V pondělí 6. února kolem deváté hodiny ráno měl zřejmě neodolatelné nutkání po čokoládě 36letý muž, který si pro ni zašel do čekolipského Kauflandu. Problém byl v tom, že si devět balení stejné značky v celkové hodnotě 1 169 korun neuložil do nákupního košíku, ale pod svou zimní bundu.
Valentýnský čokoládový festival hostí od pátku 10. února olomoucká Galerie Šantovka. Třídenní přehlídka tradičních i netradičních čokoládových delikates nabízí nejen mlsání, ale taky umělecká vystoupení, soutěže, kulinářské workshopy a dětské tvořivé dílničky.
Přímo před zraky městské policie chtěl dvacetiletý muž krást v supermarketu na Jižních Svazích. Zálusk si dělal na čokoládu. Když ho strážníci chytli, řekl, že měl na sladkost chuť.
Jednodušší už to být nemůže. Smíchejte níže uvedené suroviny a vychutnejte si lahodnou snídani pro děti i dospělé. Při zdobení dejte prostor fantazii. Banán, broskev, mandarinka, kiwi, čokoláda, ořechy, mandle… Je to jen na vás.
Polévka z řepy s čokoládou, grilovaný čokoládový dort, lanýže, makronky, cupcakes, prostě čokoláda, kam se člověk podíval. A často v kombinacích, které by ho jen tak nenapadly. Od pátku do neděle mají všichni milovníci této pochoutky, sladkostí a cukrovinek jedinečnou příležitost užít si pamlsků na výstavišti v Kroměříži.
Kurz čokoládových pralinek pod vedením skvělé cukrářky paní Pavlíny Berzsiové proběhl na Středisku gastronomických služeb ve dnech 8. a 9. prosince 2022. Žáci 1. ročníku oboru Kuchař-číšník a 1. ročníku Hotelnictví ze Střední školy služeb a řemesel Stochov se seznámili se základy této precizní práce s belgickou čokoládou.
Řada za řadou lesklých kuliček vypadá třeba jako skleněné perle nebo kameny. Tyhle jsou ale z čokolády a každý druh chutná jinak. Vyrábějí se v Jablonci nad Nisou na Horním náměstí a pouhé měsíce od zahájení výroby si získávají jméno, zatím po Libereckém kraji. Na nápad vyrábět kvalitní minidobroty přišli provozovatelé známého bistra specializujícího se na hamburgery. Jde o dva manželské páry, kteří spolu podnikají. Alena a Lukáš Havlíkovi a Daniela a Aleš Kunclovi.
Pokud jste ještě nezačali, je nejvyšší čas začít připravovat vánoční cukroví. Na svátečním stole většinou nechybí tradiční perníčky. Vyzkoušejte tyto měkoučké, slaďoučké a voňavé. Uvnitř potěší džem, na povrchu čokoláda, chutnat ale budou i bez polevy.
Útulky se v dnešní době potýkají s náročnou situací. Vše se zdražuje a počet zvířat, která potřebují pomoc, se zvyšuje. Lidé jsou naštěstí solidární a chtějí pomáhat. Důkazem je například benefiční akce Čokoláda pro AniDef, která má za cíl pomoci útulku pro opuštěná zvířata v Žimu.
Útulky se v dnešní době potýkají s náročnou situací. Vše se zdražuje a počet zvířat, která potřebují pomoc, se zvyšuje. Lidé jsou naštěstí solidární a chtějí pomáhat. Důkazem je například benefiční akce Čokoláda pro AniDef, která má za cíl pomoci útulku pro opuštěná zvířata v Žimu.
Úplně nejvíce podzimní recept. Hrušky vařené v bílém víně s kořením a jemné, nadýchané těsto. Co potom provedete s vínem, ve kterém se hrušky vařily? Svaříte ho na sladký kořeněný sirup, kterým celý dezert přelijete.
S pocitem ublíženého a úvahami, které nemají s trestním řádem nic společného, opouštěl ve středu jednací síň Okresního soudu v České Lípě pětatřicetiletý recidivista Vlastimil Štrynek. Ten zde ještě před několika dny mohl za krádeže čokolád v Mimoni „vyváznout“ s nejnižším možným trestem, který by mu zajistil institut prohlášení viny. Zájem o něj měl velký. Krádeže v obchodech Štrynek bez okolků přiznal, ovšem nesouhlasil s formulací popisu skutku od státní zástupkyně.
Hledáte inspiraci na něco sladkého po nedělním obědě? Nabízíme tento dezert. Příprava je jednoduchá a výsledek potěší děti i dospělé. Finální zdobení je čistě na vaší fantazii, vyzkoušejte třeba čokoládovou polevu, oříšky a lyofilizované švestky.
Láká vás kombinace tvarohu, kokosu a čokolády? Pak byste určitě měli vyzkoušet domácí nanuk, který zahrnuje všechny tyto ingredience. Je jen na vás, zda využijete polevu, případně jakou čokoládu zvolíte. Klasikou je hořká, ale může být i mléčná anebo třeba bílá. Vanilkový cukr dodá nanuku nejen chuť, ale také vůni. Pokud domácí Míša zachutná, můžete si příště vyrobit větší porci třeba do vaničky na způsob zmrzliny.
Už podruhé v tomto týdnu vyráželi pardubičtí strážníci ke krádeži čokolád. Oblíbená pochutina tentokrát zlákala jedenadvacetiletého muže. A rozhodně netroškařil, do tašky naskládal hned 28 tabulek velkých 300g čokolád. Tímto počínáním pochopitelně zaujal ochranku, která lapku sledovala a zároveň na místo přivolala strážníky
Voňavá práce v teple. To je perspektiva, za kterou už z automotive „utekli“ někteří z 350 zaměstnanců lovosické sušenkárny Mondeléz. Někdo to do ní má takřka přes ulici, jiní dojíždějí z Litoměřic, Ústí nebo Děčína. S výrobou automobilových dílů má sušenkárna dost společného. I přes automatizaci a robotizaci ale ve fabrice pořád shánějí lidi.
V jednom z pardubických obchodů čtyřiadvacetiletý muž ukradl čokolády za dva tisíce korun. S plným batohem opustil obchod a k útěku použil trolejbus městské hromadné dopravy.
Českolipský soud nemohl i přes nejlepší vůli přijmout prohlášení viny od recidivisty, který se sice ke krádeži sladkostí přiznal, ale „měl svou hlavu“.
/FOTOGALERIE/ Čtvrtý ročník zámeckého čajování se nesl ve velmi přátelském duchu. Z hospodářského zázemí zámku se linula omamná vůně čajů, kávy, čokolády i pečených dobrot. Šikovní řemeslníci nabízeli své výrobky, dílničky byly plné dětského smíchu a radosti. Všude vládla dobrá nálada.
/FOTOGALERIE/ Čtvrtý ročník zámeckého čajování se nesl ve velmi přátelském duchu. Z hospodářského zázemí zámku se linula omamná vůně čajů, kávy, čokolády i pečených dobrot. Šikovní řemeslníci nabízeli své výrobky, dílničky byly plné dětského smíchu a radosti. Všude vládla dobrá nálada.
/FOTOGALERIE/ Čtvrtý ročník zámeckého čajování se nesl ve velmi přátelském duchu. Z hospodářského zázemí zámku se linula omamná vůně čajů, kávy, čokolády i pečených dobrot. Šikovní řemeslníci nabízeli své výrobky, dílničky byly plné dětského smíchu a radosti. Všude vládla dobrá nálada.
Nebeská vůně, tudy, tudy, netrpělivě směruje mladá žena svého muže k obří nádobě. Je plná čokolády. Točící se hnětací listy ji nenechají ztuhnout. „Nebraňte se pokušení, z téhle čokolády nepřiberete,“ plní vzápětí pohárek s pochoutkou muž, který stroj obsluhuje.
Nebeská vůně, tudy, tudy, netrpělivě směruje mladá žena svého muže k obří nádobě. Je plná čokolády. Točící se hnětací listy ji nenechají ztuhnout. „Nebraňte se pokušení, z téhle čokolády nepřiberete,“ plní vzápětí pohárek s pochoutkou muž, který stroj obsluhuje.
Pro milovníky nejrůznějších chutí i zábav chystají o víkendu zajímavou zábavu pořadatelé na jihu Moravy. Do Valtic se sjedou milovníci čokolády. Brněnské Výstaviště láká nadšence do komiksu. V Lužánkách se kousek od sebe sejdou náruživí masorádi na zabijačce i vyznavači esoteriky na Astrovíkendu. Ve Slavkově zámek nabídne strašidelné prohlídky. Turisté vyrazí z Letovic na pochod Halasovým Kunštátskem.
Čokoládový festival nalákal děti a milovníky sladkostí do areálu Muzea a čokolády v Táboře. Užili si čokoládovou show nebo se potkali s hostem festivalu Lucií Vondráčkovou.
„Divné čokolády vznikly, protože na světě scházely", říká jejich tvůrkyně, Štěpánka Trenz. „Je škoda, že výrobci do čokolád dávají pouze oříšky, mandle, maximálně chilli," říká. „Přitom existuje nekonečně mnoho možností, co se dá do čokolád dát", řekla si kdysi paní Trenz a začala vyrábět své vlastní čokolády.
V sobotu 8. října si pro své návštěvníky na zámku ve Velkém Březně opět připravili oblíbenou gurmánskou prohlídku, která byla plná čokoládových dobrot.
Minule jste mohli vyzkoušet recept na perníkový dort. Kdo vyzkoušel a pochutnal si, jistě se rád pustí i do tohoto perníkového koláče. Postup je podobný. Marmeláda a čokoládová poleva opět dodá jednoduché pochoutce zcela jiný rozměr. Dobrou chuť!
/FOTO, VIDEO/ Čokoláda na sto způsobů. Na zámeckém nádvoří ve Slavkově u Brna se od pátku shromažďují prodejci se sladkými lákadly. Čokofest tady pokračuje až do neděle, zájemci si kupují mimo jiné řadu druhů pralinek, marokánky nebo horkou čokoládu. Návštěvníkům přeje alespoň v pátek hezké počasí. „Ve Slavkově jsme měli čistou oblohu,“ hlásí Vlastislav Macík.
Táborské muzeum čokolády a marcipánu slaví 10. narozeniny a oslaví je stylově! Přímo na Festivalu čokolády, který muzeum 8.10.2022 v Táboře pořádá. Děkujeme Martině Cimpové za příspěvek.
Přes léto je ideální využít v kuchyni zrající ovoce a osladit si trochu život. A pokud v tomto období slaví narozeniny milovníci perníku, jistě nepohrdnou tímto netradičním dortem. Perníkový dort ale můžeme péct po celý rok, mražené ovoce místo čerstvého gastronomický zážitek zaručeně nepokazí.
Akné patří k častým dermatologickým problémům dospívajících i dospělých. Především v oblastech obličeje umí velmi potrápit po fyzické i psychické stránce. Šíří se o něm řada mýtů, a i když mávnutím kouzelného proutku nezmizí, vyléčit se dá.
Stromek, dárky, koledy? Ačkoli to v horkém letním počasí napadne málokoho, za čtyři měsíce nastanou Vánoce. V závodu Nestlé Zora v Olomouci ty letošní už pomalu končí. Pracovníci zde finišují s výrobou kolekcí pro letošní sezonu.
Nadýchaný chlebíček je vláčný s plnou chutí čokolády, která mezi ingrediencemi samozřejmě nesmí chybět. Potřebnou chuť ale dodává i kakao. Recept lze různě obměňovat dle chutí strávníků a fantazii se meze nekladou ani při zdobení, například chlebíček je možné posypat mandlemi, ovocem či hoblinami z bílé čokolády. A bonus navíc - díky koření tahle dobrota i lákavě voní.
Stromek, dárky, koledy? Ačkoli to v horkém letním počasí napadne málokoho, za čtyři měsíce nastanou Vánoce. V závodu Nestlé Zora v Olomouci ty letošní už pomalu končí. Pracovníci zde finišují s výrobou kolekcí pro letošní sezonu.
Čokoládovna v Troubelicích uspořádala v pátek 12. srpna degustaci vína a čokolády. Ke každému vínu jiný druh čokolády, čokoládová fontána, příběhy o jihoamerickém Ekvádoru a Chile i skvělá atmosféra. Hosté byli doslova obklopeni čokoládou a vínem.
Nevšední fotbalové zpestření zažili v týdnu v Rosicích. Na tamějším hřišti se proháněli hráči nastupující v Lize mistrů. Ne ovšem evropské, ale asijské. Rosický stadion se totiž stal dějištěm přípravného zápasu mezi třetím týmem arabské ligy Al Wahda Abú Zabí ze Spojených arabských emirátů a kuvajtským šampionem Kuwait SC.
Africké tance, pletení copánků i křest speciální čokolády. Brněnská zoologická zahrada žila ve čtvrtek Africkým létem. S hosty z Tanzánie i dalších afrických zemí.
/VIDEO/ Africké tance, pletení copánků i křest speciální čokolády. Brněnská zoologická zahrada žila ve čtvrtek Africkým létem. S hosty z Tanzánie i dalších afrických zemí.
„Kutná Hora je zaprděné město duchů, kde chcípl pes a odkud mladí raději utíkají.“ Nejednou jsem se s tímto názorem setkala a setkávám vlastně dennodenně.
Česká čokoláda slaví mezinárodní úspěchy. První zlatá medaile v prestižní soutěži výrobců čokolády putuje do Kutné Hory. Čokoláda Lidka, jejíž novodobá historie se píše od roku 2018, dokazuje, že Česká republika je opět čokoládovou velmocí, jakou bývala za první republiky.
Opálená pokožka je podle mnohých z nás krásnější než ta bledá. A tak se o požadovaný odstín snažíme už od prvních slunečních paprsků. Za pěkným opálením ale nestojí jen kosmetické přípravky a vnější péče o pokožku. Podpořit ho lze tím nejpřirozenějším způsobem - prostřednictvím potravin.
/VÁŽNĚ, NEVÁŽNĚ/ Zní to jak hloupý vtip, ale je to skutečnost. Pardubičtí strážníci dopadli v jednom místním obchodě zlodějíčka, který odsud pronesl 11 čokolád Milka, měl je poschovávané ve všech možných kapsách. Chtěl je pak prodat pod cenou, aby si vydělal na dávku pervitinu.