Kreativ

ŠTÍTEK: Ivančice

Perníková trojka z Ivančicka dojezdila. V autě vezla drogy a kojence.

Perníková trojka z Ivančicka dojezdila. V autě vezla drogy a kojence

/FOTO/ Spadla klec. Výnosný drogový byznys, na kterém profitoval jednatřicetiletý muž z Ivančicka na Brněnsku, stopla policie. Minimálně od loňského října jezdil každý týden do Polska pro léky, ze kterých pak vyráběl pervitin. Jeho prodejem si za posledního půl roku přišel odhadem na nejméně milion a půl korun.

Milan Šimáček ve filmu i divadle.

Vzpomínka na hvězdu ze Strážnice: rotný Soudek by měl šedesát, prohrál s nemocí

Vojín Vata z Ivančic nebo rotný Soudek. Filmové role z Černých baronů a Tankového praporu, které jsou neodmyslitelně spjaté s hercem Milanem Šimáčkem pocházejícím ze Strážnice na Hodonínsku. Také především díky nim zůstává v pamětích diváků. Ve čtvrtek by oslavil šedesáté narozeniny. Šimáček zemřel v září 2018. Deník Rovnost zjišťoval, jak na něj vzpomínají přátelé.

Fotbalista Michal Pokorný (v zeleném) obléká dres Olympie Ráječko.

Dvojčata Pokorní spolu i trénují, chyby si vyčítají. Jsme identičtí, říká Michal

V minulosti prošel mládeží brněnské Zbrojovky i Líšně, jenže i přes talent se v jejich starších kategoriích výrazně neprosadil. A mezi dospělými se fotbalista Michal Pokorný dosud vyšplhal nejvýš do krajského přeboru. „Jako malý jsem nepřemýšlel výš a neměl žádné cíle, což byla chyba," přiznal ofenzivní hráč, jenž momentálně obléká dres Olympie Ráječko.

Radek Koblížek už oblékl dres národního týmu. Naposledy loni na Švédských hrách.

Další velký comeback. Kometa přivábila eso z Finska

Adam Zbořil se po návratu do Brna osvědčil, nyní hokejová Kometa upekla další velký comeback odchovance. Klub si plácl se čtyřiadvacetiletým forvardem Radkem Koblížkem, který z jihu Moravy odešel před devíti lety do Finska, kde až do minulého podzimu nastupoval za Kärpät Oulu. Převážnou část tohoto ročníku strávil po boku mladého českého brankáře Nicka Malíka v celku KooKoo. Informaci jako první přinesl server hokej.cz

Účastníky mezinárodního kurzu byli mladí lidé z deseti zemí, kteří se zabývají marketingovými strategiemi.

Do Ivančic se sjeli kvůli vzdělání mladí lidé z deseti zemí

Ve Středisku volného času v Ivančicích se na konci března konala druhá část mezinárodního školicího kurzu MAKE YOURSELF VISIBLE. Účastníky byli mladí lidé z České republiky, Ukrajiny, Norska, Německa, Polska, Maďarska, Gruzie, Lotyšska, Řecka a Chorvatska, kteří se zabývají marketingovými strategiemi. Za příspěvek děkujeme Dagmar Šacherové.

Jindřichohradecké házenkářky měly po utkání v Ivančicích pádný důvod k radosti. Domácí tým porazily 29:27 a připsaly si už pátou výhru v řadě.

Hradecké házenkářky se vezou na vítězné vlně

Jindřichohradecké házenkářky v 19. kole I. ligy zvítězily v Ivančicích 29:27 a naplno bodovaly už v pátém utkání v řadě. V tabulce jim patří tři kola před koncem soutěže solidní pátá příčka.

Bitva u Znojma a Suchohrdel jako v roce 1809 v podání spolku Acaballado.

V ruských uniformách střílet nebudeme: zvažují i rušení bitev na Znojemsku

Především tanky a zbraně, jimiž po sobě pálili vojáci za druhé světové války ale také napoleonská vojska na koních s třaskajícími děly a mušketami v rukou. Příznivci vojenské historie se letos budou muset obejít bez některých atraktivních ukázek historických bitev na jižní Moravě. Kvůli současné válce na Ukrajině zrušil všechny akce jeden ze spolků brněnský Acaballado.

Hodonínská křídelnice Laura Víchová nastřílela Stupavě deset branek.

Házenkářky Hodonína ukončily sérii proher, Stupavu zdolaly o pět branek

Splnily povinnost, po dvanácti porážkách v řadě konečně oslavily výhru. Házenkářky Hodonína zvládly souboj s poslední Stupavou. I když po první půli o gól prohrávaly, výsledek po přestávce otočily a slovenského soupeře zdolaly 25:20. Nedělní duel 23. kola MOL Ligy si deseti brankami podmanila hostující křídelnice Laura Víchová.

Hození úvodního rozskoku obstarala tenistka Barbora Krejčíková.

FOTO: Přání od legendy i úvodní hod Krejčíkové. Basket poté prohrál s Nymburkem

/FOTOGALERIE/ Šestadvacet zápasů proti suverénnímu Nymburku nevyhráli a nelichotivou sérii nepřerušili ani pod dohledem tenistky Barbory Krejčíkové z Ivančic, která obstarala hození úvodního rozskoku. Brněnští basketbalisté podlehli středočeskému ceku v sobotním utkání nadstavbové části nejvyšší české soutěže 79:93. 

Bohuničtí fotbalisté po podzimu vévodí krajskému přeboru, budou se po sezoně radovat z postupu do divize?

Dosáhnou v přeboru Bohunice na postup? Jarní sezona začala, přibyli i mladíci

Krajské soutěže by měly být základnou té velké pomyslné pyramidy českého fotbalu, vždyť i mnozí reprezentanti získávali první zkušenosti v menších oddílech regionální úrovně. „Ostatně i v současnosti takový příklad z našeho kraje máme. Jsme hrdi na skutečnost, že náš klub položil fotbalové základy hráči Sparty a reprezentace Adamu Hložkovi,“ říká s nadšením v hlasu trenér Ivančic Rostislav Štork.

Kunovická házenkářka Sabina Fiurášková se v sobotním zápase s Ivančicemi blýskla devíti brankami.

Házenkářky Kunovic vyhrály i čtvrtý jarní zápas, Ivančice zlomily po změně stran

Nedají se zastavit. Vedoucí kunovické házenkářky na jaře sbírají jenom výhry. Svěřenkyně trenéra Miroslava Slováka v sobotu zaknihovaly už čtvrtý triumf po zimní pauze. Na Bělince neuspěly ani Ivančice, které sice v první půli favorita trápily, ale slovácký celek po změně stran houževnatému soupeři odskočil na rozdíl šesti branek a duel 15. kola první ligy žen nakonec ovládl 39:32.

Na konci března začne oprava historického vodojemu v Ivančicích. Po jejím dokončení tam lidé budou moci na prohlídku.

Historický vodojem v Ivančicích opraví, po dokončení chystají prohlídky

Ojedinělý historický vodojem Báně v Ivančicích na Brněnsku prokoukne. Rekonstrukce začne 21. března, skončí do konce září. „Získali jsme jej směnou od města. Je to pro nás neobyčejná památka, takže i celý projekt rekonstrukce je speciální,“ osvětlil v úterý člen správní rady Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Vít Aldorf. Svazek se o vodojem stará.

Tomáš Čožík (na snímku vpravo) pokračuje v A týmu Ivančic i ve dvaačtyřiceti letech.

Úděl mít hokejové výsledky. Ivančice souží marodka, legenda zůstává

Sledovat jejich počínání se vyplatí. Fotbalisté Ivančic jsou známí svými divokými výsledky, které by se lépe vyjímaly v hokejové soutěži. Osmý tým krajského přeboru to dokazuje i v zimní přípravě. Naposledy hráči Ivančic přestříleli Třebíč 6:4, i v předešlých zápasech docházelo k podobným gólovým hodům. Svratku Brno porazily Ivančice 6:4, stejným výsledkem si poradily i se Zbraslaví, pouze s Vojkovicemi to skončilo „jenom“ 4:3.

Kundelovský mlýn, kde se v roce 1822 narodila maminka Alfonse Muchy.

Narodila se tu maminka Alfonse Muchy: Kundelovský mlýn u Budišova je na prodej

/VIDEO/ Mlýnské kolo se tu zastavilo už v roce 1914 a mlecí kameny slouží jen coby dekorace dvora. Zvenčí si však budova i nadále zachovává původní vzhled. Udržovat ji je ale velice náročné. „Už na to zkrátka nestačím. Navíc tu nebydlím, jezdil jsem sem jen na chalupu, a většinu věcí jsem tu opravil sám nebo se zetěm. Navíc i vytápění je velice drahé, zvlášť v téhle době. Topíme zde totiž plynem a elektřinou,“ vysvětluje majitel mlýna Miloslav Homolka, proč se stavení schovaného v údolí pod Kundelovským rybníkem zbavuje.

Basketbalový reprezentant Patrik Auda.

Potetovaní Japonci vypadají jako z jakuzy, říká český basketbalista Auda

V Japonsku už je jako doma. Opora jokohamských Korzárů hraje v zemi vycházejícího slunce rok a půl a za tu dobu si Patrik Auda na exotické angažmá zvykl. Byť se svou 206 centimetrů vysokou postavou a tetováním, které by mu mohli závidět i členové jakuzy, stále budí mezi místními pozornost, dvaatřicetiletý rodák z Ivančic je v Jokohamě spokojený. „Odskudky nebo ošlivé pohledy jsem tu nezažil,“ řekl Auda v rozhovoru pro Českou basketbalovou federaci.

Basketbalista Patrik Auda hraje v Japonsku za Korzáry z Jokohamy.

Duely a oběd bez kapra. Vzácné jsou hovory domů, říká Auda o Vánocích v Japonsku

/ROZHOVOR/ Místo vánoční pohody absolvoval předzápasový trénink, pak si dal k obědu smažené kuře víc než devět tisíc kilometrů daleko od domova. Basketbalista Patrik Auda z Ivančic na Brněnsku prožil Štědrý den už podruhé v japonské Jokohamě, kde obléká dres místních Korzárů. „Svátky pro mě trochu ztrácejí smysl," říká dvaatřicetiletý Auda, jenž o víkendu naskočil do dvou soutěžních duelů.

Basketbalista Patrik Auda hraje v Japonsku za Korzáry z Jokohamy.

Duely a oběd bez kapra. Vzácné jsou hovory domů, říká Auda o Vánocích v Japonsku

Místo vánoční pohody absolvoval předzápasový trénink, pak si dal k obědu smažené kuře víc než devět tisíc kilometrů daleko od domova. Basketbalista Patrik Auda z Ivančic na Brněnsku prožil Štědrý den už podruhé v japonské Jokohamě, kde obléká dres místních Korzárů. „Svátky pro mě trochu ztrácejí smysl," říká dvaatřicetiletý Auda, jenž o víkendu naskočil do dvou soutěžních duelů.

Ivančická speciální škola předala dárky zdravotníkům v ivančické nemocnci.

Zdravotníkům v ivančické nemocnici poděkovaly děti z místní speciální školy

Na začátku tohoto týdne předali Vojta a Matěj Jarouškovi, jako zástupci všech dětí z MŠ a ZŠ Ivančice děkovné balíčky s dobrotami lékařům a sestrám z ivančické nemocnice jako poděkování a motivaci do dalších dnů. Děkovné balíčky z regionálních chráněných dílen putují v těchto dnech do nemocnic v celé České republice. V minulých dnech předali zástupci ČEZ společně s neziskovými organizacemi sladké produkty také do Nemocnice v Třebíči, v Brně a v Jihlavě.

Sanitka záchranářů uvízla ve čtvrtek na výjezdu v Hlíně na Brněnsku.

Sanitka uvízla ve sněhu v Hlíně. Vytáhl ji kamarád hasiče s traktorem

/FOTO/ S problémy kvůli čtvrteční sněhové kalamitě se potýkaly vozy jihomoravské záchranné služby. Jedna ze sanitek vyjela do obce Hlína na Brněnsku k pacientovi, u kterého bylo podezření na cévní mozkovou příhodu. „Ošetřili jsme jej, ale už jsme nevyjeli, sníh auto uvěznil," sdělila v pátek mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Covidové pracoviště v Nemocnice TGM v Hodoníně.

Krize pokračuje: Hodonínská nemocnice vyčerpala covidová lůžka

Nemocnice v Hodoníně má vyčerpanou lůžkovou kapacitu. Deníku Rovnost to potvrdili její představitelé. Na Hodonínsku jsme už dříve informovali o kritické situaci v kyjovské nemocnici.„Kapacitu máme skutečně naplněnou. Ta lůžka, která jsme nastavili, už máme vyčerpaná. Na standartu máme celkem jedna třicet lůžek, na jednotce intenzivní péče pak třináct pacientů. Deset z nich vyžaduje plicní ventilaci,“ potvrdila ve čtvrtek dopoledne za hodonínskou nemocnici náměstkyně ředitele pro ošetřovatelskou péči Naděžda Kwašniewská.