Kreativ

ŠTÍTEK: chladicí zařízení

Přístroj je na anesteziologicko-resuscitačním oddělení používán téměř denně.

Nový přístroj umožní termoregulaci pacientů

Vsetín – Přístroj pro kontrolované řízení teploty získalo anesteziologicko-resuscitační oddělení (ARO) vsetínské nemocnice. Sloužit bude zejména k léčebnému chlazení po srdeční zástavě, aby lékaři co nejvíce ochránili mozek před poškozením.

Hodonínští Drtiči - ilustrační fotografie.

Výměnou nádrže na stadionu zvýšili bezpečnost

Hodonín – Přípravy na novou hokejovou sezónu jsou v Hodoníně v plném proudu. Jejich součástí je v tomto roce i výměna expanzní nádrže na čpavek. Ta sloužila na zimní stadionu od roku 1973.

Nová předsedkyně SHK Hodonín Jana Gajošová.

Hodonínští hokejisté vyjedou v pátek na led

Hodonín – Čekání je u konce. Hodonínští hokejisté v pátek pátého srpna vyjedou poprvé na led. Závěrečná část přípravy, zkoušení hráčů a budování nového týmu začíná.

Na exkurzi do přerovského pivovaru Zubr zavítali hokejisté Petrohradu. Sportovci si prohlédli všechny hlavní části pivovaru a ochutnali také kvasnicové pivo točené přímo z tanku.

Hokejové hvězdy navštívily Zubr, Arťuchin si pochutnal

Přerov /FOTOGALERIE/ – Na exkurzi do přerovského pivovaru Zubr zavítali v sobotu v podvečer hokejisté Petrohradu, kteří jsou v Přerově na čtrnáctidenním soustředění. Do Přerova je přivedl trenér Miloš Říha, který z Přerova pochází.

Místo nehody po čelní srážce, Lužná

Nehoda zablokovala po poledni silnici v Lužné

Lužná /FOTOGALERIE/ – Vážná nehoda osobních automobilů se stala v pondělí okolo poledne v Lužné na Vsetínsku. Jedenačtyřicetiletý řidič v suzuki jedoucí od Horní Lidčce přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím opelem, které řídil devětadvacetiletý muž z Brněnska.

Ilustrační foto.

Když grilovat, tak krkovičku

Jičín – Jak je to v těchto horkých dnech s nabídkou masných produktů a jak s jejich přepravou k zákazníkům?

Jednalo se o nejužší dům ve měste

Nejužší dům v Ústí se báli odstřelit kvůli kolejím

Ústí nad Labem - Na nábřeží pod Mariánskou skálou do roku 1988 stál nejužší dům ve městě. Podobnou stavební žížalu můžete běžně najít třeba v Bruselu. Ale v Ústí šlo o stavbu poněkud unikátní. Nakonec došlo také k demolici nejužšího domu ve městě.

Olomoucký zimní stadion

Zimák jako díra na peníze, teď opraví chlazení

Olomouc – Další a další peníze polyká kvůli drobným opravám chátrající zimní stadion v Olomouci, jeho případná radikální proměna je přitom stále "v jednání". Nyní už pomalu skomírá i strojovna, která zajišťuje chlazení ledu. Její nutná oprava teď vyjde na deset milionů korun.

Buggyra Davida Vršeckého zase skončila mimo okruh. Ne jeho chybou.

Vršeckého karamboly pokračovaly i v neděli

Misano – „Díky Bohu, že je konec závodního víkendu,“ oddechl si roudnický trucker David Vršecký po dojezdu posledního závodu Mistrovství Evropy tahačů v italském Misanu. Ten opět nedokončil.

V Jaderné elektrárně Dukovany ve středu energetici nacvičovali zvládnutí vážné havárie jednoho ze čtyř bloků s velkým únikem radioaktivní vody.

V Dukovanech cvičili únik vody a blackout

Třebíčsko /FOTOGALERIE/ – Po nácviku zvládnutí vážné havárie jednoho ze čtyř bloků s velkým únikem radioaktivní vody, dnes cvičení v Dukovanech pokračovalo.

Ilustrační foto

Dukovany zažily simulovanou havárii

Třebíčsko /AKTUALIZOVÁNO/ - V Jaderné elektrárně Dukovany dnes energetici nacvičovali zvládnutí vážné havárie jednoho ze čtyř bloků s velkým únikem radioaktivní vody. Cvičení bude pokračovat ve čtvrtek.

Sklárny Kavalierglass Sázava.

Po havárii sklárna nepropouští

Benešovsko - Minulý týden vytekla z tavící pece sklovina. Škody byly vyčísleny na několik milionů korun. Příčina havárie je zatím neznámá.

Ilustrační foto

Farmáři na trzích neměli sýry a tlačenku v ledničce, už to napravují

Olomoucký kraj – Oživení trhu s jídlem a surovinami do kuchyně přinesly farmářské trhy na řadě míst Olomouckého kraje. Podle veterinární správy, která zkontrolovala šest farmářských trhů, musejí prodejci potravin živočišného původu vychytat nedostatky s chlazením nabízeného zboží a správné označení, aby odpovídalo legislativě.

Černobyl

Od černobylské tragédie uplynulo 25 let

Explozi na čtvrtém bloku elektrárny, který měl být odstaven, předcházel běžný test nouzového fungování turbíny. Technici chtěli změřit, jestli bude elektrický generátor (poháněný turbínou) po rychlém uzavření přívodu páry do turbíny schopen při svém setrvačném doběhu ještě asi 40 vteřin, než se spustí nouzové generátory, napájet čerpadla havarijního chlazení.

Ilustrační foto

Nepodceňte nebezpečí vzniku ohnivého živlu

Náchodsko – Začátkem dubna plnil stránky novin i televizní zpravodajství velký požár chropyňské továrny na zpracování plastů, s nímž se dlouhou dobu potýkaly desítky hasičů. Těm se požár podařilo uhasit až po několika dnech.Jak jsou před hrozbou takového požáru chráněny továrny a výrobní zařízení u nás?

Ivan Hoffman

Rodinný oltář

Když si média, fascinována čerstvou válkou v Libyi, ještě povšimnou Japonska po katastrofě, do zpráv se dostane kolabující jaderná elektrárna. Mezi zvěstmi, jak už to bude s chlazením reaktorů lepší a zprávami, jak se to zase zhoršilo, se ovšem vzácně objeví i informace co dělají přeživší.

Budova SOŠ a SOU technického v Třemošnici.

Klempíři a truhláři mají podporu

Třemošnice – Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické získala na své projekty dotace z Evropského sociálního fondu převyšující čtyři miliony korun.

Ludmila Rakušanová

Vážený 'utajený svědku',

tak Vám tenkrát říkali. Bylo to před jedenácti lety, když se měl spustit Temelín a Vy jste se rozhodl říct nahlas, co jste tam zažil, ale nechtěl jste riskovat, že přijdete o práci.

Ilustrační pivo.

Ostravský pivovar modernizuje

Ostrava – Nový řídící systém chlazení spilky by měl pivovaru umožnit ještě lépe a přesněji řídit a kontrolovat celý kvasný proces.