Kreativ

ŠTÍTEK: Ivana Stráská

Radnice v Milevsku.

Milevské čeká poslední zasedání před volbami

Milevsko - Minimálně pro tři současné zastupitele bude středeční (17. 9.) jednání na další čtyři roky jejich poslední. Do komunálních voleb už nejdou Martin Kupec, Miroslava Pučelíková a Ivana Stráská.

Kromě certifikátu CZECH Stability Award převzal Ivo Houška i koláč od náměstkyně Ivany Stráské (zprava). Uprostřed je zachycená místopředsedkyně představenstva nemocnice Jana Chocholová.

Stabilita přinesla nemocnici certifikát i sladkou odměnu

Tábor – Táborské nemocnici se daří dlouhodobě zvyšovat úroveň zdravotnických služeb, modernizovat prostředí, ale hlavně se může pochlubit výbornými ekonomickými výsledky. Právě to dokládá certifikát CZECH Stability Award, který zařízení včera získalo.

Ilustrační foto.

Volné lékaře hledají lidé marně

Českobudějovicko – Když šestadvacetiletou Michaelu Rejškovou rozbolely zuby, věděla, kam jít. Se svým dentistou Petrem Tomanem byla spokojená. Nyní ji však čeká hledání nového zubaře. Petr Toman totiž se svou praxí v Týně nad Vltavou končí.

Kdo má rád.

Na mlýně se znovu uskutečnil benefiční koncert Kdo má rád

Trhové Sviny - Na Martinském mlýně proběhl v sobotu 14. června 2014 již 4. ročník Dětského dne a benefičního koncertu "Kdo má rád…". Počasí nám přálo a tak i účast byla vyšší než v minulých ročnících. Davy dětí i dospělých šly klikatou cestou dolů do malebného údolí k Martinskému mlýnu.

Po vyhlášení výsledků se diskutovalo o další spolupráci mezi zástupci supermarketů a seniory. Na snímku zleva náměstkyně jihočeského hejtmana Ivana Stráská a Blažena Frcalová z budějovické Seniorské občanské společnosti.

Seniorky zjistily, že nejsnadněji si nakoupí v Globusu

České Budějovice - Aby prozkoumaly a přispěly k vylepšení podmínek nakupování v českobudějovických supermarketech, uspořádaly seniorky soutěž o titul „Obchod přátelský k seniorům a zdravotně postiženým občanům".

Plánovaná podoba nového pavilonu.

Nemocnice začala stavět nový pavilon

České Budějovice – Přesuny novopečených maminek a dětí z jedné budovy do druhé, nevyhovující operační sály i prostory pro jednotku intenzivní péče či ne zcela ideální sociální zařízení. To je jen část nepříjemností, se kterými se musí vyrovnávat pacienti i zdravotníci perinatologického centra českobudějovické nemocnice.

Ilustrační foto.

Výstava F. Doubka
v Horním Rakousku

Písek - V pondělí 27. dubna večer bude  Bauhausgalerie v hornorakouském městě Freistadtu zahájena výstava z tvorby   píseckého grafika, malíře a pedagoga Františka Doubka, rodáka z Milevska.

Benešov nad Černou.

Ordinace v Benešově je stále bez lékaře

Benešov nad Černou - Čas ubíhá a obyvatelé Benešova nad Černou, Malont a Pohorské Vsi jsou stále bez praktického lékaře. A to i přesto, že všechny úřady podle svého tvrzení dělají, co mohou, aby se problém vyřešil.

Ilustrační foto.

Studentské krvebraní letos po druhé

České Budějovice - Oblastní spolek Českého červeného kříže České Budějovice odstartoval před několika týdny spolu s partnery – Nemocnicí České Budějovice a organizačním týmem budějovického Majálesu – již 2. ročník úspěšného náboru mladých dárců krve s názvem „Studentské krvebraní".

Ilustrační foto

Grémium ČSSD vybralo kandidátku na ministryni práce, jméno tají

Praha - Užší vedení ČSSD vybralo kandidátku na ministryni práce a sociálních věcí. Její jméno ale členové grémia nechtěli novinářům říci. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka už před jednáním řekl, že jméno možné ministryně oznámí až poté, co jej odpoledne jmenuje prezident Miloš Zeman premiérem.

Ivana Stráská.

Ivana Stráská se v pátek dozví, zda půjde do vlády

České Budějovice, Praha – První náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje Ivana Stráská (ČSSD) se možná stane ministryní práce a sociálních věcí. Patří k několika adeptům na tuto funkci. Ve čtvrtek se v Praze setkala s budoucím předsedou vlády, který řeší obsazení ministerstva po odstoupení Petra Krčála.

Bohuslav Sobotka

Sobotka vybírá ministryni práce, jedná se čtyřmi ženami

Praha – Ministrem práce za ČSSD by se mohla stát žena. Předseda strany Bohuslav Sobotka začal dnes jednat s případnými kandidátkami. Patří mezi ně zlínská radní Taťána Valentová Nersesjan, bývalá středočeská radní Zuzana Jentschke Stöcklová, odborná mluvčí ČSSD pro lidská práva a rodinu Michaela Marksová Tominová a jihočeská vicehejtmanka Ivana Stráská. S prvními dvěma se šéf strany a budoucí premiér už sešel, se zbývajícími dvěma si promluví ve čtvrtek.

Milevské muzeum.

Obyvatelé Milevska: Slabinou města jsou ubytovací kapacity

Milevsko - „Turisté nemají možnost se v Milevsku o víkendu najíst v restauraci," říká obyvatel města Jiří Koliha. „V Milevsku je také problém s ubytováním turistů," dodává další obyvatel Martin Smrček. „Milevsko má velký potenciál, ale i velké slabiny, jako jsou třeba ubytovací kapacity," myslí si zastupitelka Ivana Stráská.

ZÁKLADNÍ KÁMEN. Včera úderem 10. hodiny poklepali na základní kámen budoucího Domova pro seniory v Bechyni náměstkyně hejtmana Ivana Stráská (vlevo),  zástupkyně ředitelky domova  Petra Novotná (vpravo) a starosta Jaroslav Matějka (druhý zprava) a zástupc

Kladívka zacinkala o kámen domu seniorů

Bechyně – Pokud zavítáte do Bechyně a od autobusového nádraží se zadíváte směrem na sídliště Na Libuši, váš zrak jistě spočine na prostějším staveništi.

ZÁKLADNÍ KÁMEN. Včera úderem 10. hodiny poklepali na základní kámen budoucího Domova pro seniory v Bechyni náměstkyně hejtmana Ivana Stráská (vlevo),  zástupkyně ředitelky domova  Petra Novotná (vpravo) a starosta Jaroslav Matějka (druhý zprava) a zástupc

Kladívka zacinkala o kámen domu seniorů

Bechyně – Pokud zavítáte do Bechyně a od autobusového nádraží se zadíváte směrem na sídliště Na Libuši, váš zrak jistě spočine na prostějším staveništi.