Opava - Opavský filmový klub tentokrát nabízí dva americké snímky, které sice od sebe dělí zhruba padesát let, ale přesto mají mnoho společného. Oba byly natočeny podle slavných literárních předloh režiséry neamerického původu a v obou je ústředním tématem vztah otce a syna.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - V Bohémě vaří moderně, ale nezapomněli ani na tradiční jídla. Například svíčkovou nebo telecí řízek s domácím bramborovým salátem
Blanensko, Bystřice pod Hostýnem /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ – Pod koly chrastí kameny a do očí štípou zrníčka zvířeného saharského písku. Teploměr ukazuje padesát stupňů. Pot se z bikierů jen řine, ale jezdci z vedoucí skupinky nepolevují a strojovým tempem ukrajují další kilometry z etapového závodu horských kol Nissan Titan Desert.
Jeseník /FOTOGALERIE/ – Zákusky, palačinky nebo záviny nejsou tím pravým, co by měly restaurace nabízet svým hostům. Každý podnik by měl mít svou specialitu, která by byla lákadlem pro hosty.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Tryzub patří podle šéfkuchaře Jiřího Vařílka mezi nejlepší brněnské restaurace. Chuťově sladěná jsou nejen tradiční jídla, ale i dezerty
Přerov /FOTOGALERIE/ - S několika cenami se vrátili ze soutěže cukrářských a kulinářských talentů s názvem Gastro Junior studenti Střední školy gastronomie a služeb v ulici Šířava v Přerově.
Přerov /FOTOGALERIE/ - S několika cenami se vrátili ze soutěže cukrářských a kulinářských talentů s názvem Gastro Junior studenti Střední školy gastronomie a služeb v ulici Šířava v Přerově.
Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Slabou stránkou restaurace jsou dezerty. V povidlových taštičkách s mákem poznal šéfkuchař Ševčík zmrazený polotovar.
Ostrava – Studenti druhých ročníků oboru kuchařská práce ve středu předvedli své kulinářské umění na soutěži, kterou pořádala Střední škola odborná a speciální na Komenského ulici v Klimkovicích.
Klimkovice – Studenti druhých ročníků oboru kuchařská práce ve středu předvedli své kulinářské umění na soutěži, kterou pořádala Střední škola odborná a speciální na Komenského ulici v Klimkovicích.
Liberec - Přinášíme vám cenové srovnání, které jsme provedli v níže uvedených libereckých obchodech v úterý 17. března. Nejlevněji bylo v součtu v Hyper Albertu.
Moderní vánoční stůl. Co je právě letos trendy? Taková slavnostní tabule je plná barev, květin, rozličných pokrmů, těch více i méně tradičních. Nechybí na něm ale ani připomínka vánočních tradic našich předků, hořící svíčky, ořechy, ovoce… Zkrátka tradice se snoubí s modernou. Jdou spolu ruku v ruce. Důležité je nepřehnat připomínky tradičních Vánoc a co nejvíce zjednodušit barevnost stolu.