Kreativ

ŠTÍTEK: chladicí zařízení

Práce se naplno rozjely v areálu zimního stadionu.

V malé hale odstartovala oprava ledového kluziště

Příbram – Rekonstrukce ledové plochy v malé hale příbramského zimního stadionu je již v plném proudu. Informovala o tom mluvčí příbramské radnice Pavlína Svobodová. Příznivci bruslení ale nemusí zoufat. Mohou využít poslední příležitosti si zabruslit, a to o jarních prázdninách ve velké hale. Jak to vypadá v té malé?

Ilustrační foto.

Přehled událostí uplynulého týdne

Jindřichohradecko – Co přinesl uplynulý týden na stránkách Jindřichohradeckého deníku? Každou sobotu najdete na tomto místě přehled událostí.

Hokej - extraliga juniorů Liberec - Pardubice 4 : 5.

Festival jičínského hokeje

Jičín – Jako nevyhlášený festival jičínského hokeje se jevil poslední týden. Oznámení o pro další kvalitativní posun tohoto sportu nutných úpravách zimního stadionu (chlazení, uzavření, prodloužení sezóny na obvyklou dobu), bylo pozitivním impulsem snad pro všechny, kteří chodí na stadion bruslit, trénovat, hrát nereligu či curling.

Po ledu krouží Dopita a fanoušci v natřískaném Rondu mu aplaudují. Olympijský vítěz už sice modrobílý dres hokejistů brněnské Komety čtyři roky neobléká, klub však o slavné jméno úplně nepřišel. Led brázdí osmadvacetiletý jmenovec slavného hráče Michal.

Dopita pořád jezdí po Rondu. Za volantem

Brno /FOTOGALERIE/ - Po ledové ploše krouží Dopita a fanoušci v natřískaném Rondu mu bouřlivě aplaudují. Olympijský vítěz z Nagana už sice modrobílý dres hokejistů brněnské Komety čtyři roky neobléká, klub však o slavné jméno úplně nepřišel. Led brázdí osmadvacetiletý jmenovec slavného hráče Michal. „Občas i mě lidi poznávají na ulici," směje se.

Ilustrační foto.

Muži prst osvobodila rozbruska

Dačice – Před hasiči stojí mnohdy kuriózní úkoly záchrany. Například tento týden přímo na stanici profesionálních hasičů v Dačicích vyhledal pomoc mladý muž, kterému kvůli těsnému prstýnku otékal na pravé ruce prostředníček.  

Grafická karta MSI GTX 960 Gaming 2G.

MSI uvádí grafické karty GTX 960

Společnost MSI představuje nejnovější přírůstky do své řady herních grafických karet - nové MSI GTX 960 založené na nejnovějším grafickém čipu Nvidia GTX 960 Maxwell. Model MSI GTX 960 Gaming 2G navazuje na špičkové provedení a pověst nejlepších herních grafik a využívá osvědčený chladič Twin Frozr V s technologií Zero Frozr a speciálně tvarovanými lopatkami ventilátorů.

HC Rakovník - Kralupy nad Vltavou, KLM 2014

Rakovničtí usilují o desítky milionů na opravu stadionu

Rakovník - Vedení hokejového klubu TJ HC Rakovník chce získat dvacet milionů korun jako dotaci od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rekonstrukci chladicího systému na zdejším zimním stadionu. Důvod? Tím jsou především úspory v přípravě a udržování ledové plochy.

Herní notebook MSI GT80 Titan s mechanickou klávesnicí.

MSI na veletrhu CES 2015 předvedla novou éru PC gamingu

Společnost MSI, přední výrobce počítačového hardwaru, vtrhla do nového roku 2015 se spoustou herních novinek včetně prvního herního notebooku s integrovanou mechanickou klávesnici GT80 Titan SLI nebo notebookem s herní dokovací stanicí GS30 Shadow, který získal ocenění CES Innovation Award.

Klimatizace nebo ventilátor?

Klimatizace nebo ventilátor?

V horkém letním počasí lidé hledají cesty, jak ochladit přehřáté místnosti. Tento problém pomáhají vyřešit dva přístroje, jsou jimi klimatizace a ventilátor. Oba poskytují uživatelům spoustu výhod, nicméně mezi nimi existují určité rozdíly. Pokud tedy váháte, zda si koupit ventilátor nebo klimatizaci, máme pro vás výčet základních sedmi rozdílů mezi oběma produkty.

Jičínský zimní stadion.

Zimák se dočká celkového zastřešení a také ventilace

Jičín – Vlhkost pomalu baští dřevěnou střechu, mlha znesnadňuje sportovní aktivity. Problémy zimního stadionu jsou známé. Zastupitelé ve středu proto schválili dokončení zastřešení a umístění ventilace. Zákrok celkově bude stát okolo 7 milionů korun.

Prodejce ryb Jiří Jech (vpravo) se s kolegou připravují na vánoční nával

Prodejce ryb: Problémem budou vysoké teploty. Rybou Vánoc bude amur

Nymburk - Nejen postávání 
u kádí plných ryb a samotný prodej je náplní práce prodejce svátečních kaprů, štik a dalších ryb, které skončí na štědrovečerním talíři. Jiří Jech je tradičním prodejcem na Boleslavské třídě v Nymburce. Letos tam bude od víkendu nabízet ryby už po jedenácté.

Tajemný kamion, v útrobách skrývá chlazení

Tajemný kamion v útrobách skrývá chlazení

Dneska už není „in" mít vlastní auto, mít vlastní data, mít vlastní továrnu s vlastními zaměstnanci, dneska frčí sdílení, outsourcing, hosting, operativní leasing, pronájem čehokoliv. Doba je rychlá, trh se mění a je potřeba rychle na změny reagovat. Jakýkoliv výpadek výroby, havárie, plánovaná či neplánovaná odstávka provozu může zapříčinit těžké komplikace pro nejednoho živnostníka.

Ilustrační foto.

Bruslaři vyrazí na led. S Mikulášem

Slovácko - Na novou venkovní sezonu na dambořickém kluzišti se už připravují bruslaři i hokejisté. Tamní areál má totiž vlastní chlazení. Na ostatních místech okresu si ale zájemci budou muset ještě počkat. „V pořadí osmá sezona odstartuje o víkendu. Mantinely už máme, nyní ledujeme a připravujeme se na nápor. Pokud bude taková zima jako loni, můžeme se těšit na perfektní rok. Nikde totiž nebyl sníh, ani zamrzlé rybníky," řekl správce sportovního areálu v Dambořicích Miloslav Matula.

Ilustrační foto.

Bruslaři vyrazí na Slovácku na led. S Mikulášem

Slovácko - Na novou venkovní sezonu na dambořickém kluzišti se už připravují bruslaři i hokejisté. Tamní areál má totiž vlastní chlazení. Na ostatních místech okresu si ale zájemci budou muset ještě počkat. „V pořadí osmá sezona odstartuje o víkendu. Mantinely už máme, nyní ledujeme a připravujeme se na nápor. Pokud bude taková zima jako loni, můžeme se těšit na perfektní rok. Nikde totiž nebyl sníh, ani zamrzlé rybníky," řekl správce sportovního areálu v Dambořicích Miloslav Matula.

Ilustrační foto.

V Jaderné elektrárně Temelín skončila odstávka 2. bloku

Temelín (Českobudějovicko) - V Jaderné elektrárně Temelín skončila odstávka druhého výrobního bloku, odpoledne obnoví výrobu elektřiny, řekl mluvčí elektrárny Marek Sviták. Energetici ho od energetické soustavy odpojili 13. listopadu. Důvodem byla oprava na jedné ze dvou elektronapáječek, tedy pomocných zařízení v nejaderné části elektrárny, která se používají zejména při odstavování a najíždění bloku.

Ilustrační foto.

Dukovany se po odstávce bloků vracejí na plný výkon

Dukovany – V Jaderné elektrárně Dukovany začal v noci na dnešek znovu dodávat elektřinu do sítě čtvrtý blok, který musel být před několika dny neplánovaně odstaven, řekl mluvčí elektrárny Petr Spilka. V Dukovanech byly 5. listopadu odstaveny dva ze čtyř jaderných bloků kvůli poruše na potrubí, byly to bloky číslo tři a čtyři. U třetího bloku byla výroba proudu obnovena tento týden v úterý.

Ilustrační foto.

V Dukovanech vracejí do provozu dva bloky odstavené kvůli poruše

Dukovany (Třebíčsko) - V Jaderné elektrárně Dukovany začal během dnešního odpoledne znovu dodávat elektřinu do rozvodné sítě jeden ze dvou bloků odstavených kvůli poruše na potrubí. Oba bloky byly mimo provoz od 5. listopadu. V bloku číslo tři byla dnes kolem 16:30 připojena první turbína, řekl mluvčí elektrárny Petr Spilka. Odstávka bloku číslo čtyři by měla skončit ve středu dopoledne.

Ilustrační foto

Opravy poškozeného potrubí Dukovan se protáhnou do příštího týdne

Dukovany (Třebíčsko) - Opravy poškozeného potrubí se v Jaderné elektrárně Dukovany protáhnou do příštího týdne. Kvůli této poruše jsou od minulé středy neplánovaně odstaveny dva ze čtyř výrobních bloků elektrárny. Netěsnost se objevila na jednom ze tří systémů cirkulace technické vody. Podle posledního předpokladu práce na jejím odstraňování potrvají do 17. listopadu, pak budou energetici ještě opravené potrubí prověřovat, řekl dnes mluvčí elektrárny Petr Spilka.

Ilustrační foto.

Havárie odstavila půl Dukovan

Dukovany – Technici v jaderné elektrárně v Dukovanech na Třebíčsku museli ve středu neplánovaně odstavit dva ze čtyř výrobních bloků. Příčinou je netěsnost potrubí, která vznikla na jednom ze tří systémů důležité technické vody.

Ilustrační foto

V Dukovanech budou odstaveny dva bloky kvůli netěsnosti potrubí

Dukovany – V Jaderné elektrárně Dukovany energetici během dneška neplánovaně odstaví třetí a čtvrtý výrobní blok, aby mohla být opravena netěsnost potrubí. Vznikla na jednom ze tří systémů důležité technické vody, sdělil mluvčí elektrárny Petr Spilka.

Ilustrační foto

Dukovany odstaví dva bloky kvůli netěsnosti potrubí

Dukovany (Třebíčsko) - V Jaderné elektrárně Dukovany začali energetici kolem 18:00 snižovat výkon bloku číslo tři, odstaven bude v nejbližších hodinách. Během dneška už byl odstaven čtvrtý výrobní blok, řekl mluvčí elektrárny Petr Spilka. Polovina výrobní kapacity této elektrárny bude neplánovaně mimo provoz kvůli opravám netěsnosti potrubí. Zatím to vypadá tak, že odstávka potrvá několik dnů. Zbývající dva dukovanské bloky fungují naplno.

Speciální oblek, pomocí nějž si návštěvníci mohli vyzkoušet pohyblivost lidí v seniorském věku, byla jednou z atrakcí Dne otevřených dveří v Nemocnici Třebíč.

OBRAZEM: Návštěvníci si prohlédli útroby nemocnice

Třebíč – Poučení i zábavu nabízel Den otevřených dveří v třebíčské nemocnici. Návštěvníci tam v sobotu mohli projít zdarma řadou preventivních vyšetření, naučit se správně mít ruce či poskytnout první pomoc i navštívit jinak nepřístupné prostory v samotných útrobách nemocnice.

Stavba víceúčelové haly Polárka.

Výstavba Polárky finišuje. Hotová bude v listopadu

Frýdek-Místek - Už v listopadu by měli frýdecko-místečtí hokejisté poprvé vyjet na led v nové domovské aréně. Víceúčelová sportovní hala Polárka, o jejíž výstavbě rozhodli zastupitelé loni v dubnu, vyjde na 284 milionů korun.

Ilustrační foto.

V Temelíně nacvičovali zásah při prasknutí čtyř parovodů

Temelín (Českobudějovicko) - Dvě stovky lidí dnes v jaderné elektrárně Temelín nacvičovaly zásah při prasknutí čtyř parovodů. Podle scénáře cvičení se jeden pracovník zranil a byl kontaminován. Šlo o páté letošní cvičení v areálu jaderné elektrárny, řekl její mluvčí Marek Sviták.

Radíme domácnostem: Jak ušetřit náklady za topení?

Otázka úspory prostředků vynaložených na běžný a nezbytný provoz domácnosti se dotýká takřka každé rodiny. Při snižování nákladů na vytápění se většinou dříve či později přistoupí ke kompromisnímu řešení, které bývá často na úkor komfortu. Jednou z možností, jak snížit náklady na vytápění a přitom si zachovat maximální pohodlí, je použití úsporných radiátorů a konvektorů.

Ilustrační foto

Kroměřížsko ochromily opakované výpadky elektřiny

Kroměřížsko – Zmrzliny bez chlazení, trouby bez tepla, počítače bez internetu, semafory bez světel: tak to během pondělí vypadalo na mnoha místech Kroměřížska, které postihly opakované výpadky elektřiny. Podle dodavatele eletrické energie, společnosti E.ON, došlo k výpadkům na větvi, která zásobuje elektřinou hned několik měst a obcí v regionu.

Kluziště HC Rakovník bude upravovat nová rolba

Rakovník: hokejisté shánějí miliony na opravu stadionu

Rakovník – Vedení rakovnického hokejového klubu připravuje žádost o dotaci na výměnu chladícího systému. Ta by měla stát okolo dvaceti milionů korun. S podáním žádosti o dotaci – spoluúčast města by byla maximálně čtyři miliony korun – a zařazení opravy systému chlazení do rozpočtu města pro příští rok zastupitelé souhlasili.

Ilustrační foto

V elektrárně Temelín začne provozní test nových dieselgenerátorů

Temelín (Českobudějovicko) - V Jaderné elektrárně Temelín dnes začne závěrečná zkouška nových naftových generátorů, bude trvat 72 hodin. Třídenní test má prokázat schopnost jejich dlouhodobého provozu. Během něj zařízení vyrobí a dodají do sítě zhruba 155 MWh elektřiny a spotřebují asi 55.000 litrů nafty. Dva nové diesely byly v Temelíně instalovány na základě doporučení zátěžových testů EU po havárii ve Fukušimě. Provozní test začne dnes po poledni a skončí příští týden v pondělí, řekl mluvčí elektrárny Václav Brom.

První bruslení v zimním stadionu ve Žďáře nad Sázavou.

Led ve Žďáře vyzkoušeli první bruslaři

Žďár nad Sázavou – Ve žďárském zimním stadionu finišují úpravy nového ledu. Technici začali ochlazovat plochu minulý týden. Dva centimetry tlustý led už vyzkoušelo několik prvních bruslařů. „S chlazením jsme začali minulý pátek ráno. V pondělí už byl led tlustý centimetr a půl. Během sezóny je maximální tloušťka ledu pět centimetrů, ale snažíme se ji konstantně držet na třech centimetrech. Pro děti je to už nyní bez problémů, o víkendu už máme na stadionu první kempy učené pro hokejové talenty," řekl strojník zimního stadionu Ladislav Tlustoš.