Kreativ

ŠTÍTEK: čokoláda

Čokofest v Pardubicích

VIDEO, ANKETA: Připomeňte si víkend plný gastrozážitků

Minulý víkend bylo v Pardubicích obzvláště dobře všem milovníkům dobrého jídla a pití. Ve stejném termínu se v krajském městě konaly totiž hned tři food festivaly. Byli jste na některém a nebo jste vyrazili na všechny tři. Připomeňte si skvělé pochutiny ve videích a na fotografiích.

V havlíčkobrodském KD Ostrov zavoní čokoláda.

Čokofestival v Brodě láká na čokoládové pivo i hru o poklad

Čokoládové pivo, čokoládový kebab nebo také řepová polévka s bílou čokoládou – i takové netradiční delikatesy budou moci ochutnat lidé v Havlíčkově Brodě. Od 28. do 30. září se v Kulturním domě Ostrov uskuteční velký Čokoládový festival. A nebude chybět ani hra o poklad.

Tipy na víkend na Vyškovsku. Ve Slavkově budou lidé až po uši v čokoládě

Tipy na víkend na Vyškovsku. Ve Slavkově budou lidé až po uši v čokoládě

Všechny možné druhy čokolády v jakékoli podobě si mohou o tomto víkendu užít návštěvníci Čokofestu ve Slavkově u Brna. Kromě sladkostí nabdíne festival bohatý program a vesmírnou výstavu z téměř dvaceti tisíc kusů balónků. S podzimem přichází na řadu draci a v sobotu bude zapotřebí sestavit toho nejlepšího. Letiště ve Vyškově totiž pořádá oblíbenou drakiádu.

Návštěvníci vstoupí do vesmírného světa vyrobeného z balónků.

Čokofest ve Slavkově: čokoládový festival láká i na vesmírný svět z balónků

/FOTO, VIDEO/ Kulinářskou přehlídku a prodejní stánky s čokoládovými delikatesami navštíví zájemci ve Slavkově u Brna. Od pátku patnáctého do neděle sedmnáctého září ovládne tamní zámecké areál Čokofest. Milovníci sladkostí zamíří na nádvoří a boční křídla barokní památky. Pořadatelé lákají při této příležitosti nově i na velkou výstavu balónků.

Kristina chtěla vyhrát Spartan Race, a tak přidávala další a další tréninky

Z kypré maminky sportovní šampionkou. Kristina má o 11 kilo méně a řadu medailí

Kristina je chodící důkaz obrovské vůle. Zažila období s nadváhou i ta, kdy byla štíhlá. Ta první zákonitě přicházela ve chvílích, kdy se nesměla ani hnout, nebo když bojovala o zdraví syna. Hubené, a v případě Kristiny i výkonné časy nastávaly, když na sebe měla čas. Momentálně ji sportovní výkony vynesly na stupně vítězů a se svým tělem je moc spokojená.

Zmrzlina Senomaty v Rakovnické ulici.

Jak si vybrat nejlepší zmrzlinu na Rakovnicku? Hlavním kritériem je délka fronty

/FOTO, VIDEO/ Kam na zmrzlinu, když vyrazíte na Rakovnicku na výlet na venkov? Nejlepší mají v Rakovnické ulici v Senomatech, na Václavském náměstí v Kněževsi nebo v Plzeňské ulici v Jesenici – alespoň podle front, které se často vinou právě před těmito provozovnami. Už jste někdy měli špenátovou, okurkovou nebo levandulovou?

Na miminko je v první řadě zapotřebí pořídit základní kousky, které by ve výbavičce neměly chybět.

Postýlka, plenky, pudr i čokoláda, nic z toho by nemělo chybět v dětském pokoji

Chystání na miminko je obvykle především plné nákupů. První, co většinou nastávající rodiče zařizují je vybavení pokojíčku pro dítě tak, aby pokojíček byl fajn pro dítě, ale také uživatelsky příjemný pro rodiče. Pokojíček by měl být pěkný a příjemný, dítě v něm přeci jen hned na startu života stráví obrovské množství času. Pojďme se tedy podívat na to, co by tady rozhodně nemělo chybět.

Nanukárna a nová značka Zmrzka Bellezza je výsledkem životní změny Moniky Pavlisové, zakladatelky Kunětické zmrzky.

Zmrzlina má přinášet radost, říká Pavlisová, zakladatelka pardubické Nanukárny

Se svým týmem vyrobila už 160 příchutí zmrzliny, v Pardubicích otevřela první nanukárnu, její zmrzlina boduje na street food festivalech i na dětských dnech nebo firemních akcích. Pardubáci navíc zmrzlinu od Moniky Pavlisové znají ze zmrzlinových tříkolek, kterým říká Mňam káry. Letošním hitem je podle ní zmrzlina s pálenkou, kterou si zákazník dochutí podle své chuti.

Volně ležící cennosti na pláži u vody se mohou stát terčem útoku plážového zloděje

Jak schovat cennosti na pláži? 6 míst, které zloději jen těžko odhalí

Dovolená strávená u moře je k nezaplacení. Pohodu na pláži však může zkazit problém, který vyvstane, když si chceme zaplavat. Kam schovat peníze, doklady a ostatní cennosti? A co dělat na pláži s mobilním telefonem či klíčky od auta? Máme pár tipů na nejlepší skrýše, které neodhalí ani zkušení plážoví zlodějíčci.

Audioknižní tipy: Zákulisí Divadla Mír, hollywoodská manželství i známá Čokoláda

Co stálo za zrodem úspěchu ostravského Divadla Mír, naznačuje v audioknize Herec k nepřežití Albert Čuba. O tom, že americký šoubyznys je stále plný falše a ženy stále těží ze své krásy, vás možná přesvědčí titul Sedm manželů Evelyn Hugo. 20 mil po řece na člunu se zavázanýma očima musí ujet matka, aby ochránila své děti, v hororu Bird Box a o poznání méně drastické dobrodružství na vodě zažije klukovský klub strážců v Trampotách s kapitánem. Deník vám přináší tradiční porci audioknižních novinek.

Vláčné mrkvové muffiny provoněné medem a skořicí. Jsou lahodné i samy o sobě, ale stojí za to jim udělat ještě smetanovou čepici

Sladké, a přesto zdravé. Zkuste moučníky se zeleninou, nyní jsou v kurzu

Zdá se vám, že spojení sladkého moučníku a zeleniny k sobě jaksi nepasuje? Omyl! Zeleninové dezerty jsou chutné, vláčné a zdravé. A rozhodně vás nehodláme nudit známým mrkvovým dortem, nebo perníkem z cukety. Zdravých receptů přibývá, přitom příprava moučníků a dortů není složitá.

Základ pralinek tvoří cukr, ořechy a čokoláda, ostatní ingredience se mohou lišit

Pralinky slaví svůj mezinárodní den. Dopřejte si rozkoš pro chuťové pohárky

Pralinky jsou luxusem, který si může dovolit každý. Milují je jak malí, tak i velcí. Existuje nepřeberné množství jejich příchutí, takže si každý snadno najde tu svou. Pralinky dokonce mají svůj mezinárodní den, který připadá na 24. června. Ty luxusní se vyznačují použitím kvalitních surovin, mezi nejoblíbenější patří pralinky belgické. Jaká je jejich historie a kolik stojí nejdražší pralinky? 

Manželé Lada a Pavel Bartošovi

Tradice pokračuje. Čokoláda manželů Bartošových z Kutné Hory si podmanila Evropu

Kutnohorská čokoládovna manželů Pavla a Lady Bartošových slaví další triumf. V prestižní soutěži International Chocolate Awards, která se letos konala ve španělské Valencii, získaly jejich dvě čokolády s malinovicí a rumem zlatou a stříbrnou medaili. Uspěly v kategorii tmavá čokoláda s příchutí v konkurenci zhruba dvou tisíc vzorků. Obě jsou navíc naprostou novinkou a v prodeji budou již v nejbližší době.

Manželé Lada a Pavel Bartošovi.

Tradice pokračuje: Čokoláda manželů Bartošových z Kutné Hory si podmanila Evropu

/FOTO, VIDEO, ROZHOVOR/ Kutnohorská čokoládovna manželů Pavla a Lady Bartošových slaví další triumf. V prestižní soutěži International Chocolate Awards, která se letos konala ve španělské Valencii, získaly jejich dvě čokolády s malinovicí a rumem zlatou a stříbrnou medaili. Uspěly v kategorii tmavá čokoláda s příchutí v konkurenci zhruba dvou tisíc vzorků. Obě jsou navíc naprostou novinkou a v prodeji budou již v nejbližší době.

Zmrzlina Senomaty v Rakovnické ulici.

Kam na okurkovou nebo levandulovou? Nabídka zmrzlin na Rakovnicku je pestrá

/FOTO, VIDEO/ S letním počasím míří ke stánkům se zmrzlinami na Rakovnicku stále více lidí. A mají z čeho vybírat. Nabídka je opravdu pestrá a zvláště na venkově sázejí výrobci na domácí zmrzliny rozmanitých chutí. Vyhlášená je třeba ta senomatská, na níž se především o víkendech stojí fronty. Mnozí lidé přitom cestu za chladivou dobrotou spojují s návštěvami zajímavých turistických cílů v okolí.

Sladké mámení. Muž v Humpolci chtěl ukrást dvě desítky čokolád

Sladké mámení. Muž chtěl v Humpolci ukrást dvě desítky čokolád

Chuť na sladké dostal zřejmě padesátiletý muž. Ten v místní prodejně v Humpolci na ulici Kamarytova odcizil ve čtvrtek 18. května kolem čtvrté hodiny odpoledne téměř dvacet čokolád. Krádež mu naštěstí přerušili pozorní zaměstnanci obchodu, kteří si všimli, že si dobroty za necelých tisíc korun schovává pod bundu. Na místo ihned přivolali policisty.

Uprostřed stojící Rudyna  se svými kamarády z rodného domu

Osvobození Plzně? Pamětnice: Americkou čokoládu jsme chroupali jako králíci

Je květen 1945. Hanka a Rudynka, dvě sotva sedmileté plzeňské dívky se stejně jako všichni Plzeňané těší na toužebně očekávaný konec války. K Plzni se už nezadržitelně blíží z několika směrů americká armáda. Obě děvčata zatím prožívají své dětství společně v jednom z nejmodernějších domů v Plzni na Slovanech, který pro své zaměstnance postavily tehdejší Elektrické podniky. I on hraje v příběhu svoji roli.

Po pivu měl muž chuť na sladké. Vloupal se do zmrzlinového stánku v hradecké Třebši.

Pro zmrzlinu si muž dojel o půlnoci na nákupním vozíku. Kamery pomazal čokoládou

/VIDEO/ Někdy je těžké poznat, zda policisté popisují trestný čin či zápletku komedie. To platí i o případu se zmrzlinovým lupičem v hlavní roli. Cestou z piva muž nasedl na nákupní vozík a jako na koloběžce na něm dojel k zmrzlinovému stánku v hradecké Třebši. Měli zavřeno, ale muž chuti na sladké zkrátka neodolal a vloupal se dovnitř. Poškodil vybavení a kamery pomazal čokoládou. Rovnou ze stánku ho vyzvedli policisté.

Ladislav Mižigar před soudem v Jihlavě

Pervitin se dostal do věznice v čokoládě. Muži z Jihlavy pomohl dozorce

Dostat kontraband v podobě tvrdé drogy do vazební věznice v Brně není žádný problém. Tvrdí to sedmatřicetiletý recidivista Ladislav Mižigar z Jihlavy a může to doložit i konkrétním činem. Mižigarovi se totiž podařilo dostat k droze v balíku, který mu poslala do vazby jeho známá. Zásadní roli ale v celém příběhu sehrál vstřícný dozorce.

Pálení čarodějnic. Ilustrační foto.

Tipy na víkend na Hodonínsku: Do Kyjova se slétnou čarodějnice

Na Břeclavsku, konkrétně ve Valticích, si na své přijdou milovníci čokolády. V Château se mohou lidé těšit na ČokoFest, který odstartuje v pátek 28. dubna. Nezapomnělo se ani na pálení čarodějnic. V Charvátské Nové Vsi vzplane vatra na fotbalovém hřišti. I na Hodonínsku bude poslední dubnový víkend vyhrazený pro čarodějnice. Na ty nejlepší kostýmy se těší v Kyjově. Na Znojemsku se bude tento tajuplný večer slavit na zámku v Moravském Krumlově. Pro děti budou připravené výtvarné dílničky i soutěže.

Čokofest Valtice. Foto z minulých ročníků

Tipy na víkend na Břeclavsku: Ve Valticích budou lidé až po uši v čokoládě

Na Břeclavsku, konkrétně ve Valticích, si na své přijdou milovníci čokolády. V Château se mohou lidé těšit na ČokoFest, který odstartuje v pátek 28. dubna. Nezapomnělo se ani na pálení čarodějnic. V Charvátské Nové Vsi vzplane vatra na fotbalovém hřišti. I na Hodonínsku bude poslední dubnový víkend vyhrazený pro čarodějnice. Na ty nejlepší kostýmy se těší v Kyjově. Na Znojemsku se bude tento tajuplný večer slavit na zámku v Moravském Krumlově. Pro děti budou připravené výtvarné dílničky i soutěže.

Iryna vyrábí veganské čokoládové bonbony bez cukru a lepku

Myslela, že do ČR jede na týden. Svůj čokoládový sen si Ukrajinka plní v Plzni

Mohlo to být ráno jako každé jiné. Nad ukrajinským městečkem Stryj právě svítalo a mladá nutriční poradkyně Iryna Yurtsivová se chystala odvézt své tři děti do školy a školky. Pak měla namířeno do práce, do svého fitness centra uprostřed města. Během dne ji čekaly ještě další pracovní schůzky. Ze zvyku se rychle podívala na mobilní telefon, aby si upřesnila, kdy a kde má být. Záplava sms zpráv od kamarádek a známých ji vyděsila, aniž by ještě věděla o co jde. Bylo 24. února 2022 a válka na Ukrajině právě začala.

Městská policie České Budějovice.

Nacpali si batoh salámy a čokoládami. Strážníci je chytli U Trojice

Batoh plný salámů a čokolád, o které se v prodejně potravin na Pražské třídě obohatili dva muži, se stal v neděli odpoledne předmětem pátrání budějovických strážníků. Těm se podařilo oba muže i s kořistí vypátrat nedaleko. Dalším šetřením případu se budou zabývat policisté.

Florbalisté Otrokovic (modré dresy) bojují o udržení Livesport Superligy s Karlovými Vary.

Banánek v čokoládě a pak jen vypnout ... Panteři hrají ve Varech o všechno

Bezprostřední hrozbu sestupu ze Superligy budou o víkendu na západě Čech odvracet otrokovičtí florbalisté, kteří do Karlových Varů míří za nepříznivého stavu 0:2 na zápasy. Panteři pro udržení naděje potřebují v lázeňském městě vyhrát alespoň jeden duel, aby sérii ještě vrátili ve středu do Otrokovic. 

Některé potraviny mohou snížit. hladinu cholesterolu v krvi.

Čtrnáct potravin, které vytáhnou z těla cholesterol. Ale s čokoládou opatrně

Děti se bojí strašidel a dospělí cholesterolu. Ovšem zatímco strašidla s postupujícím věkem mizí, u cholesterolu to bývá přesně naopak. Paradoxem je, že cholesterol je ve skutečnosti pro život velmi důležitý. Za jeho mizernou pověst mohou podle odborníků takzvané lipoproteiny, které cholesterol v těle přenášejí. Ty škodlivé jsou jedním z hlavních ničitelů srdce a cév, tedy orgánů, na jejichž choroby v Česku umírá každý druhý člověk. Může zdravý životní styl tento fakt ovlivnit? A jaké potraviny mohou hladinu „špatného“ cholesterolu v krvi snížit?

Firma Frutiko, jejíž zakladatelkou je Klára Sezgin, vyrábí ovocné, čokoládové a dortové kytice, ovocné bonboniéry, muffiny a narozeninové dorty

Žena vyrábí kytice z čokolády, ovoce, sýra či uzenin. Inspiraci našla v Turecku

Už deset let se zabývá činností, která vyvolává na její tváři i tvářích lidí úsměv a dobrou náladu. Klára Sezgin (dívčím jménem Raušanová) má totiž firmu na výrobu ovocných, čokoládových a dortových kytic, ovocných bonboniér, muffinů a narozeninových dortů. A když před nedávnem přidala do sortimentu i uzeninové kytice se sýrem a čerstvou zeleninou, ten úsměv byl u mnohých ještě větší.

Sladká krása v Olympii. Čokoládový festival přivezl o víkendu do Plzně nepřeberné množství čokolády, sladkostí, sladkého i slaného pečiva, čokoládové pivo a také klasické pralinky, čokoládové lanýže, lámanou čokoládu a spoustu dalších laskomin

OBRAZEM: Sladká krása. Milovníci čokolády měli na festivalu z čeho vybírat

Čokoládový festival přivezl o víkendu do nákupního centra Olympia v Plzni nepřeberné množství čokolády, sladkostí, sladkého i slaného pečiva, čokoládové pivo a také klasické pralinky, čokoládové lanýže, lámanou čokoládu a spoustu dalších laskomin. Už jen při pohledu na to, co vše je možné z čokolády vyrobit, se sbíhaly návštěvníkům sliny. 

Sladká krása v Olympii. Čokoládový festival přivezl o víkendu do Plzně nepřeberné množství čokolády, sladkostí, sladkého i slaného pečiva, čokoládové pivo a také klasické pralinky, čokoládové lanýže, lámanou čokoládu a spoustu dalších laskomin.

Sladká krása v Olympii. Milovníci čokolády měli na festivalu z čeho vybírat

/OBRAZEM/ Čokoládový festival přivezl o víkendu do nákupního centra Olympia v Plzni nepřeberné množství čokolády, sladkostí, sladkého i slaného pečiva, čokoládové pivo a také klasické pralinky, čokoládové lanýže, lámanou čokoládu a spoustu dalších laskomin. Už jen při pohledu na to, co vše je možné z čokolády vyrobit, se sbíhaly návštěvníkům sliny. 

Ilustrační foto

Chuť na sladké byla silnější. Čokoládový fantom znovu úřadoval v Jablonci

Zažil to už asi každý. Když člověka takzvaně honí mlsná, bývá to k zbláznění. Pokud není po ruce sladká tyčinka nebo čokoláda, máme pocit, že bychom snad byli schopni dobrotu i ukrást. Většinou se ale k takovému kroku neuchýlíme. Ne tak 29letý muž, který své chutě ukojil v jednom obchodě v Jablonci. A nebylo to poprvé.