Kreativ

ŠTÍTEK: Frankfurt nad Mohanem

Václav Kadlec.

Kadlec opouští Bundesligu. Od ledna bude oblékat dres dánského mistra

Praha - Dohodnuto! Český fotbalista Václav Kadlec v lednu přestoupí z Eintrachtu Frankfurt do Midtjyllandu. Dánský mistr, v jehož týmu působí také obránce Filip Novák, s třiadvacetiletým útočníkem podle médií podepsal smlouvu do roku 2019 a zaplatil za něj dva miliony eur (asi 54 milionů korun).

Vánoční trhy. Ilustrační foto.

Islamisté vyvěsili na webu k vánočnímu trhu ve Friedrichsdorfu hrozbu

Berlín - Zřejmě islamisté pronikli na internetovou stránku vánočního trhu německého města Friedrichsdorfu a místo informací k trhům na ní vyvěsili výhrůžný vzkaz. Informovala o tom dnes agentura DPA, podle které se k počítačovému útoku přihlásila skupina Kybernetická armáda mudžáhidů.

Kateřina Pauláthová se těší na závody v Americe.

Pauláthová odletěla do Ameriky

Havířov – Stávka zaměstnanců Lufthansy ji zdržela dva dny na startu, ale na dlouhé dvacetidenní americké túře by měla ztrátu brzy dohnat. Havířovská lyžařka Kateřina Pauláthová vyrazila za „velkou louži".

K jednomu z teroristických útoků v Paříži došlo i v komplexu fotbalového stadionu Stade de France, kde se hrál zápas Francie s Německem.

Constancio: Pařížské útoky mohou ohrozit důvěru investorů

Frankfurt nad Mohanem - Teroristické útoky v Paříži by mohly ohrozit důvěru investorů, varoval dnes člen výkonné rady a viceprezident Evropské centrální banky Vítor Constancio. Dodal však, že zatím je příliš brzy na zhodnocení dopadů útoků. Analytici předpokládají, že útoky nebudou mít na vývoj světové ekonomiky žádný větší vliv, počítají však s některými dílčími dopady.

Ilustrační foto.

Stávka palubního personálu Lufthansy vstupuje do závěrečného dne

Berlín - Stávka stevardů a letušek německých aerolinek Lufthansa dnes vstupuje do svého závěrečného dne. Aerolinky kvůli ní ruší 941 letů, což postihne 111.000 cestu­jících. Neodstartují ani čtyři páry spojů mezi Prahou a Frankfurtem nad Mohanem, zrušen byl také jeden pár spojů mezi Prahou a Mnichovem.

Ilustrační foto.

Německo testuje kvůli emisím auta více než dvou desítek značek

Frankfurt - Německý úřad pro motorová vozidla (KBA) testuje přes 50 různých automobilů více než dvou desítek domácích a zahraničních značek. Důvodem jsou možné manipulace s emisemi naftových motorů. Úřad dnes oznámil, že testy zahájil v reakci na skandál ve Volkswagenu, který do svých naftových aut nainstaloval software umožňující manipulovat s emisemi. KBA sdělil, že při výběru modelů pro testování využil "ověřené informace třetích stran o podezřelých emisích škodlivin".

Ilustrační foto.

Lufthansa dnes zrušila 930 letů, ve čtvrtek to bude o tři víc

Berlín/Praha – Největší německé aerolinky Lufthansa dnes kvůli stávce palubního personálu zrušily 930 letů, ve čtvrtek jich odvolají 933. Stávka by tak měla ve čtvrtek zasáhnout zhruba 107.000 cestu­jících, uvedla společnost. Aerolinky dnes neuspěly u soudu v Düsseldorfu, kde se snažily dosáhnout zákazu dalších stávkových akcí. Protest tak může pokračovat neomezeně na všech německých letištích. Stávka by měla trvat do pátku. Vedení Lufthansy teď nabízí odborovému svazu UFO jednání přes prostředníka, jak vyřešit spor o pracovní podmínky a mzdy.

Ilustrační foto.

Stávka v Lufthanse pokračuje. Prahy se dnes zatím nedotýká

Frankfurt nad Mohanem (Německo) - Stávka palubního personálu německých aerolinek Lufthansa bude pokračovat od středečního rána nepřetržitě až do páteční půlnoci. Týkat by se podle dnešního sdělení odborové organizace UFO měla všech letů na dlouhé a střední vzdálenosti. Dnes aerolinky musely kvůli stávce zrušit celkem 126 dálkových letů a deset letů na kratší vzdálenost. Omezení se týkají letišť ve Frankfurtu nad Mohanem, Düsseldorfu a Mnichově. S přílety a odlety z pražského letiště Václava Havla zatím dnes ale problémy nejsou.

Wolfgang Niersbach

Šéf německého fotbalu Niersbach kvůli aféře s MS 2006 odstoupil z funkce

Frankfurt nad Mohanem - Šéf Německého fotbalového svazu Wolfgang Niersbach odstoupil kvůli aféře s údajnou korupcí při přidělení pořadatelství mistrovství světa v roce 2006. Oznámil to v pondělí na mimořádném zasedání ve Frankfurtu nad Mohanem. Jeho funkci převzali oba místopředsedové Reinhard Rauball a Rainer Koch.

Ilustrační foto.

Stávka palubního personálu Lufthansy bude pokračovat i v úterý

Frankfurt/Praha – Palubní personál německých aerolinek Lufthansa dnes pokračoval ve stávce, která citelně omezila provoz na frekventovaných letištích ve Frankfurtu nad Mohanem, Düsseldorfu a Mnichově. Podle dosavadních informací dopravce bylo zrušeno 929 letů, což postihne na 113.000 cestu­jících. Výpadky se týkají také pravidelných linek mezi Frankfurtem, Mnichovem a Prahou, podle mluvčí pražského Letiště Václava Havla bylo dosud zrušeno 11 párů letů. Odboráři uvedli, že protest bude pokračovat i v úterý, ale v mírnější podobě.

Ilustrační foto.

Odbory Lufthansy budou ve stávce pokračovat i v pondělí

Frankfurt nad Mohanem - Stávka palubního personálu Lufthansy bude pokračovat i v pondělí, kdy kromě Frankfurtu nad Mohanem a Düsseldorfu nově zasáhne také letiště v Mnichově. Oznámil to dnes odborový svaz zaměstnanců palubního personálu, který chce podobnými akcemi posílit svou pozici při jednání s vedením aerolinek o pracovních a mzdových podmínkách. Podle tiskové agentury DPA se cestující musí připravit na četné výpadky spojů a na zdržení.

Ilustrační foto.

Odbory Lufthansy přerušily stávku, oznámí plány na pondělí

Frankfurt – Palubní personál aerolinek Lufthansa dnes podle plánu po dvou dnech přerušil stávku. Bude to však jen krátký návrat k běžnému provozu, protože od pondělí zřejmě budou letušky a stevardi opět stávkovat. Odborový svaz zaměstnanců palubního personálu by měl informace o dalších akcích sdělit dnes. Za předchozí dva dny musely největší německé aerolinky zrušit přes 800 letů, převážně na krátké vzdálenosti, a stávka postihla 95.000 cestujících.

Ilustrační foto.

Lufthansa kvůli stávce zrušila 290 letů, včetně spojů do Prahy

Berlín/Praha – Stevardi a letušky největších německých aerolinek Lufthansa vstoupili dnes ve 14:00 SEČ do stávky. Aerolinky kvůli tomu na dnešek zrušily 290 letů z Frankfurtu nad Mohanem a z Düsseldorfu a opačným směrem. Protestní akce se dotkne i spojení mezi Českou republikou s Německem. Na svou trasu nevyletí dvojice odpoledních spojů mezi Prahou a Frankfurtem. Podle odborového svazu UFO by stávka měla trvat týden.

Ilustrační foto - korupce ve fotbale

Německý fotbal má problém. Odhalí razie skandál kolem MS?

Frankfurt nad Mohanem - Sídlo Německého fotbalového svazu (DFB) ve Frankfurtu nad Mohanem se dnes stalo terčem razie daňových úředníků v souvislosti s podezřením z korupce při přidělení pořadatelství mistrovství světa v roce 2006.

Ilustrační foto

Hustá mlha narušila provoz letišť v západní Evropě

Londýn - Hustá mlha dnes narušila leteckou dopravu nad Británií. Mezinárodní londýnské letiště Heathrow zrušilo více než 120 plánovaných letů. Mlha způsobovala problémy také na letištích v Bruselu, Frankfurtu, Hamburku, Amsterodamu a na pařížském letišti Charlese De Gaulla, informoval britský zpravodajský server BBC. Meteorologové vydali varování před hustou mlhou pro oblasti Walesu a Anglie s platností do úterních 13:00 SEČ.

Ilustrační foto.

Hluk podle německých vědců škodí zdraví méně, než se zdálo

Soustavný hluk z dopravy má menší vliv na lidské zdraví, než se dosud předpokládalo. Vyplývá to ze studie německých vědců, kterou citovala agentura DPA. Dopravní hluk sice podle ní zvyšuje riziko vzniku depresí a srdeční slabosti, naopak na krevní tlak prý ale vliv nemá.

Ilustrační foto

Spotřeba piva v Německu ve třetím čtvrtletí stoupla

Frankfurt nad Mohanem – Spotřeba piva v Německu se ve třetím čtvrtletí zvýšila díky příznivému počasí. Vyplývá to podle agentury DPA z dnešních údajů spolkového statistického úřadu. Nárůst zaznamenal rovněž export německého piva do zahraničí, a to zejména díky stoupající poptávce v Číně a Spojených státech.

Ilustrační foto

Deutsche Bank vykázala rekordní ztrátu, zruší 15 tisíc míst

Frankfurt nad Mohanem - Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank ve třetím čtvrtletí prodělala rekordních šest miliard eur (téměř 163 miliard Kč). Za vysokou ztrátou stály především rozsáhlé odpisy v divizi investičního bankovnictví a v divizi drobných bankovních služeb Postbank. Společnost dnes rovněž oznámila, že plánuje zrušení 15.000 pracovních míst. Dodala, že za letošní a příští rok nevyplatí akcionářům dividendy.

Německá kancléřka Angela Merkelová.

Merkelová: Uprchlíci jsou jen dalším projevem globalizace

Berlín - Příliv žadatelů o azyl je dalším projevem globalizace, z níž mělo Německo velký prospěch, pokud jde o dobývání nových trhů pro export. Řekla to dnes německá kancléřka Angela Merkelová na kongresu největšího německého odborového svazu IG Metall.

Ilustrační foto

Deutsche Bank prý omylem poslala klientovi šest miliard dolarů

Frankfurt  – Německá Deutsche Bank prý omylem převedla na účet jednoho amerického hedgeového fondu částku šest miliard USD (143,2 miliardy Kč). Podle britského listu Financial Times (FT) jde o chybu zaměstnance, který špatně zpracoval obchodní pokyn. Bance se hned další den podařilo částku od klienta získat zpět, i tak je to ale nepříjemný incident pro banku, která se teď snaží získat zpět důvěru klientů a která je nyní pod pečlivým dohledem regulačních úřadů.

Ilustrační foto

Deutsche Bank prý omylem poslala do USA šest miliard dolarů

Frankfurt - Německá Deutsche Bank prý omylem převedla na účet jednoho amerického hedgeového fondu částku šest miliard USD (143,2 miliardy Kč). Podle britského listu Financial Times (FT) jde o chybu zaměstnance, který špatně zpracoval obchodní pokyn. Bance se hned další den podařilo částku od klienta získat zpět, i tak je to ale nepříjemný incident pro banku, která se teď snaží získat zpět důvěru klientů a která je nyní pod pečlivým dohledem regulačních úřadů.

Ilustrační foto

Skandál kolem Volkswagenu je podle většiny Němců přehnaný

Frankfurt nad Mohanem - Zhruba dvě třetiny Němců považují skandál kolem falšování emisních testů automobilkou Volkswagen za přehnaný a domnívají se, že firma nadále vyrábí vynikající vozy. Vyplývá to podle agentury Reuters z průzkumu společnosti Prophet.

Pohár pro fotbalové mistry světa. Ilustrační foto.

V Německu prověří možné uplácení při volbě pořadatele MS 2006

Frankfurt nad Mohanem - Podezřením, že přidělení fotbalového mistrovství světa v roce 2006 Německu provázela korupce, se začalo zabývat státní zastupitelství ve Frankfurtu nad Mohanem. Podle vrchní státní zástupkyně Nadji Niesenové nyní zjišťuje, zda existují důvody pro zahájení vyšetřování.

Ilustrační foto

Do podvodů s emisemi se zapletlo 30 manažerů, píše Spiegel. Volkswagen to popírá

Frankfurt - Německá automobilka Volkswagen popřela zprávu, podle níž je do manipulace s emisemi u jejích naftových vozů zapleteno nejméně 30 manažerů. "Toto číslo je naprosto nepodložené," řekl mluvčí ústředí skupiny ve Wolfsburgu. Reagoval tím na zprávu německého týdeníku Der Spiegel, založenou údajně na předběžných výsledcích interního vyšetřování.

Německá automobilová skupina Volkswagen bude od svých dodavatelů požadovat snížení cen v celkovém rozsahu tři miliardy eur (81 miliard Kč).

Volkswagen bude chtít od dodavatelů tři miliardy eur na slevách

Frankfurt – Německá automobilová skupina Volkswagen bude od svých dodavatelů požadovat snížení cen v celkovém rozsahu tři miliardy eur (81 miliard Kč). Je to součást širších úsporných opatření, která mají zmírnit finanční dopady skandálu s měřením emisí, napsal dnes německý list Handelsblatt.

Ilustrační foto

EIB zkoumá, zda může chtít zpět úvěry, které poskytla Volkswagenu

Frankfurt - Evropská investiční banka (EIB) zkoumá, zda německá automobilka Volkswagen nepoužila některou z půjček od Evropské unie k podvodům s testy emisí u naftových motorů. V takovém případě by mohla požadovat vrácení peněz, řekl v rozhovoru se Süddeutsche Zeitung šéf EIB Werner Hoyer.

Výměnný pobyt v v Dietzenbachu

Mluvit správně německy je učily i děti

Rakovník – „Chtěly jsme se zdokonalit v němčině," na začátku vyprávění prozradila Margita Bayerová, která si se svoji dcerou Veronikou vyzkoušela práci paní učitelky v mateřské školce v Dietzenbachu.

Ilustrační foto

Deutsche Bank očekává ve třetím čtvrtletí rekordní ztrátu

Frankfurt - Finanční ústav Deutsche Bank, který je největší bankou v Německu, očekává za třetí čtvrtletí rekordní ztrátu. Před zdaněním by měla dosahovat šesti miliard eur (162,8 miliardy Kč). Jsou za ní vysoké odpisy v divizích investičního bankovnictví a drobných bankovních služeb Postbank, stejně jako snížení hodnoty podílu v čínské bance Hua Xia Bank. Deutsche Bank si také dá stranou více peněz na budoucí spory.

Ilustrační foto

Skandál prý VW připraví o miliardy eur i o prvenství na trhu

Frankfurt - Skandál kolem falšování testů emisí bude německý automobilový koncern Volkswagen podle analytiků pravděpodobně stát desítky miliard eur. Marc-Rene Tonn ze společnosti Warburg Research například odhaduje, že náklady na pokuty, právní spory a svolávání automobilů by mohly překročit 35 miliard eur (950 miliard Kč). Navíc se předpokládá, že skandál bude mít negativní dopad na prodej automobilky a poškodí její pověst. Volkswagen si tak zřejmě nedokáže udržet nedávno získanou pozici největšího prodejce aut na světě, píše agentura AP.

Joachim Gauck

Gauck: Uprchlíci jsou podobná výzva jako bylo sjednocení Německa

Berlín - Příchod běženců je pro Německo podobně velká výzva, jako bylo znovusjednocení země v roce 1990. Řekl to dnes ve Frankfurtu nad Mohanem na oslavách 25. výročí sjednocení Německa prezident Joachim Gauck, podle něhož potrvá několik generací, než se nově příchozí stanou pevnou součástí německé společnosti.

Vladimír Darida v dresu Herthy.

Darida si přestup do Herthy užívá. Po prvním gólu si schoval dres i kopačky

Berlín - Reprezentační záložník Vladimír Darida v neděli vstřelil svůj první bundesligový gól za Herthu a ze zápasu ve Frankfurtu (1:1) si na památku schoval dres i kopačky. Pětadvacetiletého fotbalistu vedle zlomení střelecké smůly těší i velké herní vytížení a povedené výkony berlínského týmu.

Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu (vpravo) a jeho skluz před Marco Reusem z Dortmundu.

Dortmund pustil do čela Bayern, o body ho obral Kadeřábkův Hoffenheimem

Berlín - Německá Bundesliga má po 6. kole nového lídra. Doposud suverénní Dortmund klopýtl s Hoffenheimem a po remíze 1:1 přenechal první místo Bayernu Mnichov, který se vyhoupl do čela po úterní výhře nad Wolfsburgem. Soupeř Sparty v základní skupině Evropské lize Schalke si poradilo s Frankfurtem 2:0.

Volkswagen Touran.

Cena akcií Volkswagenu prudce klesla kvůli skandálu s emisemi

Frankfurt nad Mohanem - Akcie německé automobilky Volkswagen se dnes propadly téměř o pětinu. Podle agentury ANSA tak prožily nejhorší den za posledních sedm let. Trh reagoval na páteční obvinění amerických úřadů, podle nichž firma falšovala u řady vozů údaje o toxických emisích. Volkswagen je mateřskou společností české automobilky Škoda Auto.

Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu (v modrém) proti Mohuči.

Dortmund a Bayern jsou dál stoprocentní, Schalke nezaváhalo, Drobný zářil

Berlín - Fotbalisté Hoffenheimu dál čekají na první letošní výhru v Bundeslize. V 5. kole nestačili na Muhuč, které vítězství vystřelil hattrickem Malli. Bayern Mnichov opět nezaváhal, nováčka z Darmstadtu vyškolil 3:0 a je druhý za Dortmundem, který zdolal ve šlágru Leverkusen také 3:0. Další čisté konto si připsal brankář Hamburku Jaroslav Drobný, kterého nedokázali překonat ani střelci Frankfurtu.

Ilustrační foto.

Jahn: Česko letos překoná loňský výrobní rekord 1,24 milionu aut

Frankfurt nad Mohanem – Česko letos směřuje ve výrobě aut k dalšímu rekordu. Letošní produkce překoná loňských 1,24 milionu vyrobených osobních vozů. V rozhovoru s ČTK to na frankfurtském autosalonu uvedl prezident Sdružení automobilového průmyslu Martin Jahn.

Lotus funguje ve formuli od roku 2012. Vrátí se Renault?

Renault už nechce dodávat F1 motory. Skončí, nebo vybuduje vlastní tým?

Frankfurt nad Mohanem - Francouzská automobilka Renault nemá do budoucna zájem působit ve formuli 1 jako dodavatel motorů. Na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem řekl šéf koncernu Carlos Ghosn, že stojí před rozhodnutím, zda z královské automobilové třídy úplně vystoupí, nebo v ní bude startovat s vlastním týmem.