Kreativ

ŠTÍTEK: dovolená

Účastníci Cyklo-běhu opouštějí Mladou Boleslav a míří šířit osvětu do dalšího města.

S drogami mají zkušenosti, bojují proti nim na kolech

Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ - Dvanáct dní, 38 měst, 1250 kilometrů a osm tisíc oslovených dětí. To je trasa Cyklo-běhu za Českou republiku bez drog, která letos opět vedla také přes Mladou Boleslav. Jejím cílem je nejen upozornit mládež na nebezpečí, která přináší experimentování s drogami, ale také přiblížit konkrétní dopady drog na lidské tělo a vyprávět příběhy skutečných lidí, kteří si prošli závislostí.

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek.

Kauza Bakalovy byty: Zaorálek chce znovu řešit nepovolenou podporu

Lubomír Zaorálek se jako celostátní lídr ČSSD chce vrátit ke kauze tzv. Bakalových bytů. „Pokud bych byl premiérem, znovu otevřu otázku nedovolené veřejné podpory. Kdyby se prokázala, stát může odstoupit od smlouvy, kterou v souvislosti s byty OKD učinil," řekl Deníku.

Vandalové.

Nedovolené popíjení přerostlo v ničení zábradlí

Praha/VIDEO/ - Pijáka, který zřejmě po pár doušcích alkoholu dostal takovou „sílu" že začal škodit, dopadla přímo na místě činu na Branickém náměstí hlídka strážníků. Nejprve si strážník obsluhující kamerový systém všiml skupinky, která za bílého dne popíjela na místě, kde městská vyhláška konzumaci alkoholu zakazuje, a k tomu ještě znečišťovala veřejné prostranství.

Divize 2016/2017: Klatovy (červené dresy) - Aritma Praha 0:1

FOTO: Klatovští fotbalisté pátou příčku neudrželi

Klatovy, Sušice – Fotbalisté Klatov měli v posledním divizním zápase ročníku 2016/2017 proti Aritmě Praha zvýšenou motivaci, protože chtěli uctít památku ve čtvrtek zesnulého trenéra Karla Krejčího, který naposledy působil právě v Klatovech.

Aerobičky z Angels Rakovník na závodech Mistry s mistry v Pardubicích.

Andílci mají z finále tři cenné kovy

Pardubice /FOTOGALERIE/ – V Pardubicích se uskutečnilo celorepublikové finále soutěže Mistry s mistry. Do něj postoupili jen ti nejlepší na základě umístěni během pěti jarních závodů. Několikanásobné zastoupení měly ve velkém finále i aerobičky z klubu Angels Rakovník a celkem se jim povedlo získat tři medaile!

Vilém Fendrich s partnerkou Lucy byl na Krétě.

Fotbalisté nabírali síly u moře

V sobotu končí opavským fotbalistům dovolená. Během ní část týmu nabírala síly u moře. Trojice Jan Žídek, Dominik Simerský a Tomáš Jursa se svými drahými polovičkami a malým Sebíkem se dokonce potkali v Turecku.

Ilustrační foto.

Dvorský byl na Odložilově memoriálu nejlepší z dorostenců

Třebíč - Talentovaný třebíčský sprinter Tobiáš Dvorský si po titulu dorosteneckého mistra republiky v desetiboji připsal další skalp. V předprogramu Memoriálu Josefa Odložila na pražské Julisce zvítězil v závodě dorostenců na 110 metrů překážek, když dosáhl času 14,34 s, což je aktuálně druhý nejlepší čas letošních republikových tabulek.

Ilustrační fotografie.

Chtějí ušetřit. Červená nafta z Německa je stále v kurzu

Ústecký kraj - Řada řidičů se stále snaží ušetřit a pašuje takzvanou červenou naftu, tedy nezdaněný topný olej, který je v Německu určený pro výrobu tepla. Někteří ji tankují do aut, protože je daleko levnější než běžná nafta prodávaná v Česku.

Mladý hodonínský útočník Dominik Tóth (na snímku) se ve třetím finále proti Jihlavě blýskl dvěma brankami.

Hokejbalisté Hodonína srovnali finále. Moravského mistra určí pátý duel

Hodonín – Hodonínští hokejbalisté dál živí naději na triumf v Moravské lize. Slovácký celek na stadionu U Červených domků odvrátil dva mečboly a po domácích výhrách 8:5 a 2:0 nad favorizovanou Jihlavou srovnal finálovou sérii 2:2 na zápasy. Nyní se Mráz a spol. těší na rozhodující pátý duel, který se hraje v sobotu na Vysočině.

Ilustrační foto.

Otázka na víkend: dovolená

Orlickoústecko - Čas dovolených se kvapem blíží. Chystáte se do zahraničí, nebo dáte přednost tuzemsku? Máte tip na zajímavý výlet či událost?

Ilustrační foto.

Patnáctiletý popíjel ve společnosti sestry

České Budějovice - Sokolský ostrov v Českých Budějovicích se v noci stává místem, o kterém se nezletilé děti domnívají, že je ideální pro nedovolené popíjení alkoholu.

Ilustrační foto

Derby rakovnických rezerv: Co chce divák víc?

Rakovník – V neděli na rakovnický fotbal? Možnosti jsou víc než zajímavé! Kdo se vrátí z víkendu později, může zajít na SK, který hostí druhou Vykáň a o kvalitu máte vystaráno. Zvlášť, když domácí ještě čují možnost postupu z nepostupové příčky. Kdo na víkend nikam nemíří, může zajít už ve dvě hodiny na Šamotku, kde se utkají v derby rezervy Tatranu a SK. I tohle může být hodně zajímavý mač a nic na tom nemění, že oba týmy jsou v I. B třídě zachráněny.

Španělé budou letos hlídat kvalitu jídla v hotelích obzvláště pozorně. Odmítají se nadále soudit s Brity, kteří se údajně u nich otrávili jídlem.

Španělští hoteliéři mají po krk falešných britských otrav z jídla

Ve Španělsku žije trvale asi 300 tisíc britských občanů, převážně penzistů, kteří si tady našli bydlení na důchod. S jejich penzemi a v teplém podnebí si užívají podzim života. Kromě toho sem jezdí na dovolenou další statisíce Britů. A ti našli fintu, jak si pořídit dovolenou zadarmo a ještě vydělat.

Fotbalisté Kyjova (v bílých dresech) ve 23. kole I.A třídy skupiny B podlehli Rakvicím 1:2. Sobotní duel z penalty rozhodl hostující Adam Havlena.

Kyjov podlehl Rakvicím. Utkání rozhodla kontroverzní penalta

Kyjov /FOTOGALERIE/ – Před týdnem nezvládli závěr dobře rozehraného utkání s poslední Břeclaví, v sobotu dopoledne zase neuspěli proti Rakvicím. Fotbalisté Kyjova ve 23. kole I. A třídy skupiny prohráli 1:2. Průměrný duel v 75. minutě rozhodl hostující Adam Havlena, který proměnil hodně diskutabilní penaltu.

Ilustrační obrázek

Rezerva Velvar už má jistotu

Kladensko - Velvary sice ve fotbalové III. třídě B slavily postup už před týdnem, až v neděli ale měly definitivu. Jako lahůdku si podaly poslední Zlonice, jimž nasázely rovných deset branek. Tu poslední si dali hosté sami, takže týmová kasa nejspíš nezbohatla.

Ratíškovičtí funkcionáři Petr Koplík (na snímku vpravo) a Roman Svoboda před sobotním zápasem s Veselím nad Moravou předali bývalému brankáři Romanu Pelíškovi dárkový koš.

Fotbalisté Veselí zazdili penaltu, pak na hřišti v Ratíškovicích excelovali

Ratíškovice – Nezastavila je neproměněná penalta Vardana ani zraněnými zdecimovaný soupeř. Fotbalisté FC Veselí nad Moravou si před sobotním šlágrem s Krumvířem zvýšili sebevědomí, když v souboji dvou okresních rivalů vypráskali domácí Ratíškovice 5:1. Hosté odpor Baníku zlomili třemi brankami v závěrečné čtvrthodině.

Ilustrační foto

Radničtí šokovali pyšný Bukovec

Radnice – Fotbalisté TJ Sokol překvapili sami sebe i účastníky Fortuna ligy rokycanského deníku. Nechali zapomenout na papírové prognózy v krajské 1. B třídě.

Policejní záběry z pronásledování motorkáře.

Motorkář uháněl po dálnici rychlostí 232 km/h, policii ale neujel.

Karlovarsko - Po dálnici D6 z Karlových Varů směrem na Cheb se řítil velkou rychlosti řidič motocyklu. Měl ale smůlu, že přitom předjel policejní hlídku oddělení silničního dohledu krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. Policejní radar v tu chvíli ukázel, že motorkář jel rychlostí 232 km/h.

(NE)VÍTANÍ HOSTÉ. Klienti si hojně nakupovali pobyty v hotelu Máj v centru Pece pod Sněžkou přes portál slevyzhor.cz. Dovolené se však nedočkali.

Podvedení klienti atakují hotely

Královéhradecko, Krkonoše - V nepříjemné situaci se ocitli současní provozovatelé hotelů v Krkonoších a Jizerských horách. Útočí na ně klienti, kteří uhradili pobyty na horách přes portál slevyzhor.cz, ale dovolené se nedočkali.

(NE)VÍTANÍ HOSTÉ. Klienti si hojně nakupovali pobyty v hotelu Máj v centru Pece pod Sněžkou přes portál slevyzhor.cz. Dovolené se však nedočkali.

Zbyly jim krvavé matrace. Atakují je podvedení klienti

Krkonoše - V nepříjemné situaci se ocitli současní provozovatelé hotelů v Krkonoších a Jizerských horách. Útočí na ně klienti, kteří uhradili pobyty na horách přes portál slevyzhor.cz, ale dovolené se nedočkali.