Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Šíma

Čáslavský ECCE Team

Čáslavský studentský tým zabodoval na světové soutěži

Čáslav - Čáslavský ECCE Team ve složení Patrik Tománek, Jan Hokynář, Karel Infeld, Matěj Švarz (SPŠ Čáslav), Nikola Konečná (ZŠ Masarykova) a Petr Šíma (ZŠ Náměstí Jana Žižky) se zúčastnil jako jediný zástupce České republiky letošního ročníku světového finále soutěže „4x4 Land Rover in the school" v anglickém městě Coventry.

Florbal - ilustrační foto

Florbalisté Holešova zakončí sezonu se silnými soupeři Krnovem a Šumperkem

Holešov – Florbalová divize o víkendu končí družstvu FbC Slow Shoes Holešov. Hanáci se při derniéře letošní sezony představí domácím diváků. V sobotu od 18 hodin holešovský tým v Bystřici pod Hostýnem vyzve Krnov, v neděli ve 14 hodin odehraje střetnutí se Šumperkem. Nedělní souboj už bude k vidění v domácí sportovní hale ve Smetanových sadech.

Ilustrační foto.

Holešov v Olomouci zlomila vlastní přesilovka

Holešov – Částečně spokojené je družstvo Holešova po 18. kole florbalové divize mužů. Hanáci o víkendu ze dvou zápasů vytěžili tři body a v tabulce jim patří devátá příčka.

Ilustrační foto.

Florbalový turnaj v Holešově vyhrál kolektiv Křídel bufetů.

Holešov – Družstvo Křídel bufetů zvítězilo v regionálním florbalovém turnaji mužů v Holešově. Stříbrnou příčku v podniku, jehož se zúčastnilo sedm kolektivů a který se hrál systémem každý s každým, vybojoval celek Laso Team, třetí místo obsadil Beach Boys, čtvrté skončilo družstvo Speed Shoes, pátou pozici získalo Sací komando, šestou příčku bral kolektiv SKP Falkoni Holešov a sedmé místo zbylo na Slow Shoes Hulín.

Ilustrační foto. Holešov (v modrém)

Florbalisté se dočkali vítězství

Holešov – První divizní výhru si připsali florbalisté Holešova, kteří si v domácím prostředí poradili s celkem Olomouce. Proti Uničovu už holešovský kolektiv neuspěl, a v tabulce mu po 7. kole proto patří až osmá příčka.

Florbal - ilustrační foto

Holešov zažil poslední třetině florbalový kolabs

Holešov – Vysokou porážku inkasovalo v 5. kole florbalové divize družstvo FbC Slow Shoes Holešov a v tabulce mu patří až desátá příčka. Možnost zlepšit postavení v soutěži bude mít holešovský tým už tento víkend, kdy se znovu představí na domácí ploše ve sportovní hale ve Smetanových sadech. Hanáci se utkají se dvěma schůdnými soupeři. V sobotu od 18 hodin hostí celek Olomouce a v neděli se ve 14 hodin změří síly s Uničovem.

Ilustrační foto. Holešov (v modrém)

Holešov zažil poslední třetině florbalový kolabs

Holešov – Vysokou porážku inkasovalo v 5. kole florbalové divize družstvo FbC Slow Shoes Holešov a v tabulce mu patří až desátá příčka. Možnost zlepšit postavení v soutěži bude mít holešovský tým už tento víkend, kdy se znovu představí na domácí ploše ve sportovní hale ve Smetanových sadech.

Ilustrační foto. Holešov (v modrém)

Holešov padl v prodloužení

Holešov – Dvě porážky v prodloužení si připsali divizní florbalisté klubu FbC Slow Shoes Holešov a po 4. kole soutěže jsou Hanáci v tabulce na desátém místě.

Ilustrační foto

Florbalisté začali sezonu dvěma porážkami

Holešov – Dvěma porážkami odstartovali novou sezonu divizní florbalisté klubu FbC Slow Shoes Holešov. V tabulce proto Hanákům po 2. kole soutěže patří sedmá příčka.

Ilustrační foto

Florbalový Czech Open si zahraje pět týmů

Region – Pět družstev ze Zlínského kraje (dva mužské, jeden ženský a dva juniorské) si v Praze od čtvrtka do neděle zahraje ve 23. ročníku největšího florbalového turnaje na světě Czech Open 2015. V tradičním letním podniku se letos v hlavním městě České republiky prezentovalo celkem 264 kolektivů.

V Koutě se sešly například tři generace Faitů, ale tátů či dědů dohlížejících na svoje následovníky bylo hodně.

Tři generace v Koutě

Kout na Šumavě – Desítky dětí, zvláště těch nejmenších, ze širokého okolí stanulo v sobotu na startu tradičního Běhu Koutem na Šumavě.Ten poslední březnový víkend pořádal už počtyřicáté nestárnoucí běžecký koutský nestor František März s členy tamního Sokola a obcí.

Brankář FC Furth im Wald Jiří Nosek.

Brankář Jiří Nosek zakončí kariéru v Německu

Furth im Wald /KRAJÁNCI/ – Vloni v létě se Jiří Nosek rozloučil s Postřekovem a ve dvaatřiceti letech odešel za prvním zahraničním angažmá. V FC Furth im Wald se ale musel zpočátku smířit s rolí dvojky…

Ilustrační foto

Každou šestou předvánoční půjčku si berou Pražané

Praha - Přes soustavná varování finančních poradců letos mezi lidmi opět narostl zájem o předvánoční půjčky. V tomto období si údajně půjčuje každý šestý Čech. A každý šestý z této skupiny je obyvatel hlavního města. Upozornily na to samy úvěrové společnosti.

Fotoreportáž ze zápasů I. kola Zimní ligy Domažlického deníku.

Torzo Ajaxu obrátilo zápas se Sibiří

Kdyně /TABULKA, VÝSLEDKY/ – Hodně nažhavení nastupovali hráči FC Sibiř ke svému prvnímu utkání nového ročníku Zimní ligy Deníku. Nevyzpytatelný tým, který si vloni vysloužil přezdívku ´kati favoritů´, měl co se týče počtu hráčů drtivou převahu a na hrstku v dresu Ajaxu poraženou předtím Mnichovem si věřil. Jenže Ajax ostřílený boji ve futsalové divizi předvedl neskutečný obrat, minutu před koncem vyrovnal a nakonec z desítky nařízené za kumulované fauly strhl výhru na svoji stranu.

Radnice Brno-střed. Ilustrační fotografie.

Bolest centra: parkování a oblast u nádraží

Brno-střed /INVENTURA DENÍKU ROVNOST/ - Žije se tady dobře, ale spoustu věcí si dokážeme představit jinak. Tak shrnují lidé městskou část Brno-střed. Nelíbí se jim nedostatek parkovacích míst ani podoba prostranství před hlavním vlakovým nádražím. Naopak oceňují akce oživující centrální náměstí a oproti tomu klidné parky. Předvolební situaci v největší městské části mapuje poslední díl seriálu Inventura Deníku Rovnost.

Ilustrační foto.

Borovanští si pochutnají na plodech podzimu

Borovany – V sobotu 11. října odpoledne se promění klášterní zahrada v centru Borovan v kulinářsky i kulturně zajímavé místo. Návštěvníky čeká moštování jablek, koštování pálenek, vína i burčáku, ochutnávka dobrot ze zvěřiny, ryb, hub, jablek, hrušek, švestek, dýní, cuket, brambor i vína z klášterních sklepů.

Škoda Economy Run 2014.

Škoda Economy Run: Vítězná Octavia s naftovým dvoulitrem jela za 2,95 l/100 km

Mladá Boleslav - Vítězem 33. ročníku soutěže Škoda Economy Run, který se konal v sobotu, se stala Octavia Combi s motorem 2.0 TDI z roku 2006. Její posádka ve složení Jiří Pilný a Petr Šíma ujela celou trať se spotřebou 2,95 l/100 km, a dosáhla tak nejnižší hodnoty ze všech účastníků tradičního klání o nejhospodárnější jízdu.

Ilustrační foto.

Sedm florbalových týmů ze Zlínského kraje si zahraje v Czech Open 2014

Region – Sedm družstev ze Zlínského kraje (čtyři mužská, dvě ženská a jedno juniorské) si v Praze ode dneška do neděle zahraje ve 22. ročníku největšího florbalového turnaje na světě Czech Open 2014. V tradičním letním podniku se letos v hlavním městě České republiky prezentovalo celkem 269 kolektivů.

Fotbal v Německu aneb česká ´kolonie´ v Zandtu.

FOTO: Šperl a Manowetz se trefili, Zandt přesto nevyhrál!

Zandt /REPORTÁŽ/ – U nás je ještě klid před bouří. To v Německu, kam během léta zamířila za prací a fotbalem další vlna českých hráčů, už mistrovské soutěže odstartovaly. Navštívili jsme Zandt, kde vedle pár Němců, působí i Rumuni, Maďaři a devět (!) Čechů. Mezi nimi Petr Šíma z Kouta na Šumavě, Miroslav Manowetz z Holýšova, Antonín Beisbier z Blížejova a nově Václav Šperl z Kolovče.

Hodonínští fotbalisté - ilustrační foto.

Granty pro sportovní kluby se zabývá policie

Hodonín - Kauza pěti hodonínských sportovních klubů, u nichž nestandardní kontrola zjistila, že na „mrtvé duše" žádaly o peníze, pokračuje. Tentokrát na policii. „Trestním oznámením se zabývá oddělení hospodářské kriminality. Případ je v současnosti ve fázi, kdy je třeba prověřit veškeré skutečnosti, zda půjde o trestný čin či nikoliv," sdělila policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Ilustrační foto.

Michajlovič je nejlepší Kozel

Region – Posledními zápasy se rozloučili se sezonou florbalisté ve Zlínském přeboru mužů. Spokojené je céčko Holešova, které v tabulce obsadilo druhé místo, rezerva Počenic skončila na bronzové příčce a na Bystřici pod Hostýnem zbyla devátá pozice.

Florbal - ilustrační foto.

Záloha Počenic to na holešovské céčko s Petrem Šímou v sestavě umí

Region – Mužstvem víkendu ve Zlínském přeboru mužů je družstvo Počenic, které zdolalo v Hanáckém derby céčko Holešova. Třetí holešovský tým si napravil reputaci alespoň v duelu proti Valašskému Meziříčí. V tabulce ovšem Holešovu C stále patří pozice lídra a počenická rezerva se posunula na bronzovou příčku.

Písecká Sladovna láká na hravou výstavu S jídlem si nehrajem'. Děti čeká karfiolový les, mlýn, řádění v kuchyni, hrnce s očima i zábavné prolézání žaludkem. Výstava trvá do 27. dubna.

Jídlo v písecké Sladovně chutná, hrálo si s ním již 6000 lidí

Písek – Po rekordním loňském roce, kdy písecká Sladovna ztrojnásobila návštěvnost, její úspěch pokračuje. Výstavu 
S jídlem si nehrajem', jež trvá do 27. dubna, vidělo za necelé dva měsíce již skoro 6000 lidí. Fenomén jídla oslovil všechny generace.

Písecká Sladovna láká na hravou výstavu S jídlem si nehrajem'. Děti čeká karfiolový les, mlýn, řádění v kuchyni, hrnce s očima i zábavné prolézání žaludkem. Výstava trvá do 27. dubna.

Jídlo ve Sladovně chutná, hrálo si s ním již 6000 lidí

Písek – Po rekordním loňském roce, kdy písecká Sladovna ztrojnásobila návštěvnost, její úspěch pokračuje. Výstavu 
S jídlem si nehrajem', jež trvá do 27. dubna, vidělo za necelé dva měsíce již skoro 6000 lidí. Fenomén jídla oslovil všechny generace.

Florbal - ilustrační foto

Holešovští florbalisté stoupají vzhůru

Region – Povedený víkend mají za sebou třetiligoví florbalisté klubu FbC Slow Shoes Holešov, kteří v 19. a 20. kole vybojovali šest bodů. Částečně se dařilo také Počenicím. Ty si s chutí zastřílely proti Valašským Kloboukám. V tabulce tak Holešovu patří třetí příčka a Počenice jsou deváté.

Ilustrační foto

Holešovu se ve III. lize dařilo

Holešov – Povedený víkend má za sebou ve 3. florbalové lize mužů družstvo FBC Slow Shones Holešov, které vybojovalo ve 13. a 14. kole soutěže čtyři body. Hanákům tak v tabulce patří osmá příčka.

Ilustrační foto.

Sladovna v Písku je důkazem dovednosti našich předků

Písek /VSTUP ZAKÁZÁN/ - Objekt Sladovny je jednou z nejvýraznějších dominant píseckých „hradčan" a jeho interiéry jsou stále častěji cílem domácích a zahraničních turistů. V letošním roce si stálé expozice a výstavy prohlédlo přes 35 tisíc návštěvníků.

Ilustrační foto

Záloha Počenic a céčko Holešova jenom vítězily

Region – Šestibodový víkend zažila družstva rezervy Počenic a céčka Holešova ve Zlínském florbalovém přeboru. Premiérovou výhru v soutěži si připsala také Bystřice pod Hostýnem. Vůbec se ovšem nedařilo záložnímu týmu Valašských Klobouk.

FLORBAL - ilustrační foto.

Hanácké derby lépe zvládla záloha Počenic

Region – Povedený víkend má ve Zlínském florbalovém přeboru rezerva Počenic. V 5. a 6. kole soutěže se dařilo také třetímu družstvu Holešova, s jednou výhrou je spokojený rovněž záložní tým Valašských Klobouk.

Ilustrační snímek

Kloub spraví chrupavka na míru

Už deset měsíců využívají lékaři Chirurgického oddělení Fakultní nemocnice Plzeň unikátní metodu léčby poraněné kloubní chrupavky. Z té je pacientovi odebráno několik buněk, jež jsou namnožené v laboratoři a za několik týdnů vrácené zpět do poškozeného místa.

Ilustrační snímek

Kloub spraví chrupavka na míru

Plzeň – Už deset měsíců využívají lékaři Chirurgického oddělení Fakultní nemocnice Plzeň unikátní metodu léčby poraněné kloubní chrupavky. Z té je pacientovi odebráno několik buněk, jež jsou namnožené v laboratoři a za několik týdnů vrácené zpět do poškozeného místa.

Na zisku bronzu hodonínského družstva dorostu měl velký podíl i běžec Filip Sasínek.

Vinklárek skončil po bronzu dorostenců ve vodním příkopu

Hodonín – Dvakrát po sobě jim cenný kov unikl, do třetice už si ho nenechali vzít. Dorostenci Hodonína vystoupali na mistrovství České republiky po výtečném výkonu na bronzový stupínek. Je to po bronzu starších žákyň v roce 2010 teprve druhá medaile ze soutěže družstev. Dorostenkám slováckého celku utekla třetí příčka o jedenáct bodů a nakonec skončily páté.