Kreativ

ŠTÍTEK: Frankfurt nad Mohanem

Ilustrační foto

ECB podpořila ekonomiku snížením úroků a posílením nákupů aktiv

Frankfurt nad Mohanem - Evropská centrální banka (ECB) dnes snížila všechny své úrokové sazby, posílila program nákupů dluhopisů a nabídla bankám další levné úvěry. Nečekaně důraznou směsí nových kroků se ECB snaží podpořit ekonomiku, zabránit přetrvání velmi nízké inflace v eurozóně a napravit si reputaci z konce loňského roku, kdy trhy zklamala nedostatečnými kroky. Euro po dnešních krocích ECB nejprve prudce kleslo, ztráty ale později smazalo.

Niko Kovač

Těsně nad propastí. Frankfurt má spasit chorvatský tandem bratrů Kovačů

Frankfurt nad Mohanem - Bývalý chorvatský fotbalista Niko Kovač je novým koučem fotbalistů Frankfurtu nad Mohanem, které se pokusí zachránit v Bundeslize. K šestnáctému týmu tabulky přišel čtyřiačtyřicetiletý někdejší záložník i s mladším bratrem Robertem, stejný tandem donedávna působil u chorvatské reprezentace.

Ilustrační foto

ECB: Banky v eurozóně zvládají nízké úrokové sazby

Frankfurt nad Mohanem - Banky v eurozóně dobře zvládají negativní dopady mimořádně nízkých úrokových sazeb. Uvedl to dnes člen vedení Evropské centrální banky (ECB) Benoit Coeuré. Dodal, že největší problémy evropského bankovního sektoru nejsou důsledkem uvolněné měnové politiky ECB.

Ilustrační foto

Veletržní maratón Českého porcelánu

Dubí - V rozmezí necelého měsíce se společnost Český porcelán prezentovala na třech významných veletrzích. Nejprve na veletrhu cestovního ruchu Reisemesse Dresden 2016, následně vystavovala výrobky ze závodu v Dubí a duchcovského Royal Dux Bohemia na významné přehlídce nábytku, vybavení domácností, zařizovacích předmětů a dekorací Ambiente 2016 ve Frankfurtu nad Mohanem a nakonec se před několika málo dny zúčastnila v Praze veletrhu Holiday World, tedy 25. ročníku Středoevropského veletrhu cestovního ruchu a současně 22. ročníku souhrnné prezentace turistické nabídky regionů České republiky Region World, .

Ilustrační foto

Veletržní maratón Českého porcelánu

Dubí - V rozmezí necelého měsíce se společnost Český porcelán prezentovala na třech významných veletrzích. Nejprve na veletrhu cestovního ruchu Reisemesse Dresden 2016, následně vystavovala výrobky ze závodu v Dubí a duchcovského Royal Dux Bohemia na významné přehlídce nábytku, vybavení domácností, zařizovacích předmětů a dekorací Ambiente 2016 ve Frankfurtu nad Mohanem a nakonec se před několika málo dny zúčastnila v Praze veletrhu Holiday World, tedy 25. ročníku Středoevropského veletrhu cestovního ruchu a současně 22. ročníku souhrnné prezentace turistické nabídky regionů České republiky Region World, .

Ilustrační foto

Deutsche Bank odkoupí vlastní dluhopisy za více než 5 miliard dolarů

Frankfurt - Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank odkoupí vlastní dluhopisy v přepočtu za více než 130 miliard Kč. Firma se tak po propadu ceny akcií snaží mírnit obavy investorů ohledně své finanční situace. Akcie Deutsche Bank si dnes připisují téměř deset procent, od začátku roku ale zhruba 35 procent ztrácejí.

Ilustrační foto.

Lidé v eurozóně si loni nahromadili přes bilion eur v hotovosti

Frankfurt - Hodnota peněz v hotovosti loni v celé eurozóně vystoupila na více než bilion eur (27 bilionů Kč) a skoro 30 procent z této částky bylo ve formě pětiseteurových bankovek. Čtvrteční data Evropské centrální banky (ECB) ukázala, že lidé v zemích platících eurem si kvůli nejisté situaci nechávali peníze často raději doma či v peněžence, než by je ukládali do banky.

Ilustrační foto

Mezinárodní veletrh Ambiente dnes ve Frankfurtu zahajuje

Frankfurt / Dubí - Mezinárodní veletrh Ambiente 2016 ve Frankfurtu nad Mohanem otevírá dnes své brány. Až do 16. února bude představovat trendy v oblasti stolování, kuchyně, zboží pro domácnost a dárkových předmětů. S návštěvností převyšující 135 tisíc je Ambiente nejdůležitějším veletrhem roku v oboru spotřebního zboží.

Ilustrační foto

Volkswagen prý nevylučuje samostatný úpis své nákladní divize

Frankfurt - Divize Volkswagenu pro nákladní automobily zkoumá možnosti růstu, které by mohly zahrnovat akvizice a případně i primární veřejnou nabídku akcií (IPO). V rozhovoru s agenturou Bloomberg to řekl šéf divize Andreas Renschler. Ke klíčovým oblastem, kde by divize mohla expandovat, podle něj patří USA a Čína. Samotný Volkswagen se ale ke zprávě zatím nevyjádřil.

Výměna šamotových pánví v tavicí sklářské peci Skláren Květná.

Sklárna vymění šamotové pánve v tavicí peci. Tu pak zbourají a postaví novou

Strání – Květná – Poslední dějství, tak nějak se dá nazvat období, které má před sebou v následujících šesti měsících pec ve Sklárně Květná. V pátek 29. ledna ji čeká závěrečná výměna šamotových pánví, aby v rámci svého šestiletého fungování 1. července tohoto roku s definitivní platností vyhasla. Po vychladnutí ji pak během jednoho dne dělníci zbourají, a další den začnou stavět pec novou.

Český porcelán představil novinky pro Ambiente

Český porcelán představil novinky pro Ambiente

Dubí - V nejvyšším patře výstavního pavilonu ve Frankfurtu nad Mohanem, kde se na prestižním světovém veletrhu spotřebního zboží a designu Ambiente 2016 ve Frankfurtu nad Mohanem prezentují nejvýznamnější a nejúspěšnější výrobci, je rovněž v tomto roce prostor vyhrazený akciové společnosti Český porcelán, Dubí.

Ilustrační foto

Německá zbrojovka chce prodávat více zbraní civilistům v USA

Frankfurt nad Mohanem - Německá zbrojovka Heckler & Koch se bude snažit prodávat více ručních střelných zbraní civilistům ve Spojených státech. Reaguje tak na německé restrikce na vývoz zbraní na Blízký východ. V rozhovoru s německým listem Bild to uvedl většinový majitel podniku Andreas Heeschen. Jeho prohlášení přichází v době, kdy se americký prezident Barack Obama snaží omezit násilnou činnost související s držením zbraní.

Ilustrační foto.

Turecko nabídne dotace na lety do hlavních turistických míst

Frankfurt nad Mohanem - Turecko nabídne dotace na palivo pro lety do pěti hlavních turistických míst. Ankara se tak snaží ochránit svůj cestovní ruch po bombovém útoku v Istanbulu minulý týden. Letecké společnosti na počátku turistické sezony v dubnu a květnu získají 6000 dolarů (149.000 Kč) na let do Antalye, Alanye, Dalamanu, Bodrumu a Izmiru. Řekl to agentuře Reuters turecký ministr cestovního ruchu Mahir Ünal, který je v Německu na jednání s místními cestovními kancelářemi. V případě potřeby by mohla být podpora prodloužena.

Český porcelán představil novinky pro veletrh Ambiente.

Český porcelán představil novinky pro Ambiente

Dubí – V nejvyšším patře výstavního pavilonu ve Frankfurtu nad Mohanem, kde se na prestižním světovém veletrhu spotřebního zboží a designu Ambiente 2016 ve Frankfurtu nad Mohanem prezentují nejvýznamnější a nejúspěšnější výrobci, je rovněž v tomto roce prostor vyhrazený akciové společnosti Český porcelán, Dubí.

Ilustrační foto

Velcí akcionáři podají na Volkswagen žalobu na stamiliony eur

Frankfurt - Desítky velkých akcionářů ze Spojených států a Británie podají na německou automobilku Volkswagen hromadnou žalobu za propad hodnoty akcií firmy v důsledku skandálu s manipulací emisí. Institucionální investoři budou požadovat odškodnění v řádu stamilionů eur. Sdělila to dnes německá právnická společnost Nieding + Barth, která tyto žaloby shromažďuje.

Ilustrační foto

Skupina Volkswagen loni utrpěla první pokles prodeje za 13 let

Frankfurt nad Mohanem - Německá automobilová skupina Volkswagen zaznamenala loni první pokles prodeje od roku 2002. Odbyt vozů skupiny, do níž patří i česká Škoda Auto, se z předloňského rekordu 10,14 milionu snížil o dvě procenta na 9,93 milionu, sdělila dnes společnost. Vedle emisního skandálu, který se odrazil na některých trzích v závěru roku, za to může slabá poptávka v Číně a propad trhů v některých dalších rozvíjejících se zemích světa.

Spojené státy v roce 2014 nedopatřením místo na cvičení do Evropy zaslaly deaktivovanou protitankovou střelu Hellfire na Kubu.

Američané nedopatřením zaslali střelu Hellfire na Kubu

Washington – Spojené státy v roce 2014 nedopatřením místo na cvičení do Evropy zaslaly deaktivovanou protitankovou střelu Hellfire na Kubu. S odvoláním na své zdroje o tom informoval list The Wall Street Journal. Pokud střela opravdu skončila na Kubě, znamená to pro USA ztrátu značně citlivé vojenské technologie.

Německá policie. Ilustrační snímek.

Policie v Düsseldorfu vyšetřuje 2200 lidí kvůli pouličním zločinům

Berlín – Policie v západoněmeckém Düsseldorfu vyšetřuje asi 2200 lidí, které podezírá z organizované pouliční kriminality v okolí tamního hlavního železničního nádraží. Zatím není jasné, zda podezřelí z kriminálních aktivit v Düsseldorfu působili během silvestrovské noci i v nedalekém Kolíně nad Rýnem, kde se velké množství mužů dopouštělo sexuálních útoků a krádeží. Düsseldorfská policie se svými kolegy z Kolína v této záležitosti spolupracuje.

Ilustrační foto

Akcie VW klesly, žaloba v USA může firmu přijít na 48 miliard USD

Frankfurt nad Mohanem - Akcie německé automobilky Volkswagen dnes klesly až o šest procent na šestitýdenní minimum. Americká vláda podala v pondělí na společnost civilní žalobu, která by Volkswagen teoreticky mohla přijít až na 48 miliard dolarů (zhruba 1,2 bilionu Kč), zatímco dříve se pokuta v USA odhadovala pouze na 18 miliard dolarů. Skutečný postih však bude podle minulých zkušeností jen zlomkem této sumy, napsala agentura Reuters.

Jednoho lehce zraněného si dnes vyžádala střelba na ubytovnu pro žadatele o azyl na západě Německa.

Na ubytovnu pro azylanty na západě Německa stříleli, jeden zraněný

Berlín - Jednoho lehce zraněného si dnes vyžádala střelba na ubytovnu pro žadatele o azyl na západě Německa. Kdo na zařízení střílel a jaký měl motiv, policie podle agentury DPA zatím neví. Německo letos postihla série především žhářských útoků na ubytovny pro migranty. Za drtivou většinou z nich údajně stojí přívrženci krajní pravice.

Na projektech tras vyhrazených jízdním kolům pracují i Frankfurt nad Mohanem, Mnichov či Norimberk. Ilustrační foto.

Autům vjezd zakázán. Němci plánují dálnice pro cyklisty

Berlín – Široká a osvětlená dráha, bez všudypřítomných semaforů, křižovatek a automobilového provozu: tento sen cyklistů by se brzy mohl stát skutečností v mnoha německých městech a obcích. Ty totiž plánují „dálnice" pro jízdní kola, aby se uvolnily zácpy v dopravě. V Severním Porýní-Vestfálsku už koncem listopadu otevřeli pět kilometrů cyklistické dráhy v rámci ambiciózního projektu výstavby trasy dlouhé zhruba 100 kilometrů mezi Duisburgem a Hammem.

Kateřina Vacková.

Co chystá Kateřina Vacková příští rok? K prsům a varlatům přidá i srdce a cévy

Most – Mostečanka Kateřina Vacková, kterou redakce Mosteckého deníku zvolila Osobností roku 2015, má za sebou rušných a úspěšných dvanáct měsíců. Ani v roce následujícím rozhodně nebude zahálet. Čeká ji například dokončení studia nebo rozšíření činnosti její neziskové organizace Loono, kterou založila po vlastní zkušenosti s rakovinou.

Zleva Quentin Lafargue, Robin Wagner a v duhové kombinéze aktuálního mistra světa v keirinu François Pervis.

Dráhař Wagner si užil skvělý pocit, porazil mistra světa Pervise

Anadia, Brno – Ještě nikdy v kariéře neporazil světového šampiona. To už od neděle neplatí. Dráhový cyklista brněnské Dukly Robin Wagner ovládl keirin na závodě první kategorie v portugalské Anadii a za sebou nechal Quentina Lafarguea a jeho francouzského krajana Françoise Pervise, mistra světa v keirinu z posledních dvou let. „Je to zatím můj největší skalp. Snažil jsem se jít na start s čistou hlavou, že to jsou závodníci jako všichni ostatní. Až mě překvapilo, že to vyšlo," radoval se Wagner.

Frankfurt vyzrál na Brémy

Darida a Morávek dali gól, Kadlec se loučil. Bayern přezimuje jasně první

Berlín - Vladimír Darida a Jan Morávek mohli o víkendu slavit: oba v 17. kole Bundesligy skórovali a zařídili výhry svých týmů. Naopak Václav Kadlec se loučil s Frankfurtem rozpačitě. Sobota přinesla kosmetickou změnu na čele tabulky: Bayern po výhře na půdě Hannoveru zvýšil náskok na druhý Dortmund, jelikož Borussia prohrála v Kolíně nad Rýnem 1:2. Přezimuje s náskokem osmi bodů.

Ilustrační foto

Stavba nového berlínského letiště se zpožďuje

Berlín - Stavební práce na berlínském Letišti Willyho Brandta mají zhruba tříměsíční zpoždění proti harmonogramu z letošního jara, přesto je stále možné uvést nový vzdušný přístav do provozu do konce roku 2017. Deníku Berliner Morgenpost to řekli zástupci dozorčí rady letiště, kteří dnes o termínu dokončení stavby jednali.

Ilustrační foto.

Světelské sklárny Crystalite pořídí dvě nové linky za 300 mil. Kč

Světlá nad Sázavou (Havlíčkobrodsko) - Sklárny Crystalite Bohemia připravují investice převyšující 300 milionů korun, které jim umožní zvýšit produkci nápojového skla na více než dvojnásobek. Dvě nové automatické výrobní linky budou ve světelském závodě instalovány v příštím roce, sdělil generální ředitel společnosti Jaroslav Kloc. Uvedl, že ke zvýšení výrobních kapacit podnik přistoupí kvůli rostoucím objednávkám od zákazníků.

Policie místo označila páskou. Ilustrační foto.

Los Angeles uzavřelo tisícovku škol kvůli bombové hrozbě

Los Angeles - Město Los Angeles uzavřelo všechny veřejné školy ve městě a okolí kvůli hrozbě bombového útoku. Podle agentury AP o tom informovala mluvčí losangeleského školského úřadu. Policie nyní hrozbu vyhodnocuje a chystá se prohledávat školy, které budou pravděpodobně uzavřeny celý den. Zhruba tisícovku škol v širší oblasti druhého největšího amerického města navštěvuje přes půl milionu studentů. Podle úřadů jde přinejmenším v Kalifornii o první bezpečnostní akci v podobném měřítku.

Ilustrační foto.

IBM vybuduje v Mnichově centrum svého průmyslového internetu

Frankfurt - Americká technologická společnost IBM udělá z Mnichova světové centrum svého projektu vybudovat v rámci "internetu věcí" průmyslový internet. Iniciativa má propojit průmyslové firmy z celého světa a chce přitom využít koncentrace zpracovatelského průmyslu v jižním Německu. IBM dnes uvedla, že plán vybudovat v Mnichově centrum průmyslového internetu bude znamenat její největší expanzi v Evropě za posledních 20 let.

Pendolino na chebském nádraží.

Nedaleko Čech přibyla rychlodráha

Chebsko, Německo - Německé železnice DB AG plánují s novým jízdním řádem otevřít novou, 120 kilometrů dlouhou vysokorychlostní trať Lipsko/Halle - Erfurt.

Ilustrační foto

Prodej vozů značky Volkswagen v listopadu klesl o 2,4 procenta

Frankfurt nad Mohanem – Prodej vozů německého automobilového koncernu Volkswagen se v listopadu snížil o 2,2 procenta na 833.700 vozů. Pokles způsobil hlavně slabší prodej v USA, Brazílii a Rusku, oznámila dnes automobilka. Volkswagenem nyní otřásá skandál s nepravdivým vykazováním výsledků měření emisí oxidu dusíku.

Ilustrační foto

Evropské centrální banky prý v tichosti tiskly stovky miliard eur

Frankfurt nad Mohanem - Centrální banky v eurozóně v minulých deseti letech v tichosti nakoupily aktiva za stovky miliard eur v rámci zvláštního mechanismu, který jim umožňuje tisknout peníze pro účely mimo měnovou politiku. Vyplývá to ze studie německého finančního experta Daniela Hoffmanna. Studie vyvolává spekulace o tom, že banky těmito penězi mohly během krize pomáhat financovat silně zadlužené vlády v eurozóně.

I vánoční ozdoby mají své trendy

I vánoční ozdoby mají své trendy

Dvůr Králové - Mezi přáteli Krkonošského deníku, kteří pomáhají zajišťovat akci Česko zpívá koledy s regionálním Deníkem, patří královédvorská firma OZDOBA CZ.

Ilustrační foto.

Jordánec chtěl do kokpitu letadla, přemohli ho házenkáři

Bělehrad - Jordánský občan s americkým pasem se pokusil otevřít dveře do pilotní kabiny v letadle společnosti Lufthansa směřujícím z Frankfurtu do Bělehradu. Ostatní cestující ho ale přemohli a v jeho konání mu zabránili, informoval dnes srbský deník Blic. Na přemožení pasažéra se prý významně podíleli srbský házenkář Milan Mirković a jeho ruský kolega Alexej Rastvorcev, kteří cestovali stejným letadlem.

Johannes Flum a jeho zranění

Hororová scéna. Flum si utrhl čéšku, Frankfurt zrušil trénink

Frankfurt nad Mohanem - Muselo ho to bolet. A hodně. Úterní trénink fotbalistů Eintrachtu Frankfurt poznamenalo vážné zranění záložníka Johannese Fluma. Po střetu se Slobodanem Medojevičem si utrhl čéšku na levém koleni a na hřiště pro něj přiletěl vrtulník.

Ilustrační foto

Volkswagen svolá kvůli emisím v Německu 2,5 milionu aut, 287 tisíc škodovek

Frankfurt – Německá automobilová skupina Volkswagen svolá k úpravám zařízení pro kontrolu emisí jen v Německu 2,46 milionu vozů s naftovými motory. Technické úpravy nelegálního softwaru se z toho mají týkat i 286.970 vozů české dceřiné automobilky Škoda. Napsal to dnes německý list Die Welt bez udání zdrojů. Volkswagen to podle agentury Reuters zatím nekomentoval.

Kateřinu Pauláthovou a další lyžaře v Americe překvapily sněhové bouře.

Pauláthovou v USA překvapily sněhové bouře

Havířov – Česká lyžařka Kateřina Pauláthová mění v USA program. Ale jen nepatrně. V Americe ji přivítaly obrovité přívaly sněhu a drsný mráz dvacet pod nulou. V neděli ji čeká FIS slalom v Echo Mountain.

Ilustrační foto

Do oběhu jde nová dvacetieurovka odolnější proti padělání

Frankfurt - Novou dvacetieurovku s lepší ochranou proti padělání dnes uvedly do oběhu centrální banky zemí eurozóny a Evropská centrální banka ve Frankfurtu. Nová bankovka má výraznější barevné provedení. Dokonalejší zabezpečení představuje zejména takzvané "okno s podobiznou" v horní části holografického proužku.

OBAVA z budoucnosti, z nestability, která přichází do Evropy s velkou migrační vlnou, přivádí Němce na náměstí protestovat proti německé oficiální politice.

Jak Němci reagují na uprchlíky? Více si váží lidí z východu a nakupují alarmy

Ústí nad Labem - Jak občané Německa reagují na statisíce migrantů, kteří letos přišli z Asie a Afriky do Evropy a především do Německa? Od německých politiků se nedozvíme nic. Vydávají jenom momentálně účelová prohlášení, podle toho, jak se vyvíjí politická situace. Demonstrace proti migrantům, či na jejich podporu, jsou jenom kulisou daleko hlubší reality. Co vidí v Německu návštěvníci z České republiky?

Ilustrační foto.

Odbory ohlásily na čtvrtek a pátek další stávky v Lufthanse

Berlín - Palubní personál největších německých aerolinek Lufthansa bude zřejmě znovu stávkovat. Odborový svaz UFO dnes ohlásil stávky na čtvrtek 26. a pátek 27. listopadu. Pokud vedení Lufthansy na požadavky odborů ohledně mezd a pracovních podmínek adekvátně nezareaguje, budou stevardi a letušky stávkovat také v pondělí 30. listopadu, uvedl podle agentury DPA předseda odborového svazu UFO Nicoley Baublies.