Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Šíma

Petr Šíma na Slovácku stíhá domácího Lukáše Fujerika.

Že Dynamo doma nevyhrává, Šímu moc mrzí

České Budějovice – Sedmadvacetiletý záložník Dynama Petr Šíma po třech zápasech, jež sledoval jen z lavičky, naskočil na Slovácku aspoň na poslední půlhodinu zase do hry.

Petr Šíma na Slovácku stíhá domácího Lukáše Fujerika.

Že Dynamo doma nevyhrává, Šímu moc mrzí

České Budějovice – Sedmadvacetiletý halv Dynama Petr Šíma po třech zápasech, jež sledoval jen z lavičky, naskočil na Slovácku aspoň na poslední půlhodinu zase do hry.

Vídeňská krev v Moravském divadle

Vídeňská krev opět v Olomouci, pomůže transfúzní stanici

Olomouc /FOTOGALERIE/ – Klasiku světové operety, Vídeňskou krev Johanna Strausse, uvede v pátek večer v předpremiéře Moravské divadlo v Olomouci. Rytmem valčíků nezapomenutelných melodií se divadlo naplní znovu po patnácti letech, tentokrát se nastudování operety ujal Gustav Skála.

Ilustrační foto.

S Třeboní už na hlavním hřišti

České Budějovice – Už jen týden a dva dny chybějí fotbalistům Dynama do atraktivní premiéry jarní části I. ligy, ve které se příští neděli 28. února od 15 hodin představí na Střeleckém ostrově Teplice, které po podzimu ligu vedou.

Fotbalisté Dynama se v Salcburku radují ze třetího gólu, který dal Tomáš Sedláček (vpravo) po centru Petra Šímy (druhý zprava).

Favorita se Dynamo v Salcburku nezaleklo

České Budějovice – Po solidních výsledcích v Praze se Slavií a Spartou přivezli fotbalisté Dynama slibný výsledek i ze Salcburku, kde se rozešli s domácími Red Bulls nerozhodně 3:3.

Jan Krob (na archivním snímku vlevo) přichází ze Sparty na hostování do Dynama.

Změnu dresu Jan Krob přivítal

České Budějovice - Nadějný fotbalový obránce Jan Krob, jenž přišel v týdnu do Dynama Č. Budějovice na hostování z pražské Sparty, změnu prostředí přivítal.

Ilustrační foto.

Florbal: V Českém poháru postupují tři týmy z regionu

Region - Tři týmy z našeho kraje postoupily do 2. kola Českého florbalového poháru mužů. V prvním kole soutěže uspěla družstva Slavičína, Rožnova p. R. a Pohody Vsetína. Kunovští Orli a celek Slovácký FBK naopak už v národním poháru končí.

Ilustrační foto.

Rozbíhá se Český pohár, i se sedmi regionálními kluby

Region - Ovíkendu startuje Český florbalový pohár mužů. Celkem se vletošní sezoně zapojí do soutěže 131družstev. Vprvním kole nastoupí ve 20skupinách 100kolektivů, mezi nimi ipět ze Zlínského kraje. Opostup dál se porvou Slavičín, Vsetín, Kunovští Orli, Hluk a Rožnov pod Radhoštěm. Přímo do druhého kola jsou nasazené Otrokovice a až ve třetím kole se představí Počenice.

Ilustrační foto

Na Czech Open 2009 si zahrají čtyři týmy z regionu

Region - Tři seniorské a jeden juniorský tým ze Zlínského kraje se v Praze ode dneška do neděle zúčastní 17. ročníku největšího florbalového turnaje na světě Czech Open 2009. V hlavním městě se prezentovalo celkem 244 družstev.

I Jakub Smolík z Č. Krumlova (vlevo uniká ve finálovém zápase táborské obraně) si zahraje finále v Plzni.

McDonalds Cup pro Český Krumlov

České Budějovice - V celostátním finále 12. ročníku největšího fotbalového mládežnického turnaje v České republice, McDonald’s Cupu, bude ve dnech 8.–9. června v Plzni jižní Čechy reprezentovat tým ZŠ T. G. Masaryka z Českého Krumlova

Opuštěný dům v Karlově ulici, č. p. 18

FOTO: Lidé z Karlovy ulice: Město si z nás dělá blázny

Plzeň - „Město si z nás nejspíš dělá blázny,“ tak reagovali obyvatelé Karlovy ulice v Plzni týden poté, co Deník upozornil na stav domu číslo 18. Z toho totiž neustále padaly velké kusy omítky a kvůli otevřeným dveřím se do něho opakovaně dostávali bezdomovci, kteří pak měli snadný přístup i na dvorky okolních domů.

Osmadvacetiletý útočník Dynama Tomáš Sedláček.

Sedláček dvěma góly hosty srazil

České Budějovice /ROZHOVOR/ - Útočník Dynama Tomáš Sedláček góly dávat umí. Potvrdil to i v neděli proti Baníku, kdy se po přestávce trefil dvakrát a měl velký podíl na vítězství svého týmu v lize s Baníkem 3:2.

Ilustrační foto

Padne žižkovská tvrz?

České Budějovice/ Na Žižkově se fotbalistům Dynama nedaří, nezvykle časný výkop duelu ani nepříliš dobrý stav hrací plochy je ale prý nestraší.

Sporný faul na olomouckého Nuce v zápase Sigmy s Budějovicemi

Rozhodčí olomouckou Sigmu na jaře nešetří

Olomouc - /FOTOSÉRIE SPORNÉHO ZÁKROKU/ Ztracené dva body to Olomouci nevrátí. Ale máte také pocit, že po zákroku budějovického Petra Šímy na domácího mladíčka Tomáše Nuce se měla kopat penalta?

Petra Šímu (na snímku z podzimního duelu Dynama v Plzni mezi Limberským a Rezkem) v neděli s Plzní čeká prestižní zápas proti mužstvu, kde před příchodem na jih deset let hrál.

Plzeň pro něj stále je srdeční záležitost

České Budějovice - Šestadvacetiletý Petr Šíma v Plzni prožil převážnou část své dosavadní fotbalové kariéry, tuto neděli ale vzpomínky na všechny ty krásné chvíle, které v plzeňské Viktorii zažil, prý půjdou stranou.

V 8. kole 1 GL přivítal domácí SK Dynamo České Budějovice FK Baumit Jablonec. Domácí nakonec slavili zaslouženou výhru 2:1 po poločase 1:0.

České Budějovice už znají chuť vítězství

České Budějovice - Prvního tříbodového zisku v tomto prvoligovém ročníku dosáhli svěřenci trenéra Tobiáše v neděli nad Jabloncem. Kouzlo staronového trenéra Pavla Tobiáše v lize funguje dál, po jeho příchodu k mužstvu budějovičtí fotbalisté ještě neprohráli a po třech remízách včera přidali i první vítězství v tomto ligovém ročníku.

Pro pětadvacetiletého Petra Šímu (na snímku hlavičkuje před Rezkem, vzadu Sedláček a Limberský) měl zápas v Plzni zvláštní náboj – zahrál si proti svým bývalým spoluhráčům.

Po remíze v Plzni do Mutěnic

Plzeň, České Budějovice - Dynamo touží po tříbodovém výsledku: „Chceme se už konečně odpíchnout,“ tvrdí Tobiáš.

V posledním vzájemném utkání se fotbalisté Dynama rozešli doma s Plzní smírně 1:1

Tobiáš by chtěl v Plzni dodržet tradici

České Budějovice, Plzeň -Fotbalisté Dynama ČB po příchodu staronového kouče Pavla Tobiáše zatím ještě v lize neprohráli. A rádi by tuto sérii prodloužili i dnes v Plzni.

Vít Baránek

Kapitán Baránek pískot tribun chápe

Zlín - Přestože brankář zlínských fotbalistů Vít Baránek udržel svou druhou nulu sezony, do řeči mu po sobotním bezbrankovém zápase s Českými Budějovicemi příliš nebylo. Fanoušci Tescomy svůj celek doprovodili do kabin v posledních domácích duelech už tradičním pískotem.

SPOKOJENOST. Ivo Viktor (čtvrtý zprava) může být spokojený. Letní brankářská škola, která nese jeho jméno, mladé adepty gólmanského řemesla láká rok od roku víc a víc. Zásluhu na tom má i zkušený tým fotbalových odborníků, kteří jim předávají zkušenosti.

Viktora potěšila úroveň mladých gólmanů

Vědomice - Přes čtyřicet nadějných gólmanů z celé republiky v těchto dnech zdokonaluje své umění v areálu SK Roudnice Pod lipou, kde pod vedením zkušených odborníků absolvuje oblíbenou Letní brankářskou školu Ivo Viktora. Ta je svého druhu ojedinělá v celé ČR.

Martin Knakal v Milevsku jistí zákrok brankáře Zdeňka Křížka.

Rád bych ukázal, že fotbal umím

Milevsko - Čtyřiadvacetiletý obránce Martin Knakal, jenž by měl od nové sezony oblékat dres prvoligového Dynama, se v českobudějovickém mužstvu poprvé představil na víkendovém memoriálu Jana Tomáška v Milevsku.

Martin Vozábal (na snímku z podzimního utkání Dynama v Plzni bojuje s Martinem Fillem, jenž nyní hraje v norském Stavangeru) s Teplicemi a v Liberci ze zdravotních důvodů nehrál, proti Plzni (15) už s ním trenér Straka může počítat.

Liga s Plzní na jihu!

České Budějovice - Dvě kola před koncem I. ligy kopané není rozhodnuto ani o titulu, ani o bronzové příčce, zajišťující Pohár UEFA, ani o druhém sestupujícím. Svaz proto všechny zápasy předposledního kola nařídil už na sobotu na 15. hodinu.

Petr Šíma (v minulém domácím zápase s Teplicemi uniká Rosovi) se na sobotní zápas proti „své“ Plzni těší.

Gól Plzni? To by byl bonbonek

České Budějovice - Poslední domácí zápas fotbalistů Dynama v této sezoně, v němž se mimořádně už v sobotu od 15 hodin střetnou na Střeleckém ostrově s Plzní, bude mít speciální náboj pro 25letého Petra Šímu. Právě z Plzně totiž levonohý záložník letos v zimě přišel.

Fotbalisté Dynama v neděli favorizované Teplice zaskočili nadšeným výkonem, navíc ale  i fotbalovým umem. Tři body vydřeli po zásluze. Na snímku Petr Šíma atakuje Pavla Verbíře.

Návrat formy a pohody v pravý čas

České Budějovice - Svátkovy nefalšované „brazilské nůžky“ korunovaly kvalitní a nadšený výkon, kterým fotbalisté Dynama v neděli přehráli favorizované Teplice. „Domácím gratuluji, vyhráli zaslouženě,“ uznal i trenér Rada. Dynamo České Budějovice – FK Teplice 1:0 (1:0)

Pavel Mezlík (vpravo) po výhře s Bohemkou.

Pro mne je hlavní, abychom zápas s Brnem zvládli!

České Budějovice - Pavel Mezlík v Brně prožil převážnou část své dosavadní fotbalové kariéry, pozítří ale půjde do zápasu proti svým bývalým spoluhráčům s jediným cílem – pokusit se na úkor Brna získat na konto českobudějovického Dynama další tři body.

Petr Šíma uniká s Bohemkou Ordošovi.

Jako ofenzivní záložník moc produktivní nejsem...

České Budějovice - Petr Šíma svým prvním ligovým gólem v kariéře obral Slavii na jejím hřišti o všechny body. Kdyby proměnil v neděli svou velkou šanci, mohl sebrat dva body i Spartě a svému klubu navíc jeden cenný bod získat.

Martin Vozábal to neměl proti Jablonci lehké, před zápasem měl virózu.

Mužstvo hledá svou tvář, říká Straka

České Budějovice - Zejména první poločas nedělního duelu I. ligy mezi fotbalisty Č. Budějovic a Jablonce, prvního v jarní části nejvyšší soutěže na jihu Čech, svou úrovní tři tisícovky diváků rozhodně nenadchl.

Petr Šíma ve čtvrtek už na Dynamu.

Už jsem potřeboval změnu, říká Petr Šíma

Plzeň, České Budějovice - Jak náš list už ve čtvrtek naznačil, novou posilou prvoligového Dynama místo sparťana Petržely bude čtyřiadvacetiletý záložník Petr Šíma, jenž přichází na jih Čech na přestup z Plzně.