Kreativ

ŠTÍTEK: dramatická forma

Ilustrační foto

Nejlepší německy mluvené filmy uvidíte i v Jihlavě

Jihlava - Německý kandidát na Oscara, komedie o chlapíkovi, který si kvůli finančním problémům zvolí kariéru gigola, mrazivý thriller o nočním běžci volně inspirovaný skutečnými událostmi nebo silný film o šikaně, síle sociálních médií a o výměně rolí oběť-agresor. Festival Das Filmfest letos mezi 16. a 18. říjnem zavítá i do jihlavského kina Dukla a filmovým fanouškům nabídne pestrou paletu aktuálních německy mluvených snímků. Vstupenky je již nyní možné koupit v předprodeji.  

Ilustrační foto.

Benešov prospal první poločas

Poslední celek MSFL z Dolního Benešova má za sebou další nepovedené utkání. Na domácí trávníku podlehl rezervě olomoucké Sigmy 3:4. Domácí v poločase prohrávali 0:4, nakonec udělali ze zápasu ještě drama.  

Nehoda u hotelu Bílý kůň v centru Čáslavi.

Drama se odehrálo na pěší zóně v Čáslavi. Zahynul při něm pes

/FOTOGALERIE/ Pořádné drama se odehrálo ve čtvrtek 10. října pozdě večer na pěší zóně v Čáslavi. Mladík tam z dosud nezjištěných příčin najel autem do první lavičky na úrovni hotelu Bílý kůň. Žena, která v té chvíli na místě venčila psa, měla obrovské štěstí. Stačila uskočit, pes ale skončil pod koly vozu a zemřel.

Divadlo J. K. Tyla v Třeboni.

Tip na čtvrtek 10. října: Divadelní hra Na štaci

Divadelní spolek Kajetán podpoří hospic představením Na štaci ve čtvrtek 10. října v 19.30 v Divadle J. K. Tyla v Třeboni. Výtěžek ze vstupného, stejně jako veškeré dary získané během Týdne pro hospic, poputují na provoz Hospicové péče sv. Kleofáše.

Mostecká Veronika Šípová (vpravo) se v obraně rve s ofenzivou Slovenek.

Návrat do Mostu Dávidovi zhořkl! Andělé přehráli v thrilleru Michalovce

Více jak sedm stovek fanoušků bylo zvědavých na souboj dvou nejlepších interligových týmů. Černí andělé hostili doma lídra z Michalovců. Před zápasem oba neporažené celky dělilo jen skóre. Po zápase už jsou to dva body. Mostecké házenkářky Michalovce v dramatu přetlačily 26:25 (15:16). Návrat do Mostu tak pořádně zhořkl trenérovi Peteru Dávidovi, který Slovenky nově vede a s Mostem oslavil čtyři české tituly.

Ilustrační foto

Chyše urvala cennou výhru až v 92. minutě

Pořádné drama. Ve čtvrtém kole České fotbalové ligy žen se fotbalistky v trikotu chyšského Sokola pořádně zapotily. Doslova. V souboji s týmem Mokré totiž urvaly výhru v poměru 3:2 až v nastaveném čase, přesněji v 92. minutě.

Fotbalistky společného týmu Souše a Ervěnic/Jirkova (v pruhovaném) v zápase s Prague Raptors.

Takový úvod by si přál každý tým, těšilo trenéra Souše a Ervěnic Giampaoliho

Pouhých dvanáct minut odkrojila časomíra ze zápasu společného týmu Souše a Ervěnic/Jirkova proti Prague Raptors a domácí fotbalistky už vedly 2:0. Úvod z říše snů, který nakonec hráčky v pruhovaných dresech dovedly k výhře 4:2. Hostující mnohonárodnostní tým pražských Dravců, jak zní jejich překlad, se gólově prosadil až po obrátce stran, ale na drama už mu dech nestačil.

Fotbalistky společného týmu Souše a Ervěnic/Jirkova (v pruhovaném) v zápase s Prague Raptors.

Takový úvod by si přál každý tým, těšilo trenéra Souše a Ervěnic Giampaoliho

Pouhých dvanáct minut odkrojila časomíra ze zápasu společného týmu Souše a Ervěnic/Jirkova proti Prague Raptors a domácí fotbalistky už vedly 2:0. Úvod z říše snů, který nakonec hráčky v pruhovaných dresech dovedly k výhře 4:2. Hostující mnohonárodnostní tým pražských Dravců, jak zní jejich překlad, se gólově prosadil až po obrátce stran, ale na drama už mu dech nestačil.

Městské divadlo ve Žďáře  nad Sázavou.

Tip na středu 9. října: Dopisy

Divadelní hru Dopisy v podání herců Divadla v Celetné mohou diváci ve žďárském divadle sledovat ve středu 9. října od 19 hodin.

Joker míří do kin.

Joker. Drama v kině ve Volyni

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck ( Joaquin Phoenix ) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím.

Ilustrační foto.

Kopřivnice v dramatickém šlágru vybojovala bod

To bylo drama! Házenkáři Kopřivnice remizovali v napínavém sobotním šlágru 5. kola extraligy před téměř tisícovkou diváků s celkem Zubří 25:25, když po první půli o dvě branky prohrávali.  

Ilustrační foto.

Tři body Slavii trefil Procházka

Drama. Třikrát v souboji s pražskou Admirou fotbalisté karlovarské Slavie v rámci 9. kola Fortuna ČFL A prohrávali, přesto nakonec urvali cennou výhru 4:3.

Pražské orgie

Uvedou drama Pražské orgie

Spisovatel Zuckerman v ohrožení života ve filmu Pražské orgie. To je drama v české produkci o záchraně rukopisu. 

Sluneta Ústí nad Labem - Osijek, 1. kolo Alpe Adria Cupu 2019/2020.

Parádní start. Ústečtí basketbalisté si vezou výhru z Brna. Po prodloužení

Ústecké pandy sehrály na úvod Národní basketbalové ligy drama, které rozhodlo až prodloužení. V 1. kole uspěly, vezou výhru 91:88 z Brna. Lídrem hostů byl agilní pivot Ladislav Pecka, který se na úsoěšné premiéře podílel 18 body a 10 doskoky. V domácích barvách se střelecky dařilo novým tvářím Richardu Körnerovi (22 bodů a osm doskoků) s Filipem Novotným (19 bodů, trojky 5/6).

Mostecké házenkářky vyhrály první zápas Ligy mistrů ve Slovinsku.

Paráda! Start v Lize mistrů z říše snů. Andělé vyhráli na Slovinsku

Mostecké házenkářky parádně odpálily cestu Ligou mistrou. Vyhrály na půdě slovinského Krim Mercator 31:29 (13:14). Zápas přinesl pořádné drama. Mostečanky si deset minut před koncem vypracovaly až čtyřbrankový náskok, ale Slovinky dokázaly v posledních minutách srovnat. Nakonec Černým andělům pomohla výrazně brankářka Müllnerová, která v samém závěru čarovala a uklidnění přinesly góly spojky Šustkové a křídelnice Zachové. Na to už hráčky Krimu odpověď nenalezly.

Z hořícího bytu hasiči zachránili tři lidi, dalších 14 evakuovali.

Drama v ohni: z hořícího bytu hasiči zachránili tři lidi

/FOTOGALERIE/ K požáru bytové jednotky a balkónu v Pražské ulici v Rakovníku vyjížděli hasiči v noci ze soboty na neděli krátce po desáté hodině. Na pomoc vyrazili profesionální hasiči ze stanice Rakovník a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Lužná a Lubná. 

Extrémní štafetový závod Bobr Cup 2019 v Litovli

Deštivý Bobr Cup nabídl drama až do konce

FOTOGALERIE / Pětadvacátý ročník Free Litovel Bobr Cupu provázalo deštivé počasí, fanoušci podél tratě si ovšem vychutnávali mimořádně vyrovnaný a dramatický souboj o prvenství.

Fotbalisté Hanácké Slavie Kroměříž. Ilustrační oto

Kroměříž málem ztratila vedení 3:0. Toman v závěru zneškodnil penaltu

Místo selanky drama. Fotbalisté Kroměříže si pořádně zkomplikovali páteční duel s posledním Dolním Benešovem. Hanácká Slavia ještě ve 38. minutě vedla po brankách Silného, Jelečka a Fládra 3:0, ale v závěru první půle si nechala dát dvě branky a v závěru se strachovala o těsný náskok.