Kreativ

ŠTÍTEK: hlasování

Úspěšní hustopečtí sportovci loňského roku byli oceněni.

Sportovec roku je badmintonistka Korábová

Hustopeče – S přehledem ovládla anketu Hustopečský sportovec roku 2018 badmintonistka Barbora Korábová. Vybrala ji odborná porota složená ze zástupců města, trenérů a zástupců oddílů a škol. Svou dominanci potvrdila i v hlasování veřejnosti v kategorii jednotlivců, ale i naděje.

DANIEL se narodil 30. ledna ve 3.31 hodin rodičům Monice a Petrovi. Vážil 3,18 kg a měřil 50 cm. Spolu se sestřičkou Barunkou mají domov v Poniklé.

OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Trutnov/Jilemnice - Svým hlasováním můžete rozhodnout o nejhezčím miminku měsíce Krkonošského deníku. Každý měsíc odměňujeme pouze jedno miminko.

Bára Pokorná přišla na svět 24. ledna 2019 ve 20.18 hodin v čáslavské porodnici. Vážila 2800 gramů a měřila 49 centimetrů. Doma v Čáslavi se z ní těší maminka Zdenka a tatínek Vladimír.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Kutnohorsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Městské nemocnici v Čáslavi vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 5. týdne roku 2019.

Jáchym Rašplička se narodil 25. ledna s váhou 3,32 kg a mírou 51 cm Magdě a Michalovi z Vraného nad Vltavou.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Příbramsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Oblastní nemocnici v Příbrami vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 5. týdne roku 2019.

ELIŠKA JÁNSKÁ, PLETENÝ ÚJEZD. Narodila se 27. ledna 2019. Po porodu vážila 3,14 kg a měřila 48 cm. Rodiče jsou Martina Jánská a Lukáš Jánský. (porodnice Kladno)

Právě jsme se narodili

Kladno, Slaný /ANKETA, FOTOGALERIE/ - V uplynulém týdnu se v kladenské a slánské porodnici narodili další noví občánci. Šťastným rodičům blahopřejeme a miminkům přejeme hodně štěstí na dlouhou cestu životem.

Třetí dítko se narodilo Markétě a Martinovi Bauerovým z Hořovic. Je to holčička, jmenuje se Andrea a na svět přišla 27.ledna 2019 v 5.47 hodin s váhou 2,9 kg a mírou 49 cm. Kočárek s Andrejkou budou vozit bráškové Martin (11 let) a Lukáš (8 let).

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Berounsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Nemocnici Hořovice vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 5. týdne roku 2019.

Barbora je prvorozenou Jany a Jana Havelkových. V čase narození v sobotu 26. ledna 2019 v 10.18 hodin vážila 2820 gramů a 47 centimetrů. Rodina bydlí v Chlístově.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Benešovsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Nemocnici Rudolfa a Stefanie v Benešově vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 5. týdne roku 2019.

Terezie Machová přišla na svět 30. ledna 2019, vážila 3690 g a meřila 51 cm. Ve Velkém Oseku ji přivítali bráškové Domča (14), Kubíček (8) a rodiče Nika a Tomáš.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Kolínsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Oblastní nemocnici v Kolíně vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 5. týdne roku 2019.

Ilustrační foto.

Povolit, nebo zakázat zábavní pyrotechniku?

Kolín - Město Kolín spustilo anketu, a ptá se svých občanů na hlavní otázku „Použití zábavní pyrotechniky v Kolíně ANO či NE?“. Každý zájemce se může dobrovolně zapojit do hlasování do konce února. Odpovědi na anketní otázky budou podkladem pro následnou diskuzi o tomto tématu.

Z míst, kde už Rákosníčkova dětská hřiště stojí.

Dočkají se Kosmonosy a Boleslav Rákosníčkova hřiště?

Kosmonosy/Mladá Boleslav – Poslední deset Rákosníčkových hřišť čeká na to, až si je obyvatele měst vysoutěží. Ve středních Čechách je to 19 měst, která o hřiště zabojují. Na Mladoboleslavsku se utkají Kosmonosy a Mladá Boleslav. Místní i přespolní mohou veřejně hlasovat od 1. do poslední února 2019.

Z míst, kde už Rákosníčkova dětská hřiště stojí.

Nymburští mohou naposledy získat dětské hřiště

Nymburk – Poslední šance. Obyvatelé Nymburka mají v únoru naposledy možnost pouhým hlasováním získat nové dětské hřiště, a to zcela zdarma. Dnes startuje osmý ročník hlasování měst o stavbu Rákosníčkova dětského hřiště, které pořádá společnost Lidl.

Pelhřimov se dočkal Rákosníčkova hřiště v červnu 2018.

V Humpolci začne boj o dětské hřiště

Humpolec – Další Rákosníčkovo hřiště by mohlo vyrůst v Humpolci. Společnost Lidl totiž plánuje postavit dalších deset Rákosníčkových hřišť, čímž završí úspěšný projekt trvající neuvěřitelných osm let.

Ilustrační foto.

Rákosníčkovo hřiště ve hře

Rokycansko – Projekt Rákosníčkova hřiště, trvající už osm let, by v poslední z plánovaných etap výstavby těchto zařízení letos mohl jedno nadělit i do Rokycan.

Vůdce venezuelské opozice Juan Guaidó

Evropský parlament uznal Guaidóa za legitimního prezidenta Venezuely

Europoslanci se dnes shodli, že až do vypsání demokratických prezidentských voleb uznávají opozičního lídra Juana Guaidóa legitimním prezidentem Venezuely. Ke stejnému kroku pak vyzvali i členské země EU a unijní instituce. Americký prezident Donald Trump již dříve oznámil, že Spojené státy uznávají Guaidóa úřadujícím prezidentem.

Britská premiérka Theresa Mayová

Theresin triumf, hodnotí hlasování o brexitu tisk. Pro Brusel se ale nic nemění

Výsledek úterního hlasování v dolní komoře britského parlamentu o dalším postupu na cestě k brexitu byl podle části britského tisku triumfem premiérky Theresy Mayové, které se podařilo po čase sjednotit své konzervativce. Další média ovšem upozorňují, že nyní musí premiérka do Bruselu, který již avizoval, že se pro něj „nic nezměnilo“.

Britská premiérka Theresa Mayová

Evropa si může oddechnout. Brexit bez dohody parlamentem neprošel

Britští poslanci se během úterního zasedání dolní komory parlamentu shodli na tom, že odchod Velké Británie z Evropské Unie bez dohody se konat nebude. Ke schválení dospěli po zdlouhavém procesu ve večerních hodinách. Také pověřili vládu, aby se pokusila změnit podobu severoirské pojistky. Premiérka Theresa Mayová souhlasila, že do Bruselu půjde znovu vyjednávat. Šéf Evropské rady Donald Tusk nicméně zopakoval, že k žádným dalším změnám v již dříve dojednané dohodě mezi Londýnem a Bruselem nedojde.   

Jiří Motl, vítěz ankety Nejúspěšnější sportovec roku 2017 Litoměřicka

Končí hlasování Sportovce roku

Litoměřice – Dnešek je posledním dnem, kdy mohou čtenáři hlasovat pomocí tištěných kupónů v anketě Sportovce roku 2018 ve svém okrese.

Britská premiérka Theresa Mayová na půdě parlamentu před hlasováním o brexitové dohodě

Projde brexitový plán B? Britské poslance čeká další hlasování

Britští poslanci dnes naznačí, jak bude dále pokračovat proces odchodu Británie z Evropské unie. Členové Dolní sněmovny budou večer hlasovat o vládním plánu pro další postup, zejména se však budou vyjadřovat k alternativním plánům, s nimiž v uplynulých dnech přicházeli řadoví poslanci. Těmi by mohla sněmovna přinutit premiérku Theresu Mayovou i k odložení brexitu.  

Albert Černý z Lake Malawi

Za Česko pojede na Eurovizi skupina Lake Malawi. Rozhodli o tom fanoušci

Skupina Lake Malawi v čele se zpěvákem Albertem Černým bude Českou republiku reprezentovat na 64. ročníku písňové soutěže Eurovize s písní Friend of a Friend. V národním kole Lake Malawi nasbírali 22 bodů od diváků a členů mezinárodní poroty. Soutěž se odehraje od 14. do 18. května v izraelském Tel Avivu za účasti 42 zemí.  

13 vychytaných nul. Lukáš Mrázek (na snímku) zažil, nebýt zranění v závěru podzimní části, velmi vydařený rok. Na jaře ho spolu s týmem čeká velmi náročný úkol v podobě záchrany.

Hvězdou čtenářů Deníku vybrán brankář MFK Chrudim Lukáš Mrázek

Chrudimsko - Tradiční hlasování čtenářů Chrudimského deníku rozhodlo o tom, že Hvězdou Deníku za rok 2018 se stal brankář MFK Chrudim, autor celkem třinácti vychytaných nul LUKÁŠ MRÁZEK ,který v loňském, plodném roce oslavil s mužstvem vítězství v České fotbalové lize a během podzimní části se musel vypořádat s vyšší kvalitou soupeřů i nepříjemným zraněním kolene. Zdravotní komplikace ho navíc na začátku nového kalendářního roku neopustily.

Boris Johnson.

Johnson: Irská pojistka? Pokud se změní, brexitová dohoda v parlamentu projde

Brexitová dohoda může získat v britském parlamentu podporu většiny poslanců, pokud si premiérka Theresa Mayová vymůže na Evropské unii další ústupky v oblasti takzvané irské pojistky. Před úterním hlasováním o plánu B, který předsedkyně vlády předložila Dolní sněmovně před týdnem, to řekl přední zastánce brexitu Boris Johnson. 

Hlasování valné hromady o setrvání ředitelky Kroměřížské nemocnice, a.s. Lenky Mergenthalové. Případné odvolání odsuzuje i většina zaměstnanců nemocnice. Část z nich přijela ředitelku podpořit přímo na úřad Zlínského kraje.

Ředitelka nemocnice odvolána, zaměstnanci se bouří

FOTO Z MÍSTA / Napjatá atmosféra panovala na krajském úřadě ve Zlíně, kde probíhalo zasedání valné hromady Kroměřížské nemocnice, a. s., na jejímž programu bylo odvolání Lenky Mergenthalové z pozice místopředsedkyně představenstva a tím de facto i pozice šéfky nemocnice.

Lidé v Chlístovicích volí v opakovaných komunálních volbách.

Volby v Chlístovicích vyhráli komunisté

Chlístovice /FOTOGALERIE/ - Komunální volby v Chlístovicích vyhráli komunisté. Obyvatelé obce v okrsku č. 1 volili zastupitele do obecního zastupitelstva v rámci opakovaných voleb, které nařídil Krajský sodu v Praze kvůli zmanipulovaným volbám v říjnu. Volební místnost byla otevřená od 7 do 22 hodin, poté se začaly hned počítat výsledky, které se sečetly s říjnovými výsledky z okrsku č.2.

Nové hlasování v rámci komunálních voleb v Bořetíně.

V Bořetíně zvolili nové zastupitelstvo. Vyhrálo Sdružení nezávislých kandidátů

Bořetín – V Bořetíně, kde se v sobotu 26. ledna uskutečnilo nové hlasování v rámci komunálních voleb, nakonec vznikne zastupitelstvo nové. Volby do zastupitelstva obce totiž vyhrálo Sdružení nezávislých kandidátů Bořetín. Z 87 zapsaných voličů přišlo v sobotu mezi 7. a 22. hodinou vhodit svůj hlas do urny celkem 85 lidí, což je 97,70 procenta.

Řezník Jiří Hlinka z Poděbrad vyhrál soutěž o Nejchutnější mosteckou jitrnici roku 2019.

FOTO: Nejlepší mosteckou jitrnici dělá řezník z Poděbrad

Most – Řezník Jiří Hlinka z Poděbrad vyhrál soutěž o Nejchutnější mosteckou jitrnici roku 2019. Ochutnávka různých jitrnic s hlasováním veřejnosti se konala v sobotu 26. ledna na letošní první Farmářské slavnosti na 1. náměstí v Mostě.

Magdaléna Honischová se narodila 17. ledna 2019 s váhou 3,24 kg a mírou 51 cm Jitce a Martinovi z Radětic.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Příbramsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Oblastní nemocnici v Příbrami vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát ze 4. týdne roku 2019.

MAREK PASTÝŘÍK, KLADNO. Narodil se 16. ledna 2019. Po porodu vážil 3,25 kg a měřil 48 cm. Rodiče jsou Pavlína Pastýříková a Tomáš Pastýřík. (porodnice Kladno)

Právě jsme se narodili

Kladno, Slaný /ANKETA, FOTOGALERIE/ - V uplynulém týdnu se v kladenské a slánské porodnici narodili další noví občánci. Šťastným rodičům blahopřejeme a miminkům přejeme hodně štěstí na dlouhou cestu životem.

Matyáš Bíža přišel na svět 17. ledna 2019 ve 4.50 hodin v čáslavské porodnici. Pyšní se mírami 3680 gramů a 50 centimetrů. Doma v Rohozci se na něj těší maminka Michaela, tatínek Tomáš a dvouletý bráška Kubík.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Kutnohorsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Městské nemocnici v Čáslavi vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát ze 4. týdne roku 2019.

Stella Kobyláková se narodila 19. ledna 2019 s mírami 3180 g a 52 cm. V Kolíně se na ni těší maminka Jana a tatínek Jakub.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Kolínsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Oblastní nemocnici v Kolíně vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát ze 4. týdne roku 2019.

Šťastná maminka Eva chová v náručí syna Ondřeje Šimka, kterého přivedla na svět 19. ledna 2019. Chlapeček v ten den vážil 3,70 kg a měřil 52 cm. Z Ondry se raduje tatínek Michal a sestřička Míša (2,5 roku). Rodina má domov v Újezdu u Cerhovic.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Berounsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Nemocnici Hořovice vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát ze 4. týdne roku 2019.

Tadeáš Plaček se narodil 18. ledna s mírou 44 cm a váhou 2,13 kg. Z miminka se radují rodiče Aneta Plačková a Miroslav Janata. Doma v Lomnici nad Popelkou se na Tadeáška těšil sedmnáctiměsíční bráška Vojtěch.

OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Trutnov/Jilemnice - Svým hlasováním můžete rozhodnout o nejhezčím miminku měsíce Krkonošského deníku. Každý měsíc odměňujeme pouze jedno miminko.

Královna Alžběta II.

Ojedinělý krok. Do sporů kvůli brexitu se vložila i královna, vybídla k dohodě

Britská královna Alžběta II. vybídla k úsilí o nalezení společné řeči a k respektování odlišných názorů. Podle komentátorů tak ve svém čtvrtečním projevu narážela na debatu týkající se odchodu Británie z Evropské unie a nadcházející klíčové hlasování o brexitové dohodě v parlamentu. Deník The Times proslov královny považuje za výzvu politikům k ukončení hádek a známku toho, že královský palác spory kolem brexitu znervózňují.