Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Šíma

Syřenovský Tomáš Albrecht proměňuje nájezd  proti Martinu Frýbovi.

Havrani vstali z popela jako bájný pták Fénix

Lomnice n. Pop. – Zápas okresní soutěže Svijanské nápojky, který by mohl nést přívlastek „předčasné finále“, byl ve znamení velké bitvy za podpory více než stovky příznivců z obou fanklubů. 

Ilustrační foto.

Startuje druhá liga. Brno i Znojmo doma

Znojmo, Brno – Brněnští fotbalisté vstoupí do jarní části sezony domácím střetnutím se Sokolovem. Znojmo se rovněž v neděli postaví favorizovanému Zlí­nu.

David Jukl (vpravo) bojuje o míč s Milanem Machalickým.

Bek Machalický neuspěl. Vrátil se do Sigmy

Brno – Téměř měsíc zkoušela brněnská Zbrojovka levonohého fotbalistu Milana Machalického z olomoucké Sigmy. Nakonec krajního obránce s dvanácti starty v nejvyšší soutěži poslala zpátky na Hanou.

Holešovští florbalisté (ve žlutém) přehráli Počenice.

Derby letos zvládly lépe Slow Shoes Holešov

Morkovice – Další turnaj III. florbalové ligy hostila hala v Morkovicích, kde mají svou domácí půdu hráči Počenic. Ti ve svém prvním utkání porazili o gól B tým Znojma, ale v regionálním derby podlehli Holešovu.

Zbrojovka Brno - ilustrační foto.

Zbrojovka v úvodu soustředění zdolala Banskou Bystricu

Brno – Jediný fotbalista, který v pondělí odjel s brněnskou Zbrojovkou na herní soustředění na Slovensko, nezasáhl v úterý do utkání s Banskou Bystricou. Václav Koloušek raději šetřil koleno, které ho trápí od začátku zimní přípravy. I bez něj Jihomoravané zvítězili 2:0.

Utkání fotbalistů brněnské Zbrojovky - ilustrační foto.

Proti Baníku se prosadil i Mezlík

Znojmo, Brno – Jedinou branku dostali brněnští fotbalisté ve Vítkovicích od Baníku, přestože se týmy střetly ve dvou utkáních a pro ostravský celek šlo o generálku na jarní pokračování nejvyšší soutěže.

Petr Šíma (v popředí)  může posílit brněnskou Zbrojovku.

Zbrojovka se mi ozvala jediná, přiznává Šíma

Brno – Po Petru Švancarovi se stane v kabině fotbalistou s největšími zkušenostmi v nejvyšší české soutěži. Levonohý obránce či záložník Petr Šíma nasbíral už 113 startů v Gambrinus lize, což je o čtyři víc než Václav Koloušek. I když ten dalších víc než sto přidal v zahraničí.

Utkání fotbalistů brněnské Zbrojovky - ilustrační foto.

Zbrojovka si z Chotěbuzi odvezla pětigólový debakl

Chotěbuz, Brno – Jak dopadlo srovnání týmů horší poloviny druhé německé ligy a druhé české ligy? Pětibrankovým debaklem. Fotbalisté brněnské Zbrojovky podlehli v přípravném utkání domácí Energii Chotěbuz 0:5.

Velkopopovický Kozel oceňuje nejšikovnějšího fachmana.

Fachman Jihlavska - výherci a odměny

Jihlava - Soutěž Deníku s Velkopopovickým Kozlem z druhé poloviny léta má svoje výherce, pro které jsou připraveny i patřičné „kozlí“ odměny.

Šikovný stavitel kytar a opravář hudebních nástrojů Jan Michálek vyhrál pivo na rok zdarma.

Soutěž s Kozlem má výherce

Jihlava – Soutěž Deníku s Velkopopovickým Kozlem z druhé poloviny léta má svoje výherce, pro které jsou připraveny i patřičné „kozlí“ odměny.

Holešov v domácím prostředí získal jenom bod.

Holešov nevyužil výhody domácího prostředí

Kroměřížsko – Dalšími dvěma koly pokračovala třetí liga florbalistů. Zástupci našeho regionu po stoprocentní premiéře tentokrát ztráceli. Holešov na domácí půdě získal ze dvou utkání jenom bod.

Florbalisté Počenic

Holešov a Počenice okupují nejvyšší příčky

Kroměřížsko – V hale v Otrokovicích zahájili dva zástupci okresu boje ve III. florbalové lize. Počenice po dobrovolném sestupu z I. ligy bodovaly i s pozměněným kádrem naplno. Ještě lépe zahájil klub z Holešova, který se po dvou odehraných kolech dostal na čelo tabulky.

Opera Carmen v Moravském divadle

ANKETA: NEJ umělec Moravského divadla - opera

Olomouc – Podruhé v historii se k cenám, které svým umělcům uděluje Moravské divadlo Olomouc, připojuje i Cena Olomouckého deníku. Čtenáři tak na webu mohou hlasovat pro vybrané kandidáty, na které do divadla chodili v sezoně 2010 / 2011 nejraději.

Ilustrační foto

Florbaloví Panteři Otrokovic Czech Open vyhrát nejedou

Otrokovice – Posbírat co nejvíce poznatků a zkušeností odjel včera do Prahy nový hlavní kouč nováčka české florbalové elity Panthers Otrokovice Jan Holovka. Hlavní město se na čtyři dny promění v Mekku evropského florbalu. Dnes tam totiž startuje prestižní Czech Open.

Výšlapem na Ještěd ukončil Petr Šíma symbolicky svou pouť kolem Čech. Svezl se z Pradědu (uprostřed), setkal se s prima lidmi, třeba na Valašsku (vlevo dole), a především si splnil svůj cíl. Dotknout se všech čtyř hraničních patníků. Dole vpravo je u nejz

FOTOGALERIE: Byl jsem poutníkem aneb Cesta s kolem Čech

Česko – „Ta myšlenka objet na kole celou naši zemi a postupně si sáhnout na nejvýchodnější, nejjižnější, nejzápadnější a nejsevernější místa naší republiky mě držela asi dva roky,“ začíná vyprávění o své osamělé cyklistické pouti čtyřiatřicetiletý vychovatel Dětského diagnostického ústavu v Liberci, absolvent Pedagogické fakulty v Hradci Králové, Petr Šíma z Liberce.

S KOLEM KOLEM ČECH. Výšlapem na Ještěd ukončil Petr Šíma symbolicky svou pouť kolem Čech. Svezl se z Pradědu (uprostřed), setkal se s prima lidmi, třeba na Valašsku (vlevo dole) a především si splnil svůj cíl. Dotknout se všech čtyř hraničních patníků.

Byl jsem poutníkem aneb Cesta s kolem kolem Čech

Čechy - Vyzkoušet si své možnosti. Zjistit, jestli si člověk dokáže sáhnout na dno svých možností. Petr Šíma to zkusil. Během 18 dnů ujel na kole 2166 kilometrů. Postupně překonal hraniční hory a jejich milníky.

O ŠÍMU MÁ ZÁJEM SENICA. Druhý celek slovenské ligy FK Senica se uchází o služby hráče Dynama Č. Budějovice Petra Šímy.

Koutský rodák Petr Šíma míří na Slovensko!

Kout na Šumavě – Fotbalista prvoligového Dynama České Budějovice Petr Šíma, rodák z Kouta na Šumavě, změní s největší pravděpodobností působiště. O služby čerstvého ´ženáče´ se uchází FK Senica, druhý tým nejvyšší fotbalové soutěže na Slovensku.

Šťastlivcem, který rozhodl utkání, byl brodský starší dorostenec David Klement (vpravo v tmavém v souboji o míč), který vstřelil v osmdesáté minutě druhý gól, který byl nakonec vítězný.

Dorostenci na Kalvárii bodovali

Pelhřimov, Havlíčkův Brod – K prvnímu jarnímu zápasu odjeli dorostenci brodského Slovanu do Pelhřimova, kde se jim na umělé trávě na Kalvárii se stejně starými vrstevníky dařilo.

Buldoky srazila na sedmé místo obrana

Brno - Brněnský florbalový klub zakončil základní část extraligy. Odborníci vytýkají jihomoravskému celku, že hráči upřednostňují útočení před bráněním.

Tomáš Stráský se v sobotním derby se Sezimovým Ústím na Hluboké snaží zastavit hostujucího Pavla Simra.

Jasanský v derby své Dynamo nešetřil

České Budějovice – Druholigový nováček ze S. Ústí potvrdil i v prestižním derby dvou v současnosti nejlepších fotbalových klubů českého jihu, že se mu v zimní přípravě na mužstva z I. ligy mimořádně daří.

Dynamu v Riedu chyběl Jan Riegel, jenž se předtím v Písku proti Slavii zranil: na snímku ho ošetřuje masér Vladimír Adam.

Cenná remíza Dynama v Riedu

Ried, České Budějovice – Po prohře 1:3 v Salcburku, kde ale fotbalisté Dynama nepodali špatný výkon, uspěli svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého v sobotní přípravě také na hřišti SV Ried, který po podzimu vede u našich jižních sousedů I. ligu!

Tomáš Stráský už prý nechce být z porcelánu...

Tomáš Stráský už nechce být z porcelánu

České Budějovice – První gól fotbalistů Dynama v letošním roce vstřelil ve víkendovém zápase Tipsportligy v pražském Edenu proti Bohemians třiadvacetiletý útočník Tomáš Stráský, jenž je v prvoligovém mužstvu jedním z mála klubových odchovanců.

Ilustrační foto.

Florbalisté FBC skončili čtvrtí

Holešov – Čtvrté místo vybojovalo družstvo FBC Zlín v 7. ročníku florbalového turnaje mužů v Holešově. Zlínský celek si na Hané v základní skupině poradil s holešovským týmem bratří Falconů i dalším domácím kolektivem s názvem Kladiváři ze San Marina.

Leták.

Leták děsí obyvatele Neštěmic

Neštěmice /AKTUALIZOVÁNO/ – Hledáme domy ke koupi v této lokalitě. Letáky s tímto textem a telefonním číslem, které našli ve svých domovních schránkách, vyděsily obyvatele Neštěmic.

Ilustrační foto.

Leták děsí obyvatele Neštěmic

Hledáme domy ke koupi v této lokalitě. Letáky s tímto textem a telefonním číslem, které našli ve svých domovních schránkách, vyděsily obyvatele Neštěmic.

Zatímco juniorka Dynama v sobotu rozstřílela rzervu Ml. Boleslavi 4:0 (vpravo Petr Šíma stíhá boleslavského Ščuku), áčko Dynama v neděli večer naopak 0:4 prohrálo v Edenu se Slavií...

Debakl Dynama v Edenu

Osm zápasů v řadě fotbalisté pražské Slavie nevyhráli, včera večer si ale pořádně zchladili žáhu, když rozdrtili v Edenu českobudějovické Dynamo 4:0.

Hráč prvoligových Českých Budějovic Petr Šíma stále sleduje výsledky Kouta na Šumavě a dalších klubů z Domažlicka.

Petr Šíma: Neměl jsem prázdniny

Kout na Šumavě /ROZHOVOR/ – Petr Šíma začínal s fotbalem v šesti letech v Sokolu Kout na Šumavě, kde odmala žije. V současnosti hraje za prvoligové Dynamo České Budějovice, ale fotbalové dění na Domažlicku pořád sleduje. S Petrem jsme hovořili nejen o jeho dětství, ale i plánech do budoucna i o tom, komu fandil, když na sebe v divizi narazily jeho bývalý klub Jiskra Domažlice a Strakonice, s nimiž jeho nynější klub spolupracuje…

Volby. Ilustrační snímek.

V Husinci kandiduje dvanáct subjektů

Husinec – Do podzimních komunálních voleb jde na Prachaticku celkem devatenáct politických stran, hnutí, či sdružení nezávislých kandidátů.

Ilustrační foto

V lize se chystá souboj neporažených

Plzeň - Soubojem dvou dosud neporažených týmů bude nedělní fotbalové utkání 7. kola Gambrinus ligy mezi Českými Budějovicemi a Viktorií Plzeň. Duel na jihu Čech začne v 17 hodin.

Ilustrační fotografie.

Na Czech Open si zahraje pět týmů z regionu

Region – Dva mužské výběry a tři družstva žen ze Zlínského kraje se v Praze ode dneška do neděle zúčastní 18. ročníku největšího florbalového turnaje na světě Czech Open 2010. V hlavním městě se prezentovalo celkem 240 kolektivů

Luboš Pecka (vlevo) v prvním zápase Dynama v letní přípravě ve Strakonicích proti Příbrami jen přihlížel v civilu, teď už ale v dresu Dynama střílí góly: po Galati skóroval i s Riedem.

Týden před ligou Dynamo s Riedem 2:2

Bad Kreuzen, České Budějovice – Fotbalisté prvoligového Dynama České Budějovice ve třetím zápase v Rakousku po porážkách s rumunskými ligovými celky Vaslui a Galati v sobotu sice prohrávali v Bad Kreuzenu i s domácím Riedem 0:2, nakonec ale zabojovali a uhráli remízu 2:2.

Starší dorostenci udělali další krok k záchraně, když na domácím trávníku  remizovali s Břeclaví.

Důležitý bod k záchraně

Havlíčkův Brod – Šest kol zbývá do konce fotbalové divize dorostu a starší dorostenci brodského Slovanu potřebují ještě posbírat pět bodů, aby měli záchranu jistou.

Ilustrační foto

Nováčkovi z Ivanovic hrozí sestup

Ivanovice na Hané – I když dvakrát prohrají, možná to bude stačit. Ale jen možná. Spoléhat se na výkon ostatních se nevyplácí. Zvlášť, když na vystoupení svého rivala v boji o záchranu budou čekat do druhého dne.