Kreativ

ŠTÍTEK: čokoláda

Profesionál z Francie radil učňům, jak na ústřice

České Budějovice - Hltali doslova každý pohyb jeho profesionálních rukou, které jim předváděly světovou gastronomii. Studenti Střední školy a Vyšší odborné školy cestovního ruchu v Českých Budějovicích dostali lekci od francouzského kuchaře Laurenta de Berrigauda.

Dortíčky

Recept nám poslala Helena Šromová z Kokašic.

Profesionál radil učňům, jak na ústřice

České Budějovice – Hltali doslova každý pohyb jeho profesionálních rukou, které jim předváděly světovou gastronomii. Studenti Střední školy a Vyšší odborné školy cestovního ruchu ve středu dopoledne dostali lekci od francouzského kuchaře Laurenta de Berrigauda.

Přes polovinu Evropanů si kupuje jednou měsíčně něco pro radost

Praha – Více než polovina Evropanů bere za samozřejmé, že si mohou koupit něco pro radost. Za tyto maličkosti utratí průměrně 51 eur (1380 Kč) minimálně jednou měsíčně. Vyplývá to z MasterCard Treat Indexu, který měří zvyky spotřebitelských výdajů v Evropě. Studie se zúčastnilo více než 12.000 spotřebitelů z osmi zemí.

Bistro U Dvou přátel má nového bratříčka. Ve školní budově

Hradec Králové – Další bistro, jehož pracovní tým tvoří lidé s mentálním postižením, se otevřelo v pondělí v prostorách hradecké obchodní akademie v Lipkách. Škola dlouhodobě spolupracuje se sdružením Skok do života (organizace pečující o lidi s mentálním postižením), které bistra ve městě provozuje.

V Zaječicích zavoněly Vánoce, dárků na výběr bylo mnoho

Zaječice - V sobotu od rána parkovaly u místního kulturního domu desítky aut návštěvníků, kteří si nenechali ujít možnost koupě vánočních dárků a dekorací. Předvánoční jarmarky v režii Osvětové besedy v Zaječicích se už staly pojmem a tradicí.

Za velkou louží - zápisník Filipa Šorfa: Pandemonium

Východní Čechy /NÁZOR/ - Všechno to začalo u přenosných zelených kadibudek strategicky umístěných v několika řadách hned vedle stánků s rychlým občerstvením. V celém Salemu jich bylo rozmístěno určitě kolem stovky. Ve městě se totiž konala každoroční oslava Halloweenu, největší happening tohoto druhu na světě.

Ledovky

Recept nám poslala Romana Hadysová z Vysokého Mýta.

Hříbečky

Recept nám poslala Dagmar Hrušáková ze Zlobic

Vizuální i obsahová slast? Od čtvrtka na plátně brněnského kina Art

Brno /PROGRAM/ – Filmové lahůdky, lektorské úvody, francouzská vína a belgická čokoláda. To vše divákům nabídne sedmý ročník festivalu Visions Of Light, který odstartuje ve čtvrtek v brněnském kině Art. Festival divákům představí kolekci filmů, jež pro svou obsahovou a formální výjimečnost nepatří do běžné nabídky kin.

Čokoládový úspěch. Cukrářka prorazila s pralinkami

Velké Losiny – Na začátku jen hledala sladkost, kterou bude moci vyrábět ve dnech menšího pracovního vytížení. Dnes ji pro velký zájem nestíhá produkovat a vyhrává s ní ceny. Jana Kašparová tvoří Velkolosinské pralinky.