Kreativ

ŠTÍTEK: dramatická forma

Malou přehlídku amatérského divadla zahájí v divadle na nádraží představením známé hry Hospoda Na mýtince v podání divadelního souboru Jirásek z Nového Bydžova.

Meziměstské divadelní hry zahájí Hospoda Na mýtince

Již po 56. ožijí prkna zdejšího divadla po následující měsíc přehlídkou amatérských divadelních souborů Meziměstské divadelní hry. Malou přehlídku amatérského divadla zahájí v sobotu 2. listopadu od 18 hodin v divadle na nádraží představením známé hry Hospoda Na mýtince v podání divadelního souboru Jirásek z Nového Bydžova.

Terminátor: Temný osud

Program kina Hvězda na neděli 3. listopadu

Neděle v kině nabídne filmovým nadšencům pobavení u animovaného filmu, fantastické dobrodružství s Angelinou Jolie, historické drama a poslední scény Terminátora.

Terminátor: Temný osud

Program kina Hvězda na neděli 3. listopadu

Neděle v kině nabídne filmovým nadšencům pobavení u animovaného filmu, fantastické dobrodružství s Angelinou Jolie, historické drama a poslední scény Terminátora.

Česká tenistka Karolína Plíšková v utkání Turnaje mistryň v Šen-čenu

Důležitá výhra. Plíšková zvládla drama a bude hrát semifinále

Bláznivý zápas měl bláznivou tečku. Soupeřka pod tlakem poslala na druhou stranu kurtu vysoký oblouk, Karolína Plíšková si na něj počkala a chystala se k drtivé smeči. Předpisově se rozmáchla raketou, jenže míček poslala jen do pásky. Kulatý nezmar se po okamžiku napětí líně překulil přes síť. Vzorové „prasátko“ znamenalo proměněný mečbol.

Ilustrační fotografie.

Drama. Lvice udolaly Žabiny

V napínavé a dramatické bitvě basketbalistky Hradce Králové přetlačily Žabiny Brno 80:76. Výhra Lvic se ale v předehrávce 10. kola Ženské ligy nerodila lehce.

Dopravní nehoda na náměstí ve Zbraslavicích.

Řidič skončil s autem na cizím dvoře, dechovou zkoušku na alkohol odmítl

Drama jak z akčního filmu se odehrálo v úterý 29. října večer v centru Zbraslavic. Řidič tam doslova prosvištěl a v dolní části náměstí to 'narval' do vrat domu a skončil na cizím dvoře. Řidič byl pravděpodobně pod vlivem alkoholu. Tomu nasvědčuje i fakt, že se po nehodě odmítl podrobit dechové zkoušce. V autě s ním jeli další dva spolujezdci.

Radost šumperských florbalistů. Ilustrační foto

Výhra v Krnově posunula Asper do čela divize

Bylo to drama, ale Asper nedělní utkání v Krnově zvládl. Šumperští divizní florbalisté tak udrželi neporazitelnost a po šesti kolech stále mají jako jediní plný počet bodů a vedou tabulku.  

Chomutov (v bílém) v hitu první ligy s Karlovými Vary, který vyhrál o gól.

OBRAZEM: Takhle vypadala florbalová bitva nejlepších

Sváteční bitva dvou nejlepších florbalových celků první ligy měla říz. Kdo přišel do sportovní haly v Chomutově, tak nelitoval. Domácí v dramatu urvali tři body po těsné výhře 9:8, které tleskalo téměř 450 fanoušků. Jak to na hřišti vypadalo? Podívejte se do naší fotogalerie.

Řisuty slaví další výhru, tentokrát porazily Jablonec 5:2.

Drama na severu, Řisuty opět přemohly Jablonec

Hokejové Řisuty některé věci kopírují a v sobotu jim to přineslo radost. V první čtvrtině II. ligy si po debaklu 0:11 z Mostu vylepšily apetit výhrou nad Jabloncem, v sobotu se jim to povedlo znovu. Středeční prohra s Mostem 0:7 je zapomenuta, teď tým slaví triumf 4:3 nad severočeskými Vlky. "Po Mostu nám to nalilo krev do žil," těšilo kouče Michala Jägera.

Tomáš Satoranský (vlevo) v utkání proti Memphisu.

Chicago má první výhru. Drama pomohl rozhodnout i Satoranský

Tomáš Satoranský slavil v NBA v druhém duelu za Chicago první výhru v sezoně. Po úvodní porážce v Charlotte zvítězili v pátek Bulls 110:102 v Memphisu. Jediný český basketbalista v soutěži proměnil dvě střely z pole ze sedmi a zaznamenal devět bodů, dvě asistence a tři doskoky za bezmála 22 minut hry.

Třinácté kolo FNL mezi FC Vysočina Jihlava a FK Pardubice.

Poločas snů, potom drama. Vysočina zdolala Pardubice

Jihlava /FOTOGALERIE/ - Doma opět vítězně. Také po utkání s Pardubicemi drží FC Vysočina na svém stadionu stoprocentní bilanci. V předehrávce 13. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazila Jihlava lídra tabulky 3:2 (3:0) a snížila odstup na čelo tabulky.  

Komedie Bačkorové v Jihočeském divadle.

Sice Bačkorové, ale velcí přátelé

Současný chorvatský dramatik Miro Gavran si v Chorvatsku založil před 17 lety vlastní divadlo, kde uvádí svá dramata, do nichž si sám může z celého Chorvatska vybrat to nejlepší obsazení. Miro Gavran je zřejmě jediný žijící dramatik, který má vlastní festival v cizí zemi. Na jeho počest se pořádá mezinárodní divadelní festival Gavranfest, kde se uvádějí vždy hry Mira Gavrana. Letos se konal v Praze. A právě jeho komedii Bačkorové uvádí v pátek 25. října Jihočeské divadlo. 

Ilustrační foto - basketbal.

Kutnohorští basketbalisté berou jednu výhru ze dvou utkání

O víkendu sehráli basketbalisté Sokola svá první domácí utkání. V sobotu přivítali favorita soutěže Benešov, kterému podlehli až v samém závěru utkání. V neděli přijela rezerva Jindřichova Hradce a utkání nabídlo drama až do konce.

Západočeské divadlo v Chebu.

Na divadelních prknech bude MISS

Cheb - Multimediální projekt o životě na Manhattanu, to je divadelní hra MISS AmeriKa, která bude k vidění v chebském divadle.

Ilustrační foto.

Na co zajít do kina?

Kolínské Kino 99 nabídne v nejbližších dnech svým malým i velkým divákm pohádku, drama, horor, humor i romatiku. Na co můžete pod stříbrné plátno zajít?  

Eva Kotková

Kostýmní výtvarnice Eva Kotková: Horkou jehlou už nešiju

První kabát si s kamarádkou ušila v patnácti. Prvního Českého lva za kostýmy získala letos. Mezitím „oblékla“ desítky divadelních her, filmů i seriálů. Na sebe už kostýmní výtvarnice Eva Kotková dávno nešije. Možná ale znovu začne, až dosází svůj první les.

Zlatokopky, kino Vodňany dnes večer.

Promítnou komediální drama inspirováno skutečnými událostmi

Zlatokopky, které benešovské kino promítne ve středu 23. října v 19.30 hodin, je komediální drama inspirováno skutečnými událostmi. Sleduje příběh několika pracovnic striptýzového klubu, které se rozhodnou vzít svůj osud do vlastních rukou a finanční mizérii řešit klientelou tvořenou finančníky z Wall Streetu, kteří do klubu chodí pravidelně.

Divadlo A. Dvořáka v Příbrami.

Do Příbrami zavítá večer Divadlo Ungelt s hrou Taneční hodiny

Jak naučit tančit autistického profesora, který nemá rád doteky? Stačí ho poslat k profesionální tanečnici. Co na tom, že má nohu v ortéze a sotva chodí… To je v kostce zápletka divadelní hry Taneční hodiny v podání Divadla Ungelt, kterou dnes večer uvádí na své velké scéně příbramské divadlo. 

Městské divadlo ve Znojmě.

Tip na pondělí 21. října: Divadlo nabídne Madam Rubinstein

Komediální drama o sklonku života průkopnice kosmetického průmyslu, Australanky Heleny Rubinstein nabídne v pondělí večer znojemské Městské divadlo. Pod režijním vedením Petra Svojtka hrají Dana Syslová, Milena Steinmasslová a Jiří Hána.  

Klicperovo divadlo v Hradci Králové připravilo premiéru divadelní hry Spáč ve Studiu Beseda.

Divadlo náhle zrušilo premiéru Spáče

/FOTOGALERIE/ Jen pár hodin před představením muselo Klicperovo divadlo v Hradci Králové doslova na poslední chvíli zrušit plánovanou sobotní premiéru divadelní hry Spáč. Stejně tak se neodehraje ani pondělní první repríza.

staříci

Staříci jdou na svou poslední misi

Staříci je české drama Martina Duška a Ondřeje Provazníka, kterou benešovské kino uvádí v úterý 22. října od 19.30 hodin. Z amerického Oregonu přilétá na pražskou Ruzyň emigrant Vlastimil Reiner, válečný veterán a bývalý politický vězeň.

Královna černé magie bude i pro děti.

Do kin se vrátí zlá královna ze Šípkové Růženky

Zloba: Královna černé magie je pohádka, kterou benešovské kino promítne o víkendu 19. a 20. října od 17 hodiny. Toto fantasy drama vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen.

Opilý pár se v Praze na Florenci napadal, žena měla dítě v náruči. Zakročila městská policie.

Drama na Florenci: láhev „tvrdého“, hysterická žena a kojenec v náručí

/VIDEO/ Konflikt podpořený notnou dávkou alkoholu museli řešit v úterý po třetí hodině odpolední strážníci městské policie v Praze na Florenci. Člen ostrahy autobusového nádraží hlídku upozornil, že muž se ženou se vzájemně fyzicky napadají a oba jsou zjevně podnapilí. Dramatická událost byla podpřena tím, že žena měla navíc zhruba roční dítě v náručí.

Xenofobie bere otcům při výchově z rukou všechny trumfy (Milan Ondrík a František Beleš).

Budiž světlo: Hon na dobré lidi

/RECENZE/ Na letošním karlovarském festivalu strčil české filmaře do kapsy. Zatímco ti v hlavní soutěži chyběli, Slovák Marko Škop budil dramatem Budiž světlo pozornost a hlavní představitel Milan Ondrík vyhrál hereckou cenu. Teď je film v našich kinech.