Kreativ

ŠTÍTEK: dovolená

Sokolovské nádraží

Oprava sokolovského nádraží začne už brzy

Sokolov – Náročné převody drážního majetku (ČD) pod Správu železniční dopravní cesty (SŽDC) zastavily roky slibovanou rekonstrukci budovy vlakového nádraží. To se má ale brzy změnit.

Mýto podlehlo Rokycanům 1:3.

Mýto se snažilo, ale FC nepřelstilo

Mýto – S napětím očekávaná konfrontace obou zástupců okresu ve fotbalovém krajském přeboru nezklamala. Prestižní souboj se odehrával v rytířské atmosféře. Jak na trávníku, tak v hledišti!

Kriminalisté zadrželi čtyři muže, podezřelé z pěstování konopí setého a distribuce marihuany.

Pěstovali konopí na zahradě domu, teď spadla klec

Pěstovali na zahradě domu rostliny konopí setého, a pak distribuovali marihuanu zájemcům. Kriminalisté na Přerovsku zadrželi v těchto dnech čtyři muže, podezřelé z pěstování, prodeje a distribuce omamných látek.

Německý policista. Ilustrační foto.

V burce si v Německu za volant už nesednete

Od 19. října musí řidiči i cyklisté počítat v Německu s tvrdšími postihy. Silniční honička může skončit desetiletým pobytem za mřížemi a tvář automobilisty musí být rozpoznatelná.

Ilustrační foto

Střelec ohrozil maminku s kočárkem

Hradec Králové - Střelbou z airsoftové pistole ohrožoval lidi na ulici. V nebezpečí se ocitla i žena s dítětem. Policie střelce prověřuje i kvůli nedovolenému ozbrojování.

Lenka Brabcová se svým šperkem.

Chtěla mít něco jiného než ostatní, tak si to sama vyrobila

Jihlava – Miniaturní zmrzliny, lízátka, spinnery, Mimoně, nanuky, zvířátka, macronky, linecké cukroví, perníčky, miminka nebo prášky na bolest hlavy. Vlastně na cokoli si vzpomenete. To všechno dokážou vyrobit šikovné ruce Lenky Brabcové z Jihlavy.

Ilustrační foto

Kohouti nemilosrdně trestali chrudimské fauly

Česká Třebová - Bodovat. S takovým cílem museli odjet na led do neděle první Chrudimi hokejisté České Třebové. Úvod zápasu jim nevyšel, prohrávali 0:2. Přesto dokázali vývoj otočit a zvítězit 4:2.

Ilustrační foto

Na zahradě si pěstoval konopí

Orlík nad Vltavou - Písečtí kriminalisté řeší případ nedovoleného pěstování rostlin konopí v obci Orlík nad Vltavou.

Sídliště Máj a Vltava v Českých Budějovicích má propojit nová komunikace. Nyní se kvůli ní mění křižovatka Strakonické ulice a Husovy třídy.

Spojka mezi budějovickými sídlišti nedovolí noční jízdu

České Budějovice – Zajímavou dopravní kuriozitou se zřejmě budou moci už za pár měsíců pochlubit České Budějovice. Mezi sídlišti Máj a Vltava vzniká dlouho připravovaná propojka ulic Milady Horákové a Strakonické. V noci ale nemá být průjezdná, přinejmenším zpočátku.

Houslový virtuóz Jaroslav Svěcený s dcerou Julií.

Jaroslav Svěcený: Na dovolené jsem byl bez houslí. Ke konci jsem měl absťák

Praha /ROZHOVOR/ – Houslový virtuóz Jaroslav Svěcený tvrdí, že jeho pracovní zápřah nemá dobrý vliv na jeho zdraví. Proto se rozhodl zvolnit, více si vybírat koncertní místa. Když se ale s ním bavíte, říkáte si, jak to muselo vypadat, než zvolnil. Chrlí ze sebe jednu myšlenku za druhou, jeden projekt za druhým. A to si jistě ještě mnohé nápady schovává na příště. Jeho život posledních týdnů zasáhly dvě události. Jednak si po dlouhých letech dopřál s manželkou společnou dovolenou u moře. A pak jeho dcera Julie získala třetí místo na prestižní houslové soutěži. O tom všem jsme si povídali.

Marihuana. Ilustrační foto.

Se sklizní pomohli policisté

Pardubický kraj /LINKA 112 - KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Na zahradničení není nic špatného, pokud si stejně jako šestatřicetiletý muž ze Svitavska nevysejete na záhon marihuanu. „Sklizeň prováděl muž za přítomnosti policistů. Těm rostliny dobrovolně vydal ke zkoumání, zda obsahují účinnou látku tetrahydrocannabinol,“ sdělil policejní mluvčí Ondřej Zeman.

Ilustrační foto

Se sklizní pomohli policisté

Svitavsko – Na zahradničení není nic špatného, pokud si stejně jako šestatřicetiletý muž ze Svitavska nevysejete na záhon marihuanu.

Momentky z utkání Cembrit Beroun - Roztoky 5:1 (1:0).

Cembrit zvítězil v Cerhovicích

Cerhovice - Oproti minulému víkendu přivezl Cembrit Beroun k utkání třetí fotbalové třídy novou obranu, bez čtyř hráčů, naštěstí soupeřův A tým hrál zároveň v Černolicích. Zásluhou útočně laděné hry, kromě závěrečné čtvrthodiny, jasně Beroun přehrával domácí. Byl to souboj s výborným brankářem Novákem.

Muzeum starých strojů otevřelo dveře i do televizních kulis

Muzeum starých strojů otevřelo dveře i do televizních kulis

Žamberk - Tři dny po skončení docu – reality Dovolená v éře páry, která se v Žamberku natáčela v posledních dvou měsících, se Vonwillerova továrna, která v sobě skrývá Muzeum starých strojů, v sobotu otevřela veřejnosti. Nabídla řadu lákadel.

Hokejbalisté HBC Rakovník prohráli v přípravě s Mostem 1:3.

Ráčci testovali formu před Alpiqem

Rakovník /FOTOGALERIE/ – Hokejbalisté HBC Rakovník mají za sebou první a zároveň poslední přípravný duel před startem historicky druhé sezony mezi českou elitou. Ten nedopadl úplně nejhůř, když proti Mostu, který se přes léto spojil s Teplicemi, hráli dvě třetiny vyrovnanou partii. Poté ale dvakrát inkasovali a nakonec prohráli 1:3. 

Ilustrační foto

Břidličná bez bodů, dostala trojku

Po vítězném záblesku ve Vratimově mizérie fotbalistů Břidličné v nové sezoně krajského přeboru dále pokračuje. Během sobotního odpoledne se na jejím trávníku představily Dětmarovice, které zvítězily poměrem 3:0.

SK Rakovník (ve žlutém) doma porazil po dobrém výkonu Jankov 5:2

FOTO: Rakovník jede, už je třetí. A Schwendt má hattrick

Rakovník – Fotbalistům SK Rakovník posvícenský víkend vyšel dokonale. Béčko trochu překvapivě přehrálo v derby Tatran 3:1 (reportáž přineseme v zítřejším vydání) a první tým ve čtvrtém kole divize A přehrál v sousedství kolotočů Jankov jasně 5:2. Střeleckým hrdinou utkání byl Matěj Schwendt, který zaznamenal hattrick. Rakovník je v tabulce už třetí!

Tapas. Ilustrační foto.

Španělsko na talíři. Kam v Praze vyrazit na tapas?

Praha /RASTR, INFOGRAFIKA/ - Napadlo vás vzít na dovolenou své chuťové buňky? Ve městě jako Praha to není problém zvládnout za jedno odpoledne či večer. Ochutnejme třeba jednu z nejoblíbenějších dovolenkových destinací: Španělsko.

První prodejna, kterou uzavřela finanční správa v Jihomoravském kraji se nachází ve Slavkově u Brna. Její provozovatelka Helena Hlásenská ani půl roku po zavedení elektronické evidence tržeb nepořídila registrační pokladnu.

Půl roku s účtenkami EET. Úředníci zavřeli první obchody

Když tento týden vzala Jitka Stehlíková ze Slavkova u Brna za kliku zdejšího papírnictví, bylo zavřeno. Důvodem však nebyla dovolená nebo nemoc. Prodejnu na náměstí nechali zavřít úředníci finanční správy. Majitelka obchodu ani přes opakované výzvy neevidovala tržby. Než to napraví, prodejna musí být zavřená.

Vimperští florbalisté na prvním kole Českého poháru.

Florbalisté skončili čtvrtí ve skupině, dál nejdou

Vimperk - Florbalisté Šumavanu Vimperk se představili v Sezimově Ústí na prvním kole Jihočeského poháru. To se hrálo ve dvou pětičlenných skupinách, ze kterých dál postoupily týmy na prvních dvou a lepší na třetím místě.