Kreativ

ŠTÍTEK: chladicí zařízení

Stavba bytového domu u čerčanského nádraží se blíží ke konci.

V Čerčanech myslí i na stárnoucí obyvatelstvo

Čerčany /FOTOGALERIE/ - Česká populace stárne a společnost, a to zejména ta v obcích a městech, řeší konkrétní problémy, co s tím. Jednou z nich jsou také Čerčany. Za poslední dvě dekády se tam sice počet obyvatel radikálně nezvýšil a dnes jich tam žije zhruba 2800, ale průměrný věk lidí se nesnižuje.

Podoba plánovaného datacentra Facebooku v Singapuru.

Facebook postaví své první datacentrum v Asii. K chlazení využije dešťovou vodu

Facebook investuje v Singapuru více než jednu miliardu dolarů (22 miliard korun) do výstavby svého prvního datacentra v Asii. Stejně jako další podobná zařízení Facebooku po celém světě bude zcela využívat obnovitelnou energii a navíc bude přizpůsobené zdejšímu tropickému klimatu. Do provozu má být uvedeno v roce 2022.

Ilustrační foto.

Znojmo je bez ledu. Opravy stadionu se prodlužují a EBEL se zpozdí

Znojmo – Nenadálý problém, který odhalila až vlastní rekonstrukce chlazení plochy zimního stadionu ve Znojmě: led po opravách v původním termínu nebude a odložit se musí i zápasy EBEL. „Technici zjistili problém na svislé železobetonové stěně chladícího kanálu, který dělníci odhalili až po odkrytí vrchních vrstev chladicího systému. Následovat budou nezbytné opravy, se kterými se nepočítalo,“ uvedla mluvčí Znojma Zuzana Pastrňáková.

Studenti oborů technická zařízení budov a instalatér Střední průmyslové školy stavební ve Valašském Meziříčí se učí pracovat s funkčním topným systémem

Studenti meziříčské stavební průmyslovky využívají cvičný topný systém za milion

Nový prvek interaktivní výuky využívají ve Střední průmyslové škole stavební ve Valašském Meziříčí. Jedná se o panel, na kterém se žáci oborů technická zařízení budov a instalatér učí pracovat s funkčním topným systémem, jehož základem je ekologické tepelné čerpadlo typu vzduch–voda. Nákup zařízení v hodnotě 1 milion korun zaplatil Zlínský kraj.  

kávové brownies

To nejsladší hořké pokušení

Když se z kuchyně line vůně kávy, přiláká celou rodinu. Co takhle, kdybychom vám řekli, že si na ní můžete pochutnat kdykoliv během dne, a to klidně i večer?

– Dobříšští a návštěvníci z okolních obcí si letos bruslení na zimním stadionu opravdu užívají, také na něm město uspořádalo Týden bruslení. O bruslení měly dokonce nečekaně velký zájem i dobříšské školy a také školy z okolních obcí. Jeho vzhled však už o

Retro zimní stadion v Dobříši se konečně dočká modernizace

Dobříš – Dobříšští a návštěvníci z okolních obcí si letos bruslení na zimním stadionu opravdu užívají, také na něm město uspořádalo Týden bruslení. O bruslení měly dokonce nečekaně velký zájem i dobříšské školy a také školy z okolních obcí. Vzhled sportoviště však už opravdu patří do dob dávno minulých a při oteplení správci bojují kvůli absenci zastřešení s udržením kvality ledové plochy.

Horácký zimní stadion v Jihlavě.

Radnice chce zjistit, co ještě vydrží střecha stadionu

Jihlava – Město chce nechat udělat nový posudek na střechu Horáckého zimního stadionu (HZS). Ten by mohl případně znamenat, že se nejprve opraví chlazení. V každém případě ale hrozí, že se oprava nestihne do září.

Vedoucí rakovnického zimního stadionu Tomáš Veselý zvládá kromě trénování i práci ledaře, strojníka a údržbáře.

Vyrobit kvalitní led je velká alchymie, říká Tomáš Veselý

Major Terazky v oblíbené české komedii Černí baroni říkával: „Na každú robotu je nám treba špecialistou.“ Na rakovnickém zimním stadionu to ale funguje naopak. Jeho vedoucí Tomáš Veselý stíhá kromě trénování B -mužstva, hrající krajskou soutěž, také práci ledaře, strojníka i údržbáře.

Horácký zimní stadion v Jihlavě.

Zimní stadion opraví kvůli špatné střeše

Jihlava – Stará část Horáckého zimního stadionu v Jihlavě dostane novou střechu. Včera o tom po více než hodinové debatě rozhodli jihlavští zastupitelé. Vedl je k tomu především havarijní stav zastřešení hokejové arény. Střecha totiž podle odborného posudku může v současném stavu sloužit už jenom necelé dva roky. Opravit by se časem mělo například i chlazení pod ledovou plochou.

Vyškovský zimní stadion už má ledovou plochu i barevné sedačky.

První veřejné bruslení na novém stadionu? Na Mikuláše, slibuje město

Vyškov /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Osmnáct kabin, ledová plocha s mezinárodními parametry, nejmodernější technologie chlazení, samonosná střešní konstrukce. Na čtyřech tisících metrech čtverečních plochy vyrostl nový vyškovský zimní stadion. Podle předpokladů otevírá v listopadu.

Ilustrační foto.

Chlazení ledu na brodském stadionu bude bezpečnější

Havlíčkův Brod - Chlazení ledu na zimním stadionu v Havlíčkově Brodě by v budoucnu mělo být o poznání bezpečnější. Město nechá stávající chladíci technologii obnovit a výrazně snížit riziko spojené s užíváním čpavku. S financováním nového zařízení městu pomůže jedenácti milionová dotace z Operačního programu životního prostředí.

Taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému na zimním stadionu v Příbrami.

Záchranka evakuovala ze zimního stadionu desítky zraněných, ale cvičně

Příbram /FOTOGALERIE/ - Je čtvrtek těsně před devátou hodinou a hasiči profíci ve Školní ulici se chystají vyrazit z garáží k zásahu. Nemají to daleko, ale přeci jen spouštějí sirénu a jedou jako o život k zimnímu stadionu, kam se sjíždějí kolegové ze záchranného integrovaného systému.

Ilustrační foto

Příbram získá profesionálního trenéra hokeje

Příbram – Moderní kabiny, nová rolba a osvětlení na zimním stadionu v Příbrami, to vše napomohlo k tomu, aby se příbramští radní mohli vydat na Český hokejový svaz vyjednat profesionálního trenéra. 

Zimní stadion ve Vyškově.

Nový zimní stadion ve Vyškově: dělníci už montují chlazení ledové plochy

Vyškov – Ocelové střešní oblouky jsou na svém místě, střecha je zateplená, vyhřívání ledové plochy nainstalované. Dělníci na stavbě zimního stadionu ve Vyškově rovněž pokročili s montáží technologií, třeba vody a topení. Firma, pod jejímž vedením stadion roste, hlásí výrazné posuny. „Hotová jsou i okna,“ oznámil za společnost Zimní stadion Vyškov, která sportovní stánek staví a bude jej patnáct let provozovat, Tomáš Halas.

V lokalitě pod sídlištěm 9. května v Dukelské ulici v Jeseníku se nachází letní koupaliště, fotbalové hřiště a sportovní hala. V budoucnu by zde mohl přibýt zimní stadion a bazén.

Třetí pokus? Jeseník znovu uvažuje o krytém bazénu

Dva nové bazény pouhých šest kilometrů od sebe by mohly během následujícího desetiletí stát na Jesenicku. A to v případě, že se Jeseník rozhodne vybudovat vlastní krytou plovárnu. Ta již nyní stojí v České Vsi a tamní samospráva se ji chystá modernizovat. Záměru se obec vzdát nehodlá.

Snímek z Třineckých železáren.

Horka trápí i zaměstnance hutních provozů

Až padesátistupňová vedra musí snášet zaměstnanci hutních provozů a válcoven Třineckých železáren. Situaci nezlehčuje ani povinnost nosit ochranný oděv. Vedení se proto snaží zaměstnancům vyjít vstříc zvýšeným přísunem tekutin či chlazením vodní mlhou.

Vosa, ilustrační foto

Pokousání či bodnutí hmyzem vyjde VZP na desítky milionů ročně

Téměř 21,5 milionu korun loni vynaložila Všeobecná zdravotní pojišťovna na léčbu pacientů pobodaných od včel, vos nebo pokousaných od jiného hmyzu. Počet takových případů loni překročil 26 tisíc, a rok od roku pomalu roste. Spolu s tím se zvyšují i náklady na ošetření.

Vodní radovánky v Tuchlovicích

OBRAZEM: První srpen je zatím nejteplejší den prázdnin

Kladno - Úterní první srpnový den je podle meteorologů nejteplejším dnem letošním prázdnin. Kdo může, dává přednost koupeli v průzračné vodě či chlazení tím nejdostupnějším způsobem. Lahodné nápoje a relaxace v přírodní nebo umělé nádrži jsou asi tím nejlepším receptem.