Hradec Králové - Fantazii se meze nekladou. Děti se dozví příběh z knihy Karlík a továrna na čokoládu, sladké přitom bude hrát prim. „Vše se bude točit kolem sladkého. Děti pojedou čokoládovou řekou a navštíví zdejší čokoládovnu," nastínila Markéta Poživilová, dětská metodička hradecké knihovny.
Hradec Králové - Fantazii se meze nekladou. Děti se dozví příběh z knihy Karlík a továrna na čokoládu, sladké přitom bude hrát prim. „Vše se bude točit kolem sladkého. Děti pojedou čokoládovou řekou a navštíví zdejší čokoládovnu," nastínila Markéta Poživilová, dětská metodička hradecké knihovny.
Hradec Králové - Fantazii se meze nekladou. Děti se dozví příběh z knihy Karlík a továrna na čokoládu, sladké přitom bude hrát prim. „Vše se bude točit kolem sladkého. Děti pojedou čokoládovou řekou a navštíví zdejší čokoládovnu," nastínila Markéta Poživilová, dětská metodička hradecké knihovny.
Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?
Střední Morava - Svatební den by měl být oslavou lásky dvou lidí. Při jeho plánování je však pro nevěstu plnou snových romantických představ nezbytné si co nejdříve uvědomit, že tam jen sami dva nebudou.
Mladá Boleslav - Cukrárna a kavárna na Míráku má otevřeno krátce přes rok. Za tu dobu spolumajitel Lukáš Bednář především zjistil, jak to v takovém podniku funguje.
Střední Morava - „Martinééé!!! Došel ti nějaký drahý balík!!!" neslo se z úst maminky mého milovaného nepřeslechnutelně přes celý dům. Ten se nenápadně vytratil a pak zavřel v ložnici.
Léto budiž pochváleno! Konečně je tady doba, kdy se sady a stromořadí červenají. Chrupkami, srdcovkami nebo višněmi. A protože všechno se naráz nesní, hospodyňky začínají pilně zavařovat.
Praha - Šest českých kuchařů spolu s jedním cukrářem z týmu Czech Chefs pojede začátkem srpna do Thajska na mezinárodní gastro soutěž Pattaya City Culinary Cup 2013, v níž loni skončili na třetím místě. Detaily k letošnímu ročníku, kterého se od 8. do 11. srpna zúčastní 18 týmů z celého světa, dnes zástupci Czech Chefs sdělili v tiskové zprávě.
Východní Čechy – I když právě vrcholí parné léto, mnozí výrobci hraček se již připravují na Vánoce. Na sklonku roku totiž jdou jejich výrobky nejvíc na odbyt, proto musejí začít navyšovat produkci s dostatečným předstihem.
Ústí n. L. /ROZHOVOR/ - Litoměřická diskařka Věra Cechlová-Pospíšilová se na sklonku kariéry dočká po devíti letech olympijského bronzu. Rozloučit se chce na mistrovství světa v Moskvě, kam se ale ještě nekvalifikovala.
Východní Čechy – I když právě vrcholí parné léto, mnozí výrobci hraček se již připravují na Vánoce. Na sklonku roku totiž jdou jejich výrobky nejvíc na odbyt, proto musejí začít navyšovat produkci s dostatečným předstihem.
Kost – Čarování na hradě Kost, nejoblíbenější akce tohoto typu na českých hradech a zámcích, oslaví letos 10 let své existence. Díky tomu na vás v termínu 26. – 28. července čekají nikoliv obvyklé dva, ale rovnou celé tři dny plné bohatého programu pro celou rodinu.
Kost – Čarování na hradě Kost, nejoblíbenější akce tohoto typu na českých hradech a zámcích, oslaví letos 10 let své existence. Díky tomu na vás v termínu 26. – 28. července čekají nikoliv obvyklé dva, ale rovnou celé tři dny plné bohatého programu pro celou rodinu.
Východní Čechy – I když právě vrcholí parné léto, mnozí výrobci hraček se již připravují na Vánoce. Na sklonku roku totiž jdou jejich výrobky nejvíc na odbyt, proto musejí začít navyšovat produkci s dostatečným předstihem.
Východní Čechy – I když právě vrcholí parné léto, mnozí výrobci hraček se již připravují na Vánoce. Na sklonku roku totiž jdou jejich výrobky nejvíc na odbyt, proto musejí začít navyšovat produkci s dostatečným předstihem. Například výrobce dřevěných hraček Karel Makovský z Dědové na Chrudimsku postupně připravuje vánoční zásilky na sklonku srpna.
Východní Čechy – I když právě vrcholí parné léto, mnozí výrobci hraček se již připravují na Vánoce. Na sklonku roku totiž jdou jejich výrobky nejvíc na odbyt, proto musejí začít navyšovat produkci s dostatečným předstihem. Například výrobce dřevěných hraček Karel Makovský z Dědové na Chrudimsku postupně připravuje vánoční zásilky na sklonku srpna.
Hradec Králové – Krádeže jsou u nás na denním pořádku. Krade se jídlo i oblečení v obchodech, kola na chodnících, peněženky i mobily. Krade se i na těch nejvyšších místech ve vládě. A když bychom si mysleli, že už tu všechno bylo, lupiči nás zase překvapí. Nad některými jejich originálními kousky totiž zůstává rozum stát.
Olomouc – Obchodů s dárkovým zbožím je v Olomouci hned několik. Pár z nich je ovšem výjimečných. Příkladem je nová prodejna sociálního podniku Přirozenou cestou, která se otevřela v úterý dopoledne a nese stejný název jako jmenovaná společnost.
Olomouc – Obchodů s dárkovým zbožím je v Olomouci hned několik. Pár z nich je ovšem výjimečných. Příkladem je nová prodejna sociálního podniku Přirozenou cestou, která se otevřela v úterý dopoledne a nese stejný název jako jmenovaná společnost.
Most - Zmrzlina je především v létě velmi oblíbeným osvěžením. Z velkého množství druhů si zajisté každý vybere. Někdo má rád kopečkovou, někdo zase preferuje točenou vanilkovo-čokoládovou klasiku. Nesmíme však zapomenout ani na ty, kteří dávají přednost ledové tříšti.
Kost - Čarování na hradě Kost, nejoblíbenější akce tohoto typu na českých hradech a zámcích, oslaví letos 10 let své existence. Díky tomu na vás v termínu 26. 28. července čekají nikoliv obvyklé dva, ale rovnou celé tři dny plné bohatého programu pro celou rodinu.
Kost - Čarování na hradě Kost, nejoblíbenější akce tohoto typu na českých hradech a zámcích, oslaví letos 10 let své existence. Díky tomu na vás v termínu 26. 28. července čekají nikoliv obvyklé dva, ale rovnou celé tři dny plné bohatého programu pro celou rodinu.
Chlumec - Máte ve svém okolí nějakého rybáře? Tak to jistě znáte „historky", kdy sto čísel není žádná míra a úlovek lze zvážit pouze na decimálce. Hrušovanský Michal Benda se ale takového zázraku skutečně dočkal. Jeho kapřík měří přes metr a váží přes dvacet kilo.
Čtenářka Andrea se ptá: Je hodně výrobků označených DIA a LIGHT, ale nejsem si jistá, zda mohou pomáhat při dietě. Vždyť ty různé limonády a koly light vymysleli Američané a ti jsou tlustí. Tak, kdyby to aspoň trochu fungovalo, musí vypadat jinak.
Kost – Čarování na hradě Kost, nejoblíbenější akce tohoto typu na českých hradech a zámcích, oslaví letos 10 let své existence. Díky tomu na vás v termínu 26.–28. července čekají nikoliv obvyklé dva, ale rovnou celé tři dny plné bohatého programu pro celou rodinu.
Vizovice – Představte si chlapa ve věku něco přes padesát let. Výrazná mateřská znamení na tváři, pejzy s knírem a drsný hlas. Je to Brit, kultovní hudebník. Jmenuje se Ian Fraser Kilmister, ale nikdo mu neřekne jinak než Lemmy.
Vizovice – Představte si chlapa ve věku něco přes šedesát let. Výrazná mateřská znamení na tváři, pejzy s knírem a drsný hlas. Je to Brit, kultovní hudebník. Jmenuje se Ian Fraser Kilmister, ale nikdo mu neřekne jinak než Lemmy.
Velké Březno – Po nádvoří velkobřezenského zámku se procházejí dvě dámy. „Kde je tady ta čokoláda, nikde žádnou nevidíme," ptá se jedna. Překvapením pro ně je, že se zde nekoná žádná výstava, jak se domnívaly, na které si chtěli koupit několik tabulek lahodné sladkosti.
Hrušovany - Máte ve svém okolí nějakého rybáře? Tak to jistě znáte „historky", kdy sto čísel není žádná míra a úlovek lze zvážit pouze na decimálce. Hrušovanský Michal Benda se ale takového zázraku skutečně dočkal. Jeho kapřík měří přes metr a váží přes dvacet kilo.
Žacléř – Téměř celoroční přípravy skončily, přichází čas realizace. Den lidových řemesel čeká v pátek 11. ročník a vzhledem k četnosti i rozmanitosti programu, mají pořadatelé co dělat.
Paříž – Teplota nápojů, které lidé pijí při jídle, se napříč různými kulturami liší. V mnoha asijských zemích například lidé dávají při jídle přednost teplým nápojům, Evropané mají tendenci dávat přednost pití v pokojové teplotě, zatímco obyvatelé Severní Ameriky je chtějí vychlazené a ideálně s ledem, napsal list Le Temps. A vědci z francouzského Národního zemědělského ústavu v Toulouse (ENSAT) se společně s americkou Arkansaskou univerzitou pokusili zjistit vliv tohoto fenoménu.
Rychnovsko – O tom, že doba se mění, asi není třeba příliš spekulovat. Překotný vývoj a změny se přirozeně nevyhýbají ani oblasti vzdělávání. Nemění se ale jenom tabule, učebnice a další pomůcky.
Brno - Vytvořte zdravé a chutné jídlo. Máte na to dvě hodiny. Takové zadání dostali žáci brněnských základních škol, kteří se v pátek zúčastnili finále kuchařské soutěže Kadet 2013.
Kroměříž – Divoké africké rytmy, vůně a chutě černého kontinentu nebo třeba hry, kterými se baví děti v Africe: v Kroměříži mohou v sobotu návštěvníci objevit kouzlo Afriky. Dozvědí se něco o životě tamních lidí, ochutnají místní kuchyni a naučí se jejich tance.