Kreativ

ŠTÍTEK: dezert

Domácí HC Kometa Brno v bílém proti PSG Berani Zlín

Za páteční dřinu odměna. Berani deklasovali Kometu

Wow! Po páteční dřině s Pardubicemi (4:3) a první výhře v sezoně přišla v neděli sladká odměna v Brně. Víkendový dezert v podobě výhry 7:0 nad Kometou Brno vrátil úsměvy a radost do tváří hokejistů PSG Berani Zlín.

Ducha pařížských cukráren se povedlo přenést Michaele Fürstové, mamince tří dětí na mateřské dovolené, i do Českého Krumlova.

Michaela Fürstová: Její dezerty, to jsou sladká umělecká díla

Český Krumlov - Makronky, čokoládové tartaletky či nadýchané choux au craquelin, klasické dezerty, které jsou známé všem milovníkům Francie. Ducha pařížských cukráren se povedlo přenést Michaele Fürstové (34), mamince tří dětí na mateřské dovolené, i do Českého Krumlova. Její dortíky, inspirované francouzskou cukrařinou, teď obdivují každý týden návštěvníci místní kavárny.

Tamara Adamčíková

Šéfcukrářka Tamara Adamčíková: Čokoládu miluji i nenávidím

ROZHOVOR/ Už jste ochutnali Paris Brest, tartaletku, Pavlova dort nebo některý jiný s dezertů Bistrotéky Valachy? Sladkosti, které návštěvníkům servíruje tento nový podnik na Obchodním domě, bez nadsázky rozvířily poklidnou hladinu cukrářství ve Zlíně. Za vším sladkým – od „obyčejných“ závinů a buchete až po kreativní francouzské dezerty - stojí 27letá šéfcukrářka Tamara Adamčíková.

Kavárna Bez konceptu

Kavárna Bez konceptu

Útulné prostředí poblíž Technické univerzity nabízí širokou nabídku kávy, limonád a pochutin.

Ilustrační foto.

Město zmrzlin: Brňané se chladí sorbetem či višní ve smetaně

Brno /FOTOGALERIE, ANKETA/ – Sluneční paprsky rozpalují beton, u mlžítka je plno a vedrem zmožený Brňan hledá osvěžující útěchu jinde, v kornoutu. Letos může být i čokoládová s mandlemi, s příchutí pečeného banánu či třeba višně ve smetaně. Klasika není příliš v módě, brněnské zmrzlinárny se předhání v nabídce neobyčejných chutí.

Zdravé smoothie z kaki, ochucené anýzem a skořicí

Tip Deníku: Naučí se vyrobit smoothie a dezerty

Čejkovice - Seminář nazvaný svěží léto pořádá firma na výrobu čajů a koření v Čejkovicích. Příchozí zjistí, jak a z čeho vyrobit smoothie, letní dezert, krekry nebo pomazánky.

Tomáš Ouředníček s Davidem Křípalem dojeli do cíle náročného Desert Challenge.

Češi se vrátili na místo činu. V Maroku měli opět smůlu

Velké Meziříčí, Třebíč – Challenge znamená výzva. Pro Tomáše Ouředníčka a Davida Křípala však závod Morocco Desert Challenge 2019 znamenal dvojnásobnou výzvu. Předloni v této nejtěžší africké soutěži česká posádka vyhrála, ale loni po hrůzostrašné havárii zničila komplet celé auto. Tím tak málem přišla o letošní účast na Dakaru.

Tomáš Ouředníček s Davidem Křípalem dojeli do cíle náročného Desert Challenge.

Češi se vrátili na místo činu. V Maroku měli opět smůlu

Velké Meziříčí, Třebíč – Challenge znamená výzva. Pro Tomáše Ouředníčka a Davida Křípala však závod Morocco Desert Challenge 2019 znamenal dvojnásobnou výzvu. Předloni v této nejtěžší africké soutěži česká posádka vyhrála, ale loni po hrůzostrašné havárii zničila komplet celé auto. Tím tak málem přišla o letošní účast na Dakaru.

Soutěž Kuchař Vysočiny Junior 2019 v brodské hotelovce.

Kuchařská soutěž: V hlavní roli byla tentokrát kachní prsa

Havlíčkův Brod – Pečené kachní prso na lanýžové omáčce, kachní prsa s omáčkou z granátového jablka, kachní prsa na rozmarýnu nebo třeba šťavnaté kachní prso s omáčkou z portského vína. To vše mohla ochutnat odborná porota na Hotelové škole v Havlíčkově Brodě.

Nizozemská policie zadržela skupinu, která připravovala teroristický útok

Nizozemská policie zabránila teroristickému útoku. Podezřelí jsou ve vazbě

Čtyři muže podezřelé z přípravy teroristického útoku zadržela dnes nad ránem nizozemská policie v přístavním městě Rotterdamu. Informoval o tom server veřejnoprávní stanice NOS, podle kterého přinejmenším dva ze zadržených pocházejí z Blízkého východu či severní Afriky. Pátý muž byl později zatčen v německé Mohuči.

Ilustrační foto.

V prosinci bylo na okrese sraženo již devět chodců

Příbramsko - Přestože je již samozřejmá věc, že by chodec měl být označen reflexními prvky, aby byl pro řidiče dobře rozeznatelný, mnoho chodců toho nedbá. Již devátý sražený chodec za jeden měsíc je toho důkazem. Lidé si při přebíhání silnic a ulic neuvědomují, že zvláště pokud jsou oblečeni v tmavém a kolem není výrazné osvětlení, řidič je může snadno přehlédnout a neštěstí je potom na světě.

Vánoční zápas v Kylešovicích.

Vánoční zápas vyhrála stará garda

Opava – Stará garda Slezského FC Opava se stala vítězem tradičního Vánočního zápasu v Kylešovicích. Výběr trenérů zdolali 10:9. V akci byl viděn například Roman Hendrych, z Prahy dorazil Jiří Bartl.  

Z vyhodnocení projektu „Daruj radost“ v Českém Brodě.

Projekt 'Daruj radost' vyhrála učitelka z českobrodské základní školy

Český Brod /FOTOGALERIE/ - Projekt 'Daruj radost' odstartoval již v listopadu a nyní má svého výherce. Vyhodnocení se konalo ve čtvrtek 20. prosince. Široká veřejnost měla jasno, Český Brod dělá tím, čím je i lepším místem paní učitelka Olga Kupcová ze Základní školy v Českém Brodě. Druhé místo obsadila rodina Kiliánových a příběh jejich malé Adriany. Třetí místo získalo občanské sdružení Lecccos.

Oba závodníci jako zázrakem vyvázli bez těžkých zranění.

Jako zázrakem přežili. Češi v pouštní rallye před cílem šešrotovali svůj vůz

/VIDEO/ Letošní rallyový závod Morocco Desert Challenge skončil pro vítěze loňského ročníku Tomáše Ouředníčka a Davida Křípala bohužel předčasně. Pouhých 200 metrů před cílem první etapy nejrychlejší posádka na trati nečekaně vletěli v rychlosti přes 180 kilometrů v hodině do neoznačené díry a několikrát se přetočili přes střechu. Jako zázrakem neutrpěli žádná vážná zranění. Vůz byl ale zcela zdemolován.

Arabfest v DEPO2015 v Plzni

V DEPO2015 ožilo arabské město i s orientálním trhem

Plzeň – Vůně ze silné bosenské kávy připravované v bublající džezvě a dalších specialit, jako je třeba delikátní arabský dezert Haláwa al-žubn nebo maamúl, se v sobotu vznášela nad DEPO2015, kde vyrostlo maličké arabské město.

Tomáš Ouředníček na Rallye Dakar.

Dakar? Pomalu se stává návykovou drogou

Konec od jubilejního čtyřicátého ročníku nejslavnější a nejtěžší motoristické soutěže Dakar odpočítal pouze několik dní a už se mašinérie příprav na ten následující zase začíná rozjíždět. Pro oba účastníky z Vysočiny v soutěži automobilů, Martina Prokopa a Tomáše Ouředníčka, se stává Dakar pořádnou srdcovkou.

Borůvkové muffiny

Tip na dezert

Vyzkoušejte naše borůvkové muffiny, jsou vynikající!

Hokejisté Zlína (v modrém) v rámci 10. kola extraligy v neděli 8. 10. měřili síly s pražskou Spartou.

Zlín si vychutnal sladký dezert. Berani srazili pražskou Spartu

Porazit pražskou Spartu, to je pro zlínské fanoušky sladký dezert pro nedělní večer, který ani léty neztrácí na chuti. Hokejisté Aukro Berani Zlín připravili pro soupeře třetí porážku za sebou, navíc sami doma vyhráli potřetí v řadě. Sparta přitom vedla 2:1, ovšem nejprve Ondráček vyrovnal a následně Šťastný s Honejskem přidali klíčové trefy.

Tomáš Ouředníček.

Skvělý počin: Ouředníček vybojoval v Maroku zlato

Rabat, Velké Meziříčí – Až se budete ptát, kde se Tomáši Ouředníčkovi líbí, tak určitě ze sebe bez přemýšlení vyhrkne: „Maroko". Sedmidenní závod Moricci Desert Challenge totiž velkomeziříčský pilot s navigátorem Davidem Křípalem vyhrál. Jediná česká posádka tak za sebou nechala v kategorii automobilů všechny protivníky z 22 zemí celého světa.

Dezert Omira

Obchody musí stáhnout německé pudinky, mohou mít v sobě kov

Státní veterinární správa nařídila stáhnout z prodeje pudinkové dezerty od německého výrobce Neuburger Milchwerke GmbH & Co. Německé dozorové orgány informovaly prostřednictvím systému rychlého varování RASFF ostatní členské země o přítomnosti kovového úlomku v balení dezertu.

Sobotní Slavnosti mandloní a vína v Hustopečích se vydařily. Akci přálo počasí a navštívilo ji až pět tisíc lidí.

Mandle v jídle i nápoji. Po mandloňové stezce se vydaly k rozhledně davy lidí

Hustopeče /FOTOGALERIE/ – Samotné mandle nebo mandlový dezert k jídlu, mandlovice na posilnění nebo focení s velkou mandlí jako symbolem města. Tento druh ovoce je v sobotu při Slavnostech mandloní a vína v Hustopečích k vidění na každém rohu. V různých formách. „Právě mandloně nás dneska do Hustopečí přilákaly," hlásí například Marian Romkas z Třebíče.

Ve školním bufetu ve Sloupě nabídnou zdravé pomazánky, které vyhovují takzvané pamlskové vyhlášce. V pátek je testovali pracovníci školy.

Pamlsková vyhláška: školní bufet nabídne místo sladkých tyčinek zdravé pomazánky

Sloup – Pomazánka z červené řepy, šunková, tuňáková, mrkvová nebo z červené čočky. Vše namazané na zdravém pečivu a vkusně ozdobené kousky zeleniny a ovoce. Jako sladká tečka nakonec pak jogurtový dezert. Při pohledu na pestrobarevné dobroty připravené ve školní jídelně ve Sloupě se sbíhaly sliny. V pátek o velké přestávce se v jídelně scházejí zaměstnanci školy, aby vše ochutnali. Nejpovedenější produkty chce totiž vedení nabízet ve školním bufetu.

Dýně se dokutálely do žďárského zámku.

Do zámku se dokutálely dýně

Žďár nad Sázavou - Dýně se dokutálely do zámku ve Žďáru nad Sázavou a v sobotu 29. října od 15 do 18 hodin bude jejich velký den. Budou z nich vyřezané obličeje, vydlabané vázy s naaranžovanými květinami a polévka i dezerty. Děti budou moci tvořit v keramických dílnách nebo z podzimních plodů.

LENKA WIMMEROVÁ (na snímku) vypěstovala nejhezčí dýně,které se umístily na předních místech.

Ochutnat dýně přišly i tchýně

Meziměstí - „Skliďte dýni, přiberte tchýni a hurá do Walzelovky." Tímto sloganem zvalo volné sdružení pěstitelů dýní na druhý ročník Dýňových slavností, který se konal v meziměstském Centru Walzel. Soutěžilo se zde o největší a nejkrásnější dýni a o nejlepší dýňový zákusek.