
Čokoládový střevíc nebo pralinky s příchutěmi vyrábí v centru Jindřichova Hradce
Malý obchod plný čokoládových pralinek a jiných dobrot je lákadlem pro lidi procházející Panskou ulicí v centru Jindřichova Hradce.
Malý obchod plný čokoládových pralinek a jiných dobrot je lákadlem pro lidi procházející Panskou ulicí v centru Jindřichova Hradce.
Policisté z obvodního oddělení Čtyři Dvory vyřešili případ ukradených čokolád, který se stal dne 14. prosince loňského roku.
Taky máte nejradši dezerty z jablek? Dnešní tip na takový recept od populární foodblogerky Markéty Chovancové je ultrarychlý a nepečený. Vyzkoušejte ho.
Klaplo to! Také letos mě oslovilo vedení největší letošní akce pro filmové fanoušky Comic-Con Prague v O2 Universum a rád jsem pro ně zajistil expozici části výstavy filmových rekvizit Zlaté poklady filmového Hollywoodu.
Málokdo ví, že na kraji židovské čtvrti v Třebíči funguje čokoládovna. Nachází se na Žerotínově náměstí. Kromě tabulkových čokolád si gurmáni mohou vybírat i z několika druhů čokoládových pralinek. Milovníci vína jistě ocení unikátní čokovíno.
Recidivista, který byl v minulosti opakovaně potrestán za majetkovou trestnou činnost, ukradl v obchodním domě v Jihlavě čokolády za necelý jeden tisíc korun.
O nedávnou dodávku energie pro zdravotníky se zasloužila společnost LAPP Czech Republic. Od paní Silvie Klohnové jsme převzali 501 kusů čokolád Ritter sport. Nešetřila slovy podpory pro zdravotníky.
Libor Šťasta nejdříve čokoládové pralinky přeprodával. Po čase však začal malé sladké zázraky sám vyrábět. Nyní svůj sen posunul dále. Nedávno otevřel čokolaterii LUI Chocolate s kavárnou na novém, atraktivnějším místě v centru Znojma.
Znáte madlenky? Jde o typické francouzské pečivo, které má tvar mušličky. Pokud se bude držet receptu foodbloggerky Markéty Chovancové, budou krásně nadýchané.
Kamerový systém pomohl kriminalistům 1. oddělení obecné kriminality Městského ředitelství Ostrava objasnit opakované vloupání do staveniště.
Na vánočním stole by neměly chybět rohlíčky, oblíbené cukroví v českých domácnostech. Existuje několik variant, například Klášterní rohlíčky, které si můžete upéct s foodbloggerkou markéto Chovancovou.
Dva zloděje chytili krátce po činu v uplynulých dnech břeclavští strážníci. První ukradl v obchodním domě větší množství čokolád. Před příjezdem hlídky se mu sice podařilo zmizet a podobnou krádež za chvíli zopakovat na nedaleké benzínce.
Výstava připomíná zašlou slávu československých cukráren v období formující se první republiky. Čekají na Vás stylizované interiéry historických cukráren a prodejen včetně výrobny sladkostí a art-decové posezení.
Další rok ve vězení si odsedí recidivista Rudolf Valeček z Klatov za to, že ukradl v obchodě pět čokolád. V té době platil nouzový stav, a navíc byl již za krádež odsouzen.
Letošní Vánoce budou kvůli pandemii koronaviru dost jiné, rodiny budou pospolu více než kdy jindy. Upečte více druhů cukroví a dalších vánočních dobrot, i to přispěje k lepší vánoční pohodě.
Lískové oříšky poskytují velký zdroj energie pro tělo. Jsou dobře stravitelné, dokonce ještě lépe než vlašské ořechy nebo mandle. Využít je můžete například u jednoduchého koláče podle Markéty Chovancové. Je z kakaového korpusu s náplní z bílé čokolády a mascarpone. Určitě si pochutnáte.
Magdalena Klížová z Turnova kromě jógy miluje předvánoční čas a jeho neodmyslitelnou součástí je i adventní kalendář. Jako malá nemohla nedočkavostí dospat a hned ráno běžela otevřít další okénko, slupnout čokoládu a zase o den se přiblížit Štědrému dni. „Ten pocit těšení mi zůstal do dospělosti. A v tomto čase obzvlášť je potřeba, aby lidi měli radost. Chvíli jsem přemýšlela, jak potěšit ostatní, a tak se zrodil adventní jógový kalendář,“ popsala zrod nápadu lektorka jógy.
Nechcete svým dětem kupovat stejně jako v loňské roky čokoládové adventní kalendáře, ale vymyslet pro ně letos něco opravdu kreativního a neobvyklého?
Skvělý nedělní moučník, který bude chutnat dětem i dospělým, a to i díky použitému kvalitnímu tuku – ghí. Ghí se dá použít jak za studena, tak v teplé kuchyni a jídlu dodá ještě intenzivnější máslovou chuť.
Skvělý nedělní moučník, který bude chutnat dětem i dospělým, a to i díky použitému kvalitnímu tuku – ghí. Ghí se dá použít jak za studena, tak v teplé kuchyni a jídlu dodá ještě intenzivnější máslovou chuť.
Skvělý nedělní moučník, který bude chutnat dětem i dospělým, a to i díky použitému kvalitnímu tuku – ghí. Ghí se dá použít jak za studena, tak v teplé kuchyni a jídlu dodá ještě intenzivnější máslovou chuť.
Skvělý nedělní moučník, který bude chutnat dětem i dospělým, a to i díky použitému kvalitnímu tuku – ghí. Ghí se dá použít jak za studena, tak v teplé kuchyni a jídlu dodá ještě intenzivnější máslovou chuť.
Jedlý hmyz obsahuje spoustu proteinů, není náročný na chov a chutná většinou po oříšcích. Zní to skvěle. Cesta k tomu, aby se hmyz stal běžnou součástí našeho jídelníčku, ale bude nejspíš ještě dlouhá.
Skvělý nedělní moučník, který bude chutnat dětem i dospělým, a to i díky použitému kvalitnímu tuku – ghí. Ghí se dá použít jak za studena, tak v teplé kuchyni a jídlu dodá ještě intenzivnější máslovou chuť.
Skvělý nedělní moučník, který bude chutnat dětem i dospělým, a to i díky použitému kvalitnímu tuku – ghí. Ghí se dá použít jak za studena, tak v teplé kuchyni a jídlu dodá ještě intenzivnější máslovou chuť.
K Matterhornu na dohled jsme vyjeli ozubnicovou železničkou ze známého švýcarského horského střediska Zermatt a měli jsme kliku takhle modrá obloha bez mráčku to tady není úplně obvyklé, říkají místní. Svůj „wigvam jsme si postavili“ v „souběžném Saaském údolí v horském středisku Saas Grund.
K Matterhornu na dohled jsme vyjeli ozubnicovou železničkou ze známého švýcarského horského střediska Zermatt a měli jsme kliku takhle modrá obloha bez mráčku to tady není úplně obvyklé, říkají místní. Svůj „wigvam jsme si postavili“ v „souběžném Saaském údolí v horském středisku Saas Grund.
K Matterhornu na dohled jsme vyjeli ozubnicovou železničkou ze známého švýcarského horského střediska Zermatt a měli jsme kliku takhle modrá obloha bez mráčku to tady není úplně obvyklé, říkají místní. Svůj „wigvam jsme si postavili“ v „souběžném Saaském údolí v horském středisku Saas Grund.
/ROZHOVOR/ Když se Tomáš Lampíř vracel z Prahy zpátky na Třebíčsko, začal přemýšlet o vlastním podnikání. Nakonec se rozhodl poněkud netradičně a otevřel si vlastní čokoládovnu, která vyrábí tabulkovou čokoládu a pralinky. Vše metodou bean to bar, tedy od kakaového bobu až k tabulce. Poctivá práce se vyplatila a tak si lidé čokoládu z Třebíče oblíbili. Nakonec nezůstalo jen u čokolády. Dnes už třebíčská čokoládovna Lana vyrábí také unikátní čokovíno, pro které se zákazníci pravidelně vracejí.
/ROZHOVOR/ Když se Tomáš Lampíř vracel z Prahy zpátky na Třebíčsko, začal přemýšlet o vlastním podnikání. Nakonec se rozhodl poněkud netradičně a otevřel si vlastní čokoládovnu, která vyrábí tabulkovou čokoládu a pralinky. Vše metodou bean to bar, tedy od kakaového bobu až k tabulce. Poctivá práce se vyplatila a tak si lidé čokoládu z Třebíče oblíbili. Nakonec nezůstalo jen u čokolády. Dnes už třebíčská čokoládovna Lana vyrábí také unikátní čokovíno, pro které se zákazníci pravidelně vracejí.
Kvůli přitěžujícím okolnostem může šestadvacetiletá žena za jindy banální krádež osmi tabulek čokolády ztratit svobodu až na dlouhých osm let. Potvrdila to mluvčí Policie ČR Benešov Veronika Čermáková, která také popsala, co všechno hraje roli v případu, který se stal ve Vlašimi v neděli 18. října.
O dva roky mladší trenér Zdeněk Šebesta nad jeho výkony jenom užasle pokyvuje hlavou. „Hraje famózně. Co ten borec na tom hřišti dovede. Mladí se od něj furt mají co učit,“ chválí Bronislava Červenku skoro po každém podzimním zápase kouč Újezdce-Těšova.
Víkendové tipy přinesou festival kávy, čokolády a čaje, koncert na střeše hotelu, procházku po klinice, detektviku v zahradě a návštěvu Michala z Kouzelné školky.
Že je poctivá čokoláda lékem na duši, se vás bude snažit v úterý v chebské městské knihovně přesvědčit Marcela Krčálová.
Víkendové Tipy Deníku jsou tu! Vybírejte z mnoha zajímavých akcí po celém Česku. Užívejte, ať už půjdete potěšit oko, ucho nebo žaludek. Určitě se nebudete nudit.
Prodloužený víkend na Kolínsku přeje milovníkům dobrého jídla a vína, zve na pouť Kouřimí, na zábavu s dopravním dnem a na workshop malování mandal.
Bonbony, dortíky, makronky, donuty nebo cupcake. Milovníci čokolády a cukrovinek si o víkendu přichází na své na zámku ve Slavkově u Brna.
Druhý zářijový víkend na Hodonínsku láká do Hodonína na dračí lodě i Lázeňské vinobraní. Na náměstí v Kyjově se odehraje bitva a do Strážnice zamíří lidé za vínem. Region zažije časy po bitvě na Bílé hoře na Špilberku.
Vojenský tábor s koňmi, ukázky z bitvy na Bílé hoře i ze švédského obléhání Brna, soutěže i divadla pro děti. To čeká o víkendu návštěvníky hradu Špilberk na akci, která je vrátí do roku 1620. Ve Slavkově zavoní čokoláda, Bučovice otevřou Kalvárii a oslaví Den dětí.
Na nádvoří a bočních křídlech slavkovského zámku se o víkendu poprvé sejdou milovníci čokolády na tradičním festivalu, se kterým organizátoři cestují po celé České republice. Využijí nejen šanci k ochutnání sladkostí, ale také kurzy vaření čokolády.
Omamná vůně čokolády je hned při vstupu do kroměřížské čokoládovny Yesterka úderná. Ve vitríně se lesknou desítky pralinek. Při pootevření dveří můžete za pokladnou zahlédnout místo, kde se tyto drobné křehké bonbony už po pět let vyrábí.
/FOTOGALERIE/ Po vstupu do čokoládovny Aztec Man zákazníka přivítá lahodná kakaová vůně. Zakladateli Martinovi Poláškovi v Ostravě chyběla kvalitní čokoláda. A tak ji začal vyrábět sám.
/FOTOGALERIE/ Po vstupu do čokoládovny Aztec Man zákazníka přivítá lahodná kakaová vůně. Zakladateli Martinovi Poláškovi v Ostravě chyběla kvalitní čokoláda. A tak ji začal vyrábět sám.
Po vstupu do čokoládovny Aztec Man zákazníka přivítá lahodná kakaová vůně. Zakladateli Martinovi Poláškovi v Ostravě chyběla kvalitní čokoláda. A tak ji začal vyrábět sám.
Po vstupu do čokoládovny Aztec Man zákazníka přivítá lahodná kakaová vůně. Zakladateli Martinovi Poláškovi v Ostravě chyběla kvalitní čokoláda. A tak ji začal vyrábět sám.
Zámek ve Slavkově u Brna provoní čokoláda. ČokoFest, který se již konal na různých místech v zemi, míří totiž do Slavkova.
Sníte o Karibiku? Možná tentokrát postačí Muzeum čokolády v Kutné Hoře, které bude o víkendu párovat čokoládu s karibskými rumy. Pivo a rock nabídnou návštěvníkům zase v klubu Česká 1 a fanoušci Jana Svěráka ho potkají v Klubu Gumárna. Ke správnému kulturnímu vyžití patří také divadlo. To nabídne zámek Kačina v rámci Noci na Kačině.
Češi v létě zchladí jazýčky nejraději ve vanilkové zmrzlině či ovocném sorbetu, labužníci dávají přednost netradičním chutím a jejich propojování. Také letošní léto přineslo nové kombinace.
Označení Česká potravina doposud nemohou nést takové tradiční výrobky jako káva Jihlavanka, čokoláda Kofila nebo rýžové burisony. A to i přesto, že se vyrábějí u nás.
Věci, které v každodenním životě používáme, nemají být podle designérky Michaely Tomiškové jen užitečné, ale i krásné, poetické a někdy trochu provokativní. Vázy a svítidla, která navrhuje společně se svým partnerem Jakubem Janďourkem ve Studiu DECHEM, právě takové jsou.