Kreativ

ŠTÍTEK: chladicí zařízení

Příspěvek Chodova použije Potravinová banka na nákup chladicího vozu, potvrdil ředitel Milan Hloušek (vpravo).

Chladicí vůz pořídí i díky příspěvku města

Chodov - Město opět podpoří Potravinovou banku Karlovarského kraje. Příspěvek ve výši 20 tisíc bude tentokrát použit na nákup nového užitkového chladicího automobilu, který bude sloužit pro svoz a distribuci potravin.

Oblastní nemocnice Kolín slavnostně uvedla do provozu nový CT přístroj

FOTO, VIDEO: Kolínská nemocnice má nový CT přístroj

Kolín – Oblastní nemocnice Kolín slavnostně uvedla do provozu nový CT přístroj. „Jeho využitelnost je vyšší než průměr," poznamenal ředitel nemocnice Petr Chudomel. Přístroj denně vyšetří 35 až 40 pacientů, což je vysoký počet i ve srovnání s velkými pražskými nemocnicemi. Roční provoz tak bude znamenat kolem 10 tisíc pacientů.

Benešovský zimní stadion se mění.

Na benešovském zimním stadionu už nezmrznou, ale také si nezakouří

Benešov – Poznali by současnou podobu zázemí benešovského zimního stadionu ti, kteří se tam ještě 
z kraje roku honili za „gumovým nesmyslem"? Pokud by při tom zavřeli oči, určitě. Podle typického odéru z vysychající propocené hokejové výstroje. Při vizuální prohlídce by si ale mysleli, že jsou někde jinde. Rozhodně ne v Benešově.

Nutností pro získání certifikace je plně redundantní provoz systémů napájení i chlazení.

TTC TELEPORT má certifikát pro nejvyspělejší světová datová centra

Praha - Největší český carrier neutral poskytovatel kolokačních služeb - TTC TELEPORT, splnil náročné podmínky pro udělení prestižní certifikace TIER vydávané certifikační autoritou Uptime Institute, LLC. Získáním III. stupně TIER tak TTC TELEPORT, dle celosvětově uznávaných kritérií, poskytuje svým uživatelům maximální bezpečnost a dostupnost poskytovaných služeb a řadí se tak k nejvyspělejším světovým datacentrům.

Ilustrační foto.

Na sklizeň brambor bylo teplo

Pelhřimovsko – Na dnešním Polním dni o bramborách, který hostí Školní statek v Humpolci, z úst pozvaných odborníků zřejmě zazní, že letošní výnos brambor je nejen na Pelhřimovsku nad dlouhodobým průměrem.

Starosta Martin Hrabánek představuje soupis akcí, které je možné udělat z peněz původně vyhrazených pro sportovní halu

Slaňáci halu nevybudují, peníze proto vloží do renovací

Slaný - Město Slaný se pokusilo získat dotaci na vybudování sportovní haly. Žádost o dotaci ale nebyla úspěšná, a tak vyhrazených
14 milionů korun rozdělí do velkého množství menších projektů. Ty pomohou městu v jeho fungování a zlepší služby občanům.

TEPLÁRNA ANO ČI NE? Okolo 12. října  vydá krajský odbor životního prostředí závazné stanovisko.

Posudek dává teplárně zelenou

Zpracovatel posudku (EIA) na českokrumlovský provoz firmy Carthamus doporučuje dát teplárně ano s podmínkou, že splní požadavky připomínkového řízení na změny v provozu.

Bořiči mýtů ve vytápění – konvektory KORADO

Moderní trend bydlení vyžaduje inovaci nejen ve vytápění, ale nově i v chlazení. Nalezení vhodného systému vytápění, tvoří prioritní volbu při stavbě či rekonstrukci vašeho bytu a domu. Již není třeba kompromisů – ideální řešení při hledání ekonomických, designových, elegantních, ale zároveň i úsporných chladících a topných těles ztvárňují konvektory.

Ilustrační foto.

Na Technice těžili Draci z přesilovek a mají výhru

Šumperk – Sérii tří přípravných zápasů na hřištích soupeřů zakončili Draci čtvrteční výhrou na ledě brněnské Techniky. Po předchozích dvou porážkách se Šumperk konečně výrazněji prosadil v zakončení.

Ve pátek večer došlo k úniku čpavku na Městském zimním stadionu v Jablonci nad Nisou. Mimo objekt se nedostal.

Unikající čpavek se ze strojovny nedostal

Jablonec n. N. - Rozruch v pátek večer způsobil únik čpanku ze strojovny chlazení na zimním stadionu. Preventivně upozornili nejbližší domácnosti, aby nevětraly a zavřely okna.

Podniky města Šumperka nechaly na místním zimním stadionu rekonstruovat ledovou plochu, rolbovnu a strojovnu.

Šumperský zimák je opravený, chybí už jen led

Šumperk – Rekonstrukce šumperského zimního stadionu skončila. Dodavatelská firma dodržela termín a všechny práce dokončila včas. Na betonové ploše nyní chybí pouze led, s jeho výrobou se začne 22. srpna a o několik dní později již mohou na plochu nastoupit hokejisté.

V Lužkovicích se konal devátý ročník pivních slavností

V Lužkovicích se konal devátý ročník pivních slavností

Lužkovice - „Začínali jsme jako malá vesnická zábava s pár značkami piv a letos jich nabízíme šedesát osm druhů," pochvaluje si hlavní organizátor Lužkovických pivní slavností Radim Masařík. Návštěvnost a velikost akce rok od roku roste. Letošní devátý ročník přilákal již odpoledne stovky milovníků piva ze širokého okolí.

Ilustrační foto.

TTC Teleport investuje do rozšíření datového centra 65 milionů

Praha - Společnost TTC Teleport investuje letos a v příštím roce do rozšíření svého datového centra DC2 v pražské Sazečské ulici přes 65 milionů korun. V případě, že bude rozšíření zahrnovat místo jednoho modulu se šesti novými sály moduly dva, investice se zdvojnásobí. Firma to oznámila médiím.

Ilustrační foto.

Temelín připojil k prvnímu bloku čtyři chladicí věže

Temelín (Českobudějovicko) - Jaderná elektrárna Temelín připojila k prvnímu bloku všechny 4 chladicí věže. V mimořádně teplém počasí to zajišťuje lepší chlazení výrobní jednotky. Druhý blok jaderné elektrárny je kvůli výměně paliva a plánované odstávce mimo provoz. Zapojení chladicích věží zvýšilo výkon prvního bloku, a Temelín tak za každou hodinu vyrobí o 10 megawatt elektřiny více.

Herní notebook MSI GS63.

MSI představilo na veletrhu Computex 2016 novinky pro hráče

Veletrh Computex, který se v těchto dnech koná na Taiwanu, patří mezi dvě největší světové IT výstavy. Tento rok jej poprvé mohli navštívit zástupci herního portálu Grunex.com osobně, a tak vám přináší několik vlastních poznatků.

Ilustrační foto.

Vymění chlazení na brodském zimním stadionu z roku 1972, obsahuje příliš čpavku

Uherský Brod – Výměna zastaralého chlazení čeká zřejmě v příštím roce ledovou plochu zimního stadionu v Uherském Brodě. Na výzvu předsedy výkonného výboru HC Spartak Uherský Brod Drahoslava Mahdala tamní vedení města schválilo nový investiční záměr, aby v roce 2017 mohlo nahradit stávající chladící zařízení.

DRAMA AŽ DO CÍLE.  Po celých šest kol závodu odrážel Karl Malz (vpředu) neustálé útoky zkušeného Petra Březiny.

Jana získala svoje první body

Tachov, Domažlice – Už dva závody autokrosového seriálu Chodský čakan se konal na závodišti v Domažlicích. Tachovské závodnici Janě Míkové se příliš nedařilo.V první části seriálu jí unikl postup do finále.

Boskovičtí opraví několik památek v Židovské čtvrti. Včetně sklepení radnice.

Boskovičtí opraví portál i sklepení renesanční radnice

Boskovice – Městská památková zóna v Boskovicích je magnetem pro turisty. Tvoří ji kolem čtyřiceti památkově chráněných budov a její součástí je i jedinečná židovská čtvrť včetně synagogy a mikve. Postupně prochází opravami. Letos přijde řada na rezidenci, bývalé masné krámy a radnici. Všechny tyto budovy vlastní město.

NOVÁ PODOBA dokončené hronovské Wikov arény se návštěvníkům líbila.

Výrobna ledu na zimním stadionu dosluhuje

Hronov - Jednou z investic, kterou město Hronov nyní zvažuje, je rekonstrukce strojovny chlazení na zdejším zimním stadionu. V současnosti je využíváno čpavkové chladící zařízení, které je sice nejúčinnějším chladivem, ale protože jde o toxickou látku, znamená i významný zdroj rizika.

Stavba obchodní galerie Přerov - 28. dubna 2016

Galerie Přerov už má nový kabát, takto teď vypadá

Přerov – Finální úpravy fasády, stavební ruch u vstupů do nové nákupní galerie, ale i uvnitř objektu. Vzhled Galerie Přerov se v posledních týdnech mění rychlým tempem tak, aby se mohla již v srpnu otevřít prvním zákazníkům.

Reprofoto: vizualizace zimního stadionu v Žamberku.

Projekt zimního stadionu dali Žamberští prozatím k ledu

Žamberk – Zastupitelé dali projekt zimního stadionu za 50 milionů korun k ledu. Než seženou dotační titul, který by pokryl alespoň polovinu nákladů, poohlédnou se po levnější variantě zastřešení kluziště, úpravy zázemí šaten a sociálního zařízení i odpovídajícím chlazení. Zimák už přitom na dokončení čeká od roku 2010, kdy byl otevřen.

Vypnuli chlazení.

Pěšinky se převlékají do letního

Světlá nad Sázavou - Sotva opustili ledovou plochu sportovního centra Pěšinky ve Světlé nad Sázavou účastníci mládežnického hokejového turnaje, vypnuli ledaři po 266 dnech chlazení a tím skončila šestá zimní sezona.

Ilustrační foto.

Chtějí bruslit i za teplých zim. Vracov proto pořídí umělé kluziště za 6 milionů


Hodonínsko – Kvůli teplým zimám si lidé na přírodních kluzištích nezabruslí. Například rybník u Kostelce byl dříve plný bruslařů, tuto sezonu ani pořádně nezamrzl. „Jezdili sem i Kyjované. Obyvatelé Kostelce se učívali bruslit u mlýnského náhonu a pak sami upravovali led na rybníce," vzpomenula kostelecká starostka Vlasta Lochmanová. Proto v obcích raději instalují umělá kluziště. Jedno teď plánují koupit ve Vracově.

Fiat 126 P Michala Hlinky vyrobený v roce 1988.

Maluch byl nedostatkovým zbožím

Třebíč – Nástupce legendárního Fiatu 500 byl představen v roce 1972 na Turínském autosalonu. Nesl označení Fiat 126. Měl moderní hranatější karoserii, přičemž koncepce vozu zůstala zachována.

VYHLÍDKA NA CHATKÁCH nabízí pohled na Hejnice a okolní vrchy Jizerských hor z dosud nepříliš okoukaného pohledu.

V Hejnicích plánují novou stezku pro turisty

Hejnice - Zatím tam nevede značená cesta, ale to by se mělo brzy změnit. Na vrch přezdívaný Na Chatkách totiž plánují Hejnice naučnou stezku, která by lákala jak děti, tak dospělé.

Herní sestava Acer Predator.

Acer Predator aneb když jste skromní a stačí vám jen to nejlepší

Do rukou se nám dostala sestava, na kterou budeme dlouho vzpomínat. Nejen, že jsme s ní zacházeli jako v rukavičkách, ale zážitek z hraní byl… Zážitek z hraní zkrátka odpovídal názvu značky Predator. Ta nabízí kompletní portfolio od tabletu po stolní počítač. My jsme měli to štěstí a vyzkoušeli si to nejlepší.

Jaderná elektrárna Dukovany

ČEZ v Dukovanech spouští odolnější chladicí věže za miliardu korun

Dukovany (Třebíčsko) - V Jaderné elektrárně Dukovany energetici testují první část odolnějších chladicích věží. Proti dosavadním 125 metrů vysokým věžím s přirozeným prouděním vzduchu jsou novostavby sedmkrát nižší a k chlazení vody používají mohutné ventilátory. Dokážou tak lépe odolávat zemětřesení, vichru a jiným extrémům počasí. V souhrnu jde o investici přes miliardu korun, řekl dnes novinářům mluvčí elektrárny Jiří Bezděk.