Kreativ

ŠTÍTEK: čokoláda

Knihy o slepicích má chovatel dokonce i na nočním stolku

Druztová - Poník Polina, dva psi, papoušek Otík, leguán, dva ještěrkovci, mnohonožky, křečci, morčata, dva tisíce akvarijních rybiček, kocour, čínské kachny, perličky pětadvacet králíků, dříve dokonce koza bezoárová. A k tomu tak stovka slepic všech možných ras a velikostí.

Muzeum Vyškovska pokřtí nový sál čokoládou

Vyškov - Vedení Muzea Vyškovska ve Vyškově se od léta rozhodlo rozšířit své výstavní prostory. Nový sál vznikne ze starého skladu. „Od června chceme otevřít nový výstavní sál, který zrovna předěláváme ze skladu. Je to z toho důvodu, že pro výstavní aktivity a další doprovodné akce, jako jsou třeba výtvarné dílničky, máme poměrně málo prostoru. Většinu výstavního prostoru nám zabírají stálé expozice, proto jsme se rozhodli pro nový sál,“ zdůvodnila stavební ruch ředitelka muzea Monika Pelinková.

Muzeum Vyškovska pokřtí nový sál čokoládou

Vyškov - Vedení Muzea Vyškovska ve Vyškově se od léta rozhodlo rozšířit své výstavní prostory. Nový sál vznikne ze starého skladu. „Od června chceme otevřít nový výstavní sál, který zrovna předěláváme ze skladu. Je to z toho důvodu, že pro výstavní aktivity a další doprovodné akce, jako jsou třeba výtvarné dílničky, máme poměrně málo prostoru. Většinu výstavního prostoru nám zabírají stálé expozice, proto jsme se rozhodli pro nový sál,“ zdůvodnila stavební ruch ředitelka muzea Monika Pelinková.

Dobrý den, Slovácko

Hospodyňky, cérečky, schovejte čokolády, peníze, kořalky i víno. Na letošní Velikonoce je nebudete potřebovat. Opravdu, nezbláznil jsem se. Extrémní zdražení vajíček totiž drtivou silou zasáhlo i nás muže. I když bychom si na Velikonoční pondělí nějaký ten pohárek rádi dali, máme smůlu.

Obchody jsou provoněné kořením, oříšky či upečeným chlebem

Náchod/ Rijád - V předchozím úterním vyprávění jsem započala téma gurmánské, kterým je stravování v Saúdské Arábii. Mezi další tradiční pokrmy patří takzvaná kapsa. Jedná se o kuřecí maso s rýží, které je připraveno speciálním způsobem. Praží se na olivovém oleji a přidává se do něho kardamom a hřebíček. Jídlo je dost mastné, ale jednou se ochutnat musí.

Nutriční terapeutka: Jezte hlavně to, co si žádá tělo, nikoliv duše

Domažlice /ROZHOVOR/ - Mnozí z nás marně bojují s nadváhou. Podle nutriční terapeutky Věry Pillmannové, která je zároveň i lektorkou kurzů snižování nadváhy v Domažlicích, se mnohem lépe a snadněji hubne mužům. Naprostá většina žen si totiž už v mládí zkazí metabolismus drastickými dietami.

PODÍVEJTE SE: V Louce okoštovali trnky. Vařené i tekuté

Louka – Dobrá povidla musí dobře vypadat, příjemně vonět, mít správnou hustotu a samozřejmě skvěle chutnat. Teprve pak mohou uspět na koštu trnek v Louce. Ten letošní s podtitulem Od varených po tekuté se konal už po šesté.

Hotel Thermal si nadělil k výročí nový bazén i balneocentrum

Karlovy Vary - V letošním roce si karlovarský hotel Thermal připomíná již pětatřicáté výročí zahájení provozu, avšak tento rok není významný pouze tímto jubileem, ale i jednou z největších investičních akcí v historii hotelu Thermal. Každý krok či investice je pečlivě plánován.

Muzeum v Hradišti provoněli velikonoční beránci a mazance

Uherské Hradiště /FOTOGALERIE/ – Jaký by byl beránek a mazanec, bez koření bez vajec? Na tuto otázku odpovídaly v sobotu 31. března dopoledne ve Slováckém muzeu dvě zkušené cukrářky a pekařky. Konalo se tam další Tvoření v muzeu tentokrát s tematikou tradičního velikonočního pečiva.

VIDEO: Turistická sezona v Brně odstartovala stylově

Brno /REPORTÁŽ/ - Je sobota krátce před desátou hodinou dopoledne. Brněnskými ulicemi se prohání vítr a procházející většinou spěchají se schovat. Kolem Turistického informačního centra v Panské ulici se však tvoří hloučky lidí, kteří se přišli podívat na zahájení turistické sezóny.

Knihy o slepicích má chovatel dokonce i na nočním stolku

Druztová – Poník Polina, dva psi, papoušek Otík, leguán, dva ještěrkovci, mnohonožky, křečci, morčata, dva tisíce akvarijních rybiček, kocour, čínské kachny, perličky pětadvacet králíků, dříve dokonce koza bezoárová. 

Mlsoun v krámě zaměnil peněženku za pistoli

Praha – Ozbrojeného lupiče, který v noci na středu přepadl prodejnu večerky v centru metropole, zadrželi jen pár minut po činu pražští policisté. Dopadnout ukrajinsky hovořícího pachatele se podařilo ještě před obchodem v Bělehradské ulici, kam se krátce před 21. hodinou vypravil s pistolí namísto peněženky.

Mlsoun v krámě zaměnil peněženku za pistoli

Praha – Ozbrojeného lupiče, který v noci na středu přepadl prodejnu večerky v centru metropole, zadrželi jen pár minut po činu pražští policisté. Dopadnout ukrajinsky hovořícího pachatele se podařilo ještě před obchodem v Bělehradské ulici, kam se krátce před 21. hodinou vypravil s pistolí namísto peněženky.

Studie: Čokoláda může přispět ke štíhlejší postavě

New York  – Lidé, kteří jedí pravidelně čokoládu, mají tendenci být štíhlejší. Svědčí o tom výsledky studie amerických vědců, kteří sledovali asi tisícovku lidí a porovnávali u nich stravovací návyky, kalorický příjem a index tělesné hmotnosti (BMI).

Kradl nože, ale pořezal se. Fantoma supermarketů dohonili na ulici

Přerov – Kosmetika, něco k snědku, ale i keramický nůž  – s takovým sortimentem pod bundou odcházeli dva zloději, kteří se snažili obelstít ostrahu několika přerovských supermarketů. Oba muže ve věku 24 a 37 let už policisté dopadli, starší z nich si ale ještě předtím zahrál s pracovníky ostrahy na honěnou.

Čokoláda několikrát týdně linii nevadí. Naopak jí prospěje

New York - Lidé, kteří jedí pravidelně čokoládu, mají tendenci být štíhlejší. Svědčí o tom výsledky studie amerických vědců, kteří sledovali asi tisícovku lidí a porovnávali u nich stravovací návyky, kalorický příjem a index tělesné hmotnosti (BMI). Zjistili, že ti, kdo jedli čokoládu několikrát týdně, byli v průměru štíhlejší než ti, kdo si ji dopřáli jen příležitostně. Důležité přitom podle nich je, jak často jíte čokoládu než jaké množství jí sníte. S množstvím snědené čokolády ve studii žádná spojitost není.    

Jezte hlavně to, co si žádá tělo, nikoliv duše

Domažlice – Mnozí z nás marně bojují s nadváhou. Podle nutriční terapeutky Věry Pillmannové, která je zároveň i lektorkou kurzů snižování nadváhy v Domažlicích, se mnohem lépe  a  snadněji hubne mužům.

Americký bluesrockový živel vtrhl do brodského kina Máj

Uherský Brod – „Podle mě je tady u vás nejlepší jídlo, nejlepší víno, nejlepší pivo, nejlepší čokoláda a nejlepší slivovice,“ uvedla v pátek večer 23. března lámanou češtinou v uherskobrodském kině Máj svůj koncert pětačtyřicetiletá americká kytaristka a zpěvačka Janet Robin a pozdravila publikum složené z jejích příznivců.

SLOUPEK: Svátky jara

Praha - První jarní den je za námi. Ale to je o důvod víc, proč začít slavit. Nové roční období k tomu přímo vybízí. A kdo by se netěšil na zelenou travičku, obarvená vejce, čokoládové zajíce, pořádný výprask a jeden den volna navíc?

Na zámku už voní Velikonoce

Jilemnice –  Krkonošské muzeum zahájilo na zámku poutavou a divácky velmi atraktivní výstavu, věnovanou Velikonocům. Zájemci si ji mohou prohlédnout až do 22. dubna. 

Na zámku už voní Velikonoce

Krkonošské muzeum v Jilemnici zahájilo na zámku poutavou a divácky velmi atraktivní výstavu, věnovanou Velikonocům. Zájemci si ji mohou prohlédnout až do 22. dubna. 

Na zámku už voní Velikonoce

Jilemnice –  Krkonošské muzeum zahájilo na zámku poutavou a divácky velmi atraktivní výstavu, věnovanou Velikonocům. Zájemci si ji mohou prohlédnout až do 22. dubna. 

GLOSA: Dobrou řetězcovou chuť!

Takzvaná železná opona, jež kdysi rozdělovala zdivočelou východní Evropu od té západní civilizované, stojí dodnes. Jen změnila složení a konzistenci.

Na jarmarku v Křenovicích se tvořil i korálkový rekord

Křenovice /REPORTÁŽ/ – Křenovské občanské sdružení dětí a mládeže pořádá v sobotu v obecním sále ve Václavské ulici jarní řemeslný jarmark. I když ráno ještě spadla teplota pod bod mrazu, dopolední sluníčko vytrvale táhlo rtuť teploměru nahoru. Lepší počasí si snad pořadatelé ani vybrat nemohli.