Kreativ

ŠTÍTEK: dramatická forma

Ilustrační foto

Na bod jsme měli, litoval Sandr po přestřelce s Jabloncem

Jablonec – Tápání Legie Příbram ve druhé futsalové lize pokračuje. O uplynulém víkendu připsala již třináctou porážku v probíhající sezoně. Utrpěla ji na půdě Jablonce, který příbramského nováčka soutěže porazil po vyrovnaném průběhu a pěkné přestřelce 8:6.

Ilustrační foto.

Hokejisté se na ledě outsidera báli o výhru

Neratovice – Vítězství, které lze označit za povinné, vybojovali příbramští hokejisté na ledě posledního celku Krajské ligy z Neratovic, kde zvítězili 5:7, ačkoliv se museli o tři body strachovat do posledních vteřin.

Ilustrační foto

Má to být jednoznačná práce. A nebo snad ne?

Hradec Králové, Svitavy - Druhý proti poslednímu. Tým se třinácti výhrami na kontě proti soupeři, jenž doposud zvítězil jednom dvakrát. Východočeské derby, které nabízí dvacáté dějství nejvyšší soutěže basketbalistů, zdánlivě nemůže přinést drama. To je ovšem teorie. Jaká bude praxe, to se uvidí na palubovce.

Luboš Palata

Glosa Luboše Palaty: Mayová by měla jít

Nevyšlo to před Vánoci, nevyšlo to ani v lednu. Premiérka Theresa Mayová se křečovitě drží kormidla, které vede Británii na útes chaotického brexitu. Tam, kde si přejí Spojené království mít jen nejšílenější brexitáři.

Rodrigo Taverna v šanci před brankářem Kubíčkem.

Brno v Teplicích kousalo. Domácí si výhry musí vážit

Teplice – Dvanáct zápasů, jedenáct výher. Bilance, která teplický Svarog před utkáním s Brnem zdobila, ho pasovala do role jasného favorita. Svěřenci staronového kouče Bruna, který měl před domácím publikem v pátek po pěti letech obnovenou premiéru, úlohu splnili, ale na tři body se proti Helasu pořádně nadřeli. Hosté bojovali, kousali, škrábali, na hřišti nechali doslova duši. Navíc jim výtečně zachytal gólman Kubíček. Přesto na body nedosáhli.

Počestné dámy v róbách i ženštiny pokleslých mravů, gentlemani v oblecích s motýlky, drsní pistolníci nevalné pověsti a šantánové tanečnice. To všechno je divoký západ a to všechno nabídl i Divadelní ples v Sokolovně v Brodku u Přerova, který odstartoval

OBRAZEM: Na divadelním plese v Brodku svištely kulky pistolníků

Počestné dámy v róbách i ženštiny pokleslých mravů, gentlemani v oblecích s motýlky, drsní pistolníci nevalné pověsti a šantánové tanečnice. To všechno je divoký západ a to všechno nabídl i Divadelní ples v Sokolovně v Brodku u Přerova, který odstartoval v sobotu večer jako již patnáctý novodobý ples brodeckého divadelního souboru J. K. Tyla.  

Basketbal. Archivní foto.

Lokomotiva udolala po bitvě Písek

Plzeň – Basketbalisté plzeňské Lokomotivy hostili v pátečním utkání 15. kola první ligy tabulkového souseda z Písku. A podle očekávání to bylo velké drama.

Brno doma kapitulovalo s Litvínovem.

Litvínov šokoval mistra a uťal sérii porážek

Brno - Po třech porážkách v řadě se Litvínov konečně vzchopil. Verva, která bojuje na hraně předkola play-off, zlomila černou sérii na ledě mistrovské Komety, kde vyhrála 5:3. Vítězný gól si připsal v 54. minutě Hanzl ve vlastním oslabení, dva góly dal Hübl, jednou se trefil ex-brněnský Kašpar.

Ve Slaném vyhořelo řidiči auto. V srpnu jiné utopil.

Ve Slaném vyhořelo řidiči auto. V srpnu jiné utopil

Slaný /FOTOGALERIE/ - V neděli 13. ledna krátce před sedmnáctou hodinou vyjížděli slánští hasiči k požáru osobního auta značky Peugeot. Hořet začalo v Palackého ulici. Požár vznikl v motorovém prostoru. Za několik minut se podařilo oheň zlikvidovat.

Madraha, historicko-divadelní kroužek při ZŠ Dukelská, vystoupil v rámci přehlídky amatérských divadelních souborů Setkání, v Domě kultury ve Strakonicích.

Madraha pobavila s veselohrou

Strakonice - Madraha, historicko-divadelní kroužek při ZŠ Dukelská, vystoupil v rámci přehlídky amatérských divadelních souborů Setkání, v Domě kultury ve Strakonicích.

K utkání domácí Vlci nastupovali již bez Tomáše Plíhala , který odešel do německého Landshutu a se snahou napravit kolaps ze středečního utkání s Kolínem.

FOTO: Vlčí smečka roztrhala Lvy. Jablonečtí hokejisté vstřelili soupeři osm golů

Jablonec nad Nisou – K utkání domácí Vlci nastupovali již bez Tomáše Plíhala, který odešel do německého Landshutu a se snahou napravit kolaps ze středečního utkání s Kolínem. V něm sice vedli po první části 4:0, ale takto rozehraný zápas nakonec prohráli! A Mostečtí Lvi patří k hodně ofenzivně laděným týmům, takže se dala čekat třeba i gólová přestřelka.

Jeden z jedenácti. Oslava bratrů Marešových s Felipem (uprostřed) po chrudimském gólu.

Nádech a konec. Futsalisté přejeli také Ostravu

Ostrava – Bez soucitu. Souboj prvního s posledním týmem přinesl dvojciferný výsledek a vysokou výhru chrudimského ERA-PACKu. Zprvu to ale vypadalo na drama. Ještě ve dvanácté minutě prvního poločasu vedli vysokoškoláci z Ostravy, nápor favorita však ustát nedokázali.

Ilustrační foto

Největší drama je ve čtyřce

Benešovsko – Po týdenní pauze během svátečního období se minulý týden opět rozeběhly okresní soutěže stolních tenistů. Na týmy čekalo první kolo odvetné části sezóny.

FBC Plzeň - Mukařov

Florbalisté FBC Plzeň porazili těsně Mukařov

Plzeň – Důležité tři body vybojovali o víkendu florbalisté FBC Plzeň. Na západ Čech zavítal Mukařov a svěřenci trenéra Pavla Strejčka potřebovali nutně zvítězit, pokud chtěli nadále živit šancina účast v play off.

Ivana Chýlková.

Antická klasika s narážkami na současnost

Nekorektní revue aneb sentimentálněsenilní stařeckou last minute tragédii Bond/Médea představí zítra premiérovému publiku pražské divadlo Studio DVA. Pod režijní taktovkou bratří Cabanů se v hlavních rolích objeví Ivana Chýlková, Jan Kraus a Petr Fejk.

II. hokejová liga: HC Vlci Jablonec nad Nisou - SC Kolín 4:6 (4:0, 0:3, 0:3).

Místo debaklu tři body. To jsou Kozlové

Jablonec nad Nisou /FOTOGALERIE/ - Ten zápas zaváněl debaklem. I když hokejisté Kolína na ledě nebyli nijak horší, po první třetině prohrávali 0:4. V Jablonci, u lídra skupiny, to vypadlo skutečně na debakl. Jenže ejhle, Kozlové do toho šlápli a minutu a třináct sekund před koncem stříleli vedoucí branku. Tomu se říká obrat. Nakonec v dalším kole druhé ligy vyhráli 6:4.

Klicperovo divadlo v Hradci Králové.

Klicperovo divadlo uvede ještě čtyři premiéry

Hradec Králové - Hradecké Klicperovo divadlo uvede v sezoně 2018/2019 ještě čtyři premiéry. První letošní premiérou bude 16. března na hlavní scéně divadelní klasika Lakomec v režii Michala Háby.

Muž obžalovaný z brutálního útoku v ostravské tramvaji, ke kterému došlo v prosinci 2017,

„Kdyby to bylo nutné, vystřelila bych,“ prohlásila hrdinka z tramvaje

VIDEO/ Jen málokdo by v křehké a nesmělé mladé ženě, která ve středu svědčila u Krajského soudu v Ostravě, hledal hrdinku. Právě ona zřejmě zachránila život muži, jenž se stal obětí brutálního nesmyslného útoku. Násilník dostal šest roků vězení. Na své běsnění si nepamatoval

Rami Malek se členy legendární skupiny Queen

Zlatý glóbus získal film Bohemian Rhapsody i tragikomedie Green Book

Zahraniční novináři už po sedmdesáté šesté rozdali ceny pro nejlepší filmovou a televizní tvorbu uplynulého roku. Nejlepším snímkem bylo podle nich hudební drama Bohemian Rhapsody, v kategorii komedií a muzikálů zvítězila tragikomedie Green Book vycházející ze skutečných událostí. Nejlepším cizojazyčným snímkem byl vyhlášen mexický zástupce, černobílé drama Roma.  

Z utkání Kolín - Kobra (6:3).

Kozlové ohrozili lídra, jeho skalp ale nezískali

Sokolov – Kolínští hokejisté sahali v Sokolově po remíze. U týmu, který je nejlepší ve druhé lize, nastřílel doposavad nejvíce gólů (pět na zápas pozn.red.), nejméně inkasoval (necelé dvě branky na utkání pozn.red.), hráli o bod do poslední minuty.

Jihlavský DIOD.

Noc tlachů se bude věnovat nejrůznějším průšvihům

Jihlava - Novinku si na rok 2019 připravili v jihlavském DIODu. Je to projekt Kino DIOD, v lednu se prostřednictvím filmu Soumrak vrátíte na začátek 20. století do divukrásné Budapešti. Dále vás čeká oblíbená PechaKucha Night (neboli noc tlachů) na téma průšvihy, povídání dobrodruha Dana Přibáně, vyprodaná inscenace Turnový háj v podání brněnského divadla Husa na provázku a mnoho dalšího.

Z utkání BC Geosan Kolín - Svitavy 90:95.

O'Brienovo představení snů. Tuři zvládli závěrečné drama a vyloupili Kolín

Svitavy /KOOPERATIVA NBL/ – Famózní vystoupení Seana O'Briena nasměrovalo svitavské basketbalisty ke dvanáctému vítězství v sezoně. Američan zaznamenal za svých třiatřicet minut na palubovce devětadvacet bodů (střelba z pole 13/12), třináct doskoků a sedm asistencí (užitečnost 48!!). Jeho výkon položil základy k cenné výhře a udržení druhého místa v tabulce.

BK Opava - BK Olomoucko 102:92

Důležité vítězství Opavy režírovali Klečka s Gniadkem

VIDEO, FOTOGALERIE/ Vstup do roku 2019 opavským basketbalistům vyšel. Po výborném výkonu porazili Slezané na domácí palubovce nebezpečné Olomoucko 102:92. Pod toto vítězství se výraznou měrou podepsal Radim Klečka, autor jednatřiceti bodů, kterému skvěle sekundoval Martin Gniadek.

Jan Palach, kterého ztvárnil Viktor Zavadil.

Nominace filmových kritiků? Jasně vévodí Jan Palach

Nejvíce zaujal loni domácí kritiky film Jan Palach. Drama Roberta Sedláčka posbíralo šest nominací, včetně kategorie nejlepší film, režie a hlavní herecké výkony. Celkem dosáhlo na nominace Cen české filmové kritiky 14 děl.

Rodinné vazby. A vzácné chvilky štěstí (vpravo Timothée Chalamet)

I Beautiful Boy se může prát se životem

Beautiful Boy. Hrdina stejnojmenného amerického snímku, jenž vstoupil do kin, je vskutku pohledný. Ale život s ním je trnitý. Osmnáctiletý Nic je totiž závislý. Od nevinné marihuanové cigarety dospěl k tvrdým drogám ničícím jeho fyzickou i duševní schránku. Jak se to stalo, když žije v dobré rodině a do vínku dostal krásu, talent a slibné vzdělání?  

Lucia Mikulčík s pohárem a malou dcerou.

A teď zase musíme jít krůček po krůčku, radí Lucia Mikulčík

Most /ROZHOVOR/ - První cíl splněn. Černí andělé z Mostu vybojovali a obhájili Český pohár v házené. Ve finále si stejně jako před rokem poradili s pražskou Slavií (30:25). Omlazený mostecký tým si sedl. „Ukazuje se, že naše družstvo se formuje správnou cestou,“ těší zkušenou křídelnici Černých andělů Luciu Mikulčík.