Kreativ

ŠTÍTEK: chladicí zařízení

Ilustrační foto

Pivní sklepy za 60 milionů? Lepší tanky i chlazení

Přerov – Už za dva roky má být dokončena rekonstrukce ležáckých sklepů v přerovském pivovaru Zubr, která byla zahájena před třemi lety a dosud si vyžádala náklady ve výši 40 milionů korun. Celková částka, kterou hodlá pivovar na modernizaci sklepů vynaložit, by měla dosáhnout 60 milionů.

Klub Vodníček v Kutnohorském bazénu Slunce

Městský bazén by mohl být vytápěn úsporněji

Kutná Hora - Ušetřit téměř půl milionu korun ročně na vytápění krytého bazénu by v budoucnu mohla kutnohorská městská pokladna. Místní lázně by totiž využívaly takzvané odpadní teplo produkované chladící technologií sousedního zimního stadionu.

Bruslení na Horním náměstí v Olomouci

Poslední bruslení před radnicí: tento víkend a na MDŽ

Olomouc – Poslední příležitost zabruslit si o víkendu před radnicí budou mít Olomoučané tuto sobotu a neděli. V pondělí pak dvouměsíční provoz kluziště zakončí retro oslava Mezinárodního svátku žen se stylovou diskotékou.

Pálenice se už shromažďují v Muzeu pálenic ve Vlčnově.

Pálenice už shromažďují ve vlčnovském muzeu

Vlčnov /FOTOGALERIE/ - Na dvě desítky destilačních přístrojů od nejstarších až po ty nejmodernější shromáždili pracovníci Slováckého muzea v Uherském Hradišti v rekonstruovaném prostoru stodoly vlčnovského domku číslo 65, kde bude 15. května otevřeno první Muzeum lidových pálenic ve Zlínském kraji.

Na trati čekaly na jezdce různé překážky.

Na soběslavském letišti burácely motory pionýrů

Soběslav – Sobotu na soběslavském letišti provázelo mohutné burácení motorů. Na závodníky již desátého ročníku recesního závodu Off-road Fichtel Cupu čekala sice trať s asfaltovýma a travnatým povrchem, letos ji však pokrýval sníh.

Kritizovanou proluku v Havlíčkově ulici zastaví budova nové stáčírny pivovaru. V těchto dnech začaly v lokalitě demoliční práce – k zemi půjdou budova ledovny a bývalá sociální budova.

FOTO: Na místě kritizované proluky vyroste stáčírna

Přerov – Demoliční práce vypukly v těchto dnech v proluce v Havlíčkově ulici, která už léta zeje prázdnotou a obyvatelé Přerova kritizují její vzhled. Přerovský pivovar se totiž rozhodl zbourat bývalou ledovnu a sociální budovu, která je přes dvacet let bez využití. Na jejich místě vyroste nová stáčírna a centrální sklad pivovaru.

Olomoucký závodník Marek Spáčil

EXKLUZIVNĚ: Spáčil po konci na Dakaru: Zkusili jsme úplně všechno, říká

Antofagasta, Olomouc – Měl to být dechberoucí zážitek. Na konci 6. etapy se před účastníky slavné dakarské rallye měl otevřít pohled na severochilské město Iquique a bílé vlny Tichého oceánu omývající západní část jihoamerického pobřeží. Nejenom o tento zážitek přišel Marek Spáčil, šéf Czech Dakar Teamu a pilot zelené tatry se startovním číslem 510.

Stavba ledové plochy před Korunní pevnůstkou

Bruslení v Olomouci: v zimě hned čtyři umělá kluziště

Olomouc /ROZPIS KDY a KDE/ – Zabruslit si u zpívající fontány, renesanční radnice či historické pevnosti? V Olomouci vše možné tuto zimu. Kluziště zdarma budou mít lidé k dispozici již od soboty před Korunní pevnůstkou, od příštího týdne před nádražím a v lednu se začne bruslit u Trojice na Horním náměstí

Vedení města (na snímku starostka Lenka Arnotová a místostarosta Josef Böhm) je s postupem stavebních prací, které realizuje žďárská společnost PKS, spokojeno.

Miliony do stadionu

Světlá nad Sázavou – Rekonstrukce zimního stadionu ve Světlé běží podle harmonogramu.

Prst museli vysvobodit hasiči

Na ocelový prsten vzali hasiči pilu

Vsetín – Nečekaný host zavítal ve středu v podvečerních hodinách do hasičské stanice ve Vsetíně. S prosbou o pomoc s odstraněním prstenu se na záchranáře obrátila místní žena.

Start Sahara Rallye Erg Oriental Tunis. Před Tatrou uprostřed zleva František a Václav Svobodovi.

Tatra bratrů Svobodových uspěla na Sahaře

Meziměstí /FOTOGALERIE/ – Sourozenecká dvojice Václav a František Svobodovi z Meziměstí, známá ze závodů v truck trialu, sbírá úspěchy i jinde. A to na závodech v rallye. Zatím poslední vítězství získala v náročné závodě Sahara Rallye Erg Oriental Tunis.

Jaroslava Matúšová je umělkyně. Své výtvory peče v troubě. Nejde ovšem o pečení jídla, ale skla. Její výtvory jsou nyní k vidění ve Vlastivědném muzeu v Kyjově.

Umělkyně spéká skleněné tabule v troubě

Kyjov /FOTOGALERIE/ – Jaroslava Matúšová je umělkyně. Své výtvory peče v troubě. Nejde ovšem o pečení jídla, ale skla. Její výtvory jsou nyní k vidění ve Vlastivědném muzeu v Kyjově.

Takhle vypadal areál zimního stadionu na počátku března, když se začalo s opravou. Teď se dokončují nové tribuny a také budova vlevo bude vypadat úplně jinak.

Stadion ve Světlé roste jako z vody

Světlá nad Sázavou - Nový zimní stadion ve Světlé nad Sázavou roste jako z vody. Hotovy jsou přípojky inženýrských sítí – vody, kanalizace dešťové a splaškové, plynu, dokončuje se hrubá stavba.

Zimní stadion ve Vsetíně

Vsetínský zimní stadion opraví strojovnu

Vsetín - Dobrou zprávu mají vsetínští radní pro sportovce i návštěvníky zimního stadionu Na Lapači. Příští rok na jaře totiž město začne s jeho rozsáhlou rekonstrukci. Prioritou bude obnova strojovny a chlazení.

Zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně.

Rekonstrukci stadionu zaplatil z větší části stát

Zlín - Kvůli rekonstrukci ledové plochy a chlazení na Zimním stadionu Luďka Čajky absolvovali zlínští hokejisté celou přípravu na ledě vsousední PSG aréně, kde odehráli ivšechny domácí přípravné zápasy.

Výzkum sklárny na Křížové Huti. Celkový pohled na rovnací pec.

Výzkum sklárny na Křížové Huti

Křížová Huť – Výzkum započal 27. července letošního roku, bylo to právě v den, kdy jsem do tiskárny předal podklady pro tisk publikace „Sklářství v Českém lese na Domažlicku a Tachovsku“. Jelikož výsledky výzkumu přinesly důležitá zjištění, jsou v publikaci připomenuty alespoň tímto způsobem. Při výzkumu byla odhalena sklářská pec, jejíž zabezpečené zbytky si mohou zájemci prohlédnout přímo na místě.

POSÁDKA Tatry 815 ve složení Martin Kalous, Václav Svoboda a František Svoboda skončila po velkých technických problémech v Maďarsku pátá.

Trucktrialisté byli v Maďarsku pátí, čeká je Slovensko

Náchodsko /FOTOGALERIE/ - Nejhorší noční můru každého motoristického závodníka si o víkendu prožila v reálu tříčlenná truck-rallyová posádka z Meziměstí – Václav a František Svobodovi a Martin Kalous. Po několikaměsíčních přípravách na jednu z největších evropských rallye Baja Hungarian, málem kvůli poruše svého trucku neodstartovali.

Zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně.

Případné výtržníky ohlídá kamera

Zlín - Práce na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně se chýlí ke svému konci. Zatímco v dubnu se po stadionu projížděly nákladní auta, ve středu 12. srpna už vybízela ke sklouznutí. Nově zrekonstruovaná ledová plocha by mohla být připravena na zkušební provoz do konce srpna.

Prst může zachránit jedině odstranění prstenu

Hasiči sundávali prstýnek zoufalému Němci

Ostrava - Ostravští hasiči si na své konto připsali další prstýnkový zásah. V úterý pomohli osmadvacetiletému Němci, jehož tři prsty se ocitly v sevření stále oblíbenějšího módního doplňku – prstenu z tvrdé chirurgické oceli. Po přibližně půlročním nošení mu prsteny začaly vadit a čím dál tím více jej svíraly. Snaha o jejich sundání však byla marná.

Ilustrační foto

Budvar Aréna je stále bez ledu

České Budějovice - V Budvar Aréně bohužel nebude ledová plocha připravena ani v příštím týdnu. Chlazení na první ploše totiž stále ještě nefunguje na sto procent.

Ilustrační foto

Ucpaná tryska komplikuje přípravu na ledě

České Budějovice - V Budvar Aréně se nepodařilo na pondělí připravit led, takže extraligoví hokejisté HC Mountfield musejí cestovat za přípravou do Písku. To je nepříjemná věc.

Ilustrační foto

Ucpaná tryska komplikuje přípravu na ledě

České Budějovice - V Budvar Aréně se nepodařilo na pondělí připravit led, takže extraligoví hokejisté HC Mountfield musejí cestovat za přípravou do Písku. To je nepříjemná věc.

Alkohol. Ilustrační snímek.

Zloděj si chce zřejmě otevřít hospodu

Mukařov - Zařízení na točení piva i s chlazením, kompresor, digitální váhu, myčku na půllitry a dále různé lihoviny a potraviny si odnesl neznámý pachatel ze stánku v obci Mukařov.

Ilustrační foto

Přerovská nemocnice má nové zařízení na léčbu ledvin

Přerov - Dvě nová unikátní zařízení na kontinuální hemodialyzační léčbu uvedli tento týden do provozu v přerovské nemocnici. Zařízení, jejichž celková cena se pohybuje kolem částky jednoho milionu korun, mají několik funkcí.

Ilustrační foto

Přerovská nemocnice má nové zařízení na léčbu ledvin

Přerov - Dvě nová unikátní zařízení na kontinuální hemodialyzační léčbu uvedli tento týden do provozu v přerovské nemocnici. Zařízení, jejichž celková cena se pohybuje kolem částky jednoho milionu korun, mají několik funkcí.

Ilustrační foto.

Odvalil si sudy i se vzduchotechnikou

Opočno - Několik sudů piva s kompletním chlazením a vzduchotechnikou byly předmětem trestného činu loupeže z prodejního stánku na Opočensku.

Prst může zachránit jedině odstranění prstenu

Když prsten ohrožuje prst

Ostrava, Havířov - Stále oblíbenější módní doplněk – prstýnek z chirurgické oceli, může znamenat velké problémy. Ostravští hasiči opět pomohli muži, který měl zdravotní problémy.

Prst může zachránit jedině odstranění prstenu

Když prsten ohrožuje prst

Ostrava - Stále oblíbenější módní doplněk – prstýnek z chirurgické oceli, může znamenat velké problémy. Ostravští hasiči opět pomohli muži, který měl zdravotní problémy.

Ilustrační foto

Ve zlínské hokejové hale začala rekonstrukce plochy

Zlín - Po dlouhých šestnácti letech opět probíhá na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně, kde hraje svá extraligová utkání tým RI Okna, rozsáhlá rekonstrukce. Běžný divák však vnovém soutěžním ročníku výraznou proměnu stánku Beranů nepozná, neboť opravy budou probíhat převážně na ledové ploše. Pětiměsíční rekonstrukce by měla být hotova nejpozději 20.září.