
FOTO: Čokoláda na zámku. Hraběcí mlsání ozvláštnilo prohlídky Velkého Března
V sobotu 8. října si pro své návštěvníky na zámku ve Velkém Březně opět připravili oblíbenou gurmánskou prohlídku, která byla plná čokoládových dobrot.
V sobotu 8. října si pro své návštěvníky na zámku ve Velkém Březně opět připravili oblíbenou gurmánskou prohlídku, která byla plná čokoládových dobrot.
Minule jste mohli vyzkoušet recept na perníkový dort. Kdo vyzkoušel a pochutnal si, jistě se rád pustí i do tohoto perníkového koláče. Postup je podobný. Marmeláda a čokoládová poleva opět dodá jednoduché pochoutce zcela jiný rozměr. Dobrou chuť!
/FOTO, VIDEO/ Čokoláda na sto způsobů. Na zámeckém nádvoří ve Slavkově u Brna se od pátku shromažďují prodejci se sladkými lákadly. Čokofest tady pokračuje až do neděle, zájemci si kupují mimo jiné řadu druhů pralinek, marokánky nebo horkou čokoládu. Návštěvníkům přeje alespoň v pátek hezké počasí. „Ve Slavkově jsme měli čistou oblohu,“ hlásí Vlastislav Macík.
/FOTO/ Čokoládovými pralinkami s pivní pálenkou oslaví v úterý třináctého září Mezinárodní den čokolády humpolecký pivovar Bernard.
Táborské muzeum čokolády a marcipánu slaví 10. narozeniny a oslaví je stylově! Přímo na Festivalu čokolády, který muzeum 8.10.2022 v Táboře pořádá. Děkujeme Martině Cimpové za příspěvek.
Přes léto je ideální využít v kuchyni zrající ovoce a osladit si trochu život. A pokud v tomto období slaví narozeniny milovníci perníku, jistě nepohrdnou tímto netradičním dortem. Perníkový dort ale můžeme péct po celý rok, mražené ovoce místo čerstvého gastronomický zážitek zaručeně nepokazí.
Střední Čechy a jejich 7 slavných výrobků a značek. Napadá vás, které to jsou?
Akné patří k častým dermatologickým problémům dospívajících i dospělých. Především v oblastech obličeje umí velmi potrápit po fyzické i psychické stránce. Šíří se o něm řada mýtů, a i když mávnutím kouzelného proutku nezmizí, vyléčit se dá.
Stromek, dárky, koledy? Ačkoli to v horkém letním počasí napadne málokoho, za čtyři měsíce nastanou Vánoce. V závodu Nestlé Zora v Olomouci ty letošní už pomalu končí. Pracovníci zde finišují s výrobou kolekcí pro letošní sezonu.
Nadýchaný chlebíček je vláčný s plnou chutí čokolády, která mezi ingrediencemi samozřejmě nesmí chybět. Potřebnou chuť ale dodává i kakao. Recept lze různě obměňovat dle chutí strávníků a fantazii se meze nekladou ani při zdobení, například chlebíček je možné posypat mandlemi, ovocem či hoblinami z bílé čokolády. A bonus navíc - díky koření tahle dobrota i lákavě voní.
Stromek, dárky, koledy? Ačkoli to v horkém letním počasí napadne málokoho, za čtyři měsíce nastanou Vánoce. V závodu Nestlé Zora v Olomouci ty letošní už pomalu končí. Pracovníci zde finišují s výrobou kolekcí pro letošní sezonu.
Čokoládovna v Troubelicích uspořádala v pátek 12. srpna degustaci vína a čokolády. Ke každému vínu jiný druh čokolády, čokoládová fontána, příběhy o jihoamerickém Ekvádoru a Chile i skvělá atmosféra. Hosté byli doslova obklopeni čokoládou a vínem.
Nevšední fotbalové zpestření zažili v týdnu v Rosicích. Na tamějším hřišti se proháněli hráči nastupující v Lize mistrů. Ne ovšem evropské, ale asijské. Rosický stadion se totiž stal dějištěm přípravného zápasu mezi třetím týmem arabské ligy Al Wahda Abú Zabí ze Spojených arabských emirátů a kuvajtským šampionem Kuwait SC.
Africké tance, pletení copánků i křest speciální čokolády. Brněnská zoologická zahrada žila ve čtvrtek Africkým létem. S hosty z Tanzánie i dalších afrických zemí.
/VIDEO/ Africké tance, pletení copánků i křest speciální čokolády. Brněnská zoologická zahrada žila ve čtvrtek Africkým létem. S hosty z Tanzánie i dalších afrických zemí.
„Kutná Hora je zaprděné město duchů, kde chcípl pes a odkud mladí raději utíkají.“ Nejednou jsem se s tímto názorem setkala a setkávám vlastně dennodenně.
Česká čokoláda slaví mezinárodní úspěchy. První zlatá medaile v prestižní soutěži výrobců čokolády putuje do Kutné Hory. Čokoláda Lidka, jejíž novodobá historie se píše od roku 2018, dokazuje, že Česká republika je opět čokoládovou velmocí, jakou bývala za první republiky.
Rychlá buchta na plech, která se po upečení propíchá vařečkou a zalije sametově jemnou čokoládovou polevou.
Opálená pokožka je podle mnohých z nás krásnější než ta bledá. A tak se o požadovaný odstín snažíme už od prvních slunečních paprsků. Za pěkným opálením ale nestojí jen kosmetické přípravky a vnější péče o pokožku. Podpořit ho lze tím nejpřirozenějším způsobem - prostřednictvím potravin.
/VÁŽNĚ, NEVÁŽNĚ/ Zní to jak hloupý vtip, ale je to skutečnost. Pardubičtí strážníci dopadli v jednom místním obchodě zlodějíčka, který odsud pronesl 11 čokolád Milka, měl je poschovávané ve všech možných kapsách. Chtěl je pak prodat pod cenou, aby si vydělal na dávku pervitinu.
S vařením a pečením Markéta Chovancová začala, až když měla vlastní domácnost. Dnes oblíbenou foodblogerku sledují na jejím instagramovém blogu Markéta v troubě tisíce lidí, které inspiruje svými recepty, sestavenými z běžně dostupných surovin a popsanými tak srozumitelně, aby podle nich zvládli vařit a péct úplně všichni. Markéta má krásnou rodinu, tři děti a postavu štíhlou jako modelka, i když říká, že bez kousku kvalitní čokolády a marmelády si neumí představit den. Loni vydala úspěšnou kuchařku a těší se, co nového jí osud přinese.
Potraviny jsou čím dál tím dražší. Ale lidé si možná nevšimli, že se také zmenšují. Pokud potravinářská firma uvede na trh například menší skleničku džemu, může si účtovat vyšší jednotkovou cenu, a přitom se opticky vyhnout "zdražení", které by snížilo prodej.
Městské muzeum a galerie Nepomuk láká návštěvníky nejen na stálé expozice, ale také na nové letní výstavy. Muzeum, které sídlí v centru Nepomuka na náměstí Augustina Němejce, už na začátku května zahájilo letní sezonu. Otevřené je od úterý do neděle od 10 do 17 hodin.
Milovníci kvalitní čokolády zaplesají při návštěvě rodinné čokoládovny v Troubelicích na Olomoucku. Rodina Bačíkových, která ji založila, jako první dovezla do České republiky kvalitní kakaové boby z Ekvádoru. Díky Františku Bačíkovi staršímu, který v jihoamerické zemi žije už čtyřicet let, má navíc pod kontrolou celý proces začínající sklizní a výběrem těch nejlepších a nejkvalitnějších bobů.
Zelený korpus, čerstvé ovoce a krém na způsob čokoládového Pribináčku - tak vypadá ideální jarní zákusek. Recept na vláčný mechový dortík à la Krtkův dort je navíc jednoduchý a zvládne jej každý.
/FOTOGALERIE/ Upoutal výkonem, ale i závěrečnou řečí ještě v ringu. Nakonec i vyhrál. Navzdory bučení takřka vyprodané pražské O2 Arény. Václav Mikulášek si užil triumf na Oktagonu Underground nad Michalem Kotalíkem, který se vrátil do světa bojových sportů po třech a půl letech.
Snadným receptem zaženete chuť na něco sladkého i potěšíte nečekanou návštěvu. Finanální zdobení je věc fantazie, nezklame čokoláda či ovoce.
Interiéry třeboňského zámku po dvouleté pauze opět zaplní oblíbená výstava Amarylis. Stovky krásných květů zasazených do rozmanitých vazeb a kombinací letos doplní káva a čokoláda. Letošní roční akce má pořadové číslo čtrnáct.
Za zmrzlinou se sem sjíždějí lidé z celé České republiky. Malá cukrárna v Mimoni na Liberecku je pojem a zdejší zmrzlinářka Ivana Jablonovská vždy něčím novým překvapí. Ve svém portfoliu má přes 500 druhů mražené pochoutky. Lidé u ní naleznou nejen klasiku v podobě vanilky, čokolády či jahody, ale i raritní zmrzliny s příchutí čabajky, hořčice či slivovice.
/FOTOGALERIE/ Příležitost vyzkoušet si tradiční řemeslo nabízejí výlety do různých koutů středních Čech. A nabídka může být i hodně netradiční: Vedle hrnčířů, mýdlařů či svíčkařů se zájemci mohou proměnit třeba i ve výrobce čokolády… A dokonce i v brusiče skla či voraře.
Ve Kdyni se uskutečnily tradiční famrářské trhy, které do svých řad přizvaly nové prodejce. Nechyběly ani stále stánky s medovými výrobky, sýry a nebo čepicemi. Další trhy se budou konat už 12. dubna a opět se budete mít na co těšit.
Přes čtyřicet prodejních stánků s ochutnávkami, doprovodný program, ale i solidární gesto nabízí další ročník oblíbeného čokoládového festivalu na Černé louce. Vystavovatelé kočují po republice týden co týden, nyní mají zastávku v Ostravě.
/FOTOGALERIE/ Přes čtyřicet prodejních stánků s ochutnávkami, doprovodný program, ale i solidární gesto nabízí další ročník oblíbeného čokoládového festivalu na Černé louce. Vystavovatelé kočují po republice týden co týden, nyní mají zastávku v Ostravě.
/FOTOGALERIE, SOUTĚŽ/ Už v pátek 1. dubna, a vážně to není apríl, odstartuje v areálu výstaviště Černá louka v Ostravě další ročník oblíbeného ČokoFestu. Po tři dny zde bude pro návštěvníky připravena kulinářská přehlídka šéfkuchařů, prodejní stánky či třeba výstava obalů čokolád z celého světa. A vy můžete být u toho!
"Přinášíme lidem radost a úsměv na tvář," říká Marek Nejedlý z Plzně, jeden z prodejců na Festivalu čokolády v Českých Budějovicích. Akce nabídla sladkou pochoutku v různých podobách na výstavišti po tři dny. Podívejte se na fotogalerii Deníku při článku.
Přinášíme výběr akcí, které se konají o víkendu 25. až 27. března. Vyberte si, kam vyrazíte.
Neobvyklou krádež se od úterní noci zabývají policisté na Brněnsku. Do bytového domu ve Šlapanicích zamířil zloděj, který nepohrdl masovými konzervami, vínem, čokoládou ani prostředky na mytí nádobí.
Za 40 čokolád nechtěl zaplatit 28letý zloděj v marketu v Duchcově.
Makronky, ovoce v čokoládě či pralinky různorodých a originálních příchutí. Největší sladká událost měla jednu ze zastávek i na severu Čech. Do Turnova se vrátil ČokoFest, který proběhl v místním kulturním centru od pátku 18. března do neděle 20. března.
Notorická milovnice čokolády v akci. Poctivé chování během nakupování v obchodech vůbec nic neříká třicetileté ženě z Prostějova. Tentokrát navštívila v úterních odpoledních hodinách prodejnu potravin v okrajové části města.
V sobotu 12. března své brány otevřela v Sýpce – Muzeu Orlických hor Muzejní kavárna, tentokrát s příchutí čokolády. Návštěvníci si užili příjemné posezení, ukázku pražení kávy v historické pražičce na otop dřevem, ochutnávku čerstvě upražené kávy, povídání o čokoládě Marcely Krčálové z čokoládovny Jordi´s, ochutnávku deseti druhů čokolády a kakaového bobu.
/FOTO/ Spolek divadelních ochotníků Diviš odehrál v pátek v Žamberku představení Jedlíci čokolády. Část výtěžku z divadla ochotníci věnují ukrajinským dětem v Žamberku a svým dílem sbírku podpořilo také město Žamberk. Za fotografie děkujeme Tomáši Vodičkovi.
Čokopivo, čokovíno, čokoládový burger, chléb s čokoládou, čokoládové bonbony běžných i exotických chutí a další a další lahodné dobroty. Čokoláda, „kam se podíváš.” Kde? Na Čokoládovém festivalu v Teplicích. Její milovníci se tam sešli, ochutnávali nejrůznější variace.
/FOTO/ Spolek divadelních ochotníků Diviš odehrál v pátek v Žamberku představení Jedlíci čokolády. Část výtěžku z divadla ochotníci věnují ukrajinským dětem v Žamberku a svým dílem sbírku podpořilo také město Žamberk. Za fotografie děkujeme Tomáši Vodičkovi.
Přinášíme vám pravidelnou dávku tipů na víkend. Orlické hory slibují dokonalé podmínky k lyžování, ke zhlédnutí se nabízí i několik zajímavých expozic a gurmány potěší bramborákové hody.
Podívejte se, kam můžete vyrazit o nadcházejícím víkendu za zábavou.
Tuto lahodnou snídani si předchystáte už večer, stačí smíchat semínka s mlékem a dát do ledničky. Ráno tak ušeříte čas. Pudink pak stačí doplnit o ingredience, na které máte zrovna chuť.
Čokofest v obchodním centru Olympia Plzeň nabízí až do nedělní 17. hodiny nepřeberné množství čokolády v nejrůznějších podobách. Můžete ochutnat třeba čokoládové pivo, víno nebo kebab. Nejrůznější pralinky, čokoládové lanýže nebo třeba lámanou čokoládu.
O víkendu v hradeckém obchodním centru Futurum připravili pořadatelé unikátní čokoládový festival. „Láskominy ve Futuru“ přilákala nespočet zájemců. Na tři desítky obchůdků a dalších stánků s doprovodným programem a soutěžemi tak vytvořily neopakovatelnou atmosféru.
/FOTO/ Tabulková čokoláda, pralinky, horká čokoláda, marcipán, čokoládový likér, wafle, čokoládový burger, nugát, čokoládový kebab, jablka v čokoládě a mnohé další sladkosti, dezerty a delikatesy. Přijďte si vychutnat oblíbený čokoládový festival do OC Futurum Hradec Králové.