Luhačovice – Přesně v 11 hodin a 11 minut se v Resortu Luhačovice vyklubalo na svět první letošní Svatomartinské víno. Jeho slavnostním otevřením byly zahájeny Svatomartinské hody Resortu Luhačovice, které potrvají až do neděle.
Zlín – Putovní výstava „Řasy a sinice ve výživě člověka" dorazila do Zlína. Až do konce měsíce se můžete v budově U1 Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně přesvědčit o významu řas v lidské výživě.
V letním období není nadto dát si chutný a osvěžující dezert připravený z nasbíraného lesního ovoce. V horku přijdou zvlášť vhod rychlé a jednoduché recepty. Do přípravy můžete zapojit i děti. Když budou pomáhat, určitě jim jejich výtvor bude o to více chutnat.
Liberec - Někteří majitelé psů neudělají bez svých dětí v kožichu ani krok. Problém může nastat, když páníček dostane hlad a není nic po ruce. Někde vás totiž se psem nepustí ani do hospody čtvrté cenové skupiny. V Liberci na to jdou jinak.
Liberecký kraj - Někteří majitelé psů neudělají bez svých dětí v kožichu ani krok. Problém může nastat, když páníček dostane hlad a není nic po ruce. Někde vás totiž se psem nepustí ani do hospody čtvrté cenové skupiny. V Liberci na to jdou jinak.
Liberecký kraj - Někteří majitelé psů neudělají bez svých dětí v kožichu ani krok. Problém může nastat, když páníček dostane hlad a není nic po ruce. Někde vás totiž se psem nepustí ani do hospody čtvrté cenové skupiny. V Liberci na to jdou jinak.
Liberec - Někteří majitelé psů neudělají bez svých dětí v kožichu ani krok. Problém může nastat, když páníček dostane hlad a není nic po ruce. Někde vás totiž se psem nepustí ani do hospody čtvrté cenové skupiny. V Liberci na to jdou jinak.
V červenci dozrává rybíz, ze kterého si můžeme připravit různé sladké moučníky a dezerty, ale i slané pokrmy nebo omáčky. Šťáva z červeného rybízu se využívá jako potravinářské barvivo. Rybíz obsahuje velké množství vitaminu C. Chrání cévy a podporuje trávení. Léčivé účinky má při žaludečních problémech a průjmech.
Také se v posledních týdnech zastavujete na farmářských trzích, abyste domů přinesli čerstvé jahody? Červené, voňavé a chutné plody jsou znakem léta. Ať připravujete dezerty, zmrzlinové poháry, nebo moučníky, jahodami nikdy nic nezkazíte. A i když jsou dnes velmi dobře dostupné kvalitní české jahody, není nad to, když si je vypěstujete doma.
Mšeno - „Cukrařina mě fakt chytla," řekla Markéta Gurvayová ze Mšena na Mělnicku, která se druhým rokem učí na Středním odborném učilišti Horky nad Jizerou na Mladoboleslavsku cukrářskému řemeslu. Svou školu skvěle reprezentuje na gastronomických soutěžích.
České Budějovice - Celý uplynulý týden hodnotili redaktoři Českobudějovického deníku slovenskou kuchyni, kterou nabízelo pět českobudějovických restaurací v rámci Dnů slovenské kultury. V závěrečném hodnocení trochu překvapivě vyhrála restaurace Metropol, především díky skvostnému dezertu, bramborovým taštičkám s povidly.
Bělá nad Radbuzou – Šneky jako předkrm, špíz s bramborem jako hlavní chod a tiramisu jako dezert servírovala první soutěžní trojice hasičské verze kulinářské televizní show Prostřeno.
Frenštát pod Radhoštěm - Absolutní vítězkou v soutěži Gastrojunior Brno 2013 se může pochlubit Hotelová škola ve Frenštátě pod Radhoštěm. V klání o nejlepší moučník zvítězila tamní studentka Johana Špačková.
Olomouc - Šestadvacetiletá cukrářka Anna Strnadlová, která má v olomouckém NH hotelu na starosti přípravu moučníků a dezertů, připojila k řadě zlatých ocenění na světových i českých soutěžích další úspěch.
KOMERČNÍ PREZENTACE - Tradice i inovace v podobě patentované technologie AloesorbTM, klinické studie, ekologické zemědělství, certifikace Mezinárodní vědeckou radou pro aloe - to vše a mnoho dalšího je americká společnost Lily of the Desert zabývající se pěstováním a zpracováním léčivé rostliny aloe vera.
Canberra - Čtrnáctiletá dívka z Austrálie je podezřelá, že zamýšlela otrávit čokoládovými moučníky s jedovatou příměsí dva mladší chlapce ze sousedství. Dívka byla obviněna z pokusu o vraždu. Motiv činu zůstává neznámý. Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC News.
Čerstvě vymačkaná šťáva z citrusů. Zaručený zdroj vitamínů, součást řady receptů, například na zeleninové saláty, míchané nápoje, dressingy, marinády, dezerty, pro někoho nezbytnost při dochucování dozlatova usmaženého telecího řízku nebo ryb…
Třetí rozšíření do válečné střílečky Battlefieldu 3 se nám poprvé předvádí v ukázce přímo ze hry. Jak už jsme u Battlefieldu zvyklí, jde o parádní akcí napěchované video, u kterého budete zírat s otevřenou pusou od začátku do konce. Ukázka se samozřejmě soustředí hlavně na předvedení nové techniky a map.
Nové válečné stroje z Armored Kill, dalšího datadisku pro Battlefield 3 odhaleného minulý týden, více přiblížil designér Niklas Fegreaus v rozhovoru pro zahraniční web GameSpot, který celý přeložila domácí fanstránka. Vybíráme z ní podrobnosti o specifikách nových vehiklů.
Do stínů ponořený první díl The Darkness, který rafinovaně mísil tradiční střílečku s unikátními démonickými schopnostmi hlavního hrdiny, nezapřel své tvůrce - švédské studio Starbreeze, autory slavného Riddicka. Ti nicméně poslední roky pracovali na Syndicate.
V prvním díle nového seriálu, který představuje správnou přípravu typických italských pokrmů a pochutin, Deník přiblížil přípravu, ale také historii tiramisu. Jedná se o sladkou lahůdku, která se podává jako dezert, nebo třeba jako pochutina ke kávě.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - V restauraci Kanas alespoň podle předkrmu a dezertu vařit umějí. Celkový dojem však zkazilo maso, které po rozkrojení páchlo ještě víc.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Vegetariánská orientální restaurace potěší hosty netradičním, podomácku připraveným jídlem. A také velmi příjemnou atmosférou.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jídlu v restauraci [mju:z] není co vytknout. Podle odborníka ale musí restaurace ještě zapracovat na školení obsluhy a nabídce dezertů.
Olomouc – Šálek kávy, dezert plný estonských chutí, ale také možnost rozjímat nad modlitbou, nabízí svým návštěvníkům už druhým rokem olomoucká kavárna Õde, sester Neposkvrněného Početí Panny Marie III. řádu svatého Františka z Assisi.
Aš – Na své si přijdou v sobotu 20. srpna v Aši milovníci sportu i muziky. Od ranních hodin začne na vrchu Háj akce Sportem proti nudě, pak bude na tomtéž místě následovat Ašské buchtobraní
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jednoduše, ale příjemně zařízený interiér. Přehledný jídelní lístek bez rádoby originálních názvů pokrmů. A k tomu skvělá práce kuchaře, který šetří kořením. Méně je někdy více. Tak se dá shrnout zážitek z návštěvy brněnské restaurace PUXpub v Jaselské ulici.
Plzeňský kraj – Vepřová panenka ve slaninovém kabátku se zapečeným bramborovým pyré s lanýži, šiškami z červené čočky a veltlínskou smetanovou omáčkou. A jako dezert flambované sněžné kopce se zmrzlinovým středem a lesním ovocem. Chuťové buňky prezidenta Václava Klause, který do Plzeňského kraje přijíždí na oficiální třídenní návštěvu už dnes, se mají opravdu na co těšit.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jídelní lístek ve Steakhousu K1 v Židenicích je příliš dlouhý. Podle šéfkuchaře Rimplera je to chyba, i když to čeští zákazníci vyžadují.
Němčičky – Pro mámy, táty i děti je určený nultý ročník rodinné akce s názvem Trdlování – škola tradičních moravských dezertů. Bohatý program připravil na sobotu pro návštěvníky pořádající Vinařský dvůr v Němčičkách.
Praha - Všechny smysly si užívaly. Oku to lahodilo, chuťové buňky bouřily, ruka se radovala z křehkosti, vůně byla přímo omamná a do toho zněl všude kolem smích a panovala dobrá nálada.
Opava - Opavský filmový klub tentokrát nabízí dva americké snímky, které sice od sebe dělí zhruba padesát let, ale přesto mají mnoho společného. Oba byly natočeny podle slavných literárních předloh režiséry neamerického původu a v obou je ústředním tématem vztah otce a syna.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - V Bohémě vaří moderně, ale nezapomněli ani na tradiční jídla. Například svíčkovou nebo telecí řízek s domácím bramborovým salátem
Blanensko, Bystřice pod Hostýnem /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ – Pod koly chrastí kameny a do očí štípou zrníčka zvířeného saharského písku. Teploměr ukazuje padesát stupňů. Pot se z bikierů jen řine, ale jezdci z vedoucí skupinky nepolevují a strojovým tempem ukrajují další kilometry z etapového závodu horských kol Nissan Titan Desert.
Jeseník /FOTOGALERIE/ – Zákusky, palačinky nebo záviny nejsou tím pravým, co by měly restaurace nabízet svým hostům. Každý podnik by měl mít svou specialitu, která by byla lákadlem pro hosty.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Tryzub patří podle šéfkuchaře Jiřího Vařílka mezi nejlepší brněnské restaurace. Chuťově sladěná jsou nejen tradiční jídla, ale i dezerty