Kreativ

ŠTÍTEK: hlasování

Husinecká Pizzerie u Blanice.

Majitel husinecké pizzerie se hlasování nezúčastnil, proto ho výsledek těší

Za pár týdnů to bude sedm let, kdy Vojtěch Kosmata z Husince založil v rodišti Mistra Jana Husa, v Husinci, pizzerii. Do vínku dostala datum spojený s dvojkami a jedničkami, datum založení totiž byl o přesně 12. 12. 2012. Před několika dny se jeho lokál stal podle názoru lidí Nejlepší provozovnou na jihu Čech.

Richard Jarmil Trýzna se narodil 25. září s mírou 50 cm  a váhou 3,33 kg. Šťastnými rodiči jsou Eva Zirmová a Jarmil Trýzna z Lánova.

OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Svým hlasováním můžete rozhodnout o nejhezčím miminku měsíce Krkonošského deníku. Každý měsíc odměňujeme pouze jedno miminko.

Cena za obnovu morového sloupu patří Poličce

Restaurovaný mariánský sloup na náměstí v Poličce vyhrál v celorepublikovém internetovém hlasování veřejnosti o nejlépe zachráněnou památku. Cena, kterou uděluje Národní památkový ústav, zároveň poprvé v historii míří do Pardubického kraje.

Pohled do jednoho z připravovaných bytů na adrese Nežárecká 62.

KOMENTÁŘ ADAMA HUDCE: Máme dům. Co s ním?

/ANKETA/ V minulém týdnu jindřichohradecké zastupitelstvo definitivně rozhodlo o koupi kontroverzního domu s číslem popisným 62 v Nežárecké ulici. Nemovitost patřila podnikateli Miloši Vorlíčkovi z Kladna, který její vnitřek přestavoval na necelou třicítku malometrážních bytů ve stylu ubytovny. Z jeho záměru ale sešlo, proto se s vedením města domluvil na prodeji domu za devět a půl milionu korun. To v hlasování stvrdilo 21 z 25 přítomných zastupitelů.

Zámek v Čechách pod Kosířem

Zámek pod Kosířem se stal se Památkou roku 2019

Všeobecná facebooková mobilizace celého regionu přinesla své ovoce. Zámek Čechy pod Kosířem dostal nejvíce hlasů v celorepublikové soutěži Památka roku 2019. Hlasování bylo definitivně uzavřeno o půlnoci z pondělí na úterý a konečný rezultát značí, že regionální klasicistní památka získala prestižní ocenění.

Zámek v Čechách pod Kosířem

Zámek pod Kosířem slaví vítězství, stal se Památkou roku 2019

Všeobecná facebooková mobilizace celého regionu přinesla své ovoce. Zámek Čechy pod Kosířem dostal nejvíce hlasů v celorepublikové soutěži Památka roku 2019. Hlasování bylo definitivně uzavřeno o půlnoci z pondělí na úterý a konečný rezultát značí, že regionální klasicistní památka získala prestižní ocenění.

Petr Svoboda, Směr Rakovník

Nezdržujte se při hlasování, požadoval Petr Svoboda

Zastupitel Petr Svoboda (Směr Rakovník) požadoval po ostatních členech zastupitelstva, aby se pokud možno vyhýbali při hlasování možnosti zdržení se. Podle jeho názoru by tak bylo hlasování mnohem srozumitelnější. S porozuměním se ale u této myšlenky zcela nesetkal.

Rakouský kancléř Sebastian Kurz

Uspějí lidovci? V Rakousku začaly předčasné parlamentní volby

Rakušané dnes od šesté hodiny ranní hlasují v předčasných parlamentních volbách. Své hlasy do volebních uren už vhodili předsedové všech hlavních politických stran i prezident Alexander Van der Bellen. První odhady výsledků hlasování budou známy krátce po uzavření všech posledních volebních místností v 17:00 SELČ. Očekává se vítězství Rakouské lidové strany (ÖVP) bývalého kancléře Sebastiana Kurze.

Hasiči ze Ždírce se umístili v celostátní anketě o nejlepší sbor roku a hrají o vítězství.

Dobrovolní hasiči ze Ždírce bojují o titul Hasiči roku

Ždírec nad Doubravou - Do závěrečného finále ankety Dobrovolní hasiči roku 2019 postoupil Sbor dobrovolných hasičů ze Ždírce nad Doubravou. Tentokrát se zadařilo v obou kategoriích. Jak v kategorii sbor, kde se hodnotí práce s dětmi, soutěžní činnost, kulturní a společenské akce pořádané sborem, preventivní činnost a podobně, tak i nově v kategorii výjezdových jednotek, kde se hodnotí zásahy výjezdové jednotky JPO.

Ilustrační foto.

Projekt Nábřeží u Dyje zatím vede v hlasování

Znojmo – Projekt Nábřeží Dyje jako místo k odpočinku i aktivnímu sportování za město Znojmo a projekt Víceúčelové hřiště Kasárna za městské části vedou zatím on-line hlasování v projektu Tvoříme Znojmo.

Žižkův dub.

Stále ještě je možné podpořit Žižkův dub z Náměště

Stane se Stromem roku 2019 borovice od Vírské přehrady nebo Žižkův dub z Náměště nad Oslavou? Odpověď na tuto otázku bude jasná 3. října na slavnostním vyhlášení ankety pořádané každoročně Nadací Partnerství v brněnské hvězdárně. Hlasování je možné až do středy 25. září.

Chudobínská borovice.

Stále ještě je možné podpořit borovici od Vírské přehrady

Stane se borovice od Vírské přehrady Stromem roku 2019? Odpověď na tuto otázku bude jasná 3. října na slavnostním vyhlášení ankety pořádané každoročně Nadací Partnerství v brněnské hvězdárně. Hlasování je možné až do středy 25. září.

Thea Jirásková se narodila 7. září v 9.02 hodin rodičům Janě a Lukášovi. Vážila 3,16 kg a měřila 49 cm. Spolu s bráškou Tadeáškem žijí ve Svobodě nad Úpou.

OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Svým hlasováním můžete rozhodnout o nejhezčím miminku měsíce Krkonošského deníku. Každý měsíc odměňujeme pouze jedno miminko.

Ilustrační foto

V Jablonci budou v listopadu hlasovat o návrzích z participativního rozpočtu

O zvelebení svého města mají Jablonečané zájem. Na radnici odeslali do prvního ročníku participačního rozpočtu 26 návrhů. Do veřejného hlasování, které proběhne v listopadu, se jich ale po výběru úředníků dostane jen 23. Na projekty na vylepšení a úpravy veřejného prostranství nebo nápady na pořádání kulturních akcí město rozdělí jeden milion korun.

Ilustrační foto

Primátor i radní zůstávají na svých postech, hlasování neprošlo

Opozice na včerejším zasedání zastupitelstva města Pardubic vyvolala hlasování o odvolání pěti členů rady města. Důvodem měl být fakt, že tato pětice nehlasovala pro návrh, aby se město odvolalo proti rozhodnutí krajského úřadu udělit výjimky chvaletické elektrárně. 

Zámek v Čechách pod Kosířem

Kdo s koho! Zámek v Čechách pod Kosířem soupeří s Kunínem o prestižní trofej

Mobilizace na facebooku. Nadstandardní podpoře se těší v hlasovací internetové soutěži Zámek Čechy pod Kosířem. Ten byl do soutěže Památka roku 2019 nominován za Olomoucký kraj. O vítězi rozhodují hlasy veřejnosti a klasicistní stavba z Prostějovska si zatím drží průběžné vedení, když doposud nasbírala více než patnáct tisíc hlasů.

Muchova lípa a Babiččina vrba soutěží o titul Strom roku

Hlasování o Strom roku jde do finále

Mezi dvanácti finalisty letošního ročníku soutěže Strom roku jsou dva z Pardubického kraje Babiččina vrba z Volče u Pardubic a Muchova lípa z Lukavice u Žamberka. Hlasovat může každý, nezbývá ale moc času.

Ilustrační foto

O jednosměrkách se v Ledči rozhodne během podzimu

Ledeč nad Sázavou – Až do poloviny září prodloužili v Ledči nad Sázavou termín pro hlasování v anketě, které ulice ve městě se mají stát jednosměrnými a ulevit tak složité dopravní situaci ve městě. O anketě psal v létě Havlíčkobrodský deník.  

Jana Zárubová

Na Ženu roku nominovali i Janu Zárubovou

Ve středu v Ústí n. L. vyhlásili Ženu regionu Ústeckého kraje. O této osobnosti, která pak postoupí i do celostátního klání, rozhodovali na základě výchozích nominací na Ženu regionu v on-line hlasování lidé do konce srpna.

Štěpán se narodil 10. září v 12.41 hodin rodičům Radce a Tomášovi. Rodina má domov v Kruhu u Jilemnice.

OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Svým hlasováním můžete rozhodnout o nejhezčím miminku měsíce Krkonošského deníku. Každý měsíc odměňujeme pouze jedno miminko.

Ilustrační foto

Anketa o miminko týdne

Nově jsme pro naše čtenáře připravili anketu o nejsympatičtější miminko týdne. Hlasovat můžete pouze na webových stránkách Domažlického deníku, kde jsou upřesněné podmínky a termín hlasování.