Kreativ

ŠTÍTEK: dramatická forma

PAVEL BUDÍNSKÝ - trenér BK Děčín.

Děčín prohrál doma. Svitavy rozhodly v poslední vteřině

Děčín – Smolná třináctka. Středeční 13. kolo Národní basketbalové ligy Válečníkům přineslo porážku. Děčín sice udělal ve šlágru o druhé místo tabulky v závěru zápasu proti svitavským Turům neskutečné drama, přesto jeho domácí tvrz padla a prohrál 77:79.

Václav Havel v roce 2004.

Stát podpoří životopis o Havlovi i drama o Hančovi a Vrbatovi

Osm českých celovečerních filmů. Tolik podpoří Státní fond kinematografie v dalším roce. Nejvyšší hodnocení dostal životopisný film Havel scénáristy a režiséra Slávka Horáka. Mezi podpořenými je také film Admin, který připravuje držitel Křišťálového globu za režii z posledního ročníku KVIFF Olmo Omerzu.

Ilustrační foto

Krajská I. A třída pod taktovkou Slavie B

Karlovarský kraj – Krajská I. A třída má úspěšně za sebou první polovinu, podzimní. V té se rozhodovalo o podzimním mistru soutěže až v samotném závěru soutěže, kdy na fotbalový trůn vystoupala rezerva karlovarské Slavie.

Hlavní roli ve filmu Vice ztvárnil Christian Bale.

Dick Cheney i Lady Gaga. Pořadatelé oznámili nominace na Zlaté glóby

Nejvíce nominací na letošní americké filmové ceny Zlatý glóbus získal snímek Vice o někdejším americkém viceprezidentovi Dicku Cheneyem, který byl navržen v šesti kategoriích, včetně nejlepší film-komedie. Jen o jednu nominaci méně mají romantické drama Zrodila se hvězda se zpěvačkou Lady Gaga, road-movie Green Book a historický film Favoritka. Nominace byly oznámeny dnes v Los Angeles.

Vězeň na Druhé avenue

V hlavních rolích Simona Stašová a Kamil Halbich

Třebíč - Úžasně vtipná komedie o životě manželů, v hlavních rolích se Simonou Stašovou a Kamilem Halbichem. To je úspěšná divadelní hra Neila Simona Vězeň na druhé avenue, kterou v pondělí 10. prosince od 19 hodin v divadle Pasáž uvede Městské kulturní středisko Třebíč a Agentura Harlekýn Praha.

Jan Maléř

Pejsek a kočička nebudou

Plzeň – Herec Jan Maléř, člen činohry DivadlaJ. K. Tyla (DJKT) v Plzni, si poranil ruku, a tak nemůže chodit po čtyřech.

Hokejisté Přerova porazili Benátky nad Jizerou 4:0. Vojtěch Tomi.

Benátky nestačily na Zubry

Přerov /FOTOGALERIE/ - Hokejisté Benátek v Chance lize nenavázali na dvě utkání, v nichž bodovali, a svůj prosincový program odstartovali prohrou v Přerově. Zubři na vlastním ledě nepřipustili žádné drama a Středočechy porazili vysoko 4:0. V prvních dvou třetinách Přerovští vstřelili po jedné brance a svoji výhru podtrhli dvěma zásahy v závěrečné části.

Festival Libický divadelní podzim je už minulostí.

Přehlídku zakončila pohádka a současné drama

Libice nad Cidlinou /FOTOGALERIE/ - O víkendu skončil v místním kulturním domě 17. ročník festivalu Libický divadelní podzim. Pořadatelé z libického spolku Vojan nabídli obecenstvu od října do prosince deset představení. Pět jich bylo určeno dětem a pět dospělým divákům.

Ilustrační snímek.

Kopřivnice neprošla zkouškou ohněm, nestačila na Žďár nad Sázavou

V sobotu na hokejisty Kopřivnice čekala zkouška ohněm, tedy zápas proti „plamenům“ ze Žďáru nad Sázavou, nejlepšímu týmu skupiny Jih a jednomu z velkých favoritů na postup do První ligy. Tatra hrála do poslední chvíle o dobrý výsledek, nakonec prohrála se vztyčenou hlavou 2:5.

Ilustrační foto

Z jasného zápasu udělali futsalisté pořádné drama

Stochov – V šestém kole krajského přeboru ve futsale se po povedeném prvním poločase futsalisté Atlanticu Rakovník nakonec strachovali o body. Vítězství nad celkem AFC Kralupy nad Vltavou ale uhájili a do tabulky si připsali všechny body.

Hokejisté Vsetína. Ilustrační foto

Hokejisté Vsetína sahali po bodu na ledě Motoru

Velký boj absolvovali v sobotním 30. kole první ligy hokejisté Vsetína. Na jihu Čech sice střelecky za domácími Českými Budějovicemi zaostávali, ale gólově to bylo drama až do neúspěšného konce.

ŠOSáci a jejich představení Hotel Blackout ve Volarech.

ŠOSáci zajeli do Volar s představením Hotel Blackout

Volary - Prachatičtí divadelníci dovezli do Volar svou velmi úspěšnou divadelní hru Hotel Blackout. Komedii, kterou Jaromír Hruška napsal, je ŠOSákům, jak se prachatickým divadelníkům lidově říká ušita na míru.

Jan Řezníček (na snímku vlevo) se svými spoluhráči Tomášem Jursou a Tomášem Smolou.

Záložník Opavy Řezníček po smolném dramatu se Spartou: Nemáme se za co stydět

Trenér opavských fotbalistů Ivan Kopecký ve středu překvapil sestavou, kterou nasadil do pohárového střetnutí proti pražské Spartě. Udělal šest změn, na lavičce zůstaly opory jako například Zavadil, Kayamaba, Svozil, Jursa, Smola či Šrom. Jedním z hráčů, kteří se místo nich na trávníku objevili, byl i záložník Jan Řezníček (26).

Josef Hušbauer střílí.

Promarněný postup, věděl slávista Hušbauer po prohře v Bordeaux

Místo oslav to bude ještě drama. Fotbalisté Slavie prohráli na hřišti Bordeaux 0:2 a o postup do jarních bojů v Evropské lize budou muset ještě usilovat v posledním zápase skupiny C proti Petrohradu. S výsledkem ani výkonem ve Francii slávisté po utkání vůbec spokojení nebyli.

Ilustrační foto.

Jihlavsko uvidí vánoční příběh malého Vašíka

Jihlavsko - Neobyčejným, pohádkovým příběhem malého Vašíka zpestří letošní předvánoční čas třešťští ochotníci. Představení Štědrý večer si DS Jana Lišky připravil nejen pro děti, ale i pro dospělé. Během prosince se s ním představí v několika obcích na celém Jihlavsku.