Kreativ

ŠTÍTEK: dramatická forma

Miroslav Třetina rozhodl o první výhře brankou v prodloužení.

Bruslaři rozhodli o první výhře v prodloužení

Havlíčkův Brod – První zápas čtvrtfinálové série play-off mezi Havlíčkovým Brodem a Kopřivnicí přineslo drama až do konce. Bruslaři soupeře sice přestříleli vysoko 68 ku 28, ale nedokázali se dlouho prosadit přes skvěle chytajícího kopřivnického brankáře Hromadu. Podařilo se jim sice otočit vývoj utkání z 0:2 na 3:2, ale soupeř dokázal srovnat.

Fotbalisté Zbrojovky odehráli první zápas jarní části druhé ligy na hřišti Chrudimi.

Dramatické a veledůležité tři body vystřelil Štepanovský

Chrudim, Brno – To bylo drama. Fotbalisté Zbrojovky odehráli první zápas jarní části druhé ligy. Misi o čtrnácti zápasech, které je mají dovézt při nejmenší do baráže o postup do nejvyšší soutěže, začali úspěšně a na trávníku Chrudimi vydolovali tři body za výhru 2:1.

Osmnáctiletý fotbalista a rozhodčí Štěpán Burgr (na snímku) zachránil společně s trenérem Jaromírem Korčákem život šestnáctiletému fotbalistovi. Ten zkolaboval na halovém turnaji ve Svitávce. Díky bleskové pomoci mužů, kteří hocha začali oživovat, se ho z

Boj o život: pomohla masáž srdce. Věřil jsem, že to dobře skončí, říká zachránce

Kdo nastřílí nejvíc gólů a vyhraje? Fotbalový turnaj dorostenců ve sportovní hale ve Svitávce na Blanensku nakonec přinesl v sobotu mnohem větší drama. A body za vítězství do tabulky nikdo neřešil. Šlo totiž o život. Během jednoho ze zápasů totiž krátce před polednem zkolaboval na střídačce šestnáctiletý hráč. Postihla ho zástava krevního oběhu.

Boeing 737 společnosti Biman Bangladesh Airlines. Ilustrační snímek

Mladý muž chtěl nad Bangladéší unést letadlo. Policie ho zastřelila

Ozbrojený muž se v neděli pokusil unést dopravní letadlo typu Boeing 737 bangladéšských aerolinek Biman na trase z Dháky do Dubaje. Letadlu se však podařilo nouzově přistát na letišti a všichni pasažéři byli evakuováni. Útočníka, který se odmítl vzdát, zastřelila zásahová jednotka. 

Josef Kopriva u soudu. Ilustrační foto.

Drama v lomu Hády: visel nad propastí, útočník mu ještě házel písek do očí

Brno /VIDEO/ - Po celou dobu setkání byl klidný, pak se z něj najednou stalo zvíře. Tak u brněnského krajského soudu vzpomínal na útok sedmdesátiletý muž, kterého v listopadu 2017 milenec jeho manželky Josef Kopriva shodil z takřka kolmého osmnáctimetrového srázu v lomu Hády. Vraždu si u Koprivy měla objednat právě manželka zamýšlené oběti. Soud s ní i s Koprivou pokračoval v úterý svědeckými výpověďmi.

Pavel Vrba

Boj o titul? Ještě to bude drama

Když fotbalisté Viktorie ztratili v prvním jarním kole FORTUNA:LIGY dva body za remízu v Mladé Boleslavi, jejich odstup od první Slavie se zvýšil na šest bodů. Před vzájemným soubojem obou rivalů to pro Západočechy nebyla dobrá zpráva. Pokud by se Slavií prohráli, titul by se jeho obhájci vzdálil na hony.

Ilustrační foto.

Vrtulník, policisté, hasiči: drama v Kunovském lese

Bezmála sedm desítek lidí včetně policejního vrtulníku a psovodů pátralo v pondělí 11.února večer v lokalitě Kunovský les v katastru Uherského Hradiště, po muži, který zoufale žádal o pomoc v nouzi poté, co telefonoval, že má zdravotní komplikace.

Ilustrační foto

Drama na Spartě otočil k výhře Nedorost

Praha, Plzeň – V sestavě Škodovky chyběl zkušený útočník vinou zdravotních potíží tři měsíce, ale do pondělní dohrávky 16. kola v pražské O2 aréně Václav Nedorost naskočil a návrat si osladil vítězným gólem.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Osvobozování zaklíněného koně trvalo jen deset minut

Pomněnice - K pořádnému dramatu se schylovalo v neděli 10. února po sedmé ranní ve stájích Školního statku v benešovských Pomněnicích. Jeden z ustájených koní totiž strčil nohu mezi dvě části kovového oplocení výběhu a zpátky ji už nedokázal vytáhnout. Naštěstí zvíře zůstávalo klidné a tak tomu bylo i po příjezdu profesionálních hasičů z HZS Benešov.

Ilustrační foto.

Jednoznačné partie: Polička v pohodě, Šakalové propadli

Polička, Moravská Třebová – Celostátní liga v sálovém fotbale rozehrála čtvrtfinálové série play off. První krůček na cestě za obhajobou mistrovského titulu udělal poličský tým VPS Novabrik, když si v domácí sportovní hale bez starostí poradil s Jilemnicí 6:0.

Šumperk na úvod play-off zničil Kopřivnici šesti góly. Jozef Zavadil, Tomáš Sedlák.

Sedlák: Není to dobře, ale ukazuje to naši psychickou odolnost

ROZHOVOR/ Takové drama, jako prožili ve středu, by Draci neradi v blízké době opakovali. S Novým Jičínem doma ztratili čtyřbrankové vedení, nakonec ale hrdina večera Tomáš Sedlák završil dvě minuty před koncem hattrick a zajistil Drakům výhru 5:4.

Tenisové finále FedCupu mezi Českou republikou a USA 11. listopadu v Praze. Český tým (zleva) kapitán Petr Pála, Petra Kvitová, Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová, Barbora Krejčíková a Lucie Šafářová.

Atak na Fed Cup? Týmovou soutěž čeká velká reforma

Šestkrát za posledních osm let vyhrály české tenistky Fed Cup. Každý z té úctyhodné řádky triumfů je nezapomenutelný, každý představuje unikátní sportovní příběh. Ať už jde o moskevské finále v roce 2011, kde to všechno začalo, o nadšeně bouřící publikum v našlapané O2 areně nebo třeba o dechberoucí štrasburské drama v roce 2016. Ty zážitky se vryly pod kůži jak samotným hráčkám, tak tuzemským fanouškům. Teď se Češky chystají na další domácí duel, tentokrát v Ostravě.

Obžalovaní u krajského soudu ve Zlíně.

Lupiči ze zlatnictví dostali nepodmíněné tresty

Na první pohled by ani nikdo nepoznal, že před 41 měsíci se ve zlatnictví na ulici Hradební v Uherském Hradišti odehrálo životní drama, které navždy změnilo osudy jeho protagonistům. Dva maskovaní muži na začátku září 2015 vstoupili do prodejny, z níž si chtěli odnést cennosti za více než jeden milion korun.

Herec Liam Neeson

Herec Liam Neeson čelí obviněním z rasismu. V minulosti chtěl prý zabít černocha

Britský herec Liam Neeson, známý mimo jiné z role Oskara Schindlera ve filmu Schindlerův seznam či z thrilleru Non-Stop, se v rozhovoru s britským deníkem The Independent svěřil, že v minulosti chtěl zabít černocha. Takové myšlenky měl poté, co se dozvěděl, že jeho známou znásilnil černoch. Ačkoli Neeson zdůraznil, že se za své tehdejší úvahy o odplatě stydí, čelí nyní obviněním z rasismu.

Florbalisté Přerova (v bílém) svedli vyrovnaný boj v derby s FBC Hranice.

Napínavé derby florbalistů! Lídr z Hranic málem zaváhal v Přerově

Pikantní okresní derby bylo výborným kořením 18. kola florbalové divize D. Vedoucí Hranice zavítaly v sobotu na palubovku v této sezoně podprůměrného Přerova, ten se však v souboji s favoritem opět vybičoval ke skvělému výkonu. Na konci duelu dokonce sahal po vyrovnání, nakonec však hosté odjeli s výhrou 8:6 a důležitými třemi body.

Jakub Šiřina - Ilustrační foto.

Jakub Šiřina: Závěr zápasu jsme odehráli hlavou

Na co sáhl, to mu téměř vyšlo. Jakub Šiřina si v sobotu podmanil palubovku ostravského Tatranu. Jednatřicetiletý rozehrávač střílel ze všech pozic, a to úspěšně. Po zápase měl na kontě sedmatřicet bodů a tučným písmem se podepsal pod vítězství nad Novou Hutí v poměru 120:108.

Bohemian Rhapsody

Film Bohemian Rhapsody se stal nejvýdělečnějším filmem v Česku

Film Bohemian Rhapsody za 14 týdnů promítání v České republice vydělal 222,6 milionu korun, čímž překonal dosud nejvýdělečnější snímek v českých kinech Avatar. Jeho tržby jsou 219,6 milionu korun. Vyplývá to z údajů, které dnes na webu zveřejnila Unie filmových distributorů. Film o skupině Queen a jejím zpěvákovi Freddiem Mercurym, který tvůrcům vynesl Zlatý glóbus za nejlepší drama a zlatou sošku glóbu pro nejlepšího herce (Rami Malek), v Česku v kinech vidělo 1,43 milionu diváků.

Interiér kladenských hutí.

Konec trápení s Poldi. Pátý vydražitel zaplatil, chce obnovit výrobu

Zakletí torza zkrachovalé kladenské huti Poldi bylo prolomeno. Společnost Opimo Trade, která coby jediný zájemce zvítězila v lednové dražbě, doplatila zbývajících 50 milionů korun. Za bývalou kladenskou výkladní skříň tak firma zaplatila celkem 140 milionů, 90 milionů už složila coby dražební jistinu. Jejím záměrem je obnovit v podniku výrobu.