jako režisér sleduje zkoušku baletu z hlediště Slezského divadla.

Premiéra baletního příběhu o souboji dobra a zla

Opava /POZVÁNKA/ - Baletní soubor Slezského divadla uvede v neděli 1. dubna premiéru Stvoření Prométheova. Dílo na žádost slavného tanečníka Salvatora Vogana složil neméně slavný Ludwig van Beethoven. Baletní představení, podle dobových materiálů označované jako heroický a alegorický balet o dvou jednáních, mělo premiéru v březnu 1801.

Teplice - Slávia, 23. srpna 2009, Na Stínadlech, 1:1

Teplitzer FK nebyl v Teplicích první

Teplice – Nedávno vyšla v německém Bonnu obsáhlá publikace, mapující historii některých fotbalových klubů ve východní a jihovýchodní Evropě. Pod názvem Überall ist der Ball rund (Všude je mič kulatý), s podtitulkem Zur Geschichte und Gegenwart des Fussballs in Ost und Südosteuropa – Nachspielzeit, provází fotbalem někdejší NDR, všímá si týmů z Ukrajiny, Polska, Bulharska, bývalé Jugoslavie a Sovětského svazu v nichž startovali občané německé národnost. Nechybí postřehy ze stalinských gulagů, kde se fotbal rovněž provozoval.

Ilustrační foto

Karzáí: Pákistán brzdí vyjednávání s Talibanem

Kábul/Berlín - Pákistán podle afghánského prezidenta Hamída Karzáího brzdí veškeré vyjednávání s radikálním islamistickým hnutím Taliban. Karzáí to prohlásil v rozhovoru, který v pondělí zveřejní německý časopis Der Spiegel. Výňatky z rozhovoru v sobotu přinesla agentura AFP.

Pavel Nepivoda, lídr The Boom.

The Boom: Vánoce oslavíme s legendou Tony Sheridanem

Ústí nad Labem - Slavné písně slavné kapely, sváteční atmosféra, překvapení, slavný host. To nabídne dobročinný 21. Vánoční koncert The Boom - Beatles Revival Band a jejího symfonického orchestru.

Zámek v Náměšti nad Oslavou. Ilustrační foto.

Potomek majitele zámku zůstane navždy v Náměšti

Náměšť nad Oslavou - Ostatky Jindřicha Haugwitze budou s největší pravděpodobností uloženy do rodinné hrobky v Náměšti nad Oslavou. Rozhodla o tom rada města při jednání na začátku října. Jindřich Haugwitz je jmenovcem svého otce, který byl posledním soukromým majitelem panství a Státního zámku Náměšť nad Oslavou.

VEDOUCÍ ÚTOČIŠTĚ o.p.s. Cheb Jana Kotounová převzala symbolický šek na deset itisíc eur.

Útočiště dostalo finanční dar

Cheb – Peněžní dar deset tisíc eur dostalo chebské Útočiště o.p.s. na svůj provoz. Finance jim daroval Rotariánský klub Bonn–Kreuzberg.

Američan Jamar Smith

Orli ulovili posilu: napraveného hříšníka Smithe

Prostějov – Figuroval i na soupisce slavných Boston Celtics, elitního týmu zámořské NBA. Do hvězdného soutěžního kádru se sice nakonec neprobojoval, přesto si od něj na Hané hodně slibují. Řeč je o Jamaru Smithovi, čtyřiadvacetiletém hráči na pozice 1 nebo 2.

Ilustrační foto.

POZNÁMKA: Vezměte gumového medvídka do muzea

Při surfování na internetu objeví člověk všelijaké zajímavosti. Já například nedávno narazil na seznam světových dnů, které byly buď oficiálně nebo neoficiálně vyhlášeny. A dnešek, tedy 15. červenec, je prý Den gumových medvídků.

Ilustrační foto

Úřady odmítají pověsti o střevní bakterii ve vodě

Berlín - Německý spolkový úřad pro ochranu životního prostředí (UBA) vylučuje, že by v pitné vodě byly nebezpečné střevní bakterie EHEC, které v minulých týdnech infikovaly tisíce lidí a měly za následek úmrtí více než čtyř desítek z nich.

Lawrence při doskoku

Orlí exodus! Z Hané odchází 'Gino' i Veikalas

Prostějov – Zřejmě nejlepší sezona v klubové historii BK Prostějov má i své negativní závěry. Ze stříbrného týmu Mattoni NBL s největší pravděpodobností odejde klíčová řada hvězdných cizinců Eugene Lawrence – Benas Veikalas – Kyle Landry. Nejisté je i další působení Andriuse Šležase a Radoslawa Hyzyho. O trenérovi Peteru Bálintovi se bude rozhodovat v nejbližších dnech.

Ilustrační foto

V Hrádku soutěžilo jednatřicet kynologů

Hrádek – O víkendu se konal v Hrádku u Rokycan Jarní závod ve výkonu psů. Soutěže se zúčastnily přes tři desítky kynologů ze západních a středních Čech.

Nejlepší kadet Evropy? Fleretista Choupenitch

Klagenfurt, Brno – Dvacet let čekal český šerm na podobný úspěch. Z Rakouska jej teď přivezla brněnská naděje Alexander Choupenitch. Talentovaný fleretista získal mezi kadety titul mistra Evropy.

Orli (v bílém) proti Kubani

Bálint: Můžeme být hrdí na to, co jsme předvedli

Prostějov /ROZHOVOR/– Ve středu odpoledne dorazili prostějovští basketbalisté z dalekého Krasnodaru, kde bojovali o senzační postup do čtvrtfinále poháru EuroChallenge. Zázrak se Orlům nepovedl a s evropským pohárem se po prohře 90:76 prostějovský tým rozloučil.

Ilustrační foto

'Hororový otec' se doznal k dlouholetému zneužívání dcery

Koblenz (Německo) - Další částečné doznání učinil osmačtyřicetiletý Němec obžalovaný z dlouholetého sexuálního zneužívání vlastní dcery a dvou nevlastních dětí. Obhájce po poradě s obžalovaným před soudem připustil, že tvrzení obžaloby v případě vlastního dítěte odpovídají skutečnosti.

Orli (v modrém) u míče

Svátek basketu na Hané je tu! Orli hostí Oostende

Prostějov – Úvodní zápas osmifinálové skupiny EuroChallenge Cupu čeká v úterý na prostějovské basketbalisty. Orli v domácím zápase, který slibuje dramatickou podívanou, přivítají belgický BC Telenet Oostende.

V Jimramově připomíná rodáka pamětní deska.

Autor Broučků by měl sto šedesát pět roků

Jimramov – Český evangelický kněz Jan Karafiát, který se narodil 4. ledna 1846 v Jimramově na Českomoravské vysočině, vydával články o biblických studiích, kázání, publikoval i teologické spisy a pustil se také do revize textů Bible kralické.

Ilustrační foto.

Junioři USK přivezli bronzové medaile

Den Bosch, Praha - Turnaj v holandském Den Bosch byl prvním ročníkem mezinárodního turnaje dvou kategorií U18 a U20, který má ambice stát se jedním z nejvýznamnějších turnajů v Evropě. Na rozdíl od velkých turnajů pořadatel zvolil jen čtyřčlennou skupinu pro každou kategorii s maximálně profesionální organizací, včetně doprovodného programu, což se mu podařilo.

Orli (v modrém) u míče

FOTO: Orli na záver základní skupiny přejeli Záhřeb

Prostějov – Vítězně zakončili prostějovští basketbalisté svoji pouť základní částí EuroChallenge Cupu. V posledním utkání skupiny E zdolali Orli na domácí palubovce KK Záhřeb a připsali si tak pátou výhru v poháru ze šesti zápasů. Zpečetili si tak postup mezi šestnáct nejlepších celků evropského poháru.