Kreativ

ŠTÍTEK: dramatická forma

Ilustrační foto

Extraligové drama přineslo body hokejbalistům Rakovníka

Plzeň – Rakovničtí hokejbalisté rozhodně neprožívají žádné extraligové podzimní bodové žně a skromně odcestovali i na stadion čtvrté Plzně. Průběh duelu ale ukázal, že bojovnost a nadšení mohou přinést konečně i bodový zisk a celkem překvapivě HBC Rakovník v západních Čechách zvítězil po samostatných nájezdech.

Emanuel Míšek se svým albem Bylinky.

Ze školního pásma vzniklo CD. A z alba bylinková divadelní hra

Třebíč – Učitel třebíčské základní školy TGM Emanuel Míšek je zároveň také básník a textař. Pro svou třídu 5. B už dříve napsal pásmo Zpáteční do Betléma, které žáci předvedli na školní besídce. Letos se pochlubí novým vystoupením nazvaným Bylinky - písničky z hrnečku.

Florbalistky Jičína byly po výhře v Brně sedmé.

Florbalistky po výhře v Brně sedmé

Jičín - Nejvyšší florbalová soutěž měla na pořadu první kolo odvetných utkání. Ženy KM automatik FBK Jičín nastoupily v Brně proti místnímu extraligovému celku K1 florbal Židenice.

Ilustrační foto

Hokejisté Rokycan pokořili Kaznějov

Rokycany – Hokejisté HK se v tabulce ligy Plzeňského a Karlovarského kraje usadili mezi elitou. Zatím jsou třetí s dvoubodovým odstupem za vedoucím Nejdkem a o bod za Klatovy B.

Stávka. Ilustrační foto.

Generální stávka: centrum bylo i v Hodoníně

Hodonín - S divadelní hrou Nebyli jsme to my! přispěl k výročí vzniku Československa hodonínský soubor Hylland Sklld. Jedním z autorů díla pojednávajícího o prosincové generální stávce z roku 1920 je básník a prozaik pocházející z Hodonína Marián Kadlčík.

Orlovanka Nela Němcová dosáhla na turnaji skvělého úspěchu spolu s parťačkou Kateřinou Mikelovou.

Sladký domácí badmintonový triumf

Orlová /FOTO/ – Od pátku do neděle proběhl v Orlové už 23. ročník mezinárodního mistrovství juniorů České republiky. Parádního úspěchu dosáhla domácí hráčka Nela Němcová.

Snímky sondy InSight na Marsu.

Na Marsu přistála sonda InSight, poslala první snímky

Americká sonda InSight dnes večer přistála na povrchu Marsu. Zkoumat bude seismickou aktivitu i objem tepla, jež vychází z vnitřku planety a ovlivňuje různé geologické procesy. Nejnáročnější z celé mise bylo přistání, které trvalo šest a půl minuty. Sonda ještě musí rozvinout solární panely, pomocí kterých bude získávat energii. Informoval o tom server BBC.  

Z inscenace Bílá nemoc ve Východočeském divadle v Pardubicích

Východočeské divadlo naposledy uvede Čapkovu Bílou nemoc

Pardubice - Pardubičtí diváci se ve středu večer rozloučí s inscenací Bílé nemoci, kterou před dvěma a půl lety na velkém jevišti Východočeského divadla nastudoval režisér Mikoláš Tyc. Nadčasové drama Karla Čapka bylo v Pardubicích v historii uvedeno pouze dvakrát – před současnou verzí jen v roce 1958 v režii Zdeňka Bittla.

VÁLEČNÍCI urvali proti Hradci Králové vítězství v prodloužení.

Děčín zvládl drama u nováčka, prodloužení rozhodly opory

Děčín – Jediná předehrávka 12. kola NBL v reprezentační přestávce se změnila v drama. Infarktovou koncovku v prodloužení však děčínští basketbalisté na palubce nováčka z Hradce Králové zvládli a ze Sokolího hnízda si vezou vítězství 90:84.

Ilustrační foto

Démoni po statečném výkonu padli s vedoucími Teplicemi

Česká Lípa – Fanoušci českolipských futsalistů zažili napínavé utkání, avšak se šťastným koncem pro hostující celek FC Svarog. Tepličtí v pátečním duelu přehráli domácí Démony Česká Lípa 7:5 hlavně díky vydařené první půli a dostali se tak na první místo Varta ligy.

Jihostroj České Budějovice - Liberec

Drama jako hrom, pět setů a vítězný tie break

České Budějovice - Úvodní dva balony patřily ukrajinskému blokaři Jihostroje Valeriji Toduovi. Oba znamenaly body pro domácí. Na utkání dorazila výborná divácká návštěva, Jihočeši přitlačili na servisu, především Šotola a Kraffer (oba hráli den před tím I. Ligu za EGE ČB) a náskok domácího celku byl na světě.

II. liga západ: Malibu Mladá Boleslav - Boca Chotěboř.

Růžovky urvaly výhru v závěru

Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ - Pořádné drama se šťastným koncem za sebou mají druholigoví futsalisté boleslavského Malibu. Ve druhém domácím zápase v řade dokázali odčinit vysokou porážku z minulého víkendu od Kladna.

Na rok dopředu rezervované termíny a spousta z nich již nyní vyprodaných – to je nový fenomén, divadelní hra pro čtyři herečky nazvaná Můžem i s mužem. Nejinak to vypadalo předposlední listopadový čtvrtek v kolínském Městském společenském domě v Kolíně.

Čtyři herečky na mejdanu beznadějně vyprodaly společenský dům

Kolín /FOTOGALERIE/ - Na rok dopředu rezervované termíny a spousta z nich již nyní vyprodaných - to je nový fenomén, divadelní hra pro čtyři herečky nazvaná Můžem i s mužem. Nejinak to vypadalo předposlední listopadový čtvrtek v kolínském Městském společenském domě v Kolíně.

Ilustrační foto.

Basketbalisté zadělali na drama, Olomouci ale podlehli

Olomouc, Jihlava – Basketbalisté BC Vysočina si na palubovce týmu Basketbal Olomouc brousili zuby na cennou výhru, a nebyli k ní ani daleko, ale domácí nakonec odrazili závěrečný nápor hostů a dotáhli vyrovnaný mač do vítězného konce.

Na výhru proti Kopřivnici si museli hráči Nového Veselí (na snímku Nikola Sekulič) sáhnout až na dno svých sil.

Drama přineslo další dva body

Nové Veselí – Další dva body si na své konto v 10. kole Extraligy mužů v sobotu připsali hráči Nového Veselí, když ve vlastní ZDT Aréně zdolali v dramatickém utkání Kopřivnici 26:25. „Tomu utkání by možná více slušela remíza, ale my jsme byli šťastnějším mužstvem,“ připustil kouč Sokola Pavel Hladík.

Basketbalové derby mezi Ústím a Děčínem.

FOTO: Děčín smutní. Válečníky postihl v derby kolaps

Ústí n. L., Děčín - Basketbalové derby o krále severu naplnilo ústecké Sportcentrum Sluneta znovu až po střechu. Derby dvou nesmiřitelných rivalů, Ústí a Děčína, patří vždy k ozdobám Kooperativa Národní basketbalové ligy a nejinak tomu bylo i ve středu.

Severočeské basketbalové derby Ústí nad Labem - Děčín.

FOTO: Ústí v extázi! Sluneta ovládla derby severu

Ústí nad Labem - Basketbalové derby o krále severu naplnilo ústecké Sportcentrum Sluneta znovu až po střechu. Derby dvou nesmiřitelných rivalů, Ústí a Děčína, patří vždy k ozdobám Kooperativa Národní basketbalové ligy a nejinak tomu bylo i ve středu.

Budova Západočeského divadla v Chebu.

Vánoční hra navodí správnou atmosféru

Cheb - Tu pravou vánoční atmosféru bez shonu a stresu navodí nové představení v Západočeském divadle v Chebu. Jde o Rakovnickou vánoční hru, která bude mít premiéru 30. listopadu.  

Tomáš Šulaj. Ilustrační foto.

Tomáš Šulaj a Pavel Šupina půjdou do naha

Slovácké divadlo začalo po nedávno uvedeném pohádkovém muzikálu Anička a bylinkové kouzlo připravovat další novinku. Tou je absurdní komedie francouzského dramatika Sébastiena Thiéryho Dva úplně nazí muži. Inscenace odstartuje nové předplatné na rok 2019, které se skrývá pod sloganem „Přijďte na kus!“, a se souborem ji nastuduje režisér Lukáš Kopecký.

Klíčová postava Králova Dvora byl gólman Patrik Zítka, který inkasoval jen jednou.

Nováček nebo favorit, dostanou sedmičku!

Králův Dvůr - Florbalisté králodvorského Lucernu „chytli slinu”. Na horké půdě silného Turnova nastříleli sedm branek oproti soupeřově jedné a vyrovnali tak zatím rekordní výsledek dosažený nedávno proti nováčkovi z Děčína. Střelecké ambice Turnovských krotil vynikající gólman Zítka, právem vyhlášený nejlepším hráčem zápasu za T.B.C.

Kladno (v modrém) - Kadaň nečekaně 3:4.

Profíkům předvedla Kadaň, jak na věc

Kladno – Minimálně jednou za sezonu padne na kladenské hokejisty pořádná deka. Přikryla je v neoblíbeném pondělním utkání Chance ligy doma s Kadaní, když si z nich udělala dobrý den Kadaň, outsider soutěže. Vyhrála zaslouženě 4:3 a domácí aby se začali opravdu bát o samotný postup do play-off.

Ilustrační foto.

V korfbalové extralize se dařilo favoritům. Brno přes zmatky stále neporažené

Brno - Podle předpokladů. Třetí kolo nejvyšší korfbalové soutěže nenabídlo žádné překvapení. Z výhry se v obou duelech radovali papíroví favorité. Ve sváteční sobotu vyhrálo Brno 26:23 nad Prostějovem a připsalo si třetí úspěch ze tří utkání, ve druhém klání kola pak České Budějovice doma přehrály 27:22 Znojmo.

Baletní představení Jihočeského divadla Tramvaj do stanice Touha.

Tanečníci spojili balet s herectvím

České Budějovice – Spojení baletu s herectvím. Takový oříšek si na sebe vzal režisér a choreograf Libor Vaculík s páteční premiérou baletu Tramvaj do stanice Touha. Taneční drama vzniklo podle stejnojmenné knižní předlohy Tennessee Williamse.

Ilustrační foto

Maratony Kocourům svědčí

Ústí nad Labem – Pokud bychom v letošní sezoně volejbalové extraligy hledali specialisty na pětisetová dramata, jednoznačně by padla volba na hráče Příbrami.

Basketbalisté Olomoucka (ve žlutém) porazili Hradec Králové

Olomoucko se o výhru nad posledním strachovalo až do konce

Zbytečné drama. Basketbalisté Olomoucka měli utkání proti poslednímu Hradci Králové zpočátku pod kontrolou, ale v poslední čtvrtině se Královští Sokoli dotáhli na rozdíl dvou bodů a Hanáci se v závěru pořádně zapotili.

Ilustrační foto

Pohár: Sokolové uklovali Pantery

Pardubice - Vydřený postup. Ale také zbytečně zkomplikovaná situace. Pardubičtí florbalisté vedli po dvou třetinách 5:2, nechali ale soupeře vyrovnat. K jejich radosti měl ale poslední slovo Jan Kourek.