
Ukradl pět čokolád. U soudu dostal rok vězení
Další rok ve vězení si odsedí recidivista Rudolf Valeček z Klatov za to, že ukradl v obchodě pět čokolád. V té době platil nouzový stav, a navíc byl již za krádež odsouzen.
Další rok ve vězení si odsedí recidivista Rudolf Valeček z Klatov za to, že ukradl v obchodě pět čokolád. V té době platil nouzový stav, a navíc byl již za krádež odsouzen.
Letošní Vánoce budou kvůli pandemii koronaviru dost jiné, rodiny budou pospolu více než kdy jindy. Upečte více druhů cukroví a dalších vánočních dobrot, i to přispěje k lepší vánoční pohodě.
Lískové oříšky poskytují velký zdroj energie pro tělo. Jsou dobře stravitelné, dokonce ještě lépe než vlašské ořechy nebo mandle. Využít je můžete například u jednoduchého koláče podle Markéty Chovancové. Je z kakaového korpusu s náplní z bílé čokolády a mascarpone. Určitě si pochutnáte.
Magdalena Klížová z Turnova kromě jógy miluje předvánoční čas a jeho neodmyslitelnou součástí je i adventní kalendář. Jako malá nemohla nedočkavostí dospat a hned ráno běžela otevřít další okénko, slupnout čokoládu a zase o den se přiblížit Štědrému dni. „Ten pocit těšení mi zůstal do dospělosti. A v tomto čase obzvlášť je potřeba, aby lidi měli radost. Chvíli jsem přemýšlela, jak potěšit ostatní, a tak se zrodil adventní jógový kalendář,“ popsala zrod nápadu lektorka jógy.
Nechcete svým dětem kupovat stejně jako v loňské roky čokoládové adventní kalendáře, ale vymyslet pro ně letos něco opravdu kreativního a neobvyklého?
Skvělý nedělní moučník, který bude chutnat dětem i dospělým, a to i díky použitému kvalitnímu tuku – ghí. Ghí se dá použít jak za studena, tak v teplé kuchyni a jídlu dodá ještě intenzivnější máslovou chuť.
Skvělý nedělní moučník, který bude chutnat dětem i dospělým, a to i díky použitému kvalitnímu tuku – ghí. Ghí se dá použít jak za studena, tak v teplé kuchyni a jídlu dodá ještě intenzivnější máslovou chuť.
Skvělý nedělní moučník, který bude chutnat dětem i dospělým, a to i díky použitému kvalitnímu tuku – ghí. Ghí se dá použít jak za studena, tak v teplé kuchyni a jídlu dodá ještě intenzivnější máslovou chuť.
Skvělý nedělní moučník, který bude chutnat dětem i dospělým, a to i díky použitému kvalitnímu tuku – ghí. Ghí se dá použít jak za studena, tak v teplé kuchyni a jídlu dodá ještě intenzivnější máslovou chuť.
Jedlý hmyz obsahuje spoustu proteinů, není náročný na chov a chutná většinou po oříšcích. Zní to skvěle. Cesta k tomu, aby se hmyz stal běžnou součástí našeho jídelníčku, ale bude nejspíš ještě dlouhá.
Skvělý nedělní moučník, který bude chutnat dětem i dospělým, a to i díky použitému kvalitnímu tuku – ghí. Ghí se dá použít jak za studena, tak v teplé kuchyni a jídlu dodá ještě intenzivnější máslovou chuť.
Skvělý nedělní moučník, který bude chutnat dětem i dospělým, a to i díky použitému kvalitnímu tuku – ghí. Ghí se dá použít jak za studena, tak v teplé kuchyni a jídlu dodá ještě intenzivnější máslovou chuť.
K Matterhornu na dohled jsme vyjeli ozubnicovou železničkou ze známého švýcarského horského střediska Zermatt a měli jsme kliku takhle modrá obloha bez mráčku to tady není úplně obvyklé, říkají místní. Svůj „wigvam jsme si postavili“ v „souběžném Saaském údolí v horském středisku Saas Grund.
K Matterhornu na dohled jsme vyjeli ozubnicovou železničkou ze známého švýcarského horského střediska Zermatt a měli jsme kliku takhle modrá obloha bez mráčku to tady není úplně obvyklé, říkají místní. Svůj „wigvam jsme si postavili“ v „souběžném Saaském údolí v horském středisku Saas Grund.
K Matterhornu na dohled jsme vyjeli ozubnicovou železničkou ze známého švýcarského horského střediska Zermatt a měli jsme kliku takhle modrá obloha bez mráčku to tady není úplně obvyklé, říkají místní. Svůj „wigvam jsme si postavili“ v „souběžném Saaském údolí v horském středisku Saas Grund.
/ROZHOVOR/ Když se Tomáš Lampíř vracel z Prahy zpátky na Třebíčsko, začal přemýšlet o vlastním podnikání. Nakonec se rozhodl poněkud netradičně a otevřel si vlastní čokoládovnu, která vyrábí tabulkovou čokoládu a pralinky. Vše metodou bean to bar, tedy od kakaového bobu až k tabulce. Poctivá práce se vyplatila a tak si lidé čokoládu z Třebíče oblíbili. Nakonec nezůstalo jen u čokolády. Dnes už třebíčská čokoládovna Lana vyrábí také unikátní čokovíno, pro které se zákazníci pravidelně vracejí.
/ROZHOVOR/ Když se Tomáš Lampíř vracel z Prahy zpátky na Třebíčsko, začal přemýšlet o vlastním podnikání. Nakonec se rozhodl poněkud netradičně a otevřel si vlastní čokoládovnu, která vyrábí tabulkovou čokoládu a pralinky. Vše metodou bean to bar, tedy od kakaového bobu až k tabulce. Poctivá práce se vyplatila a tak si lidé čokoládu z Třebíče oblíbili. Nakonec nezůstalo jen u čokolády. Dnes už třebíčská čokoládovna Lana vyrábí také unikátní čokovíno, pro které se zákazníci pravidelně vracejí.
Kvůli přitěžujícím okolnostem může šestadvacetiletá žena za jindy banální krádež osmi tabulek čokolády ztratit svobodu až na dlouhých osm let. Potvrdila to mluvčí Policie ČR Benešov Veronika Čermáková, která také popsala, co všechno hraje roli v případu, který se stal ve Vlašimi v neděli 18. října.
O dva roky mladší trenér Zdeněk Šebesta nad jeho výkony jenom užasle pokyvuje hlavou. „Hraje famózně. Co ten borec na tom hřišti dovede. Mladí se od něj furt mají co učit,“ chválí Bronislava Červenku skoro po každém podzimním zápase kouč Újezdce-Těšova.
Víkendové tipy přinesou festival kávy, čokolády a čaje, koncert na střeše hotelu, procházku po klinice, detektviku v zahradě a návštěvu Michala z Kouzelné školky.
Že je poctivá čokoláda lékem na duši, se vás bude snažit v úterý v chebské městské knihovně přesvědčit Marcela Krčálová.
Víkendové Tipy Deníku jsou tu! Vybírejte z mnoha zajímavých akcí po celém Česku. Užívejte, ať už půjdete potěšit oko, ucho nebo žaludek. Určitě se nebudete nudit.
Prodloužený víkend na Kolínsku přeje milovníkům dobrého jídla a vína, zve na pouť Kouřimí, na zábavu s dopravním dnem a na workshop malování mandal.
Bonbony, dortíky, makronky, donuty nebo cupcake. Milovníci čokolády a cukrovinek si o víkendu přichází na své na zámku ve Slavkově u Brna.
Vojenský tábor s koňmi, ukázky z bitvy na Bílé hoře i ze švédského obléhání Brna, soutěže i divadla pro děti. To čeká o víkendu návštěvníky hradu Špilberk na akci, která je vrátí do roku 1620. Ve Slavkově zavoní čokoláda, Bučovice otevřou Kalvárii a oslaví Den dětí.
Druhý zářijový víkend na Hodonínsku láká do Hodonína na dračí lodě i Lázeňské vinobraní. Na náměstí v Kyjově se odehraje bitva a do Strážnice zamíří lidé za vínem. Region zažije časy po bitvě na Bílé hoře na Špilberku.
Na nádvoří a bočních křídlech slavkovského zámku se o víkendu poprvé sejdou milovníci čokolády na tradičním festivalu, se kterým organizátoři cestují po celé České republice. Využijí nejen šanci k ochutnání sladkostí, ale také kurzy vaření čokolády.
Omamná vůně čokolády je hned při vstupu do kroměřížské čokoládovny Yesterka úderná. Ve vitríně se lesknou desítky pralinek. Při pootevření dveří můžete za pokladnou zahlédnout místo, kde se tyto drobné křehké bonbony už po pět let vyrábí.
/FOTOGALERIE/ Po vstupu do čokoládovny Aztec Man zákazníka přivítá lahodná kakaová vůně. Zakladateli Martinovi Poláškovi v Ostravě chyběla kvalitní čokoláda. A tak ji začal vyrábět sám.
/FOTOGALERIE/ Po vstupu do čokoládovny Aztec Man zákazníka přivítá lahodná kakaová vůně. Zakladateli Martinovi Poláškovi v Ostravě chyběla kvalitní čokoláda. A tak ji začal vyrábět sám.
Po vstupu do čokoládovny Aztec Man zákazníka přivítá lahodná kakaová vůně. Zakladateli Martinovi Poláškovi v Ostravě chyběla kvalitní čokoláda. A tak ji začal vyrábět sám.
Po vstupu do čokoládovny Aztec Man zákazníka přivítá lahodná kakaová vůně. Zakladateli Martinovi Poláškovi v Ostravě chyběla kvalitní čokoláda. A tak ji začal vyrábět sám.
Zámek ve Slavkově u Brna provoní čokoláda. ČokoFest, který se již konal na různých místech v zemi, míří totiž do Slavkova.
Sníte o Karibiku? Možná tentokrát postačí Muzeum čokolády v Kutné Hoře, které bude o víkendu párovat čokoládu s karibskými rumy. Pivo a rock nabídnou návštěvníkům zase v klubu Česká 1 a fanoušci Jana Svěráka ho potkají v Klubu Gumárna. Ke správnému kulturnímu vyžití patří také divadlo. To nabídne zámek Kačina v rámci Noci na Kačině.
Češi v létě zchladí jazýčky nejraději ve vanilkové zmrzlině či ovocném sorbetu, labužníci dávají přednost netradičním chutím a jejich propojování. Také letošní léto přineslo nové kombinace.
Označení Česká potravina doposud nemohou nést takové tradiční výrobky jako káva Jihlavanka, čokoláda Kofila nebo rýžové burisony. A to i přesto, že se vyrábějí u nás.
Věci, které v každodenním životě používáme, nemají být podle designérky Michaely Tomiškové jen užitečné, ale i krásné, poetické a někdy trochu provokativní. Vázy a svítidla, která navrhuje společně se svým partnerem Jakubem Janďourkem ve Studiu DECHEM, právě takové jsou.
Čokoládová cesta kolem světa čeká všechny milovníky této dobrůtky, kteří se dostaví v pátek 10. července večer ve dvacet hodin do Muzea čokolády a čokoládovny v Kutné Hoře. Ale předtím si musí ještě kvůli omezené kapacitě zarezervovat místo, kterého cena činí 390 korun.
Všichni, kdo milují čokoládu, si na těchto muffinech určitě pochutnají.
/FOTOGALERIE/ Začíná léto, čas výletů a turistických vycházek na zajímavá místa. Jako je třeba 'zapomenutá' přírodní památka Kamajka u Chotusic. Nachází se v místě bývalého lomu a je významná především svým nalezištěm zkamenělin mořských živočichů ze svrchní křídy, hlavně mlžů, plžů a dírkonožců.
Obezitou trpí více než dvě miliardy lidí po celém světě. Každý druhý dospělý a každé páté dítě trpí nadváhou a vyhlídky do budoucna nevypadají růžově. Na závažnost tohoto problému upozorňují významné světové organizace věnující se tématice obezity, které se pro letošní rok poprvé spojily a Světový den obezity vyhlásily v jeden den, a to ve středu 4. března.
Zkuste si upéct Cookies sušenky, které vám udělají sladší nejen víkend.
Čtyři pokrmy ve stylu jarní všehochuti. Zkuste hráškový krém, masové kuličky, slaný koláč s mangoldem a bábovku a čokoládou. Recepty jsou snadné, v kuchyni nestrávítě věčnost a určitě si pochutnáte.
Za to, že kradl za stavu nouze, při povodních, strávil ve vězení čtyři roky. Domů se vrátil až vloni, poučení si z toho ale už osmkrát soudně trestaný recidivista Václav Šupka (32) z Ústí nad Labem nevzal.
/FOTOGALERIE/ Kam zajít o víkendu s dětmi, nemusí zcela jistě dlouho přemýšlet ani obyvatelé a návštěvníci Kutné Hory. Nabízí se celá řada znovuotevřených kutlurních památek, zámků, či muzeí. Objekty Českého muzea stříbra si prohlédli první letošní hosté. V úterý 12. května se letos poprvé otevřely tři: Hrádek, Kamenný dům a Tylův dům.
Tvarohový koláč s drobenkou, mramorová buchta, jogurtová buchta s ovocem, perník s čokoládou. S přípravou takových moučníků v kuchyni strávíte minimum času. Inspirujte se našimi recepty.
/LIDÉ ODVEDLE/ Odbyt jeho výrobků padl kvůli koronavirovým omezením na naprosté minimum, přesto si nezoufá. Ladí prodej přes internet, výmýšlí nové produkty a připravuje se na dobu, kdy se jeho zboží opět dostane k lidem. „Dokud se v České republice naplno neotevře cestovní ruch, na sto procentech výroby nebudeme,“ odhaduje čokolatiér Marcel Šos z Jeseníku.
/LIDÉ ODVEDLE/ Odbyt jeho výrobků padl kvůli koronavirovým omezením na naprosté minimum, přesto si nezoufá. Ladí prodej přes internet, výmýšlí nové produkty a připravuje se na dobu, kdy se jeho zboží opět dostane k lidem. „Dokud se v České republice naplno neotevře cestovní ruch, na sto procentech výroby nebudeme,“ odhaduje čokolatiér Marcel Šos z Jeseníku.
Až osm let ve vězení za dvě desítky ukradených čokolád. Takové tresty za nynějšího nouzového stavu, vládou vyhlášeného kvůli šíření nového typu koronaviru, hrozí dvěma mužům, kteří byli v pondělí přistiženi při krádežích ve dvou různých prodejnách potravin, vzdálených od sebe jen kousek, při pomezí Prahy a Středočeského kraje. V úterý na to upozornil Jan Daněk z ředitelství pražské policie.
Až osm let ve vězení za dvě desítky ukradených čokolád. Takové tresty za nynějšího nouzového stavu, vládou vyhlášeného kvůli šíření nového typu koronaviru, hrozí dvěma mužům, kteří byli v pondělí přistiženi při krádežích ve dvou různých prodejnách potravin, vzdálených od sebe jen kousek, při pomezí Prahy a Středočeského kraje. V úterý na to upozornil Jan Daněk z ředitelství pražské policie.