Kreativ

ŠTÍTEK: Brazílie

Fotbalisté Karviné na soustředění v Turecku po srbském celku Radnički Niš (2:0) porazili v pátek i brazilské Grêmio Esportivo Mauaense 2:0. Fotogalerie je z domácího přípravného duelu s Opavou (4:0).

Karviné se v Turecku daří, přejela i soupeře z Brazílie. Gól dal opět Doležal

/FOTOGALERIE/ Turecko jim svědčí! I druhý zápas na týdenním soustředění v Beleku zvládli ligoví fotbalisté Karviné vítězně. Po srbském celku Radnički Niš (2:0) porazili v pátek dopoledne Grêmio Esportivo Mauaense rovněž 2:0. Góly brazilskému soupeři vstřelili Emmanuel Ayaosi a Martin Doležal, pro kterého je to už třetí přesná trefa během turecké přípravy.

Vysokou porážku musely v sobotním 14. kole interligové soutěže trávit házenkářky Zlína (v modrém), které podlehly favorizované Dunajské Stredě 25:43.

Házenkářky Zlína ulovily dvě portorické reprezentantky!

/FOTOGALERIE/ Vysokou porážku o téměř dvacet branek musely v sobotním 14. kole interligové soutěže trávit házenkářky Zlína. V domácím prostředí podlehly favorizované Dunajské Stredě (25:43), který si již v první půli vytvořila rozhodující desetigólový náskok.

Mladá cestovatelka původem z Havířova se 22. ledna vydá na pěší přechod Jižní Ameriky.

Cestovatelka z Havířova vyšla na cestu napříč Jižní Amerikou. Půjde i přes poušť

Na 3500 kilometrů dlouhé pěší putování napříč Jižní Amerikou se už za pár dní vydá mladá cestovatelka z Havířova Nicolette Havlová. Ve zkratce se dá říci, že půjde od Pacifiku k Atlantiku, ovšem během cesty ji čeká mimo jiné náročný přechod přes poušť Atacama v Chile, pokračovat bude přes pohoří Andy do Argentiny a přes Paraguay až do džunglovité Brazílie.

Chrudim přivítala tři nové posily. Jednou z nich je i Igor Martins, který přichází z Kairatu Almaty.

Chrudim vítá nové posily. Na pomoc v boji o titul přiletěli tři Kanárci

V ten nejlepší moment. Základní část 1. Futsalové ligy se přehoupla do své druhé poloviny a play off se blíží pomalu ale jistě. Chrudim přivítá v pondělní dohrávce na své domácí půdě Interobal Plzeň, se kterou se rve o první příčku. I proto do týmu trenéra Alecia přichází tři nové posily, jak jinak než s brazilskými kořeny. Představit se mohou již v pondělí 8. 1 od 19. hodin na palubovce v Heřmanově Městci proti Plzni.

Ilustrační foto

Od sousedů: 800 000 eur pro chlapecký sbor

Finančně "vysílený chlapecký sbor Wiener Sängerknaben dostane akutní pomoc 800 000 eur ze státního rozpočtu. Kancléř Karl Nehammer jim dotaci přislíbil na setkání na úřadu kancléřství.

Trenér Jindřich Trpišovský ze Slavie..

Kouč Slavie s Ewertonem nepočítá: Záleží na Baníku i dalších zájemcích. A Tanko?

/FOTOGALERIE/ Vzhledem k hostování nemohl do nedělního utkání 19. kola fotbalové FORTUNA:LIGY mezi Baníkem a pražskou Slavií v Ostravě nastoupit, přesto i na něj otázka na tiskové konferenci zazněla. Brazilský křídelník Ewerton si během pár měsíců získal náročné ostravské publikum, o jeho budoucnosti se ale bude rozhodovat v příštích dnech. „My si ho do přípravy stahovat nebudeme,“ oznámil na dotaz Deníku trenér „sešívaných“ Jindřich Trpišovský. Přiznal, že sleduje útočníka Abdullaha Tanka.

Kristýna Piňosová vybojovala titul juniorské mistryně světa v olympijské třídě iQFoil.

Zlaté loučení: Piňosová je juniorskou mistryní světa. Další cíl? Olympiáda

Před definitivním přechodem do seniorské kategorie si chtěla vyzkoušet ještě poslední velký juniorský závod. A nakonec z něj odjíždí se zlatou medailí. Kristýna Piňosová v brazilském Búzios vybojovala titul juniorské mistryně světa, když zvítězila v olympijské třídě iQFoil s náskokem šestnácti bodů na Slovinku Linu Erzenovou.

Trenérka házenkářek Kunovic Lenka Fleková.

Fleková o úspěchu házenkářek: Jeřábková je paní hráčka, trenér zase psycholog

Dres české ženské házenkářské reprezentace nosila neuvěřitelných jednadvacet let. S národním týmem absolvovala mistrovství světa i Evropy, patřila k oporám týmu. Nyní někdejší vynikající spojka Lenka Fleková vede prvoligové Kunovice a sleduje novou generaci házenkářek, která na letošním světovém šampionátu prošla až do čtvrtfinále.

Česko - Španělsko, MS házenkářek 2023

Královna nevypraných ponožek. Kudláčková ničila Španělky, sen o postupu nekončí

Bez brankáře – či brankářky – to zkrátka nejde. Platí to ve fotbale, v hokeji i třeba v házené. Chce-li tým uspět na velkém mezinárodním turnaji, základem je opora mezi třemi tyčemi. České házenkářky mají na světovém šampionátu na severu Evropy v tomhle směru výjimečné štěstí. Za zády jim totiž tvrdí muziku Petra Kudláčková. Na jejích kouzlech si v osmifinálové fázi vylámaly zuby i favorizované Španělky.

Radost českých házenkářek po výhře nad Argentinou.

Češky mají druhou výhru a jdou do hlavní fáze MS. Číhají tam Brazilky a Španělky

Dílčí úkol české reprezentace je na mistrovství světa splněný. Češky po úvodní výhře nad Kongem zdolaly také Argentinu 31:22 (16:10) a zajistily si tak postup do hlavní fáze šampionátu. Pěti brankami tomu pomohla mostecká křídelnice Dominika Zachová. Její týmové spoluhráčky Natálie Kuxová a Anna Jestříbková se prosadily dvakrát.

České házenkářky ve svém druhém utkání na MS porazily Argentinu.

Házenkářky na MS porazily i Argentinu. Zajistily si postup další fáze turnaje

České házenkářky ve svém druhém utkání na mistrovství světa porazily Argentinu s přehledem 31:22 a zajistily si postup ze základní skupiny H. Svěřenkyně norského trenéra Benta Dahla navázaly na úvodní čtvrteční vítězství nad Kongem a v pondělí si proti favorizovanému Nizozemsku zahrají o konečné první místo v tabulce. Češky prakticky rozhodly zápas v dánském Frederikshavnu už do poločasu, který vyhrály o šest gólů.

Borec kladenského klubu Keiko Ryu Shotokan Jan Bárta vybojoval dvě nominace na MČR v karate.

Bárta zvládl "Brazílii" a je dvakrát ve finále, zakousl i Housku

V sobotu 25. listopadu se odehrál kvalifikační turnaj na Mistrovství České republiky, které se bude konat následující sobotu v České Lípě. Borec kladenského klubu Keiko Ryu Shotokan Jan Bárta bojoval v kategorii junioři a muži v disciplíně kata. Vedl si úžasně!

Ilustrační foto

Od sousedů: Vrátil se z Brazílie čtyři roky sedět

Za přepadení 55leté ženy v prosinci 2022 v jejím domě u Štýrského Hradce zbyl z osmi pachatelů k potrestání poslední - 23letý. Po činu utekl do Brazílie, ale dobrovolně se vrátil. Soud ve Štýrském Hradci mu uložil čtyři roky.

Sport volejbal extraliga Ústí nad Labem - Benátky n. J.

FOTO, VIDEO: Ústečtí volejbalisté hodlají v dohrávce doma složit reparát

Ústečtí volejbalisté se v mimořádné čtvrteční dohrávce úvodního extraligového kola proti Benátkám nad Jizerou pokusí napravit víkendové domácí zaváhání s Brnem (0:3). „Je to rest ze začátku sezony, kdy se hrála olympijská kvalifikace v Brazílii,“ připomněl Miroslav Přikryl, manažer SKV Ústí nad Labem, důvod, proč se pod vysokou sítí bude dohrávat. V hale Sluunety na Klíši se začíná v 18.00.

Sokol Hostouň - FK Motorlet Praha 5:2, ČFL 8. 10. 2023, Diego de Siqueira

Geniální prcek z Brazílie. Diego si zamiloval guláš s trdlem, klub čeká na laso

Na fotbalové mapě Česka je malý klub z Hostouně u Prahy stále respektovanější adresou. Dlouho vedl bez porážky A skupinu České fotbalové ligy a svůj díl na tom mají také šikovní cizinci z dalekých krajin. Jedním z nejlepších je Brazilec Diego Henrique de Siqueira, který asi neohromí výškou - měří pouze 160 centimetrů, zato fotbalovým umem a myšlením zcela jistě. 

Zleva Ondřej Perušič a David Schweiner

Smrtící italský servis. Perušič se Schweinerem končí v Brazílii ve čtvrtfinále

Beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner vypadli na turnaji Pro Tour Elite v Brazílii ve čtvrtfinále. Ve skupině přitom neztratili ve třech zápasech ani set. Na letošní tituly z Uberlandie a Paříže ale v Brazílii nenavázali. Po vítězství z Paříže a světovém zlatu z Mexika obsadili v přímořském středisku Joao Pessoa dělené páté místo.

Sokol Hostouň - FK Motorlet Praha 5:2, ČFL 8. 10. 2023, Diego de Siqueira

Hostouňský Brazilec Diego žasne při procházkách Prahou. Miluje guláš s trdlem

Na fotbalové mapě Česka je malý klub z Hostouně u Prahy stále respektovanější adresou. Dlouho vedl bez porážky A skupinu České fotbalové ligy a svůj díl na tom mají I šikovní cizinci z dalekých krajin. Jedním z nejlepších je Brazilec Diego Henrique de Siqueira, který asi neohromí výškou - měří pouze 160 centimetrů, zato fotbalovým umem a myšlením zcela jistě. A jak se žije Brazilci tisíce mil od domoviny v malém srdci Evropy?

Lvi se chystají na zápas Ligy mistrů v belgickém Maaseiku.

Půjdeme do toho po hlavě, slibuje před startem Ligy mistrů Moník

/FOTOGALERIE/ Patří mezi nejzkušenější hráče pražských Lvů, přesto přiznává. „Jsem nervózní, kdo by taky nebyl? Když jsem šel do Prahy, toužil jsem po Lize mistrů a můj sen se splnil. Jde pro mě o zážitek, kvůli kterému dělám volejbal,“ říká Milan Moník, jenž se dnes poprvé v kariéře představí v nejprestižnější klubové soutěži Evropy.

Lvi se chystají na zápas Ligy mistrů v belgickém Maaseiku.

Půjdeme do toho po hlavě, slibuje před startem Ligy mistrů Moník

/FOTOGALERIE/ Patří mezi nejzkušenější hráče pražských Lvů, přesto přiznává. „Jsem nervózní, kdo by taky nebyl? Když jsem šel do Prahy, toužil jsem po Lize mistrů a můj sen se splnil. Jde pro mě o zážitek, kvůli kterému dělám volejbal,“ říká Milan Moník, jenž se dnes poprvé v kariéře představí v nejprestižnější klubové soutěži Evropy.

Javier Milei se stal novým prezidentem Argentiny.

Argentina má svého Trumpa. Milei chce povolit prodej orgánů, za poradce má psy

Argentina má nového prezidenta. Muže, který prohlásil, že je společnost lepší bez vlády. Během kampaně se často objevoval s motorovou pilou, účesem jako Johny Cash a nápady, které by nenapadly ani Donalda Trumpa. Javier Milei je novým vůdcem 22. největší ekonomiky světa a nebojí se na první pohled podivných nápadů, jako je například zavření národní centrální banky nebo legalizace prodeje lidských orgánů.

Volejbalisté Aero Odolena Voda přeladí z domácí soutěže na tu evropskou.

Aero vyrazilo na africkou misi, domácí odvetu odehraje v unikátních dresech

Úvodní zápas v CEV Challenge Cupu 2024 odehrají ve středu večer volejbalisté Aera Odolena Voda. Aktuálně třetí tým extraligového pořadí zahájí po roce svou další pouť pohárovou Evropou na půdě španělského mužstva CV Melilla MSC. Za soupeřem sídlícím za Alboránským mořem na okraji Maroka vyrazila středočeská výprava již v pondělí.

Javier Milei

Protestní hlasy rozhodly. Novým argentinským prezidentem se stane Javier Milei

Příštím argentinským prezidentem bude krajně pravicový ekonom Javier Milei. Jeho soupeř, ministr hospodářství Sergio Massa, už mu blahopřál, a ještě před zveřejněním oficiálních výsledků tak uznal svou porážku ve druhém kole hlasování v 46milionové latinskoamerické zemi. Vítězství Mileie bude podle agentur pro Argentinu představovat zásadní politickou změnu.

V Řecku se uskutečnilo mistrovství Evropy ve střelbě IPSC v disciplíně “krátké velkorážné zbraně”

Střelci řádili. Podívejte se na video. Skvělá reprezentace České republiky

V Řecku se uskutečnilo mistrovství Evropy ve střelbě IPSC v disciplíně “krátké velkorážné zbraně”. Největší událost roku příznivců tohoto střeleckého sportu přivítala přes 1500 střelců z celé Evropy a nenechali si jí ujít ani zástupci velmocí IPSC z USA, Argentiny, Brazílie, Filipín, Kanady a Jižní Afriky.

Kladno Volejbal cz -  Caruur Volley GENT 3:0, CEV    1. 11. 2023

Orli odvrátili mečbol, přesto poprvé ztratili

Už tři neděle hrají, a dá se říci, že i cestují, volejbalisté Kladna každý třetí den. Únava na nich byla znát už ve čtvrtečním domácím utkání s Brnem (3:1) a cítit byla také v sobotním výkonu ve Frýdku-Místku, kde vydřeli výhru nad dobře hrajícími Beskydy v poměru 3:2. Byla to vůbec první bodová ztráta Orlů v sezoně. A mohlo být hůř, protože Slezané za stavu 2:1 promarnili mečbol!

Osmý ročník Výstavy papoušků a drobného exotického ptactva v Petrově.

VIDEO: Alexandři, kakaduové, rosely i ary, Petrov patřil papouškům

Ptáky původem z Brazílie, novozélandských ostrovů, Indie, Nové Kaledonie či z různých částí Austrálie mohli obdivovat návštěvníci v Petrově na Výstavě papoušků a drobného exotického ptactva. Představili se tady ary, rosely, kakaduové, alexandři nebo třeba kakariki.