Kreativ

ŠTÍTEK: dovolená

Zatčený Capo di Tutti Capi sicilské mafie Settimo Mineo.

Smolný den sicilské mafie. Italská policie zatkla při zátahu nového bosse bossů

/VIDEO/ Italská policie dnes zatkla nového bosse bossů sicilské mafie, nástupce loni zesnulého Salvatora "Tota" Riiny, a s ním dalších 45 osob. Settimo Mineo a ostatní zadržení byli obviněni mimo jiné ze spolčování mafiánského typu, vydírání, nedovoleného ozbrojování či žhářství. Operace byla výsledkem čtyř různých vyšetřování. Informoval o tom dnes list La Repubblica.

Ilustrační foto.

Měla pistoli, ale nikoli zbrojní průkaz

Boršov nad Vltavou – Trestně stíhat začali policisté mladou ženu za nedovolené ozbrojování. Letos v červenci u ní při vyšetřování jiného případu nalezli samonabíjecí pistoli, na kterou jí chybělo povolení.

Okresní soud v Lounech. Ilustrační foto

Lounský soud se začal zabývat nelegálním převozem uprchlíků

Louny - Okresní soud v Lounech se v pondělí 26. listopadu začal zabývat nelegálním převozem uprchlíků z Maďarska přes ČR do Německa. Za organizování převozu a umožnění nedovoleného překročení státní hranice hrozí obžalovaným až osm let vězení.

Ilustrační foto.

Muž bez řidičáku dýchl ve svátek

Milovice - Málokdy policisté natrefí na takového řidiče, který by neměl v pořádku tolik věcí najednou. I když u milovického případu je použití slova řidič nesprávné: muž za volantem řidičák nevlastní.

Kauza syna premiéra Andreje Babiše, kterého zaměstnanec Agrofertu držel na okupovaném Krymu, hýbe nejen politickou scénou. Inspirovala řadu vtipálků k nové vlně internetových vtipů.

Internet se baví na účet Babiše: Čeká tě dovolená, chlapče. A kam, tati?

Kauza syna českého premiéra Andreje Babiše, kterého zaměstnanec Agrofertu vzal na Ruskem okupovaný Krym, hýbe nejen politickou scénou. Inspirovala také řadu vtipálků k nové vlně internetových vtipů. Kromě premiérova otcovství si nyní berou na paškál Babiše jakožto mafiána. Podívejte se na vtipy ve fotogalerii a pod článkem.  

HC Dukla Jihlava.

Dril na suchu pomalu končí, hokejisty čeká dovolená

Vysočina - Poslední jednotky. Po devíti, respektive šesti týdnech skončí nejméně oblíbená část sezony pro hráče prvoligových celků z Jihlavy a Třebíče. Po třítýdenní dovolené se hokejisté obou týmů sejdou k prvnímu tréninku 23. července.

Ilustrační foto

Na závěr stihla Votice čtyřka

Komárov – Na hřišti Komárova uzavřeli fotbalisté Votic, účinkování v I. A třídě a nebyl to dobrý konec, když inkasovali čtyři branky a dali jen jednu. „Výsledek vypadá jednoznačně, ale na hřišti to zase tak jasný nebylo, kluci zápas určitě neodchodili. Nehráli jsme sice dobře, přesto jsme si vytvořili pět stoprocentních šancí, které jsme bohužel neproměnili, a tak jsme na body nemohli pomýšlet,“ mrzela trenéra Votic Martina Bártu porážka, kterou utrpěl bez tří důležitých hráčů – Zoubka (skončil), Štorka (dovolená) a Slunečka (zranění): „Dostali šanci hráči, kteří v průběhu sezony tolik nehráli a moc mě nepřesvědčili, o post musí bojovat jinak a nesmí hledat chybu někde jinde. Vyjímkou byl Tomáš Kramný, který odehrál velmi dobře druhý poločas.“

Ilustrační foto

Spartak nadělil Tuchlovicím bůra

Příbram - Příjemný velikonoční víkend mají za sebou fotbalisté Spartaku Příbram. V sobotním utkání krajského přeboru doma přivítali Tuchlovice, proti kterým si s chutí zastříleli a po vítězství 5:1 si připsali další tři body do tabulky.

KP, Nespeky - Hvozdnice 1:0.

Burian zachoval při penaltě v závěru zápasu pevné nervy

Nespeky – V krajském fotbalovém přeboru se nespečtí hráči museli obejít v zápase s Hvozdnicí bez trenéra Jaroslava Tesaře (dovolená na horách) a Petra Mikolandy, jenž měl povinnosti u reprezentační U21. Přesto urvali cennou výhru, kterou jim vystřelil v 87. minutě z penalty Burian. „Osobně jsem to moc neviděl, byla to hodně nepřehledná situace, ale podle hráčů tam k nedovolenému zákroku jednoznačně došlo,“ poznamenal zastupující trenér Nespek Jaroslav Myslivec k zákroku před penaltou, který vyvolal velké emoce.

Gólman Zdeněk Vích zůstal po zranění druhého brankáře Jakuba Hrstky na všechno sám. A po celou dobu byl silnou oporou svého týmu.

FOTO: Dorost Vlků podlehl Přerovu až v posledním dějství

Jablonec n. N. - Své třetí a zároveň předposlední utkání v kvalifikaci o extraligu juniorů hráli jablonečtí Vlci na svém ledě proti Zubrům z Přerova. Jablonečtí nastupovali do zápasu s již minimální šancí na postup. Naopak Zubři museli brát plný počet bobů, aby si zachovali šanci na postupové ambice.

Ideon v Pardubicích.

Výstava, na které ochutnáte hmyz i Dakar

Pardubice – V pátek byla v centru Ideon zahájena výstava Region Propag, věnovaná cestování a dovolené, navštvit ji můžete ještě v sobotu od 10 do 18 hodin.

Hokejová extraliga - 4. čtvrtfinále play-off: Kometa Brno - Vítkovice

Vítkovice si v play-off ani neškrtly. "Kometa ukázala zkušenost," přiznal trenér

/FOTOGALERIE/ Čtyři zápasy, čtyři porážky a konečná! Hokejisté Vítkovic své účinkování v play-off nezvládli. Po domácích nezdarech prohráli i oba víkendové zápasy na ledě Komety Brno a sezona pro ně skončila. Na dovolenou je poslal úřadují mistr včera po vítězství 3:1, když si připsal desátou výhru ve vyřazovacích bojích po sobě. „Vzhledem k tomu, co jsme předváděli v základní části, jsme zklamaní,“ řekl trenér Vítkovic Jakub Petr.

Ilustrační foto.

Už v zimě vyhlížíme letní dovolenou

Mladá Boleslav – Zimní měsíce bývají tradičně dobou největší poptávky po dovolených. Ani letošní rok není v tomto ohledu výjimkou, cestovní kanceláře na Mladoboleslavsku zaznamenaly v lednu letošního roku nebývalý zájem o letní, ale i podzimní dovolené.

Luboš Rob

Motor jede na Kladno bojovat o naději. "Uděláme maximum," slibuje Luboš Rob

České Budějovice – Už není kam couvnout. Hokejisté ČEZ Motoru o víkendu nastoupí ke třetímu a čtvrtému duelu semifinále play off první WSM ligy na Kladně za nepříznivého stavu 0:2. Pokud by dvakrát prohráli, sezona pro ně skončí. „Něco takového si nepřipouštíme. Uděláme maximum, abychom nejlépe oba zápasy vyhráli a vrátili sérii zase k nám,“ ujišťuje asistent trenéra Luboš Rob starší. Po oba dny se začíná v 16 hodin.

Jihlavští hokejbalisté (v bílém) mají po víkendu účast ve čtvrtfinále I. ligy jistou.

Hokejbalisté si pojistili čtvrtfinálovou účast

Jihlava, Mladá Boleslav – Čtyři víkendové body pro hokejbalisty SK Jihlava znamenaly splnění mety. Tou je přímý postup do čtvrtfinále, který si těsně před koncem základní části I. ligy zajistili. V domácím šlágru sice podlehli po nájezdech Poličce, ale o den později vybojovali důležitou výhru v Mladé Boleslavi.

Z utkání SKP Kolín - Slatina (4:5).

S favoritem drželi krok, body ale nemají

Chomutov – Byl to další zápas, ve kterém s favoritem herně drželi krok. Výsledkově to už tak slavné nebylo. Futsalisté SKP Kolín v dalším kole divizní skupiny A prohráli v Chomutově 4:6, přesto si udrželi naději na záchranu v soutěži.

Ilustrační foto

Z bytu si udělal arzenál

Karlovy Vary – Slušný zbrojní arzenál připomínal byt šestatřicetiletého muže, který má na triku nedovolené ozbrojování.

Ilustrační foto.

Zloději se hodilo paroží jelena osmeráka

Myslivecká chata v Rokytnici se stala ve čtvrtek v noci terčem zloděje. Když policisté přijeli na místo, zjistili, že pachatel se do chaty dostal odstraněním dvou visacích zámků na mřížích, které chránily uzamčené dveře.

Taxi. Ilustrační foto.

Taxikáři chystají na pondělí další protest. Magistrát je od záměru odrazuje

Další protesty proti službám typu Uber chystá na pondělí část pražských taxikářů. Nejsou spokojeni s postupem postup vlády, která hodlá problém taxislužby řešit novelou zákona. Taxikáři požadují ukončení fungování tzv. alternativní taxislužby. Uvedl to předseda Sdružení českých taxikářů (SČT) Petr Polišenský. Taxikáři se zase sejdou na Strahově. Zda podniknou protestní jízdu do centra metropole, zatím není jasné.

Jaromír Jágr

ČEZ Motor se chystá na vyprodaný šlágr s Kladnem. Dorazí Jaromír Jágr?

České Budějovice – Přijede? Nepřijede? Vyprodaná Budvar aréna se těší na největší legendu českého hokeje v kladenském dresu. Jenže po zákroku havířovského Sikory se vznáší nad středečním startem Jaromíra Jágra velký otazník. „Počítáme s tím, že přijede,“ zdůrazní asistent trenéra ČEZ Motoru Luboš Rob starší.