Kreativ

ŠTÍTEK: Cinestar

film Masaryk

Kino bude hrát pro seniory

Liberec - /PROGRAM/ Cinestar zve na dopolední představení pro seniory a držitele průkazu ZTP. Na programu je ve čtvrtej 25. května od deseti dopoledne český film Masaryk, který letos získal rekordní počet Českých lvů.

Výroční ležák, který nese jméno Prometheus, ochutnají první zájemci na jubilejních 20. slavnostech již 17. června.

KRÁTCE: Pivovar představuje Promethea

Slavnosti piva Rohozec se blíží, ale jejich hlavní hvězda ještě odpočívá v ležáckém tanku. Přestože výročnímu ležáku, který nese jméno Prometheus, k dokonalosti ještě pár týdnů schází, sládek Pivovaru Rohozec Zdeněk Reska i ředitel František Jungmann si ho pochvalují.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Degustátoři vín rozdali medaile

Benátky nad Jizerou – Ze 165 vzorků bílých, růžových a červených vín, přihlášených do letošní soutěže Benátecký hrozen, vybrala degustační komise ty nejlepší. A rozdala medaile.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Začínají Pojizerské hry

Dobrovice - Už zítra se ve 20 hodin na prknech dobrovického divadla představí první hostující soubor a zahájí 68. ročník Pojizerských her. Následně bude divadlu patřit každý květnový pátek, sobota i některé neděle.

Škoda Parts Centrum - nové sklady

KRÁTCE: Parts Centrum se rozšiřuje

Mladá Boleslav – V areálu Škoda Parts Centra ve východní průmyslové zóně vzniká nová skladovací hala, která logistické centrum firmy Škoda Auto výrazně rozšíří.

Hrad Valečov nad obcí Boseň - ilustrační foto.

KRÁTCE: Turistická sezona začíná

Mladoboleslavsko - Brány zříceniny hradu Valečov se v sobotu opět otevřou veřejnosti. Slavnostní zahájení turistické sezony začíná ve 14 hodin v amfiteátru pod hradem.

Ilustrační fotografie.

KRÁTCE: Sokolnice představí dravé ptáky

Mnichovo Hradiště - Zámek v Mnichově Hradišti navázal pro letošní sezonu spolupráci se sokolnicí Věrou Gilovou, která bude v zámecké zahradě v sezoně představovat dravé ptáky, například raroha, káně, poštolku nebo výra. Návštěvníky čeká komentovaná výstava dravců i letové ukázky.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Květen patří Pojizerkám

Dobrovice – Pojizerské hry, divadelní přehlídka, která má po Jiráskovu Hronovu v Čechách druhou nejdelší tradici, se letos dočkají už 68. ročníku. Na programu je jedenáct představení, na které domácí soubor Dobrovít pozve o květnových víkendech.

Režisér Jan Hřebejk představil svůj nový film Rodinný přítel v českobudějovickém multikině Cinestar. Po předpremiéře promluvil s diváky a spolu s ním i malí představitelé dětských rolí.

Jan Hřebejk má sen natočit Pelíšky současnosti

České Budějovice - V sobotu 22. 4. přijel do Českých Budějovic Jan Hřebejk. Spolu s dětskými herci Samuelem Budimanem a Johankou Suchou byl delegací k předpremiéře svého nového filmu Rodinný přítel, který uvedl českobudějovický Cinestar.

Na letošním Oktoberfestu zahrál poprvé i oblíbený herec a písničkář Jiří Schmitzer. Na akci dorazilo díky pěknému počasí tisíce lidí a jen málokdo nad osmnáct odolal zlatavému nápoji.

KRÁTCE: Jiří Schmitzer zahraje na kytaru

Mnichovo Hradiště – Většina z nás ho má zapsaného jako herce z filmových komedií jako Marečku, podejte mi pero, Postřižiny nebo U mě dobrý, příští týden však v městském divadle představí svou písničkářskou tvorbu.

Ilustrační foto

Lyžařská sezona v Čechách nekončí, pokračují Ovčárna a Klínovec

Lyžařská sezona na českých horách ještě definitivně nekončí. V provozu zůstane ještě nejvýše položené tuzemské středisko Ovčárna v Jeseníkách, příští víkend se bude lyžovat i na Klínovci. Víkendové otevření ještě zvažují v Peci pod Sněžkou, další velká krkonošská střediska ale už o Velikonocích skončila sezonu definitivně, zjistila ČTK.

Příznivci lyžování mohou o víkendu ještě využít několika sjezdovek na krušnohorském Klínovci.

Na Klínovci se ještě lyžuje

Klínovec – V Krušných horách sezona pro příznivce lyžování ještě neskončila ani s příchodem jara. Dokonce napadalo pár centimetrů sněhu.

Emir Kusturica.

Kusturica na Febiofestu uvedl svůj nový film Na mléčné dráze

Praha - Na festivalu Febiofest v Praze ve středu večer představil srbský režisér Emir Kusturica svůj nový film Na mléčné dráze. Absolvent pražské FAMU k milostnému příběhu s herečkou Monikou Bellucciovou z období války na Balkáně napsal scénář a poprvé ve své kariéře ztvárnil hlavní mužskou roli. Do českých kin vstoupí snímek 11. května.

Ilustrační foto

Cinestar bude ve městě možná dvakrát

České Budějovice – V nákupním centru IGY 2, které roste na rohu Pražské a Pekárenské ulice, se otevře další multikino CineStar. Svatava Kopečková, manažerka českobudějovického multikina na sídlišti Máj, které patří do stejného řetězce, říká: „Dozvěděla jsem se to v poslední době."

Režisérka Tereza Kotyk (uprostřed).

Febiofest nabídl debuty režisérek Nvotové a Kotyk vzniklé v české koprodukci

Praha - Festival Febiofest, jehož 24. ročník se v Praze koná od 23. do 31. března, představil snímky Špína režisérky Terezy Nvotové a Doma je tady rakouské režisérky Terezy Kotyk. Oba filmy vznikly v české koprodukci. Uvedeny byly v soutěži Nová Evropa, která je určena pro režisérův první nebo druhý snímek.

Plakát doprovodného programu Febiofestu.

Febiofest přesunul doprovodné akce do tiskového centra

Praha - Organizátoři filmového festivalu Febiofest v Praze přesunuli doprovodné akce z prostorů Radlické kulturní sportovny na Smíchově do tiskového centra. V pátek to sdělily Martina Chvojka Reková a Klára Mixová z tiskového servisu festivalu. Důvodem je to, že stavební úřad Prahy 5 zakázal užívat prostory pro kulturní akce, protože pro ně nebyly zkolaudovány. Podle Prahy 5 byl prostor používán v rozporu s kolaudačním rozhodnutím. Letos se v Praze koná 24. ročník festivalu.

Rande naslepo.

Dámy, pojďte s námi na Rande naslepo

Liberec - Dámská jízda tentokrát nabízí německou hořkou komedii Rande naslepo. Zítra si ji mohou v libereckém kině CineStar vychutnat pouze dámy. Pánové mohou vybrat s běžného programu.

Masaryk

Všichni chtějí vidět Jana Masaryka

České Budějovice – Jak se předpokládalo, nový český snímek Masaryk režiséra Julia Ševčíka je žádaný. Prognózu úspěchu jihočeských provozovatelů kin potvrdilo předávání cen Český lev, při kterých Masaryk získal neuvěřitelných dvanáct sošek v kategoriích nejlepší film, režie, mužský herecký výkon v hlavní i ve vedlejší roli, nelepší scénář, kamera, střih, zvuk, hudba, nejlepší filmová scénografie, kostýmy, masky.

Ilustrační foto

Stále lze lyžovat, na sjezdovkách je sněhu dostatek

Karlovarský kraj - V největších skiareálech v Karlovarském kraji lze nadále lyžovat, pokud ovšem právě nefouká silný nárazový vítr. Kvůli němu byl včera výrazně omezen provoz na Plešivci, lanovka stála i na Neklidu a mimo provoz byla také lanová dráha Prima Express na Klínovci.

Lék na život.

Podívejte se, co hrají v kině

Liberec - Můžete se bát, zažít dobrodružství a nebo se vrtátit do dob svého mládí. Přenesou vás tam filmy promítané v libereckém kině CineStar.

T2 Trainspotting

Podívejte se, co se hraje v kině

Liberec - Na premiéry filmu můžete vyrazit například do libereckého kina CineStar. Nenechte si ujít například T2 Trainspotting nebo Lék na život.

zákaznická (věrnostní) karta

Češi v zajetí věrnostních karet

Praha - Český zákazník má v průměru deset věrnostních karet prodejců, aktivně jich využívá osm. Za poslední dva roky počet vlastníků karet stoupl o více než desetinu. Aktivně používá alespoň jednu věrnostní kartu 94 procent zákazníků. Vyplývá to ze studie výzkumné společnosti GfK Loyalty Cards 2016. Průměrný Slovák disponuje obvykle devíti věrnostními kartami, maďarský šesti.

Populární německá kapela Rammstein v pražské O2 areně.

O kapelu Rammstein je velký zájem také v tuzemských kinech

Praha - O německou kapelu Rammstein, která již vyprodala dva chystané květnové koncerty na fotbalovém stadionu v pražském Edenu, je velký zájem také v tuzemských kinech. Ukazují to výsledky předprodejů vstupenek na jejich projekt Rammstein in Amerika, který bude mít v kinech premiéru 13. ledna. Provozovatelé řeší, jak by mohli přidat další představení, aby vyhověli poptávce fanoušků. Sdělila to zástupkyně distributora Klara Beverly.

Ilustrační foto

Na silvestra do hor! Po oteplení se ochladilo a také nasněžilo.

Karlovarský kraj - Silvestrovský víkend slibuje lyžařům po nepříliš vydařených vánočních svátcích mnohem lepší zážitky v krušnohorských skiareálech. Po oteplení spadla rtuť teploměru přece jen o něco níže, a v horách dokonce slušně nasněžilo. Skiareály budou tedy v provozu a slibují řadu slušně připravených sjezdovek.