Kreativ

ŠTÍTEK: hlasování

Premiér Andrej Babiš

O nedůvěře vládě se bude hlasovat příští týden, ČSSD kabinet podrží

Zůstat, nebo odejít, to je otázka, kterou horečně řešil menší koaliční partner ve vládě ANO a ČSSD. Na sociální demokraty opozice vyvíjí mimořádný tlak, stejně jako občanští aktivisté. Podle nich by stačilo, kdyby v čele kabinetu nahradil Andreje Babiše jiný politik ANO. ČSSD však v pátek večer uvedla, že její poslanci vládu Andreje Babiše při hlasování o nedůvěře podrží. 

Barokní kostel Navštívení Panny Marie v Lomnici. Stavba byla postavena v letech 1669 - 1683 a patří k nejvýznamnějším památkám na Moravě. Obnova stavby začala v roce 2007 a dovršena byla v roce 2018 obnovou fasády. Stavba získala Cenu veřejnosti.

Nejlépe opravená památka? Hlasující vybrali lomnický kostel s novou fasádou

Jižní Morava - Nejlépe opravenou památkou v Jihomoravském kraji je podle lidí kostel Navštívení Panny Marie v Lomnici na Brněnsku. Ve veřejném hlasování získal nejvíce hlasů ze všech třiceti památek, které se soutěže účastnily. "Je to ocenění hlavně pro lidi, kteří se na opravách podíleli," řekl lomnický farář Ervín Jansa.

Boris Johnson.

Boj o premiérský post v Británii vrcholí. Favorit Johnson se utká s Huntem

Příštím lídrem britské Konzervativní strany a tedy i premiérem bude bývalý ministr zahraničí Boris Johnson nebo současný šéf diplomacie Jeremy Hunt. Rozhodlo o tom páté hlasování konzervativních poslanců, v němž byl z volby stranického lídra těsně vyřazen třetí zbývající kandidát, ministr životního prostředí Michael Gove. Vítěz souboje vystřídá v čele strany i vlády premiérku Theresu Mayovou, která ohlásila odchod po ztroskotání dohody o podmínkách ochodu země z EU.

Premiér Andrej Babiš

O nedůvěře vládě se bude hlasovat příští týden

Zůstat, nebo odejít, to je otázka, kterou horečně řeší menší koaliční partner ve vládě ANO a ČSSD. Na sociální demokraty opozice vyvíjí mimořádný tlak, stejně jako občanští aktivisté. Podle nich by stačilo, kdyby v čele kabinetu nahradil Andreje Babiše jiný politik ANO.

Cirkus - Ilustrační foto

Anketa nás uráží, kritizují cirkusáci hlasování Brňanů

Brno – Nerozdmýchávejte nenávist vůči cirkusákům, zaznělo na zasedání brněnských zastupitelů. Představitelé iniciativy Cirkusy společně se ohradili proti aktuální anketě města o pronájmu městských pozemků cirkusům využívající drezůru zvířat. Rozhodnout v ní mají Brňané v červnu.

Pohled na centrum Jirkova.

Jirkované do konce měsíce června hlasují, jak vylepšit město

Jirkov - Veřejné místo pro grilování v Olejomlýnském parku, šlapadla či lodičky na zámeckém rybníku nebo pořízení maket policistů, kteří vás donutí šlápnout na brzdu. Do fáze hlasování pro konkrétní projekty se dostává pilotní ročník jirkovské obdoby participativního rozpočtu.

Jan Hamáček.

Semín z SPD v radě ČTK? Hamáček pohrozil Babišovi koncem vládní koalice

Pro sociální demokracii by bylo nepřijatelné zvolení kandidáta hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Michala Semína do Rady České tiskové kanceláře hlasy poslanců hnutí ANO. Předseda ČSSD Jan Hamáček při příchodu na jednání vlády novinářům řekl, že pokud by si koaliční partneři nemohli věřit v takto zásadních hlasováních, nemělo by smysl ve vládní spolupráci pokračovat. Premiér Andrej Babiš však uvedl, že Hnutí ANO do Rady ČTK Semína nevolilo a volit nebude. 

Natálie Hejnyšová ze Žďáru nad Metují se narodila 4. června 2019 ve 4,39 hodiny, vážila 3310 gramů a měřila 50 centimetrů. Šťastní novopečení rodiče se jmenují Veronika a Petr Hejnyšovi.

OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Svým hlasováním můžete rozhodnout o nejhezčím miminku měsíce Krkonošského deníku. Každý měsíc odměňujeme pouze jedno miminko

Zastupitelstvo Zlínského kraje 17.6.2019. Pavel Botek a Jiří Čunek.

Nová nemocnice: nerozhodnuté drama

ANKETA/ Pro, či proti stavbě Nové krajské Baťovy nemocnice ve Zlíně v pondělí projednávali krajští zastupitelé. Důležité rozhodnutí  přesunuté po zdlouhavém jednání v dubnu opět odloženo. Jednání bude pokračovat 21. června v 8 hodin.

Místopředseda ČSSD Roman Onderka

Roman Onderka: ČSSD bude ve vládě, dokud to bude možné

ČSSD zůstane podle svého statutárního místopředsedy Romana Onderky ve vládní koalici s hnutím ANO, dokud to bude možné. Vládu by opustila v případě odsouzení premiéra Andreje Babiše (ANO) trestně stíhaného v souvislosti s údajným dotačním podvodem. Zvažovala by to, kdyby kauzy ministerského předsedy překryly smysl fungování kabinetu, v němž ČSSD prosazuje svůj program.

Předseda ODS Petr Fiala.

Opozice žádá Babišovu demisi. Chce vyvolat hlasování o nedůvěře

Pokud premiér Andrej Babiš (ANO) neodstoupí, připojí se poslanci Starostů a nezávislých (STAN) k vyvolání hlasování o nedůvěře vládě. Uvedli to v tiskové zprávě. S dalšími stranami o tom chce jednat i ODS, napsal na twitteru předseda občanských demokratů Petr Fiala. Už v úterý uvedli poslanci TOP 09, že pokud nebude premiér vyměněn, chtějí vyvolat hlasování. Navrhnout hlasování o nedůvěře vládě chtějí také Piráti, řekl v neděli v České televizi předseda poslaneckého klubu Jakub Michálek.

Britský konzervativní poslanec Boris Johnson

Kdo vystřídá premiérku Mayovou? První hlasování ovládl Johnson

Někdejší britský ministr zahraničí Boris Johnson vzešel jako jasný vítěz dnešního prvního kola hledání nástupce premiérky Theresy Mayové, podpořilo ho 114 konzervativních poslanců. Ti zároveň vyřadili tři z deseti kandidátů, kteří se ucházejí o post lídra strany, a tím i křeslo ministerského předsedy. Příští týden v úterý bude hlasování pokračovat druhým kolem a další kola budou následovat, dokud nezůstane dvojice uchazečů, ze kterých pak vítěze vybere stranická základna.

Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil

TOP 09 chce změnu premiéra, jinak vyvolá hlasování o nedůvěře

Pokud nebude vyměněn premiér Andrej Babiš (ANO), chtějí poslanci opoziční TOP 09 vyvolat hlasování o nedůvěře vládě. Hnutí ANO podle nich prezentuje problémy Babiše jako útok na Českou republiku a bere si všechny občany jako rukojmí svého předsedy. ČTK to dnes sdělila mluvčí TOP 09 Lenka Brandtová. Pro vyslovení nedůvěry je ve Sněmovně nutných alespoň 101 hlasů, které opozice v tuto chvíli zřejmě nemá.

Natálie Jáklová z Dubence potěšila svým příchodem na svět rodiče Lukáše a Lucii. Narodila se 29. května 2019 v 11,22 hodin, vážila 4610 g a měřila 53 cm. Doma má sestřičku Nikolku (4,5 roku).

OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Svým hlasováním můžete rozhodnout o nejhezčím miminku měsíce Krkonošského deníku. Každý měsíc odměňujeme pouze jedno miminko

Ilustrační foto.

Hlasující o projektech v Brně: Chceme čekat v suchu

Brno - Devadesát projektů, které by podle nich stálo za to podpořit z městské kasy, vybrali lidé hlasováním ve třetím ročníku participativního rozpočtu. Redakce Brněnského deníku Rovnost z nich vybrala ty nejzajímavější.

Alena Schillerová.

Sociální služby nebudou spadat pod EET. Nemine zřejmě řemeslníky či lékaře

Elektronická evidence tržeb se zřejmě rozšíří i na další obory, které pod ni dosud nespadaly, například na řemeslníky nebo lékaře. Někteří menší podnikatelé budou mít možnost evidovat tržby bez připojení k internetu. Současně s tím se některé služby nebo vodné a stočné přesunou do desetiprocentní sazby daně z přidané hodnoty. Dnes to v novele zákona o evidenci tržeb i přes odpor opozice schválila Sněmovna. Za podpory vládní ČSSD a přes nesouhlas ministerstva financí poslanci při závěrečném hlasování vyřadili z povinnosti evidovat tržby sociální služby.

Lékař a politik Bohuslav Svoboda.

Střet primátorů kvůli změně hlasování. Musíte mít koule, řekl Svoboda Hřibovi

Čtyři hodiny „grilovali“ opoziční politici během mimořádného jednání Zastupitelstva hlavního města Prahy primátora Zdeňka Hřiba (Piráti), až během pár okamžiků zastupitelé neschválili program a Hřib schůzi svolanou kvůli pozměněnému hlasování o zrušení demolice Libeňského mostu ukončil. Na plénu však zazněla silná slova.

Ilustrační snímek.

Hlasování zahájeno. Lidé vyberou čtyři projekty

Až do 20. června mohou obyvatelé Orlové hlasovat o tom, který z jedenácti samotnými lidmi navržených projektů se dostane mezi čtyři, které budou realizovaný z prostředků z tzv. participativního rozpočtu.

Ustavující zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy pro volební období 2018 - 2022.

Vydrží Hřibova koalice? Falšujete zápis! Fraška, volá ODS a ANO

Na čtvrtečních 15 hodin je svoláno mimořádné jednání zastupitelstva hlavního města. ODS a hnutí ANO chtějí po koalici Pirátů, Prahy sobě a Spojených sil (TOP 09, STAN, KDU-ČSL) vysvětlení podezřelého hlasování o zrušení zakázky na demolici Libeňského mostu. Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) opozici vysvětlil, že šlo o chybu při sčítání a žádal, aby svůj záměr na „grilování“ koaličních zastupitelů stáhla.

Bára MORÁVKOVÁ se narodila 30. května v 8.08 hodin rodičům Barboře a Sebastianovi. Vážila 3,59 kg a měřila 49 cm. Domov mají v Trutnově

OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Svým hlasováním můžete rozhodnout o nejhezčím miminku měsíce Krkonošského deníku. Každý měsíc odměňujeme pouze jedno miminko

Ilustrační foto. Eurovolby.

Eurovolby přinesly i rozhodnutí o nové prodejně

Střední Čechy - Po ukončení voleb do Evropského parlamentu v České republice si občané musí počkat až do noci na pondělí nejen na ohlášení výsledků voleb, ale i na přehledy o volební účasti. Jakákoli čísla týkající se jak voleb, tak jejich průběhu smějí být zveřejněna až po uzavření posledních volebních místností v Evropské unii – tedy v neděli po 23. hodině – aby neovlivňovala voliče, kteří odevzdat své hlasy při výběru nových europoslanců teprve půjdou.

Ilustrační foto. Eurovolby.

Eurovolby přinesly i rozhodnutí o nové prodejně

Střední Čechy - Po ukončení voleb do Evropského parlamentu v České republice si občané musí počkat až do noci na pondělí nejen na ohlášení výsledků voleb, ale i na přehledy o volební účasti. Jakákoli čísla týkající se jak voleb, tak jejich průběhu smějí být zveřejněna až po uzavření posledních volebních místností v Evropské unii – tedy v neděli po 23. hodině – aby neovlivňovala voliče, kteří odevzdat své hlasy při výběru nových europoslanců teprve půjdou.

NATÁLIE KREJČOVÁ se narodila 22. května v 11.29 hodin rodičům Evě a Davidovi. Vážila 3,26 kg a měřila 49 cm. Spolu se sestřičkou Veronikou bydlí v Kocbeřích.

OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Svým hlasováním můžete rozhodnout o nejhezčím miminku měsíce Krkonošského deníku. Každý měsíc odměňujeme pouze jedno miminko