Kreativ

ŠTÍTEK: Bonn

Peter Bálint

Orli zakončí rok domácí bitvou se Záhřebem

Prostějov – Poslední zápas letošního kalendářního roku odehrají prostějovští basketbalisté na své palubovce v úterý od 17 hodin. Orli přivítají v rámci poháru EuroChallenge chorvatský KK Záhřeb, a i když na první pohled v souboji o nic nejde, tak opak je pravdou.

Gadri Nicholson

Evropský pohár je pro mě něco extra, říká Nicholson

Prostějov – Svými basketbalovými kousky dostával diváky doslova do varu. Pivot prostějovských Orlů Yemi Gadri Nicholson si pohárový zápas s Bonnem skvěle užíval a přesvědčoval o tom efektními smečemi i dalšími krásnými kombinacemi.

Orli (v modrém) proti Bonnu

FOTO: Orli smetli Bonn o 23 bodů a postupují

Prostějov – Již po pěti odehraných zápasech v základní skupině EuroChallenge Cupu mají prostějovští basketbalisté zajištěn postup do dalších bojů. Postarali se o to domácím vítězstvím nad Telekom Baskets Bonn, když německého soupeře přejeli o fantastických třiadvacet bodů. Orlům na čestné tribuně fandila také tenisová jednička Caroline Wozniacká.

Orli v diskuzi s rozhodčím

Orli tasí drápy na Bonn. Čeká je výhra a postup?

Prostějov – Klíčový zápas, po kterém již mohou slavit postup ze skupiny EuroChallenge Cupu, čeká v úterý na prostějovské basketbalisty. Výhra v domácím utkání s německým Telekom Baskets Bonn Orlům již najisto zajistí další účinkování v evropském poháru.

Landry se soustředí na doskok

V Prostějově je dobrá parta a pohoda, říká Landry

Prostějov – Jestli se o někom z prostějovských basketbalistů dá říct, že je pro tým nepostradatelný, tak je to právě Kyle Landry. Kanadský pivot je zatím ve většině zápasů tím hlavním tahounem Orlů za vítězstvím.

Fanoušci Orlů

Orly čeká outsider NBL, přijedou Svitavy

Prostějov – Souboj s nováčkem Mattoni NBL čeká v sobotu prostějovské basketbalisty. Na hanáckou palubovku zavítá předposlední celek tabulky Basketbal QANTO Svitavy.

Prostějovští Orli vs. Novo Mesto

Orli přišli ve Slovinsku o pohárovou neporazitelnost

Novo Mesto, Prostějov – Až ve čtvrtém utkání základní skupiny E poháru EuroChallenge našli prostějovští basketbalisté přemožitele. Na palubovce KK Krka Novo Mesto nastříleli Orli pouze 62 bodů a to na vítězství stačit nemohlo.

Eugene Lawrence na rozehrávce

Orli si to znovu rozdají s Krkou, mohou si zajistit postup

Prostějov – Skvěle rozehranou základní skupinu E basketbalového EuroChallenge Cupu mají prostějovští Orli. S bilancí tří výher a bez jediné porážky figurují na jejím čele. Mají tak výborně nakročeno do dalších bojů.

Landry se soustředí na doskok

Orly v poháru čekají dlouháni ze Záhřebu

Prostějov – Nahuštěný program prostějovských basketbalistů tento týden pokračuje. Orly čeká zápas v pohárovém EuroChallenge Cupu a také domácí Mattoni NBL. Těžší zkouškou pro svěřence trenéra Petera Bálinta ale bude jistě středeční bitva v chorvatském Záhřebu.

Orli proti Děčínu

Orli po poháru hostí před kamerami Děčín

Prostějov – Orli v letošní sezoně jasně září na evropské palubovce. Kromě poháru EuroChallenge ale prostějovští basketbalisté musejí zvládat i zápasy v domácí Mattoni NBL.

Orli v akci

Paráda! Orli triumfovali na palubovce Bonnu

Prostějov – O další senzaci se postarali prostějovští basketbalisté. Po blamáži v domácím ligovém zápase s Ostravou předvedli naprosto odlišný výkon v utkání EuroChallenge Cupu na palubovce německého Telekom Baskets Bonn. Po vítězství 81:75 si připsali čtvrtý bod do tabulky skupiny E, které po dvou odehraných kolech kralují.

Orli u míče

Orly čeká v Bonnu pohárová bitva s Američany

Prostějov – Druhý zápas v základní skupině EuroChallenge Cupu ve středu čeká na prostějovské basketbalisty. Orli po vítězné pohárové premiéře s Krkou Novo Mesto tentokrát zavítají na palubovku německého Telekom Baskets Bonn.

Kouč Orlů Peter Bálint

Chceme dovézt jedno vítězství z venku, říká Bálint

Prostějov – Senzační prohra prostějovských basketbalistů v Mattoni NBL s Ostravou už je pryč. Rozpaky musejí Orli hodit za hlavu a zaměřit se na druhý zápas ve skupině EuroChallenge Cupu na půdě německého Telekom Baskets Bonn.

Eugene Lawrence na rozehrávce

Namlsaní Orli hostí Novou Huť Ostrava

Prostějov – Basketbalové intermezzo v domácí Mattoni NBL čeká na prostějovské Orly. Ti po fantastické úterní premiéře v EuroChallenge Cupu se slovinským Novo Mestem již pomalu vyhlížejí svého dalšího soupeře v evropském poháru – německý Bonn. Ještě před tím se ale budou muset porvat o vítězství v domácí soutěži. Na prostějovskou palubovku dnes zavítá nepříjemný soupeř ze severu Moravy.

Prostějovští Orli vs. Novo Mesto

Senzace! Orli na úvod poháru složili Novo Mesto

Prostějov /FOTOGALERIE/ – Skvělý vstup do poháru EuroChallenge si připsali prostějovští Orli! V úvodním utkání skupiny E zvítězili na domácím palubovce proti slovinskému mistru KK Krka Novo Mesto 89:77, když soupeře předčili hlavně díky dvanácti úspěšným trojkovým pokusům.

Jaroslav Prášil

Dávat trojky je moje práce, usmíval se Prášil

Prostějov – Hned na startu sezony si prostějovští basketbalisté splnili velký cíl, když se kvalifikovali do poháru EuroChallenge. Dvacet minut z domácího utkání s Heliosem Domžale odehrálo i křídlo Orlů Jaroslav Prášil. Jeho tři trefené trojky pomohly v rozhodující chvíli strhnout vedení na stranu domácích Orlů.

Lawrence při doskoku

Orli chtějí z Domžale přivézt dobrý výsledek

Prostějov – Jeden z nejdůležitějších zápasů sezony čeká prostějovské basketbalisty vlastně hned na jejím startu. Dvojutkání se slovinským KK Helios Domžale rozhodne o tom, který z týmů si zahraje pohárovou soutěž EuroChallenge Cup.

Ilustrační foto

Králodvorští florbalisté postoupili na Czech Open do osmifinále

Praha – Florbalisté T.B.C. Králův Dvůr se účastní největšího světového turnaje Czech Open již řadu let, tentokrát se jim velice dařilo a nakonec zde vybojovali historický úspěch, když se v kategorii mužů dostali mezi šestnáct nejlepších družstev. Dodejme, že v kategorii mužů startovalo na turnaji sto dvacet osm družstev z patnácti evropských zemí.

Polanski se v Německu nemusí obávat zatčení

Německo - Známý filmový režisér Roman Polanski, na něhož kvůli více než 30 let starému sexuálnímu deliktu vydali Američané mezinárodní zatykač a který byl v této souvislosti několik měsíců zadržován ve Švýcarsku, se prý v Německu nemusí obávat podobných problémů. Vyplývá to z rozhovoru, který časopisu Focus poskytl mluvčí německého Spolkového úřadu pro spravedlnost.

Vítězka přehlídky na Svržně, klisna Queen Bonny chovatelky a majitelky P. Vrané.

Královnou krásy tříletých teplokrevných klisnen je Queen Bonny

Svržno – Vysoké teploty uplynulé dekády lákaly spíše k návštěvě koupališť a farmáři spěchali, aby využili každý teplý letní den ke sklizni sena. Přesto si chovatelé a milovníci koní o prodlouženém výkendu nenechali ujít akce pořádané Svazem chovatelů koní – západní Čechy.

Solarwave má velký cíl.

Přes Pasov kolem světa

Pasov – Za „nejrevolučnější obeplutí světa v posledních 200 letech“ označuje posádka Michael Köhler (46) a Heike Patzeltová (45) z Korutan svou chystanou cestu.

Vladimír Merta

Mertovy pařížské balady z Prahy

Praha /EXKLUZIVNÍ RECENZE/ - Jen málokdy se přihodí, že člověku přeběhne mráz po zádech a zároveň ho zahřeje u srdce. Přesně to se ale děje, když písničkář Vladimír Merta mladistvým hlasem svých dvaadvaceti jar zazpívá ze staré desky: „Už dlouho se mi zdá, že ztrácím cenu, indickejm dětem hlad nezaženu.“ Pregnantnější výraz beznaděje bychom marně hledali. A přece cosi v Mertově zpěvu nabízí pravý opak. Jeho historicky první album Ballades de Prague, které se díky péči nakladatelství Galén vrací po čtyřiceti letech mezi lidi, se nestalo kultovním jen pro neobvyklý způsob svého vzniku (bylo natočeno a vydáno v hlavním městě Francie), ale také díky úžasnému náboji, jaký má pěvecký i hráčský projev začínajícího folkaře.

Tři sezóny v pekle

Tři sezony v pekle: Mašínův příběh oslavuje vzpouru jedince proti moci

Praha /EXKLUZIVNÍ RECENZE, FOTOGALERIE/ - Je třeba se bouřit, říká hrdina filmu 3 sezóny v pekle, inspirovaného životem Egona Bondyho! Tomáš Mašín dobře zvolil. Zkušený režisér reklam a znělek si ke svému celovečernímu debutu vybral jako téma život Egona Bondyho. Scénář napsal volně, osobností Bondyho i dalších reálných postav (hlavně básníkovy velké lásky Honzy Krejcarové) se jen inspiroval. Vyhmátl dobré motivy i náladu doby a zdůraznil nezávislou povahu obou hrdinů, Jany a Ivana. A stvořil silný milostný příběh, jehož dramatičnost spolehlivě nesou bouřlivé povahy milenců a který je ale pevně zasazený do politických reálií.

Expozice Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Kamenickém Šenově, která je k vidění v muzeu v německém Weisswasseru.

Sklářská škola vystavuje v Německu

K. Šenov, Weisswasser - Ve spolupráci Sklářského muzea, města, Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Kamenickém Šenově a muzea v německém Weisswasseru vznikla výstava “Glaskunstfachschule Kamenický Šenov”, která v pátek začala ve Sklářském muzeu ve Weisswasseru.

Ústí nad Orlicí vs. Sparta Praha

Kopecký by uvítal posilu do středu zálohy

Ústí n.O. - I přes čtyřbrankový příděl odcházel trenér divizní Jiskry Ivan Kopecký z trávníku s úsměvem. V obležení fanoušků obou mužstev si byl vědom, že český vicemistr byl pro jeho svěřence příliš velkým soustem.