Kreativ

ŠTÍTEK: čokoláda

Pročistěte si játra a ledviny

Svitavy /PORADNA PANÍ RŮŽENKY/- Čím dál častěji se ve svém okolí setkávám s lidmi, kteří jsou na něco alergičtí. Co je to vlastně alergie? Pavlína K., Jevíčko.

Nezávislá divadla z Brna kočují po kavárnách

Brno - Horká čokoláda nebo čaj, pro některé také dezert k zakousnutí. A pro všechny hosty servírují brněnské kavárny divadlo. Ode dneška, u příležitosti třetího ročníku festivalu Brněnský lunapark, který dnes začíná v kavárně Kunštátská Trojka.

Plzeňská lékařka Křižanová: Peníze nám pomíchaly hodnoty

Plzeň /ROZHOVOR/ - Plzeňská lékařka, psychiatrička a psychoterapeutka Naděžda Křižanová se věnuje mediátorství. Takzvaný mediátor je kvalifikovaný a neutrální odborník, jehož úkolem je vstoupit do konfliktu znesvářených stran a hledat s nimi řešení, které bude přijatelné pro obě strany. 

Škola vaření: MDŽ? Udělejte ženám dort či tatarák

Doba, kdy Mezinárodní den žen symbolizovaly povadlé rudé karafiáty a oschlé chlebíčky, je pryč. Dnes můžeme oslavit hezký jarní svátek a politiku nechat dávno stranou. Pánové, neváhejte a připravte ženám ve svém okolí něco dobrého.

Zloději na Zlínsku: Sýr snědí mezi regály, ovci zabijí a stáhnou

Zlínský kraj - Rohlíky, salámy, sýry, ale i paštiky nebo masové konzervy. To jsou potraviny, které jsou v poslední době v kurzu mezi zloději. Jídlo totiž stále častěji kradou už ne proto, aby jej třeba dál prodali, ale především kvůli tomu, aby utišili vlastní hlad.

Kradou rohlíky, salámy nebo sýry aby utišili hlad

Zlínský kraj - Rohlíky, salámy, sýry, ale i paštiky nebo masové konzervy. To jsou potraviny, které jsou v poslední době v kurzu mezi zloději. Jídlo totiž stále častěji kradou už ne proto, aby jej třeba dál prodali, ale především kvůli tomu, aby utišili vlastní hlad.

Potraviny byly v lednu meziročně dražší o 6,1 procenta

Praha - Potraviny na pultech tuzemských obchodů byly v lednu meziročně dražší v průměru o 6,1 procenta. Nejvíce se za poslední rok zvýšila cena pekárenských výrobků, a to o 13,1 procenta. Zlevnily brambory, a to o zhruba dvě pětiny.

Křižanová: Peníze nám pomíchaly hodnoty

Plzeň – Plzeňská lékařka, psychiatrička a psychoterapeutka Naděžda Křižanová se věnuje mediátorství. Tzv. mediátor je kvalifikovaný a neutrální odborník, jehož úkolem je vstoupit do konfliktu znesvářených stran a hledat s nimi řešení, které bude přijatelné pro obě strany. 

Stále dražší jídlo? Lidé ho kradou nebo snědí přímo v obchodě

Zlínský kraj – Rohlíky, salámy, sýry, ale i paštiky nebo  masové konzervy. To jsou potraviny, které jsou v poslední době v kurzu mezi zloději. Jídlo totiž stále častěji kradou už ne proto, aby jej třeba dál prodali, ale především kvůli tomu, aby utišili vlastní hlad.

Muzeum čokolády zve k prohlídce i ochutnávce

Staré Město /FOTOGALERIE/ - Kde a jak vznikla čokoláda to je otázka, která zajímá asi mnohé z nás, kdo máme rádi nezaměnitelnou chuť kakaové pochoutky. Odpovědí tentokrát není ono známé „Již staří Římané,“ ne v tomto případě to byli již staří Mayové, kteří podle stop nalezených na keramických nádobách z doby kolem 600 let před naším letopočtem pili čokoládu se spoustou pěny.

Sníh se drží, hory lákají k návštěvě

Krkonoše - Teploty sice pozvolna stoupají, ale horské skiareály si zatím na nedostatek sněhové pokrývky stěžovat nemohou. Všude je od 60 centimetrů sněhu výše. A jezdí se dokonce i v níže položených areálech, jako například v Petříkovicích.

Sníh se drží, hory lákají 
k návštěvě

Krkonoše – Teploty sice pozvolna stoupají, ale  horské skiareály si zatím na nedostatek sněhové pokrývky stěžovat nemohou. Všude je od 60 centimetrů sněhu výše. A jezdí se dokonce i v níže položených areálech, jako například v Petříkovicích. 

Režisér David Drábek: Jsem Willy Wonka, jedu v čokoládě. Pro přátele Karlík

Hradec Králové /ROZHOVOR/ –  Cenu za nejlepší českou hru roku si ze sobotního udílení Cen Alfréda Radoka v pražském Divadle v Dlouhé odnesl David Drábek. Jedenačtyřicetiletý umělecký šéf hradeckého Klicperova divadla ji dostal za inscenaci Jedlíci čokolády, kterou má zdejší scéna na repertoáru od loňského května. Jedlíci čokolády v Drábkově režii patří od své premiéry k nejnavštěvovanějším titulům u Klicperů – stejně jako většina Drábkových her, kterými jeden z nejtalentovanějších současných divadelních autorů obdaroval svoje domovské divadlo.

Drábek jede v čokoládě, pro přátele je prostě Karlík

Hradec Králové –  Cenu za nejlepší českou hru roku si ze sobotního udílení Cen Alfréda Radoka v pražském Divadle v Dlouhé odnesl David Drábek. Jedenačtyřicetiletý umělecký šéf hradeckého Klicperova divadla ji dostal za inscenaci Jedlíci čokolády, kterou má zdejší scéna na repertoáru od loňského května.

Březen – měsíc čtenářů: knihovny lákají na bohatý program

Blanensko – Na různé besedy, soutěže a čtení se mohou těšit ti, kteří v březnu zavítají do knihoven na Blanensku. Těmito aktivitami se knihovny připojí k celorepublikové akci vyhlášené Svazem knihovníků a informačních pracovníků České republiky "Březen – měsíc čtenářů".

U čokolády záleží i na tom, jak se dá zlomit

Břeclav – Zajímavou přednášku uspořádala v úterý večer v břeclavském pohybovém a relaxačním centru Narin Lenka Zelinková z Břeclavi. Byla o čokoládě. O sladké dobrotě napsala bakalářskou práci a je milovníkem čokolády.

Andělské pralinky – umění inspirované uměním

Valašsko - Výrobce Andělských pralinek připravil pro milovníky díla malíře Zdeňka Hajného unikátní kolekci bonboniér inspirovanou dvanácti umělcovými obrazy jako např. Schody do nebe, Oblaka ticha nebo Vzpomínka na Atlantidu…