Kreativ

ŠTÍTEK: hlasování

Britská premiérka Theresa Mayová

Krach brexitu by byl katastrofickým selháním důvěry, varovala britská premiérka

Britská premiérka Theresa Mayová apelovala v článku pro nedělník Sunday Express na poslance, aby v úterním hlasování zvedli ruku pro dohodu o brexitu. Není to podle jejích slov tak riskantní jako odchod Velké Británie z Evropské unie bez dohody, nebo kdyby se brexit vůbec neuskutečnil. Selhání brexitu by bylo „katastrofickým a neodpustitelným porušením důvěry v naši demokracii“, zdůraznila. Informovala o tom televize BBC.

VÁCLAV VÁVRA se narodil 9. ledna ve 22.52 hodin rodičům Janě a Jitce. Vážil 3,27 kg a měřil 50 cm. Rodina má domov ve Dvoře Králové nad Labem.

OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Trutnov/Jilemnice - Svým hlasováním můžete rozhodnout o nejhezčím miminku měsíce Krkonošského deníku. Každý měsíc odměňujeme pouze jedno miminko.

Anna Procházková se narodila 2. ledna 2019 s váhou 2,42 kg a mírou 46 cm a její bráška Matěj s váhou 2,78 kg a mírou 48 cm.  Kristýně a Milanovi z Něčíně.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Příbramsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Oblastní nemocnici v Příbrami vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 2. týdne roku 2019.

Julie Hetfleišová se narodila 9.1.2019, vážila 3435 g a měřila 50 cm. Vyrůstat bude v Kolíně společně s bráškou Vašíkem (3) a rodiči Julií a Václavem.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Kolínsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Oblastní nemocnici v Kolíně vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 2. týdne roku 2019.

Ondřej Schwarz přišel na svět 5. ledna 2019 ve 2.15 hodin v čáslavské porodnici. Vážil 3600 gramů a měřil 51 centimetrů. Doma v Kutné Hoře ho přivítá maminka Tereza, tatínek Václav a tříletá sestřička Natálka.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Kutnohorsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Městské nemocnici v Čáslavi vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 2. týdne roku 2019.

První miminko se narodilo mamince Aleně Křížkové a tatínkovi Martinovi Böhmovi. Je to holčička a dostala jméno Emma. Emmička spatřila prvně světlo 5. ledna 2019, vážila 3,35 kg a měřila 48 cm. Rodina žije ve Hředlích.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Berounsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Nemocnici Hořovice vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 2. týdne roku 2019.

VÍT HANZLÍK, ZVOLENĚVES. Narodil se 22. prosince 2018. Po porodu vážil 3,45 kg a měřil 48 cm. Rodiče jsou Lucie Hanzlíková a Vít Hanzlík, sestra Emička. (porodnice Kladno)

Právě jsme se narodili

Kladno, Slaný /ANKETA, FOTOGALERIE/ - V uplynulém týdnu se v kladenské a slánské porodnici narodili další noví občánci. Šťastným rodičům blahopřejeme a miminkům přejeme hodně štěstí na dlouhou cestu životem.

Vojta Krejčí se narodil 8. ledna 2019 ve 4.06 hodin Aleně Keblúškové a Zdeňkovi Krejčímu. Po narození vážil 2790 gramů a měřil 47 centimetrů. Ve Vlašimi na něj čeká sestra Nikolka (16).

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Benešovsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Nemocnici Rudolfa a Stefanie v Benešově vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 2. týdne roku 2019.

Makedonci protestují proti názvu své země.

Makedonský parlament dokončil hlasování o změně názvu země. Čeká se na Řecko

Makedonský parlament v pátek dokončil proces změny ústavy, která oficiálně mění název země na Republika Severní Makedonie, zkráceně Severní Makedonie. Změna má ukončit déle než čtvrtstoletí trvající spor se sousedním Řeckem, které kvůli názvu zaměnitelnému se stejnojmennou řeckou provincií dlouhá desetiletí blokovalo vstup země do EU a NATO. Dohodu s Makedonií ještě musí ratifikovat řecký parlament. Informovala o tom agentura Reuters.

Ples sportovců Písek

Nejlepší sportovce oceníme 15. února

Písecko – Do čtvrtka 10. ledna mohli zástupci sportovních klubů a oddílů na Písecku nominovat své favority do ankety Nejúspěšnější sportovec Písecka za rok 2018.

Slovenský prezident Andrej Kiska

Slovensko si zvolí nového prezidenta 16. března, ohlásil šéf parlamentu

Slováci budou volit nového prezidenta 16. března. Případné druhé kolo přímé volby hlavy státu se uskuteční o dva týdny později. Termíny hlasování dnes vypsal šéf parlamentu Andrej Danko, jehož rozhodnutí zveřejnila sněmovna na svém webu. Nynější prezident Andrej Kiska, kterému pětileté funkční období skončí v polovině června, se o znovuzvolení ucházet nehodlá.

Radost Jeremy Corbyna

Debata o brexitu pokračuje. Pokud ztroskotá dohoda, musí být volby, řekl Corbyn

V britském parlamentu dnes pokračuje debata o brexitové dohodě, kterou vláda premiérky Theresy Mayové vyjednala v Bruselu. Rozpravu by mělo příští úterý zakončit hlasování o dohodě, při kterém zákonodárci dokument podle očekávání nepodpoří. Lídr opozice Jeremy Corbyn ve svém projevu dnes prohlásil, že pokud britský parlament neschválí brexitovou dohodu s Bruselem předloženou vládou Theresy Mayové, musí být v Británii vypsány předčasné parlamentní volby.

Britská premiérka Theresa Mayová

Odvrátit chaotický brexit lze jedině schválením dohody, domnívá se Mayová

Brexit bez dohody s Evropskou unií lze odvrátit jedině schválením té, která je aktuálně na stole, řekla dnes britským poslancům premiérka Theresa Mayová. Také prohlásila, že vláda stále pokračuje v rozhovorech s EU ohledně ujištění týkajících se stávající dohody a chce je získat ještě před hlasováním naplánovaným v Dolní sněmovně na 15. ledna. 

Obec Újezdeček

Volby si v Újezdečku zopakují. Zvolené zastupitelstvo se po neshodách rozpadlo

Újezdeček /FOTO/ – K volebním urnám půjdou lidé v Újezdečku znovu v březnu. Po loňských říjnových volbách se zde totiž nedomluvili nově zvolení zastupitelé na vedení obce, v důsledku čehož se zastupitelstvo rozpadlo. Ministr vnitra nové hlasování v Újezdečku vypsal na sobotu 16. března. Jako v jediné obci na Teplicku.

Ilustrační foto

Veřejnost bude opět rozhodovat o milionu z rozpočtu

Příbram - Loni se veřejnost poprvé mohla zapojit do takzvaného participativního rozpočtu a rozhodnout tak, jak bude investovaný milion korun z příbramského rozpočtu. Do projektu se nakonec přihlásilo přes čtyřicet návrhů, z nichž se tři dočkají v letošním roce realizace.

Ilustrační foto.

Sportovní anketa je zpátky!

Mladá Boleslav - Populární anketa Sportovec roku je zpátky! „Rozhodli jsme se anketu o nejlepšího sportovce oživit, protože si myslíme, že je škoda zahodit tradici, kterou si za dvacet let existence vybudovala. Proto jsme se jako město ve spolupráci s partnery domluvili, že převezmeme žezlo po Boleslavském deníku a stali jsme se hlavními organizátory,“ vysvětlil náměstek primátora Daniel Marek.

FILIP se narodil 31. prosince ve 14.07 hodin rodičům Andree a Petrovi. Vážil 3,25 kg a měřil 49 cm. Rodina bydlí v Mostku.

OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Trutnov/Jilemnice - Svým hlasováním můžete rozhodnout o nejhezčím miminku měsíce Krkonošského deníku. Každý měsíc odměňujeme pouze jedno miminko.

Vanesa Janáčková je prvním dítětem partnerů Kateřiny Měchurové a Petra Janáčka. Narodila se 1. ledna 2019 v 17.43. Při porodu vážila 3330 gramů a měřila 51 centimetrů. Rodina bydlí ve Vlašimi.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Benešovsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Nemocnici Rudolfa a Stefanie v Benešově vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 1. týdne roku 2019.

Jiří Vogeltanz se narodil 25. prosince 2018 s váhou 3,5 kg a mírou 52 cm Radce a Jiřímu.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Příbramsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Oblastní nemocnici v Příbrami vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 1. týdne roku 2019.

Pavel Nalezinek se poprvé na svět podíval 29. prosince 2018 ve 4.57 hodin v Čáslavi. Pyšní se mírami 3400 gramů a 49 centimetrů. Doma v Horkách se na něj těší maminka Lucie a tatínek Pavel.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Kutnohorsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Městské nemocnici v Čáslavi vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 1. týdne roku 2019.

Adámek Fišer. První miminko se narodilo 31. prosince 2018 Denise a Jiřímu z Dobříše. Je to syn a dostal jméno Adam. Adámek Fišer vážil po příchodu na svět 3,63 kg a měřil 51 cm. Foto: Rodina

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Berounsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Nemocnici Hořovice vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 1. týdne roku 2019.

Jakub Škopek přišel na svět 29.12.2018, vážil 3500 g a měřil 50 cm. V Tismicích bude vyrůstat se sestřičkou Barborkou (2.5) a rodiči Zuzanou a Michalem.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Kolínsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Oblastní nemocnici v Kolíně vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 1. týdne roku 2019.

SOFIE JANČÁROVÁ, KLADNO. Narodila se 30. prosince 2018. Po porodu vážila 3,48 kg a měřila 50 cm. Rodiče jsou Radka Jančárová a Tomáš Jančár. (porodnice Kladno)

Právě jsme se narodili

Kladno, Slaný /ANKETA, FOTOGALERIE/ - V uplynulém týdnu se v kladenské a slánské porodnici narodili další noví občánci. Šťastným rodičům blahopřejeme a miminkům přejeme hodně štěstí na dlouhou cestu životem.

Rozhledna Růženka.

Růženka bojuje v soutěži Rozhledna roku 2018

Růžová – Klub přátel rozhleden vyhlásil 5. ročník ankety Rozhledna roku 2018. V anketě bojuje 11 rozhleden z celé České republiky včetně rozhledny Růženka v Růžové na Děčínsku.

Ilustrační foto.

Spokojenost lidí zajistí spokojení lidé. To platí i v nemocnicích

Střední Čechy – Pobyt v nemocnici. Takové chvíle asi nikdo netráví s nadšením, byť se najdou lidé, kteří se těší, jak se jim uleví od dlouhodobých potíží. Jiní naopak nucený pobyt na lůžku snášejí špatně. Obzvlášť tíživé to bývá pro pacienty, kteří se ve špitále neocitli plánovaně; přišlo to zcela náhle a nečekaně. Nemají tedy s sebou věci, kterými by se jinak vybavili (byť i s tím dokážou nemocnice pomoci) – a nemají ani vyřešeny své dřívější plány.

Vyhlášení nejúspěšnějších sportovců regionu Svitavska za rok 2017 v Tylově domě v Poličce.

Čtenáři Deníku, vybírejte svoji sportovní hvězdu

Svitavy – Jednotlivec nebo kolektiv, který získá největší podporu od čtenářů, bude mezi vyhodnocenými na slavnostním galavečeru, který se koná v úterý 22. ledna v Tylově domě v Poličce. Pro zapojení se do hlasování stačí maličkost: vyplnit hlasovací kupon, který vychází v Deníku (poprvé 31. prosince), a doručit jej do redakce.

TRILOBIT 2019 oslaví tvůrce filmové tvorby a nově udělí také diváckou cenu

O vítězích rozhodnou dvě poroty

Beroun - Další ročník předávání prestižní ceny Trilobit 2019 se blíží. Ceny Trilobit 2019 budou slavnostně vyhlášeny v neděli 20. ledna v Kulturním domě Plzeňka. Už tradičně je udílí Český filmový a televizní svaz FITES ve spolupráci s městem Beroun a Městským kulturním centrem Beroun.

Parlamentní volby v Bangladéši.

Volby v Bangladéši vyhrála strana premiérky. Provázely je násilné střety

Parlamentní volby v Bangladéši podle předběžných výsledků hladce vyhrála Lidová liga šajch Hasíny Vadžídové, která je premiérkou od ledna 2009. Při nepokojích zemřelo nejméně 17 lidí a dvě desítky dalších byly zraněny. Bangladéšská volební komise vyšetřuje zprávy o volebních podvodech hlášené z různých míst země. Opozice výsledky odmítá uznat a přeje si nové volby.

Italský premiér Giuseppe Conte a ministr vnitra Matteo Salvini.

Italskou sněmovnou prošel upravený rozpočet pro příští rok. Na poslední chvíli

Italská Poslanecká sněmovna dnes schválila na poslední chvíli rozpočet na příští rok, který musel Řím po výtkách Evropské komise přepracovat. Senátem už rozpočet prošel minulou neděli. Evropská komise se minulý týden s Itálií dohodla na změnách rozpočtu, což odvrátilo disciplinární kroky proti Římu. Informovala o tom dnes agentura Reuters.  

Vít Černohorský je druhým přírůstkem partnerů Evy Brožové a Davida Černohorského. Narodil se ve středu 26. prosince 2018 o 21.20 a při narození vážil 2940 gramů a měřil 50 centimetrů. Rodina  bydlí v Chrástu nad Sázavou, kde na něj čeká sestra Nikolka (6)

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Benešovsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Nemocnici Rudolfa a Stefanie v Benešově vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 52. týdne roku 2018.