Kreativ

ŠTÍTEK: dramatická forma

Kino Modrý Kříž v Kutné Hoře.

Film Nabarvené ptáče můžete vidět v Kutné Hoře

Válečné drama Nabarvené ptáče v česko – slovensko – ukrajinské koprodukci míří po účasti na filmovém festivalu v Benátkách, kde získal od studentské poroty ocenění Film pro UNICEF,do českých kin.

V hlavní roli dramatu Stehy se představí herečka Snežana Bogdanovič.

Tip Deníku: Filmový klub uvede drama o švadleně Stehy

Hodonín - Ana žije zdánlivě poklidný život švadleny a matky dospělé dcery. Uvnitř ji ale sžírá traumatický zážitek. Před dvaceti lety jí totiž po porodu řekli, že její dítě zemřelo. Ana tomu ale odmítá uvěřit. „Sílí v ní podezření, že novorozeně ukradli a skončilo v jiné rodině," uvádí pořadatelé.

Tísnivým Tichým dotekům vládne Eliška Křenková

Tísnivým Tichým dotekům vládne Eliška Křenková

/TRAILER/ Tajemné a těžko hmatatelné jsou Tiché doteky, křehký vztahový film, jímž debutuje režisér Michal Hogenauer. Působivě vyprávěné komorní drama v hlavní roli s Eliškou Křenkovou vstoupí do českých kin 3. října.

Policista Petr Balog.

Policista vytáhl z řeky chlapce

Loket – Drama se šťastným koncem. Takto výstižně by se dala nazvat situace z neděle 8. září v Kynšperku kdy policista vytáhl z řeky Ohře nezletilého chlapce. Ten navíc trpící autismem.

Ilustrační foto.

Kuželkáři nabídli dvě vítězná dramata

Rokycany – Doslova pár hodin před ligovým startem se podařilo zprovoznit stávkující techniku v herně SKK Rokycany v Jiráskově ulici. Naši kuželkáři začínali v sobotu dvěma výhrami a jedním nezdarem.

Ilustrační foto.

Derby rozhodly až pokutové kopy

Bylo to drama se vším všudy. Okresní derby v nejnižší krajské soutěži skončilo v normální hrací době nerozhodně 2:2. O vítězi tak musely rozhodnout dodatkové pokutové kopy. V nich byli úspěšnější libličtí fotbalisté, kteří si díky tomu z Býchor odvezli druhý bod (1:3).

Ztracený chlapeček se díky všímavému kolemjdoucímu a strážníkům dostal během chvíle zpět ke své matce.

VIDEO: Drama se šťastným koncem dojalo Pražany. Batole zachránil cyklista

Proboha, kde je?! Vzlykající čtyřiatřicetiletá žena volala ve středu na tísňovou linku pražské městské policie, že se jí v Letenských sadech ztratil zhruba dvouletý chlapec a ona ho už nějakou dobu hledá. Drama mělo šťastný konec. Mezitím totiž batole na odrážedle našel na frekventované silnici pozorný cyklista a předal jej strážníkům.

Zápas mezi Tureckem a USA

Bůh chránil Ameriku a Češi mohli slavit. Jak basketbalisté prožívali drama?

/OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE DENÍKU/ Měl to být vrchol skupiny E. Spojené státy americké a Turecko patřily před zahájením šampionátu k hlavním adeptům na postup. Vrchol to byl a na tento zápas se bude dlouho v basketbalových kruzích vzpomínat. Utkání svého poslední soupeře v Šanghaji se nemohli nechat uniknout ani čeští reprezentanti. Rozdělili se na dvě skupiny. Jedna sledovala duel na hotelu, druhá s českými fanoušky v Czech house.  

Ochotníci z Divadla v Lidovém domě zkoušení hudební drama Frau Dietrich a Madame Piaf. Hlavních rolí se zhostily Dagmar Pavloušková   (Dietrich) a Kateřina Mrlinová (Piaf).

Příběh neobyčejných žen 20. století na prknech Divadla v Lidovém domě

Ochotníci z Divadla v Lidovém domě ve Vsetíně v těchto dnech intenzivně zkoušejí novou divadelní hru. Scénárista a režisér Jakub Hekl si vzal do hledáčku dvě neobyčejné ženy 20. století. Ženy s neuvěřitelnými osudy, které se za svůj život potkaly jen párkrát, ale vzniklo mezi nimi silné přátelství, které trvalo až do smrti.  

V sobotu se v Hostech uskutečnil dětský rybářský závod.

Rybářské drama v Hostech. O vítězi rozhodovaly gramy

Hosty - Nečekaně „dramatický“ průběh měl sobotní dětský rybářský závod v Hostech na Českobudějovicku, který pro malé příznivce Petrova cechu uspořádala obec v rámci programu letošního Oranžového roku v okolí Jaderné elektrárny Temelín.

Ilustrační foto.

Divadelní hra Mefisto

Hluboké a poměrně stále aktuální téma bude řešit divadelní hra Mefisto, kterou pro Těšínské divadlo režíruje Petr Kracik, který má ve spolupráci s Ladislavem Stýblem na svědomí také její dramatizaci podle slavného románu Klause Manna. 

Čtyři branky inkasovalo Nové Město v první půlce, jednu v druhé, a s MOL Cupem se loučí.

Slovácko žádné drama nepřipustilo, do poločasu bylo hotovo

Nové Město na Moravě – Fotbalisté Slovácka potvrdili roli favorita a ve 2. MOL Cupu jasně zvítězili na hřišti třetiligového Nového Města. Rozhodnuto bylo už po prvním poločase, kdy hosté nastříleli do sítě Vrchoviny čtyři góly.  

Ilustrační foto - kino

Tip Deníku: Uvidí francouzské drama Zatoulaný

Hodonín - Zatoulaný. Tak se jmenuje francouzské drama vyprávějící o dvaadvacetiletém mladíkovi Léovi. Jeho přítomnost není dvakrát růžová – prodává se na ulici, nemá, kde by složil hlavu, a únik mu dokážou poskytnout jen drogy.

Hvězdy české reprezentace: Tomáš Satoranský (vpravo) a Jan Veselý

Drama v anketě o basketbalistu roku. O vítězi rozhodly pouhé čtyři body

Basketbalisté dnes vyhlásili své nejlepší hráče a hráčky za poslední sezonu. A že bylo opravdu z čeho vybírat. Mužská i ženská reprezentace splnily postupové ambice v kvalifikaci o MS, resp. ME. V uplynulé sezóně se navíc Tomáš Satoranský definitivně etabloval mezi hráče nejlepší ligy světa NBA a Jan Veselý získal jako vůbec první Čech v historii titul MVP Euroligy.

Kavárna Láry Fáry v Náchodě.

Kavárna zve na francouzské drama

/POZVÁNKY/ Teplé letní večery jsou tady a s nimi i tradiční filmové čtvrtky. V tréninkové kavárně Láry Fáry se ve čtvrtek od 20.20 hodin bude promítat francouzské drama Víno nás spojuje. „Nezapomeňte si zarezervovat místo, počet diváků je omezený,“ vzkazují z kavárny.

Ilustrační foto.

Tip Deníku: Uvidí filmové drama spojující válku a lásku

Hodonín - Napínavé a dojemné drama V lásce a válce vypráví o Esbenovi, který se po třech letech strávených v zákopech první světové války vrací domů k milované ženě Kirstine a synu Karlovi. Čeká na něj ale nemilé překvapení.

Letní kino v Ostravě-Porubě. Ilustrační foto.

Letní kino v Ostravě táhne. Jaké filmy ještě letos nabídne?

/PRÁZDNINOVÝ PROGRAM V OSTRAVĚ/ Nejméně sedmdesát filmů pod širým nebem letos lidem v krajské metropoli servíruje Festival letního ostravského kina. Ačkoliv se promítá už od května, nejvyšší návštěvnost se očekává nyní, v období prázdnin, kdy se zapojují další lokality.

Tvůrci filmu Otec Kristina Grozevová a Petar Valčanov si převzali křišťálový glóbus.

Karlovarský festival je u konce. Křišťálový glóbus získal Otec

Vítězem hlavní soutěže 54. Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se stalo rumunské intimní rodinné drama Otec. Nejlepším hercem se stal Milan Ondrík za roli ve filmu Budiž Světlo, cenu pro nejlepší herečku si odnesla Corinny Harfouch za stvárnění autoritativní matky v německém dramatu Lara, které si rovněž odneslo zvláštní cenu poroty.