Kreativ

ŠTÍTEK: hlasování

Eliška Horáková z Jasenné je prvním děťátkem manželů Veroniky a Daniela. Holčička se narodila 12. února 2019 v 10,45 hodin a vážila 3655 gramů.Foto: Hana Šimůnková

OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Trutnov/Jilemnice - Svým hlasováním můžete rozhodnout o nejhezčím miminku měsíce Krkonošského deníku. Každý měsíc odměňujeme pouze jedno miminko.

Vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec roku proběhne už v pondělí 25. února v 17.30 hodin.

Sportovec roku 2018: hlasování ukončeno!

Karviná – Vyhlášení doprovodné kategorie v anketě Nejúspěšnější sportovec roku Karviné za rok 2018 je u konce. Čtenáři Deníku zvolili za svou sportovní hvězdu mažoretku Elišku Fojtíkovou.

Rákosníčkovo hřiště. Ilustrační foto.

Humpolec svádí napínavý souboj o nové hřiště

Humpolec, Jihlava – Ovlivňovat výsledky hlasování o Rákosníčkova hřiště mohou lidé z řad veřejnosti posledních devět dní. Zatímco s Jihlavou to vypadá celkem beznadějně, Humpolce se pohybuje na hraně úspěchu.

Krajský úřad Středočeského kraje v Praze.

Slovní bitva kolem odposlechů na hejtmanství se změní v písemnou

Střední Čechy – Nejenom otázky kolem ceny, ale i ty, které se točí kolem důvodů. To stále vrtá hlavou středočeskému opozičnímu zastupiteli Michaelu Pánkovi (ODS), kterého v registru smluv zaujala zakázka na kontrolu vybraných kanceláří krajského úřadu proti odposlechu. Pochybnosti chtěl Pánek vyjasňovat během pondělního zasedání krajských zastupitelů. K prosazení svých témat do programu jednání však nenašel dostatečnou podporu. Pro zařazení žádosti o informace k rozsahu bezpečnostních prohlídek na krajském úřadu a výši ceny zvedlo ruce jen 26 zastupitelů. Osm se vyslovilo proti – a 27 se hlasování zdrželo.

Rákosníčkovo hřiště možná postaví také v Táboře či Soběslavi.

Jen na veřejnosti je, kde postaví hřiště

Táborsko - Hlasování o deset posledních dětských hřišť za 1,5 milionu korun je v polovině. Financovat je bude společnost Lidl. Rákosníčkovo hřiště může vzniknout v Táboře i Soběslavi.

TOBIÁŠ HÜBSCHT se narodil 12. února ve 12.24 hodin rodičům Kristině a Petrovi. Vážil 4,11 kg a měřil 54 cm. Spolu s bráškou Tadeášem mají domov v Bezděkově nad Metují.

OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Trutnov/Jilemnice - Svým hlasováním můžete rozhodnout o nejhezčím miminku měsíce Krkonošského deníku. Každý měsíc odměňujeme pouze jedno miminko.

Rákosníčkovo hřiště

O nová Rákosníčkova hřiště se uchází čtrnáct míst. Hlasování je v polovině

Rekordnímu zájmu veřejnosti se těší projekt obchodního řetězce Lidl nesoucí název Rákosníčkova hřiště. Ta společnost po celé České republice staví již osm let. Za tu dobu jich v tuzemsku vzniklo už 89, přičemž devadesáté bude postaveno letos na jaře na pražském Barrandově. Hodnota jednoho takového dětského hřiště je 1,5 milionu korun. O posledních deset Rákosníčkových hřišť, která Lidl vybuduje, nyní soutěží čtrnáct lokalit. A šanci mají stále všechny, neboť hlasování je teprve ve své polovině.

Soud. Ilustrační foto.

Slovenští poslanci se nedohodli. Ústavní soud paralyzuje nedostatek soudců

Slovenský ústavní soud bude od nadcházejícího víkendu, kdy skončí funkční období devíti z celkového počtu 13 soudců, paralyzován. Slovenská sněmovna ani dnes při opakovaném hlasování nevybrala pro prezidenta žádné kandidáty na ústavní soudce. Jednání provázely spory uvnitř tříčlenné vládní koalice.

Britská premiérka Theresa Mayová

Další prohra pro Mayovou. Parlament nepodpořil její vyjednávání o brexitu

Britská premiérka Theresa Mayová si z tamního parlamentu odnesla další porážku. Zákonodárci ve čtvrtek v symbolickém hlasování odmítli podpořit její strategii brexitových vyjednávání. Nad slibem předsedkyně vlády, že dokáže prosadit dohodu s Evropskou unií, pokud budou přijaty některé ústupky, se tak vznáší otazník.

Britská premiérka Theresa Mayová

Mayové hrozí v parlamentu další porážka. Poslanci její strany chystají revoltu

Dnešní hlasování britských poslanců o dalším postupu ve vyjednávání s Evropskou unií původně neslibovalo velká překvapení, to by ale mohla změnit revolta nejpevnějších zastánců brexitu uvnitř Konzervativní strany. Euroskeptickým zákonodárcům ze skupiny European Research Group (ERG) vadí ve vládním návrhu usnesení pasáž o podpoře stanovisek vyjádřených Dolní sněmovnou 29. ledna. Poslanci se totiž tehdy kromě odmítnutí tzv. irské pojistky také postavili proti brexitu bez dohody.  

Patnáctý ročník koštu slivovice v Lipovci byl, co se týká kvality vzorků, velmi vyrovnaný.

Košt pálenek v Lipovci: všechny vzorky zvládnou ochutnat jen tři borci

Lipovec /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Základem je dobré založení. Čím lepší je totiž kvas, tím lepší bude pálenka. To je podle předsedy lipoveckých zahrádkářů Antonína Dvořáka základní pravidlo, jak vypálit dobrou slivovici. Je sobotní dopoledne a stoly v sokolském domě v Lipovci se prohýbají pod lahvemi s dvaasedmdesáti vzorky. V plném proudu je tam patnáctý ročník koštu slivovice.

MAREČEK PONIKELSKÝ se narodil 6. února v 18.19 hodin rodičům Romaně a Radkovi. Vážil 2,98 kg a měřil 48 cm. Spolu s bráskou Radečkem bydlí ve Dvoře Králové.

OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Trutnov/Jilemnice - Svým hlasováním můžete rozhodnout o nejhezčím miminku měsíce Krkonošského deníku. Každý měsíc odměňujeme pouze jedno miminko.

Manželům Andree a Lukášovi Jiravovým ze Stašova, se 2. února 2019 narodil syn Šimon s váhou 3,67 kg a mírou 50 cm. Šimonka bude vozit v kočárku sestřička Štěpánka (9 let).

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Berounsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Nemocnici Hořovice vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát ze 6. týdne roku 2019.

Vojtěch Čeněk Dostál se narodil 5. února 2019, vážil 4060 g a měřil 53 cm. V Sendražicích ho přivítali bráška Tomáš Ráhul (1,5) a rodiče Karolína a Jan.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Kolínsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Oblastní nemocnici v Kolíně vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 6. týdne roku 2019.

Sabina Sahulková přišla na svět 4. února 2019 v kolínské porodnici. Vážila 3070 g a měřila 49 cm. V Březové ji přivítali maminka Iveta a tatínek David.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Kutnohorsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Městské nemocnici v Čáslavi vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát z 6. týdne roku 2019.

Rozárie Poliačik z Příbrami se narodila 2. února 2019 s váhou 3,67 kg a mírou 51 cm.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Příbramsko /HLASOVÁNÍ/ - Vážení čtenáři, díky vstřícnosti porodnice v Oblastní nemocnici v Příbrami vám přinášíme fotografie nejmladších občánků. Tentokrát ze 6. týdne roku 2019.

MATOUŠ VOPRAVIL, NESUCHYNĚ. Narodil se 2. února 2019. Po porodu vážil 4 kg a měřil 51 cm. Rodiče jsou Tereza Vopravilová a David Vopravil. (porodnice Kladno)

Právě jsme se narodili

Kladno, Slaný /ANKETA, FOTOGALERIE/ - V uplynulém týdnu se v kladenské a slánské porodnici narodili další noví občánci. Šťastným rodičům blahopřejeme a miminkům přejeme hodně štěstí na dlouhou cestu životem.

Hustopeče bojují v soutěži o hlasy, aby mohly mít dětské hřiště s motivem Rákosníčka.

Hustopeče soutěží o nové dětské hřiště

Hustopeče – O dětské hřiště se symbolem pohádkového Rákosníčka opět soutěží Hustopeče. Bojovaly o něj i v loňském roce. „Obliba hřišť je velká, proto stavíme dál. Rozzářené dětské tváře při otevření nových hřišť a spokojení rodiče, to je pro nás vynikající motivace,“ sdělil generální ředitel společnosti Lidl Pavel Stratil.

Z předání cen v rámci projektu 'Daruj radost' v Českém Brodě.

V Českém Brodě se rozdávala radost. Tři výherci obdrželi hodnotné dary

Český Brod /FOTOGALERIE/ - Projekt 'Daruj radost' odstartoval v Českém Brodě již na podzim minulého roku. Široká veřejnost měla jasno, Český Brod dělá tím, čím je i lepším místem učitelka Olga Kupcová ze Základní školy v Českém Brodě. Druhé místo obsadila rodina Kiliánových a příběh jejich malé Adriany. Třetí místo získalo občanské sdružení Lecccos.

Konsorcium vedené Gazpromem již hromadí potrubí pro Nord Stream 2 v Mukranu na ostrově Rujána.

Stavba plynovodu Nord Stream 2 se komplikuje. Francie podpoří tvrdší pravidla

Francie dnes před klíčovým pátečním hlasováním zemí Evropské unie překvapivě oznámila, že podpoří změnu unijních energetických pravidel, která mohou zkomplikovat už probíhající stavbu plynovodu Nord Stream 2 z Ruska do Německa po dně Baltského moře. Proti změně tvrdě bojuje Německo, které projekt plynovodu prosazuje.

Ilustrační foto

Tachov vede hlasování o hřiště

Tachovsko – Tři města z tachovského okresu se opět po roce ucházejí o dětské hřiště, která po celé republice buduje obchodní řetězec Lidl.

Ilustrační foto

Lidé se vyjadřovali k MHD zdarma

Karlovy Vary - Na oficiální facebookové stránce hnutí KOA se uskutečnila v prosinci loňského roku anketa, v níž se mohli lidé vyjádřit k tomu, zda souhlasí se zavedením městské hromadné dopravy v Karlových Varech zcela zdarma. A to i s ohledem na výši finančních nákladů a zatížení městského rozpočtu, kdy nemusí být realizovány jiné potřebné projekty.

Robert Fico

Fico dostal na druhý pokus zelenou. Splňuje požadavky na ústavního soudce

Bývalý slovenský premiér Robert Fico až napodruhé získal potvrzení ústavněprávního výboru slovenské sněmovny, že splňuje podmínky pro kandidaturu na ústavního soudce. Hlasováním o tom dnes rozhodli členové výboru. Kvůli Ficovi, který je předsedou nejsilnější vládní strany Směr-sociální demokracie (Směr-SD), byl opakovaně odložen termín volby kandidátů na soudce ústavního soudu.

Hlavní budova Městského úřadu ve Velvarské ulici ve Slaném.

Slaňáci mohou přihlašovat své vlastní projekty, čas je do poloviny března

Slaný - Město Slaný letos opět nabídne možnost participativního rozpočtu. Díky němu může kdokoli přicházet s vlastními nápady, co by se mohlo ve městě zlepšit a pomoci tím k rozvoji konkrétní lokality. Ať už se jedná o hřiště nebo posezení pro seniory. Škála možností je široká. Stačí návrh včas odevzdat na úřad.

Rákosníčkovo hřiště. Ilustrační foto.

V Boru bojují o nové hřiště se symbolem Rákosníčka. Loni uspěla Česká Lípa

Nový Bor – Dalších deset hřišť se symbolem pohádkového Rákosníčka plánuje postavit obchodní řetězec Lidl. Jedno z nich za 1,5 milionu korun se může objevit i v Novém Boru. Podmínkou je získat co nejvíce hlasů od veřejnosti ve své kategorii. Tak jako se to hlasujícím maminkám podařilo prosadit vloni v České Lípě.

Brněnská vila Tugendhat. Ilustrační foto.

Z ruin skvosty. Lidé volí nejlepší proměnu památky

Jižní Morava - Kdysi chátrající místa, která se v posledních letech změnila v památky lákající k návštěvě, už desátý rok představuje putovní výstava Má vlast cestami proměn. Letos se zaměřuje i na třináct míst z jižní Moravy. Lidé jim v hlasování na webu mohou přiřadit titul Nejlepší proměna.

Rákosníčkovo hřiště. Ilustrační foto.

Česká Kamenice, Varnsdorf a Rumburk soutěží o Rákosníčkovo hřiště

Děčínsko – Tato tři města letos bojují o to, aby u nich vzniklo Rákosníčkovo hřiště za 1,5 milionu korun. Jedno z nich má přitom úspěch na dosah. V úterý chybělo České Kamenici v průběžném hlasování jen deset hlasů k tomu, aby se dostala na pozice zaručující úspěch v soutěži obchodního řetězce Lidl. Ten postaví v každé kategorii měst tři hřiště.

Pirát Jakub Michálek

Ministři nemají být poslanci. Piráti chtějí klouzavý mandát

Pokud by Jiří Suchý zavítal do sněmovny a zazpíval slavnou písničku s refrénem Není-li tu ta, kterou mám tak rád, tak mám rád tu, která je tu, asi by se nedočkal kladné odezvy. Piráti se totiž nehodlají vzít za vděk jen těmi ministry, kteří zrovna mají čas a přijdou v roli poslanců hlasovat. Proto navrhují zavedení klouzavého mandátu.   

Ilustrační foto

Aš hledá osobnost města

Aš – Město Aš vyhlašuje anketu Osobnost města Aše, která je udělována jednotlivcům nebo kolektivům, jako projev uznání a poděkování za jejich činnost.