Kreativ

ŠTÍTEK: dezert

ČTYŘLETÝ BENNY SI POCHUTNÁVÁ na menu v jedné liberecké restauraci, která zavedla jídelní lístky pro psy.

Hotely a restaurace nabízejí psí menu, nechybí dezerty

Liberecký kraj - Někteří majitelé psů neudělají bez svých dětí v kožichu ani krok. Problém může nastat, když páníček dostane hlad a není nic po ruce. Někde vás totiž se psem nepustí ani do hospody čtvrté cenové skupiny. V Liberci na to jdou jinak.

ČTYŘLETÝ BENNY SI POCHUTNÁVÁ na menu v jedné liberecké restauraci, která zavedla jídelní lístky pro psy.

Hotely a restaurace nabízejí psí menu, nechybí dezerty

Liberec - Někteří majitelé psů neudělají bez svých dětí v kožichu ani krok. Problém může nastat, když páníček dostane hlad a není nic po ruce. Někde vás totiž se psem nepustí ani do hospody čtvrté cenové skupiny. V Liberci na to jdou jinak.

Ilustrační foto.

Pokrmy z rybízu červeného i černého

V červenci dozrává rybíz, ze kterého si můžeme připravit různé sladké moučníky a dezerty, ale i slané pokrmy nebo omáčky. Šťáva z červeného rybízu se využívá jako potravinářské barvivo. Rybíz obsahuje velké množství vitaminu C. Chrání cévy a podporuje trávení. Léčivé účinky má při žaludečních problémech a průjmech.

PLODY. Ideální na balkon jsou měsíční jahody. Větší plody mají odrůdy Rujana a Temptation.

Domácí jahody z truhlíku

Také se v posledních týdnech zastavujete na farmářských trzích, abyste domů přinesli čerstvé jahody? Červené, voňavé a chutné plody jsou znakem léta. Ať připravujete dezerty, zmrzlinové poháry, nebo moučníky, jahodami nikdy nic nezkazíte. A i když jsou dnes velmi dobře dostupné kvalitní české jahody, není nad to, když si je vypěstujete doma.

ČEZ Basketball Nymburk - BK JIP Pardubice 87:83

Televizní dezert po nedělním obědě

Pardubice – Ještě nedávno směle vykřikovali do basketbalového světa, že chtějí vstoupit do play off ze druhého nebo maximálně třetího místa.

České Budějovice na týden ovládla slovenská kuchyně.

Redakce testovala slovenskou kuchyni. Zvítězil Metropol

České Budějovice - Celý uplynulý týden hodnotili redaktoři Českobudějovického deníku slovenskou kuchyni, kterou nabízelo pět českobudějovických restaurací v rámci Dnů slovenské kultury. V závěrečném hodnocení trochu překvapivě vyhrála restaurace Metropol, především díky skvostnému dezertu, bramborovým taštičkám s povidly.

Aloe vera – podpora Vašeho zdraví

KOMERČNÍ PREZENTACE - Tradice i inovace v podobě patentované technologie AloesorbTM, klinické studie, ekologické zemědělství, certifikace Mezinárodní vědeckou radou pro aloe - to vše a mnoho dalšího je americká společnost Lily of the Desert zabývající se pěstováním a zpracováním léčivé rostliny aloe vera.

Ilustrační foto

Čtrnáctiletá Australanka chtěla otrávit dva mladší chlapce dezertem

Canberra - Čtrnáctiletá dívka z Austrálie je podezřelá, že zamýšlela otrávit čokoládovými moučníky s jedovatou příměsí dva mladší chlapce ze sousedství. Dívka byla obviněna z pokusu o vraždu. Motiv činu zůstává neznámý. Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC News.

Počítačová hra Battlefieldu 3: Armored Kill.

Tanky v poušti a letadla nad zavátými horami v Battlefield 3: Armored Kill

Třetí rozšíření do válečné střílečky Battlefieldu 3 se nám poprvé předvádí v ukázce přímo ze hry. Jak už jsme u Battlefieldu zvyklí, jde o parádní akcí napěchované video, u kterého budete zírat s otevřenou pusou od začátku do konce. Ukázka se samozřejmě soustředí hlavně na předvedení nové techniky a map.

Počítačová hra Battlefield 3: Armored Kill.

O nových vozidlech a letounech z Battlefield 3: Armored Kill

Nové válečné stroje z Armored Kill, dalšího datadisku pro Battlefield 3 odhaleného minulý týden, více přiblížil designér Niklas Fegreaus v rozhovoru pro zahraniční web GameSpot, který celý přeložila domácí fanstránka. Vybíráme z ní podrobnosti o specifikách nových vehiklů.

Počítačová hra The Darkness 2.

The Darkness 2: brutální démonická akce, leč zklame délkou

Do stínů ponořený první díl The Darkness, který rafinovaně mísil tradiční střílečku s unikátními démonickými schopnostmi hlavního hrdiny, nezapřel své tvůrce - švédské studio Starbreeze, autory slavného Riddicka. Ti nicméně poslední roky pracovali na Syndicate.

Recepty klasické italské kuchyně připravuje gastronomický odborník Claudio Rossi

Deník servíruje italské speciality: Boloňská omáčka

V prvním díle nového seriálu, který představuje správnou přípravu typických italských pokrmů a pochutin, Deník přiblížil přípravu, ale také historii tiramisu. Jedná se o sladkou lahůdku, která se podává jako dezert, nebo třeba jako pochutina ke kávě.

Restaurace [mju:z] v Brně.

mju:z: Kuchař má jasno, obsluha je mimo

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jídlu v restauraci [mju:z] není co vytknout. Podle odborníka ale musí restaurace ještě zapracovat na školení obsluhy a nabídce dezertů.

Kavárna Õde v Hrnčířské ulici

Kavárna v centru Olomouce nabízí i prostor k modlení

Olomouc – Šálek kávy, dezert plný estonských chutí, ale také možnost rozjímat nad modlitbou, nabízí svým návštěvníkům už druhým rokem olomoucká kavárna Õde, sester Neposkvrněného Početí Panny Marie III. řádu svatého Františka z Assisi.

Ilustrační foto.

Na programu je sport i ochutnávka dezertů

Aš – Na své si přijdou v sobotu 20. srpna v Aši milovníci sportu i muziky. Od ranních hodin začne na vrchu Háj akce Sportem proti nudě, pak bude na tomtéž místě následovat Ašské buchtobraní

Brněnská restaurace PUXpub v Jaselské ulici.

V PUXpubu vědí, jak správně ochutit vepřové

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jednoduše, ale příjemně zařízený interiér. Přehledný jídelní lístek bez rádoby originálních názvů pokrmů. A k tomu skvělá práce kuchaře, který šetří kořením. Méně je někdy více. Tak se dá shrnout zážitek z návštěvy brněnské restaurace PUXpub v Jaselské ulici.

Prezident Václav Klaus

Prezident ochutná také sněžné kopce

Plzeňský kraj – Vepřová panenka ve slaninovém kabátku se zapečeným bramborovým pyré s lanýži, šiškami z červené čočky a veltlínskou smetanovou omáčkou. A jako dezert flambované sněžné kopce se zmrzlinovým středem a lesním ovocem. Chuťové buňky prezidenta Václava Klause, který do Plzeňského kraje přijíždí na oficiální třídenní návštěvu už dnes, se mají opravdu na co těšit.

Restaurace Steakhouse K1 v brněnských Židenicích.

Steaky v podniku K1? Dobré, ale nepřekvapí

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jídelní lístek ve Steakhousu K1 v Židenicích je příliš dlouhý. Podle šéfkuchaře Rimplera je to chyba, i když to čeští zákazníci vyžadují.

Ilustrační foto.

Premiérové Trdlování nabídne staré recepty

Němčičky – Pro mámy, táty i děti je určený nultý ročník rodinné akce s názvem Trdlování – škola tradičních moravských dezertů. Bohatý program připravil na sobotu pro návštěvníky pořádající Vinařský dvůr v Němčičkách.

Ilustrační foto

Dvojitá dávka filmových dezertů

Opava - Opavský filmový klub tentokrát nabízí dva americké snímky, které sice od sebe dělí zhruba padesát let, ale přesto mají mnoho společného. Oba byly natočeny podle slavných literárních předloh režiséry neamerického původu a v obou je ústředním tématem vztah otce a syna.

Ondřej Fojtík na trati etapového závodu Nissan Titan Desert v Maroku. V konkurenci tři sta padesáti jezdců dojel na druhém místě.

Biker Fojtík dojel na Sahaře senzačně druhý

Blanensko, Bystřice pod Hostýnem /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ – Pod koly chrastí kameny a do očí štípou zrníčka zvířeného saharského písku. Teploměr ukazuje padesát stupňů. Pot se z bikierů jen řine, ale jezdci z vedoucí skupinky nepolevují a strojovým tempem ukrajují další kilometry z etapového závodu horských kol Nissan Titan Desert.