Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Šíma

Florbal Panthers Otrokovice. Ilustrační foto

Na prestižní Czech Open míří sedm týmů

Region – Sedm týmů ze Zlínského kraje (tři mužské, tři ženské a jeden juniorský) si v Praze od čtvrtka do neděle zahraje ve 21. ročníku největšího florbalového turnaje na světě Czech Open 2013.

Ilustrační foto

Firmy žen mají lepší rating, jsou stabilnější a nekrachují, zjistila analýza

Praha – V Česku je 11.885 firem, které vlastní a řídí žena. Zhruba čtyři stovky z nich mají obrat nad deset milionů korun. Ženské společnosti mají o něco lepší rating než ostatní podnikatelské subjekty a jsou transparentnější. Vyplývá to z analýzy společnosti CRIF – Czech Credit Bureau. Výsledky novinářům představil člen jejího představenstva Pavel Finger. Podle zjištění společnosti MSG Morison sice firmy žen nerostou tak rychle, ale jsou stabilnější a nekrachují, uvedl partner společnosti Petr Šíma. V ČR existuje celkem 390.000 firem, z nich 53.310 vlastní muž.

Tatran Rakovník - Poděbrady 3:0

Eck: Po zápase na SK Rakovník jsme se zlepšili

Nymburk – Tatran Rakovník musel do Nymburka odjet bez dvou klíčových hráčů, kteří se v týdnu zranili hned v úvodu derby na SKR. Kudela a Pidrman chyběli. I tak si Rakovničtí přivezli bod.

Tatran Rakovník - Poděbrady 3:0

Nešťastný konec, branka padla v poslední minutě

Rakovník – V sobotu se utkali Rakovničtí s úplně nejsilnějším soupeřem krajského přeboru – tedy pouze tabulkově. Tatran ale prohrát neměl, respektive si to za předvedenou hru nezasloužil, bohužel mu byla osudná poslední minuta zápasu.

Ilustrační foto.

Ve Slavičíně pro malý zájem rozpouští mužský florbal

Region – Sezonu už má za sebou třetí liga florbalistů. V právě skončeném ročníku soutěže se dařilo zejména družstvu Holešova, který vybojoval čtvrté místo. V pohodě se zachránily osmé Počenice a také devátá rezerva Otrokovic.

Ivanovičtí florbalisté - ilustrační foto.

Florbalové Ivanovice to zvládly. Zůstanou v lize

Slavkov u Brna, Ivanovice na Hané – Sice ne stoprocentní, ale dostačující. Těžkou situaci ivanovičtí florbalisté ustáli a odměna je nemine, slaví záchranu. Nakonec se ukázalo, že se o ni nemuseli bát.

Tatran Rakovník - Poděbrady 3:0

Tatran už má za sebou páté vítězné tažení

Rakovník – Při pohledu do tabulky krajského přeboru by si někdo mohl myslet, že na Tatran Rakovník čeká další lehký soupeř. Semice, které sem v sobotu přijely, jsou totiž předposlední, hned vedle Poděbrad a Sedlčan, se kterými hráli zeleno-bílí minulé dva zápasy. Nicméně hosté přijeli s cílem se nevzdat a předvedli docela odvážný výkon. Domácí se však zastrašit nenechali, prodloužili svoji jarní vítěznou šňůru a opět vyhráli.

Ilustrační foto

Otrokovická florbalová rezerva rozstřílela Holešov

Region – Nečekaně vysoké vítězství vybojovala ve III. florbalové lize mužů rezerva Otrokovic v krajském derby nad Holešovem. Otrokovický tým navíc v 19. a 20. kole naplno bodoval, když se mu podařilo udolat i zálohu Znojma.

Počeničtí florbalisté (v bílém). Ilustrační foto

Holešov díky Mikeškovi vybojoval dvě výhry

Holešov – Dvě výhry vybojovali v 17. a 18. kole třetí ligy florbalisté FbC Slow Shoes Holešov, kteří si poradili s rezervou Znojma a zvládli také hanácké derby proti Počenicím. Hrdinou víkendu byl kanonýr Daniel Mikeška, jenž zatížil konta soupeřů pěti brankami.

Ilustrační foto

Holešov vedl po první třetině o pět gólů, ale přesto prohrál

Holešov – S polovičním ziskem se vraceli z dalších zápasů III. ligy florbalistů hráči Holešova z haly v Morkovicích. V prvním zápase si snadno poradili s týmem Hattrick Brno B. Také druhý duel proti FbC Hornets rozehráli výborně. Po první třetině vedli 6:1, ale potom přišel kolaps a prohráli 7:8.

Ilustrační foto. Holešov (v modrém)

Holešov začal překvapivou porážkou

Holešov – Proti oslabenému soupeři ze Znojma holešovští florbalisté zklamali a nedokázali už dohnat tříbrankové manko z první třetiny. Ve druhém utkání už zvládli duel s Brnem a připsali si premiérové body v letošní sezoně třetí ligy.

Florbal.

Druhé kolo vystavilo stopku Holešovu i Počenicím

Kroměřížsko – Ve druhém kole českého poháru florbalistů skončily naděje hráčů Holešova i Počenic. FbC Holešov prohrál s Porubou 4:8. Počenice doma podlehly Frýdku-Místku 6:9. Do druhého kola se oba týmy kvalifikovaly po úspěšných turnajích úvodního kola.

Ilustrační foto.

O víkendu startuje Český florbalový pohár mužů

Region – O víkendu startuje Florbalový pohár České pojišťovny mužů 2012. Celkem se v letošní sezoně zapojí do soutěže 124 družstev. V 1. kole nastoupí v 18 skupinách 90 kolektivů, mezi nimi i pět z našeho kraje. O postup dál se porvou týmy Hluku, Holešova, Počenic, Zlína a Valašských Klobouk. Přímo do třetího kola je nasazený Rožnov pod Radhoštěm a právo zahrát si až čtvrtfinále mají otrokovičtí Panteři.

Panthers Otrokovice - Chodov

Mladí Panteři se budou sehrávat

Region – Osm týmů ze Zlínského kraje (čtyři mužské, dva ženské a dva juniorské) se v Praze ode dneška do neděle zúčastní 20. ročníku největšího florbalového turnaje na světě Czech Open 2012. V podniku, jehož se od jeho vzniku od roku 1993 zúčastnilo 3202 družstev ze šestadvaceti států, se letos prezentovalo 258 kolektivů.

Ilustrační foto.

Na největší florbalový turnaj světa míří do Prahy i týmy Hluku a Uherského Brodu

Region - Osm týmů ze zlínského kraje (čtyři mužské, dva ženské a dva juniorské) se v Praze od čtvrtka do neděle zúčastní 20. ročníku největšího florbalového turnaje na světě Czech Open 2012. V podniku, jehož se od jeho vzniku v roce 1993 zúčastnilo 3 202 družstev ze šestadvaceti států, se letos prezentuje 258 kolektivů.

Ilustrační snímek z utkání Jiskry Domažlice.

Jiskra dostala ´bůra´ od druholigového Sokolova

Druztová – K druhému přípravnému utkání nastoupili ve středu v podvečer na hřišti v Druztové u Plzně fotbalisté třetiligové Jiskry Domažlice. Utkali se se třetím celkem loňského ročníku druhé ligy FK Baník Sokolov, který je v nedaleké Zruči na soustředění. Za Sokolov nastoupili i dva hráči, kteří dříve hájili barvy Jiskry, Martin Knakal a Pavel Javorský, dále odchovanec Sokola Kout a Jiskry Domažlice Petr Šíma. Baník už pomalu finišuje s letní přípravou, protože ho čeká 4. srpna utkání prvního kola druhé nejvyšší soutěže na půdě Fastavu Zlín. Trenéři Jiskry vyzkoušeli na postu pravého obránce polského hráče Matuše Pyrka. V sestavě už se objevily základní kameny loňské úspěšné sezony, brankář Dan Houdek, obránce Martin Mandous a středopolař Petr Mužík. Pro zranění chyběli kapitán Michal Tesař a obránce Jakub Strejc.

PŘEDÁNÍ. Jiří Kupec (druhý zleva) a Miloš Matlach (vpravo) se zástupci dvacátého vítěze letní ligy - Betisu Kadaň.

Kupec: Někdy doma nadávají, ať už se na to vykašlu

Chomutov – O víkendu proběhne v Březenci u Jirkova tradiční turnaj Duha Cup na přírodní trávě, který bude zároveň oslavou dvacetiletého výročí CHLMF. Chybět nebude ani předseda Jiří Kupec, který se pro Deník rozpovídal o plánované oslavě či podpoře rodiny.

Slovenský fotbalista Martin Husár.

Husára těšil vytrvalý zájem kouče

Brno – Úsloví „dvakrát do stejné řeky nevstoupíš" nemá fotbalista Martin Husár rád. I proto se po roční pauze vrací do Brna. „Na začátku týdne jsme se domluvili na podmínkách. Zbývají už jen oficiality jako jsou podpisy na smlouvě," tvrdí slovenský hráč, který se nejlépe cítí na levé obraně.

Jarní vzestup fotbalistů Zbrojovky? Čuhelův kolektiv   Trenér Zbrojovky Petr Čuhel.

Jarní vzestup fotbalistů Zbrojovky

Brno – Brněnští fotbalisté v kádru s koutským rodákem Petrem Šímou se stali nejlepším týmem jarní části druhé ligy, k čemuž přispělo i utěšení situace uvnitř klubu.

Jihlavští fotbalisté vyskočili v duelu proti Zbrojovce Brno výš než jejich protivník a mají nakročeno k postupu. O ten by mohli přijít jen kvůli nepředstavitelnému kolapsu v závěrečných dvou duelech sezony.

Vysočina může v sobotu oslavit postup do nejvyšší soutěže

Jihlava – Odemykají prvoligovou bránu. Teď už zbývá „jen" stisknout kliku a vejít mezi tuzemskou elitu. To zajistí jihlavským fotbalistům po výhře 2:0 v derby na stadionu Zbrojovky Brno jediný získaný druholigový bodík ve dvou zbývajících zápasech sezony.

Zbrojovka Brno vs. Vysočina Jihlava.

Série Zbrojovky skončila. Po prohře závisí postup na licenci Ústí

Brno – Šňůra neporazitelnosti Zbrojovky ve druhé lize dostala po třinácti zápasech první trhlinu. Brněnští fotbalisté podlehli na domácím trávníku Jihlavě 0:2. Vysočině na druhé příčce tak schází k jistotě postupu do nejvyšší soutěže jen bod, zatímco pátí Jihomoravané už dvě kola před koncem ztrácí na druhou příčku nedostižných devět bodů.

Jedinečná příležitost prohlédnout si rekonstruovanou Dolní oblast Vítkovic přivábila desetitisíce lidí.

Ostrava získává jedinečné místo

Ostrava /FOTOGALERIE/ - Jedinečná příležitost prohlédnout si rekonstruovanou Dolní oblast Vítkovic přivábila desetitisíce lidí. „Je úžasné, co už se tady udělalo," shodovali se návštěvníci industriálního skvostu, který se mění před očima.

Holešovskému týmu (v modrém) chybělo víc zkušeností.

Florbalisté zakončili boje ve třetí lize

Kroměřížsko – Poslední dvě vystoupení v letošním ročníku třetí ligy, mají za sebou holešovští i počeničtí florbalisté. Holešov se rozloučil dvěma výhrami a se ziskem 41 bodů obsadil třetí místo. Počenice oba zápasy prohrály a mezi jedenácti mužstvy skončily až na devátém místě.

Michal Pešek a Petr Šíma v pondělí 26. března poprvé vyjeli střežit pořádek na kolech.

Strakonické kouty hlídají na kolech

Strakonice – Michal Pešek, Petr Šíma, Josef Kubička a Petr Janda. Čtyři jména – čtyři policisté, kteří mají hlídat strakonická zákoutí z ptačí perspektivy jízdních kol.

Michal Pešek a Petr Šíma v pondělí 26. března poprvé vyjeli střežit pořádek na kolech.

Zákon v pedálech

Strakonice - Policisté v pondělí 26. března poprvé vyjeli střežit pořádek na kolech.

Holešovští (v modrém) zůstávají v boji o postup do II. ligy.

Holešovským hráčům svazovala ruce nervozita

Holešov, Počenice – Holešovští florbalisté mohli v případě plného bodového zisku zaútočit na první místo ve III. lize. V duelu s Pohodou však na ně dolehla nervozita a zápas prohráli. Tři body si připsali až v souboji s rezervou Znojma. Počenice deklasovaly poslední Brno, ale stejně jako Holešov nestačily na Pohodu.