Kreativ

ŠTÍTEK: dovolená

Ilustrační foto.

Fanoušek má kvůli pyrotechnice půlroční zákaz vstupu na stadiony

Praha - Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala fanouška za použití nedovolené pyrotechniky v utkání 17. ligového kola mezi Slavií a Jihlavou půlročním zákazem vstupu na všechny stadiony první a druhé ligy. Zároveň Petru Mezeiovi zastavila činnost na čtyři soutěžní utkání. Hráči Sparty Lužná z okresního přeboru mohla komise udělit trest proto, že je členem FAČR.

Šmejdi. Ilustrační fotografie.

Chodov varoval: Pozor na podomní prodejce!

Chodov – Nájezdům podomních prodejců čelí v posledních dnech obyvatelé Chodova, především pak senioři. Prodejci se snaží s lidmi podepsat údajně výhodné smlouvy. V Chodově přitom tento typ prodeje zakazuje vyhláška. Město tak vyzývá obyvatele, aby neváhali volat na městskou policii.

Modlany (oranžové dresy) - Jílové 2:0

Brankář Slavík hned v prvním duelu za Baník Modlany vychytal nulu

Srbice - Vynikající úroveň měl zápas předposledního kola MP Cupu. Vedoucí a dosud neporažený tým FK Jílové si tentokrát i přes výborný výkon odnesl porážku. Nestačil totiž na Baník Modlany, který vzal zápas jako generálku před jarní sezonou krajského přeboru a nastoupil v nejsilnější sestavě. 

Za východem na poslední, třetí nástupiště zatím cestující čeká nepřekonatelná zábrana.

Otevření podchodu do Dubice je v nedohlednu

Česká Lípa - Přestože je podchod na novém českolipském nádraží již hotov, stále vede jen na nástupiště. Město se SŽDC jedná alespoň o provizorním zpřístupnění západního východu do Dubice.

Ilustrační foto

Zastupitelé jsou opatrní, Tanecu nepomohli

Firma Taneco je připravena investovat v Krnově miliardu korun a vytvořit stovky pracovních míst. Zastupitelstvo zamítlo žádost Taneca, aby město projevilo zájem o investici formou deklarace.

Kaufland v Krnově. Ilustrační foto.

POZNÁMKA FIDELA KUBY: Deklarace porozumění

Minulý týden se krnovští zastupitelé ocitli před dilematem, zda má město oficiálně deklarovat svou podporu firmě Taneco, která je jen jedním z mnoha potenciálních investorů v průmyslové zóně Červený Dvůr.

Ilustrační foto

Strážci číhají na skútry, nechtějí v národním parku další tankodrom

Pec pod Sněžkou - Nelegální vjezdy skútrů a čtyřkolek do Krkonošského národního parku jsou dlouhodobým problémem. Strážci Správy KRNAP, často ve spolupráci s policisty, se v této době ještě více zaměřují na kontroly nedovoleného vjezdu a setrvání těchto vozidel na celém území KRNAP.

Maria Šarapovová na exhibici v Las Vegas.

Šarapovová prožila během trestu krušné chvíle. Uvažovala o konci kariéry

/VIDEO/ - Už za necelé tři měsíce budou moci fanoušci opět obdivovat tenisové umění Marie Šarapovové. Ruská diva ohlásila svůj návrat po dopingovém trestu za užití nedovoleného meldonia na konec dubna, kdy přislíbila účast na antukovém turnaji ve Stuttgartu. Nechybělo ovšem mnoho a pětinásobná grandslamová šampionka během nucené pauzy ukončila kariéru.

Snowtubing

Ski areál Razula k začátku jarních prázdnin otevřel snowtubing

Velké Karlovice - Oblíbenou zimní zábavu – snowtubing - si mohou od začátku tohoto týdne užít návštěvníci Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích. Adrenalinovou atrakci se středisku podařilo zprovoznit přesně k začátku jarních prázdnin, kdy do obce přijíždí na dovolené i jednodenní výlety množství rodin s dětmi.

Michael Šimek (vlevo) s americkým kovářským kolegou Albertem Paleym na výstavě menších skulptur.

Umělecký kovář Michael Šimek: Moje skulptura se objeví blízko Příbrami

Příbram – Je pondělí ráno. V kovářské dílně příbramské waldorfské školy na Březových Horách je kupodivu klid, žádné klepání, cinkání a hlahol učňů. Hraje tu hudba a kovářský učitel Michael Šimek se sklání nad stolem a něco kreslí, zapisuje. „Tu hudbu vypnu. Když je tu ticho, tak mi ty myšlenky úplně bzučí v hlavě. S hudbou je to snesitelnější," říká zamyšleně bývalý učeň, student a současný učitel praxe zmíněné školy.

Vrchlabí - Trutnov

PRÁSK! A Klement otevřel gólový účet derby

Vrchlabí - Více než polovinu zápasu čekali návštěvníci podkrkonošského derby na první změnu stavu. Pak přišla dělovka, kterou hostující gólman zaznamenal až za svými zády.

Ilustrační foto.

Za krádež zbraně hrozí muži vězení

Třemošnice – Obvinění z krádeže, nedovoleného o-zbrojování, výtržnictví a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu si z policejní stanice odnesl mladý muž, který v pátek způsobil pozdvižení před kulturním domem v Třemošnici.

Tomáš Vondráček

Hrál za Plzeň a pak se přesunul do kabiny Komety. Divný zápas, řekl Vondráček

Brno – Odehrál utkání, odevzdal plzeňskou výstroj a prakticky pozvolna mohl přejít do brněnské kabiny. Hokejový útočník Tomáš Vondráček přispěl k výhře Plzně 3:2 v prodloužení na ledě Komety. Na západě Čech hostoval a od začátku února je opět hráč brněnského celku. „Už delší dobu jsem měl zprávy, že po utkání zůstanu v Brně. Divný pocit, nebylo to úplně ideální," řekl lehce zaskočeně pětadvacetiletý forvard.

Vloupání. Ilustrační foto.

Fantom škol dopaden

Stříbro – Hodně krušné chvíle si během uplynulého týdne prožili policisté ze Stříbra. V posledních dnech se totiž museli hned dvakrát zabývat krádeží ve škole.

Ilustrační foto

Přetahovali se v krámě o hokejku, pak převrhli regál

Pardubice – Pokud se o hokejku přetahují dva borci na ledě, říká se tomu nejspíš nedovolené bránění a trestá jej rozhodčí. Když se o hokejku přetahují dva výrostci, tak je to výtržnost a ve finále to řeší strážníci.

Druholigoví futsalisté UTB Zlín (ve žlutém). Ilustrační foto

Naštvaní futsalisté UTB: O výsledku rozhodli sudí!

Zlín – Souboj o šesté místo nezvládli. Až ve třetím duelu nového roku druholigoví futsalisté UTB teamu Zlín prohráli, když po boji nestačili na posílenou domácí rezervu Tanga Brno. „Sehráli jsme velmi vyrovnané utkání. Bohužel o výsledku nakonec rozhodli rozhodčí, kteří několikrát jasně ovlivnili vývoj zápasu," zlobil se po utkání kouč Zlína Pavel Postava.

Čeští policisté přebírají hledanou osobu.

Budoucí vězni letěli jako běžní pasažéři

Praha /FOTOGALERIE/ – Téměř si na pražském letišti předávaly dvě policejní eskorty, když v jediném dni přebíraly dvě hledané osoby dopravené z ciziny – a další naopak častí policisté předávali zahraničním partnerům. Muži, kteří se v zahraničí chtěli skrýt před trestním stíháním, i další, jenž byl k potrestání vydán, cestovali s doprovodem běžnými leteckými linkami, připomněla Ivana Nguyenová z policejního prezidia.

Segway v Praze.

Provozovatelé segway začali v Praze vozítka používat jako poutače

Praha - Někteří provozovatelé takzvaných samovyvažovacích vozítek známých jako segway je začali v centru Prahy používat jako reklamní poutače. Rovněž se z území Prahy 1 začali přesouvat do Prahy 2, kde není jejich provoz zakázán na celém území. V pondělí to sdělila mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Provozovatelé navíc začali používat nové stroje. Zákaz vjezdu vozítek do historických lokalit začal platit loni na začátku prosince a Praha rozmístila ve městě přes 600 značek za 3,7 milionu korun.

Ilustrační foto.

Patnáctá výhra v řadě. Nájezdy proti trápícímu Litvínovu rozhodl Salava

Znojmo - Florbalisté TJ Znojmo LAUFEN CZ stálé plují na vítězné vlně. V devatenáctém kole první ligy nastoupili k prvnímu domácímu zápasu kalendářního roku 2017 a jejich soupeřem byl loni ještě superligový, ale letos u dna první ligy se trápící SK Bivoj Litvínov. Dramatický souboj došel až do osmé série samostatných nájezdů, kde uspěli hráči Znojma díky Jiřímu Salavovi, zvítězili 4:3 a drží stále první místo.

Dovolená v Egyptě. Ilustrační foto.

Bezdětní volí exotiku, rodiny raději lyžují

Kolínsko – Venku je po dlouhé době opravdová zima. Mráz a sníh. Někteří však mají raději sluníčko a moře. Jaké dovolené si v zimě vybírají Kolíňáci? Jezdí raději na hory nebo za teplem?

Kouč juniorů Horácké Slavie Roman Mejzlík označil za základ úspěchu v utkání proti Velkým Popovicím (na snímku) zlepšenou obranu i koncovku. „Nepouštěli jsme je do brejků, které mají nebezpečné a prosadili se střelecky,“ shrnul třebíčský trenér.

Třebíčští junioři o víkendu uspěli jen napůl

Chrudim, Třebíč – Radost i zklamání. Takový byl vstup do nového kalendářního roku hokejových juniorů Horácké Slavie. Třebíčští v rámci 25. kola ligové skupiny Střed zavítali do Chrudimi, kde po zásluze prohráli. „Bylo to z naší strany špatné," poznamenal třebíčský trenér Roman Mejzlík. Jeho tým v následujícím dějství druhé nejvyšší soutěže hostil Velké Popovice, které téměř do ničeho nepustil a naplno bodoval.

ropná plošina

Ceny ropy se stabilizovaly

New York/Londýn 29. prosince (USA/Velká Británie) - Ceny ropy se stabilizovaly. Zprávy o nečekaně vysokých amerických zásobách zmírnily tlak na jejich růst. Objem transakcí je nízký, protože většina obchodníků čerpá na konci roku dovolenou.

Joye Barton.

Fotbalový průšvihář Barton má další problém, tentokrát kvůli sázení

Londýn - Anglický fotbalista Joey Barton má znovu disciplinární problémy, neboť byl obviněn z nedovoleného sázení. Podle anglické Fotbalové asociace (FA), jež takové jednání všem hráčům a trenérům zapovídá, od března 2006 do letošního května uzavřel 1260 sázek na různé zápasy či příležitosti.

Ilustrační foto.

Přípravu na hokejové derby s Boskovicemi komplikovala Blansku porouchaná rolba

Blansko, Boskovice – Mají k sobě blízko i daleko zároveň. Zatímco na mapě jsou obě města kousek od sebe, v krajském přeboru se oba celky nacházejí na opačných pólech tabulky. První vzájemný duel v letošní sezoně ovládli hokejisté Minervy, druhé derby čeká týmy v sobotu od pěti hodin odpoledne právě na ledě Boskovic.

Ilustrační foto.

Stánkař v Praze prodával padělky Applu za čtvrtinu ceny originálů

Praha - Stánek v centru Prahy nabízel padělky výrobků značky Apple i za čtvrtinu ceny originálů. Jednalo se o sluchátka, MP3 přehrávače a reproduktory, sdělil ve čtvrtek v tiskové zprávě mluvčí České obchodní inspekce (ČOI) Jiří Fröhlich. Inspektoři našli při kontrole 6. prosince na stánku v hale hlavního nádraží 47 padělaných výrobků Apple. Originály by dohromady stály 162.500 korun.

Areál přírodního koupaliště Nový rybník. V červnu na tomto místě proběhly také velké oslavy 800. výročí města.

Na přestavbě Nováku se budou podílet vězni

Příbram – Na stavbě nového odpočinkového areálu v okolí příbramského Nového rybníku se budou podílet i vězni. Dohodu o spolupráci města s bytízskými vězni ale musí odsouhlasit rada.

Letiště Cheb.

Letiště půjde do rukou města

Cheb – Město Cheb se již dohodlo s Ministerstvem dopravy o bezplatném převodu chebského letiště do svého majetku. Dosud se totiž čekalo na vyjádření Evropské komise. Ta měla rozhodnout o tom, jestli se nejedná o nedovolenou podporu.

Prostějovští Jestřábi. Ilustrační foto

Jestřábi vyhráli ve Frýdku-Místku

Frýdek Místek – Prvoligoví hokejisté Prostějova zřejmě prolomili smolný listopad. V pondělí totiž podruhé za sebou vyhráli, když porazili Frýdek-Místek na jeho ledě 3:2.

 Podle inspektorů firma navezla 1200 tun stavebních odpadů, kamení a zeminy na pozemky poblíž Stržského potoka v CHKO Žďárské vrchy, ačkoliv tyto pozemky nebyly k nakládání s odpady určené.

Žďárská firma dostala pokutu za uložení stavebního odpadu v CHKO

Žďár nad Sázavou - Firma Aquasys ze Žďáru nad Sázavou dostala od České inspekce životního prostředí (ČIŽP) dvě pokuty celkem za 420 tisíc korun. Podle inspektorů firma navezla 1200 tun stavebních odpadů, kamení a zeminy na pozemky poblíž Stržského potoka v CHKO Žďárské vrchy, ačkoliv tyto pozemky nebyly k nakládání s odpady určené. Hrozilo i splavení odpadu do potoka. V tiskové zprávě zveřejněné na webu inspekce to uvedl ředitel havlíčkobrodského inspektorátu ČIŽP Jan Panský. Právní zástupce firmy ČTK řekl, že odpadu bylo jen asi 100 tun. U jedné z pokut podle něj podala firma správní žalobu.