Kreativ

ŠTÍTEK: Ivana Stráská

V kontaktním centru si mohou lidé vyměnit stříkačky.

Stát podpořil centrum Háječek. A co kraj?

České Budějovice - Rada vlády podpořila provoz kontaktního centra Háječek pro pomoclidem ohroženým drogou. Kraj přitom tvrdil, že státní peníze dostane sdružení Prevent,a Háječku proto letos nedal ani korunu. Napraví krajští zastupitelé svou chybu?

Jindřichohradecká nemocnice. Ilustrační foto.

Oprava okresní nemocnice začne ještě letos

Jindřichův Hradec – Díky dotacím by letos v červnu měla začít oprava dalších pavilonů jindřichohradecké nemocnice. Na budovu dětské polikliniky bude instalován solární systém na ohřev vody.

V kontaktním centru si mohou lidé vyměnit stříkačky.

Kraj nepodpořil kontaktní centrum Háječek

České Budějovice - O dotacích pro kontaktní centra pro lidi ohrožené drogou rozhodovala také krajská radní Ivana Stráská. Kraj dal v jihočeské metropoli přednost sdružení Prevent před sdružením Háječek.

Jindřichohradecká nemocnice. Ilustrační foto.

Změny ve vedení: Kraj chce v nemocnici investovat

Jindřichův Hradec– Vsouvislosti se středečním odvoláním předsedy představenstva jindřichohradecké nemocnice Jana Mlčáka a místopředsedy představenstva Jana Kelbla jediným akcionářem, kterým je Jihočeský kraj, se ve středu konala vČeských Budějovicích tisková konference.

Zámek ve Starém Hobzí.

Francouzi vybírají, jaký zámek přestaví na hotel

Jižní Čechy – Zámky v Nemyšli, Bzí, Budči, Starém Hobzí nebo Lčovicích patří k osmi objektům, které se po prezentaci oddělení regionálního rozvoje Jihočeského kraje zalíbily zástupcům francouzské investorské společnosti Compagnie des chateaux d'Europe centrale.

Ilustrační foto.

Neziskovky musí šetřit

České Budějovice – Výrazná omezení čekají letos jihočeské poskytovatele sociálních služeb.

Minulost. Oznámení u vchodu do jindřichohradecké nemocnice, které informovalo o poplatcích,  již od 1. července nebude platit.

Ministerstvo bojuje s krajem o poplatky

Jižní Čechy – Ministerstvo vnitra přitvrdilo v boji proti proplácení poplatků v okresních nemocnicích Jihočeským krajem. V úterý proti němu zahájilo správní řízení.

Michaela Čermáková (vlevo) a Ivana Stráská podepisují darovací šek.

Kapky vody pomohou Kongu

České Budějovice - Nový humanitární projekt Diecézní charity pomůževybudovat studny v Africe.

Ilustrační foto

Prasečí chřipka: očkování má problémy

České Budějovice - I Jihočeský kraj odevzdal do pondělí ministerstvu zdravotnictví seznam míst, kde by se mělo hromadně očkovat proti tak zvané prasečí chřipce. Zároveň se ale začínají ozývat kritické hlasy, které upozorňují na nedostatky celé akce.

Nemocnice v Dačicích. Ilustrační foto.

Z osmé nemocnice bude asi akciovka

České Budějovice, Dačice - Na krajském úřadu hovořili ve středu představitelé Jihočeského kraje, jindřichohradecké nemocnice a Dačic o dalších krocích v případě dačické nemocnice.

Jindřichohradecká nemocnice. Ilustrační foto.

Nemocnice žádá o 556 milionů

Jindřichův Hradec - Rekordně vysoká částka, a to více než půl miliardy korun z evropských fondů, by mohla jindřichohradecké nemocnici pomoci v období následujících tří let zcela obnovit centrální lůžkový pavilon.

Jindřichohradecká nemocnice. Ilustrační foto.

Nejvíce peněz půjde do lůžkového pavilonu

Jindřichův Hradec - Jihočeský kraj připravuje projekt pro své nemocnice, který zatím nemá v Čechách obdoby. Největší z nich je projekt na celkovou obnovu lůžkového pavilonu v jindřichohradecké nemocnici.

Jindřichohradecká nemocnice. Ilustrační foto.

Nemocnicím zbyly z minulého roku peníze

České Budějovice - Ani jedna nemocnice v červených číslech. Takovým výsledkem hospodaření za rok 2008 se může pochlubit jako jeden z mála v republice Jihočeský kraj.

Ilustrační foto

Nemocnicím zbyly z minulého roku peníze

České Budějovice - Ani jedna nemocnice v červených číslech. Takovým výsledkem hospodaření za rok 2008 se může pochlubit jako jeden z mála v republice Jihočeský kraj.

Ilustrační fotografie.

Domovy důchodců zuřivě šetří, kde mohou

České Budějovice - Krizový režim a maximální úsporná opatření. Tak vypadá už půl roku situace v domovech pro seniory a ústavech sociální péče, kterým v lednu stát několikanásobně seškrtal dotace.

V rámci úterního výjezdního zasedání krajské rady v J. Hradci zavítal dopoledne hejtman Jiří zimola do gymnázia. Zde si v doprovodu ředitele školy Miloslava Vokáče prohlédl mimo jiné práce na půdní vestavbě a poté diskutoval se studenty.

Krajští radní s hejtmanem vyjeli do J. Hradce

Jindřichův Hradec/AKTAUALIZOVÁNO/ - V úterý od devíti hodin se v Nemocnici Jindřichův Hradec uskutečnilo jednání zástupců Jihočeského kraje s vedením nemocnice. Stalo se tak v rámci výjezdního zasedání krajské rady v Jindřichově Hradci.

Jednání se zaměstnanci v dačické nemocnici.

Kraj: Do rozvoje nemocnice se má zapojit i město

Dačice, České Budějovice/AKTUALIZOVÁNO/ - Smlouva o spolupráci mezi Jihočeským krajem a Dačicemi má v záležitosti dalšího možného rozvoje zdejší nemocnice zapojit do rozhodování i město.

ANKETA: Nemocnice se proti pokutě odvolá

Písek - Písecká nemocnice se odvolá proti rozhodnutí Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP), která v tomto týdnu udělila nemocnici nejvyšší možnou pokutu 50 tisíc korun za to, že nevybírá poplatky.

Jednání se zaměstnanci v dačické nemocnici.

Ustanovení o zkušební době ve smlouvě nebude

Dačice/AKTUALIZOVÁNO/ - Zaměstnanci většiny oddělení dačického špitálu ve čtvrtek podepíší nové pracovní smlouvy, aby od 1. května již mohli pracovat pod Nemocnicí Jindřichův Hradec.

Bouřlivé jednání zaměstnanců dačické nemocnice se zástupci kraje a radnice. Náměstkyně jihočeského hejtmana Ivana Stráská, starosta Dačic Rudolf Hájek a ředitel jindřichohradecké nemocnice Jan Mlčák.

Bouřlivá nálada v dačické nemocnici

Dačice/AKTUALIZOVÁNO/VIDEO - Dusno. Tak by se jedním slovem dala vystihnout atmosféra pondělního jednání vdačické nemocnici. Doplněno o video slovní přestřelky o cévní chirurgii a nástinu dalšího fungování špitálu.