Kreativ

ŠTÍTEK: chladicí zařízení

O nové lasery je v nemocnici velký zájem.

O nové lasery je mezi pacienty velký zájem

Kožní oddělení Krajské nemocnice T. Bati (KNTB) od jara používá dva nejmodernější vysokovýkonné nové lasery. Ty nabízejí celoročně široké spektrum typů ošetření kůže.

Ústecká zoo plánuje chov tučňáků.

Tučňáci do ústecké zoo v létě nepřijdou

Krásné Březno - Slibovaná nová expozice tučňáků v ústecké zoologické zahradě se odkládá. Původně měla být nová atrakce pro návštěvníky už v létě, jenže zoo chyběly peníze, aby s projektem mohla začít. Proto se na roztomilých deset párů tučňáků brýlových můžeme těšit nejdříve až v posledním čtvrtletí tohoto roku.

V Dukovanech se ve výšce opravuje plocha dvanácti fotbalových hřišť

OBRAZEM: V Dukovanech se ve výšce opravuje plocha dvanácti fotbalových hřišť

Dukovany – V areálu Jaderné elektrárny Dukovany se opravuje jedna z osmi 125 metrů vysokých chladicích věží. Údržbou prochází její vnější i vnitřní plášť. Většina mechanicky náročných činností se provádí z montážní lávky ve výškách mezi 20 a 125 metry. „A proto lze opravy provádět pouze za příznivého počasí," podotkl mluvčí elektrárny Jiří Bezděk.

Architektonická studie zimního stadionu v Dobříši.

Opravený zimní stadion ještě letos? Ideální

Dobříš - Přestože je na ploše dobříšského zimního stadionu momentálně mobilní dopravní hřiště, měla by příští zimu opět sloužit k původnímu účelu. Rekonstrukce chátrajícího sportoviště nabývá jasnější obrysy. Do měsíce by Dobříš měla získat dotace na rekonstrukci zimního stadionu.

Přerovské kino Hvězda

Vzduchotechnika v kině Hvězda je v havarijním stavu

Větrání sálu, v topné sezoně vytápění teplým vzduchem. To vše zajišťuje v jediném přerovském kině vzduchotechnika, která je však v havarijním stavu. Radní města proto odsouhlasili zakoupení nové vzduchotechniky, na projekt budou žádat dotace.

Herní notebook Acer Aspire VX 15.

Herní notebook Acer Aspire VX 15: dostupné hraní na cestách

Na první pohled byste si mohli nový Aspire VX 15 splést se špičkovými notebooky Predator od stejného výrobce. Není divu, VX 15 si od výkonnějších kolegů půjčuje celou řadu designových prvků a také propracované chlazení. Protože je ale jednou z jeho lákavých vlastností přívětivá cena, není zařazen mezi predátory.

Herní notebook Lenovo Legion Y520.

Lenovo Y520: herní legionář s dominantní podsvícenou klávesnicí

Lenovo dává do hromady novou legii herních notebooků, se kterými chce vybojovat přízeň hráčů. První dva kousky už vyrazily do boje a my vám představíme cenově dostupnější model z této dvojice - Lenovo Legion Y520. O herních noteboocích se píše a určitě také bude psát hodně a často.

Ošetření vámi zvolené oblasti probíhá poměrně rychle.

Zahoďte holítka a zkuste laserovou epilaci

Kladensko - Odstranění nežádoucího ochlupení pomocí laseru můžeme zařadit mezi stále více vyhledávané procedury estetické medicíny. Mnoho žen, které o sebe dbají, si uvědomilo, že laser zvládne mnohem víc než klasické holítko. Hladká pokožka navíc vydrží několik týdnů, tudíž šetříte i čas. Laserová epilace navíc není výsadou jen letního období, kdy se víc odhalujeme, ale její výhody využívají ženy po celý rok. Pokud o epilaci laserem uvažujete, rozhodně si nenechte ujít tyto řádky. Od odborníka se dozvíte, co vás čeká, jak laser funguje a pak už stačí se jen objednat.

Základní počítačové desky MSI.

Do detailu vytuněný podvozek vašeho počítače

O každé komponentě počítače se napíše mnoho článků. Ať už se jedná o grafické karty, procesory, zdroje, chlazení či paměti, ale upozaděn bývá základní stavební kámen - motherboard nebo chcete-li základní deska.

Toyota Vitz - japonská verze modelu Yaris.

Toyotu Yaris čeká facelift, který přinese i větší motor

Facelift, kterého se letos dočká Toyota Yaris, neznamená jen změny vzhledu, které už napověděla nedávno modernizovaná japonská verze jménem Vitz. Dorazí také nový a větší motor. Ten nahradí stávající čtyřválec o objemu 1,33 litru.

Ilustrační foto.

V dukovanské elektrárně bude přísnější režim

Dukovany - Jaderná elektrárna Dukovany bude muset zpřísnit režim a zavést opatření proti případným záškodníkům. Určuje jí to Atomový zákon platný od 1. ledna tohoto roku. Zákon nově definuje takzvaně životně důležité prostory, do kterých budou moci samostatně vstupovat pouze osoby s bezpečnostní prověrkou.

Zimní stadion ve Studénce. Ilustrační foto.

Do zimního stadionu už nezatéká

Zimní stadion ve Studénce, domovina hokejového klubu HC Studénka, už dlouho volal po své rekonstrukci. Práce na jeho obnově začaly závěrem roku opravou střechy.

Architektonická studie zimního stadionu v Dobříši.

Zimní stadion v Dobříši už zná svoji budoucí podobu

Dobříš - Do zastřešení zimního stadionu a nové technologie chlazení hodlá investovat město Dobříš na Příbramsku. Náklady budou kolem 45 milionů korun, zástupci radnice chtějí na obě akce získat dotace, jak řekl starosta Stanislav Vacek.

Architektonická studie zimního stadionu v Dobříši.

Takhle by měl vypadat zimní stadion v Dobříši

Dobříš chce investovat do zastřešení zimního stadionu a nové technologie chlazení. Náklady budou kolem 45 milionů korun, město chce na obě akce získat dotace, jak řekl starosta Stanislav Vacek.

Ilustrační foto.

Mrazy elektrárnám svědčí, vyrobily více elektřiny

Dukovany, Temelín - Jaderná elektrárna Temelín vyrobila za víkend díky mrazivému počasí 105.107 megawatthodin elektřiny. Je to řádově o desetitisíce kilowatthodin elektřiny více než v létě. Mráz totiž pomáhá zvyšovat výkon elektrárny, rychleji chladne voda v chladících věžích. Mráz svědčí i Jaderné elektrárně Dukovany.

Ilustrační foto.

V Semilech i Turnově se nyní bruslí ostošest

Semily, Turnov - Nové ledové kluziště v Semilech se setkalo s velkým zájmem. Od 10. prosince ho jen do konce roku stihlo navštívit 2500 bruslařů. Zájem o bruslení od loňska neuvadl ani v Turnově. Zimní stadion Ludvíka Koška navštívilo za prosinec celkem 5925 bruslařů.

Ilustrační foto.

Na stadionu v Blansku vymění chlazení

Blansko – Na zimním stadionu v Blansku je pořád nabito. Využívají jej sportovní kluby, školy i veřejnost. Jenže jeho chladící zařízení na výrobu ledové plochy je v provozu už zhruba čtyřicet let a neodpovídá požadavkům pro příznivý vliv na životní prostředí. Led se zpracovává za pomoci toxického čpavku, kterého je v obřích nádržích ve strojovně stadionu několik tun v kapalném stavu.

Cvičení hasičů v třinecké Werk aréně.

Při cvičení v hokejové hale unikal amoniak

Sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovalo v pondělí 21. listopadu dopoledne v hokejové hale Werk Arena v Třinci při záchraně zraněné osoby a zamezení dalšího úniku amoniaku ze strojovny chlazení do ovzduší. U taktického cvičení hasiči spolupracovali s dalšími složkami integrovaného záchranného systému.

Až šest tun čpavku v kapalné formě pojme nádrž na zimním stadionu v Blansku. Používá se na výrobu ledové plochy. Zastaralá technologie slouží na stadionu čtyřicet let. Blanenští ji chtějí vyměnit.

Blansko: na zimním stadionu vymění chlazení

Blansko – Čtyřicet let. Tak dlouho už funguje na zimním stadionu v Blansku chladicí zařízení na výrobu ledové plochy. Za pomocí toxického čpavku, kterého je v obřích nádrži ve strojovně stadionu několik tun v kapalném stavu. Blanenští chtějí tuto zastaralou technologii vyměnit a zároveň vybudovat sněžnou jámu, kde by rozpouštěli zbytky ledu. A také udělají na stadionu nové rozvody.